Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2751) Feccni válasza lory88 (#2750) üzenetére


Feccni
csendes tag

Köszi a válaszokat! :)

(#2752) Tibitabi


Tibitabi
tag

Sziasztok! Pár napja megvan az Alcatel OT-918 Mix, még nem értem rá vele foglalkozni, de így is van néhány dolog amit nem értek, hogy miért csinálja?!
- Első alkalommal behelyezem az új SIM kártyát, bekapcsolom: zöld robot, szolgáltató, Kérem a PIN kódot... próbálom nyomkodni a kijelzőn a számokat, de nem reagál, majd elsötétül aztán se bekapcsolni, se semmi... :(
Elvittem a legközelebbi T-pontba, ahol szintén nem kapcsolódott be, a srác kivette az akksit, majd visszatette és azt mondta: Rendben működik; nem érti mi baja volt...
- Kis idő múlva otthon nézegettem milyen funkciók vannak benne egyszer csak semelyik gombra sem reagált, lefagyott a kép a menüben. Egyedül a ki-be gomb megnyomására reagált, és a lakat feloldás után úgy működött, mintha mise történt volna.
- Ugyanilyen fagyás a rövidke használat alatt már 5-6 alkalommal előfordult. Nemrég például az eddig készült két fénykép nagyítása-kicsinyítése alkalmával.
Viszont azt észrevettem, hogy némelyik fagyás akkor következik be, amikor megnyomom az egyetlen fizikai "Kezdőképernyő gomb"-ot. Ez normális? Ekkor minek kellene történnie a fagyás helyett? :F
- Megjeleníthető-e a Névjegyzékben a Nevek alatt az illető telefonszáma is, milyen módon?
- Egyik weboldalnál sem tudtam használni a nagyítást! Már kezdtem azt hinni, hogy rezisztív a kijelző. Aztán a mobilarena.hu teszt videóját követve szintén találtam alul egy "Teljes verzió" opciót, melyre kattintva már működött a multi touch. Viszont más oldalaknál ezt nem teszi (pl.: port.hu), igaz nem jártam még túl sok helyen.
- A Facebook "azonnali elérést" választva sem sikerült nagyítani. ( Pedig erre kellene főként. )
Betűméretet nagyítani lehet a telefonon? Mivel a telefont idősebb családtag fogja használni és bizony nagyon aprók számára a betűk még szemüveggel is.
Előre is köszi a segítséget!

(#2753) lory88 válasza Tibitabi (#2752) üzenetére


lory88
csendes tag

Szerviz!
Fizikai gomb röviden nyomva visz a főképernyőre,
hosszan nyomva pedig az utoljára futtatott progikat fogja megmutatni

lory

(#2754) solarix45


solarix45
senior tag

Aki most flashelt 2.3.5-re, az milyen fájlokat, és melyik frissítőt használta? Mert nekem ezen a bugos 2.3.6-on kívül nem sikerült semmit flashelni.

Viszont nem tudom, miért, de ma nem éreztem akadásokat a rendszerben. Illetve tudom, miért, mert szinte semmit nem tettem rá, és van 30 mega szabad memóriám.

(#2755) lory88 válasza solarix45 (#2754) üzenetére


lory88
csendes tag

Én azokat a fájlokat használtam amiket anno rootoláshoz szedtem le (2.3.5 europe.zip)
És OTU 2.6.3
Neked sikerult magyar 2.3.6-ot rátenni?

lory

(#2756) janosh01 válasza solarix45 (#2754) üzenetére


janosh01
csendes tag

Most nézem én is.

Nekem belső tárhelyen 65MB szabad van. A RAM-ban meg 14MB szabad. :)

Hasít mint a villám, pedig megy a net, a viber, az imo, és a FB a háttérben.

Tökéletes. :)

János

(#2757) Tibitabi válasza lory88 (#2753) üzenetére


Tibitabi
tag

Ma jobban szemügyre veszem a teló képességeit, végre lesz időm rá.
A többi kérdésemre is kaphatok választ? (Facebook betűméret, illetve a Net-en a nagyítás oldalfüggő stb...?)
Fagyás néha nálatok is fordult elő?

[ Szerkesztve ]

(#2758) solarix45 válasza Tibitabi (#2757) üzenetére


solarix45
senior tag

Ilyen akadozásoknak nem kéne mennie egy "üres" telefonon. Szerintem vidd vissza... Akadozás akkor van, mikor elfogy a memória, amihez azért egy-két progit fel kell tenni.

A betűket lehet valahogy nagyítani, most nem találom, hol. Meg azért nem drasztikus méretben.
Van egy ilyen launcher, ami tök drága, de amúgy elég jónak néz ki, bazinagy lesz tőle minden: http://biglauncher.com/

Na, most meg is néztem, ez a launcher tényleg elég frankó. Mondjuk megcsinálhattak volna még pár funkciót (pl ébresztő óra hiányzik elsőre).

(#2759) move1


move1
tag

Sziasztok, én a telót vmikor tavasszal vettem, most, hogy nemrég szoftilag megöltem kicsit és feltettem az OTU 1.8.3-al újra a 2.3.6-ot úgy érzem, hogy nem olyan stabil a cucc mint az elején. Vannak fagyások, kívülről semmi nem látszik, csak épp nem frissülnek a levelek, illetve egyik sim sem müxik, aztán persze OK minden. A frissítésnél a korábbi szoft talált update 1 és update 2 nevű frissítést, a mostani 2.3.6-010 01 nevű frissítést talál, melyet telepítve teljesen használatlanná válik a vas (mindkét sim-et korlátozza). Próbáltam a 2.3.6-al is anno újra rakni a rendszert, de ugyanazt hozta, mint az 1.8.3-al + a frissítés, ezért gondolom, hogy valahogy azt a verziót kéne újraraknom, mint amivel megvettem.
Nem lehet, hogy régebbi OTU-val kéne próbálkozni?
Találtam egy OTU 1.7.3-at a neten, itt van one touch 918D típus is.
Szerintetek van értelme megpróbálni?

(#2760) Feccni válasza imiadmin (#2579) üzenetére


Feccni
csendes tag

Szia!

Az Andread miért jó?

Fec.

(#2761) securichie


securichie
csendes tag

sziasztok! valaki próbált már a telefonnal internetet wifi hotspotként továbbosztani? A készülékek érzékelik a hálózatot, jó a jelerősség is, de tényleges adatforgalom nincs. Próbáltam egy másik 918D-vel is, az eredmény ugyanaz. A telóm nem rootolt, gingerbreaddel szerelt 918D. Előre is köszi :)

(#2762) janosh01 válasza securichie (#2761) üzenetére


janosh01
csendes tag

Nekem müködött a hotspot, de az enyém root-olt teló.
Csak kipróbálás céljából kb. 10 percet használtam, többet nem, de szépen vitte.
Le is ment a mobilinternet keretem utána. :)
De végszükségben, ha kell, simán megy szvsz.

(#2763) securichie válasza janosh01 (#2762) üzenetére


securichie
csendes tag

hmm, gondolod a root a titka? gyárilag is mennie kellene... szervízben azt mondták, hogy ez ennyire képes, pont. Ezek szerint nem... :((

(#2764) Lasy válasza securichie (#2763) üzenetére


Lasy
veterán

az root nélkül is megy semmi köze hozzá.
szedd ki a kódolást és próbáld ki nyilt wifi hotspot-ként.

+36702778032

(#2765) modeart válasza securichie (#2761) üzenetére


modeart
tag

Én az első naptól kezdve napi szinten aktívan használom a hotspot funkciót (az egyik kártyám egy mobilnetes sim), mivel ha utazunk az egész család a telómról netezik egyszerre, plusz tablet, notebook is csatlakozik hozzá időnként, gond nélkül.
Egy régi laptop a családban ami csak titkosítatlan kapcsolattal hajlandó csatlakozni, de az sem a teló hibája, hanem a laptop régi wifi kártyáé, szóval nálam ez tökéletesen megy, nálad is menni kellene.

(#2766) Tibitabi


Tibitabi
tag

Na, ma nem fagyott le a teló. Viszont párszor előfordult, hogy amikor a Net-ről vagy Youtube-ról visszaléptem a kezdőlapra, az ikonok nem jelentek meg, csupán egy 3-5 másodperces gondolkodás után.
Köszi a Tiny Call Confirm "hívás engedélyező"-t.
Nem találok a telefonon Angry Birds -öt, vagyis semmiféle játékot. ( Tényleg nincs egy sem? ) Ezért letöltöttem a Rio változatát.
Jelenleg így 2 telepített programom van. A Mérges Madarak elvileg 26Mb helyet foglalt az SD kártyán, ennek ellenére a telefon tárhelyéből is 26Mb -ot vett el. Rákattintottam, hogy "áthelyezés SD kártyára", aminek az eredménye az lett, hogy az SD kártyán és a Telefon tárhelyen is jelenleg kb.: 2,5 Mb-ot foglal.
Viszont mintha a a tárhely nem változott volna nagyobbá. Akkor nem is helyezte át és törölte a programot?
Erre lenne hivatott a ROOT -olás, amiről beszéltetek? Ki mit használ? Mit kell letöltenem? Az előbb láttam egy "Titanium Backup root" nevű cuccot, ez arra való?
- Amikor letöltök és feltelepítek valamit, azt miként érhetem el, hogy az SD kártyára rakja fel?
- Elém tárult egy lista amiben a futó alkalmazásokat láthatom, van amelyik 1:32:18 perce és van ami már 5:48:37 perce megy. Mutatja azt is, hogy mennyi memóriát zabálnak. Ezek között szerintem van olyan is amire abszolút nincs szükségem. Ezeket ki szabad kapcsolni, esetleg törölni magát a programot, vagy ne piszkálgassam? Viszont erős a gyanúm, hogy ezek miatt lassú a telefon.
Igazából azt nem értem, ha nem is használom azokat az alkalmazásokat, mivel bezártam őket (esetleg már azóta újra is indítottam a készüléket), akkor miért használ memóriát és számolja az indításuktól eltelt időt?
Örülnék, ha bármilyen apró programmal tudnátok segíteni, ami megkönnyíti az Androiddal való ismerkedést, mert egyenlőre eléggé nyögvenyelősen megy a barátkozás. Az a gáz, hogy először nekem kellene jobban átlátnom a működését és aztán valahogy elmagyarázni a szülőknek. :U Leszedtem a 158 oldalas használati utasítását, de megijedtek a terjedelmétől és igazából itt fel is adták a dolgokba való beletanulást. Délelőtt már annyira elegük lett szegényeknek belőle, hogy nem sikerül nekik vele még tárcsázni sem, amikor nem akarják meg azonnal tárcsáz. Az a véleményük egyenlőre:- Semmire sem tudjuk használni az okostelefont, megbántuk- és már vissza akarták küldeni a szolgáltatónak, de estére kicsit megenyhültek...
Lenne egy oldal ahol egyszerűen, érthetően le van írva az Android vagyis ennek a mobilnak a használta? Persze egy videó sokkal beszédesebb lenne számukra.
Köszi szépen!

(#2767) Feccni


Feccni
csendes tag

Sziasztok!

Valaki akinek megvan a teljesen gyári állapot backupja, el tudná nekem küldeni valahogyan?

Fec.

(#2768) gyulaszu válasza Feccni (#2767) üzenetére


gyulaszu
senior tag

Az Alcatel hivatalos programja, az OTU visszateszi a gyári állapotba a telót.
Vagy Neked más célra kellene?

gyulaszu

(#2769) Feccni válasza gyulaszu (#2768) üzenetére


Feccni
csendes tag

2.3.5-tel vettem, azt a teló frissítette 2.3.6-ra.
Próbálgattam egyéb romokat és aztán OTU-val tettem gyáriba. Ami 2.3.5 lett. De innen 2.3.6-ra nem frissül.
2.3.6-ot pedig nem lelek sehol.

Fec.

[ Szerkesztve ]

(#2770) szilard28


szilard28
aktív tag

Az normális, hogy egyhelyben ülök, de a gps 50-100 m-eket ugrál?

Kösz.

(#2771) Feccni válasza szilard28 (#2770) üzenetére


Feccni
csendes tag

Szerintem nem.
De nálam is ezt csinálja :F

(#2772) Feccni


Feccni
csendes tag

Frissítettem 2.3.6-ra. Most az 1-es simet nem ismeri. Vodám és pannonom van, a 2-esben megy, az egyesben nem. Ez mi a tök lehet?

(#2773) fornettisuti válasza Feccni (#2772) üzenetére


fornettisuti
veterán

Frissites utan volt factory reset?

iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod

(#2774) Feccni válasza fornettisuti (#2773) üzenetére


Feccni
csendes tag

Igen.

(#2775) solarix45 válasza Feccni (#2772) üzenetére


solarix45
senior tag

Mit értesz az alatt, hogy nem ismeri? Restricted access changed, meg repülő, meg ilyenek?

(#2776) Tibitabi


Tibitabi
tag

Melyik progit kell feltelepítenem ahhoz, hogy Root -olhassak?
A "Titanium Backup root" is erre való, vagy van ennél célravezetőbb is?
És a Root program telepítése-használata, olyasmire gondolok, hogy előtte illetve utána újraindítani vagy kivenni az akksit vagy mire érdemes figyelni? Nem szeretném taccsra vágni a telót.
Rendszert nem áll szándékomban cserélni, hanem gyári alkalmazásokat törölnék.

(#2777) Feccni válasza solarix45 (#2775) üzenetére


Feccni
csendes tag

Kis x van a térerőmérőn, és azt írja, hogy korlátozott a szolgáltatás.

(#2778) mikrofon válasza Feccni (#2774) üzenetére


mikrofon
veterán

Ez a baj! Törlődött valami, ami kell! Ha visszakeresel, ez a probléma már többször előjött. Emiatt többször is leírtam 2.3.6 alatt senki ne csináljon factory resetet, mert elő jöhet a probléma!

[ Szerkesztve ]

(#2779) Feccni válasza mikrofon (#2778) üzenetére


Feccni
csendes tag

És megoldást is tudsz? :)

(#2780) mikrofon válasza Tibitabi (#2776) üzenetére


mikrofon
veterán

A rootolás nem egy szoftverrel elvégzendő feladat. Az általad említett program, csak a programok, és azoknak a beállításainak a lementésére való, de kell hozzá root-olt teló! Ha visszakerestél volna akkor több hozzászólást is találtál volna, hogy ez a bejegyzés szerint lehet elvégezni, és rootolni a telót!

(#2781) mikrofon válasza Feccni (#2779) üzenetére


mikrofon
veterán

flash tool-lal fel kell rakni 3 fájlt a telóra és utána OTU (One Touch Upgrade) szoftverrel kell kijavítani és újra kezdeni. Az is lehet, hogy a flash tool használata előtt megpróbálod újra az OTU-val. A három fájlhoz keress vissza, mert nem tudom pontosan. Ugyan azok a fájlok kellenek neked amiket azok is használnak akiknek teljesen elszállt a telójuk. A 3 fájl határozza meg, hogy pontosan milyen romot (2.3.5 v. 2.3.6; D v. N))fog az OTU feltenni.

Még egy javaslat. Mielőtt neki állsz ennek, ellenőrizd le, hogy biztos be van e kapcsolva, jól van-e benne a kártya, mert pl.: a kártyákat egymással szemben, az érintkezős részekkel egymás felé kell berakni. Ezzel már én is pórul jártam egyszer...

(#2782) Feccni válasza mikrofon (#2781) üzenetére


Feccni
csendes tag

Ezeken az ellenőrzéseken többszörösen túl vagyok, köszi.
Akkor flashtool...

(#2783) Feccni válasza mikrofon (#2781) üzenetére


Feccni
csendes tag

Na a 2.3.5-öt visszatettem, aztán frissítettem 2.3.6-ra, így most müxik. :)
Köszi!

(#2784) Feccni válasza Feccni (#2783) üzenetére


Feccni
csendes tag

Egészen az első újraindításig, mert most megint ugyanaz van :D
Megőrülök :D

(#2785) solarix45 válasza Feccni (#2784) üzenetére


solarix45
senior tag

De csak a másodikra mondja, hogy nem találja? Mert mint írtam korábban, nekem a legújabb 2.3.6-os szoftnál van az, hogy mindkettőre írja, hogy nincs hálózat, és csak nagy nehezen áll be.

(#2786) Feccni válasza solarix45 (#2785) üzenetére


Feccni
csendes tag

csak egy simmel próbálgatom most, az az 1-esben van. első indításnál megvan, aztán kikapcs után már nincs, korlátozott hozzáférés van. :S

(#2787) fornettisuti válasza Feccni (#2786) üzenetére


fornettisuti
veterán

Szerviz szagot erzek...

iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod

(#2788) solarix45 válasza Feccni (#2786) üzenetére


solarix45
senior tag

Próbáld meg kettővel, szerintem ugyan az lesz, mint nálad. Kiadtak egy irdatlan bugos firmware-t.
Írj szerintem te is az Alcatelnek, hátha észbekapnak... Nekem csak a szokásosat mondták, hogy nyomjak resetet, meg frissítsek szoftvert.

Kicsit csalódott vagyok, mert az első pár levelemre elég értelmesen tudtak válaszolni. Lehet, hogy felvettek pár embert még, aztán felhígult az ügyfélszolgálatos banda.

(#2789) move1 válasza Feccni (#2784) üzenetére


move1
tag

szia melyik otu-val csinálod az újratelepítést?
nekem a 2.6.3-al hozta ugyanezt a problémát, az 1.8.3-al lett jó...

(#2790) Feccni válasza move1 (#2789) üzenetére


Feccni
csendes tag

2.3.6 alatt nemigen mennek a simek (sok perc szenvedés után megtalálja, de így használhatatlan).
2.3.5-tel nincs baj, az megy.
2.6.3 OTU-val próbálkoztam.

(#2791) Feccni válasza lory88 (#2750) üzenetére


Feccni
csendes tag

Jutottál valamire a 2.3.6-tal?

(#2792) move1 válasza Feccni (#2790) üzenetére


move1
tag

Szia az OTU 1.8.3-al rakd rá a cuccot...

(#2793) Feccni


Feccni
csendes tag

Na. Feladtam. Marad 2.3.5. Jóvilág. :D

(#2794) Lasy válasza Feccni (#2793) üzenetére


Lasy
veterán

jobb a 2.3.5 arra vannak a főzött romok.. ;]

+36702778032

(#2795) fornettisuti


fornettisuti
veterán

En mar inkabb orulok, hogy otu nem frissiti a telomat (pedig letolti a szerverrol a cuccot) 2.3.6-ra, mert igy minden mukodik, ahogy kell :-)

iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod

(#2796) solarix45


solarix45
senior tag

Igazából én egész megszoktam ezt a 2.3.6-ot. Az tényleg gáz, hogy lassan veszi be a kártyákat, meg a hálózatot, de utána jó.

És lehet, hogy csak kevesebb hülyeséget tettem fel, de elég fürge most a telefon. Az utolsó telepítésem után nagyon sok akadozás volt. Most kellemes. Csak az int2ext+ nem megy még.

(#2797) imiadmin válasza solarix45 (#2796) üzenetére


imiadmin
őstag

szomorúan hallom, hogy nem sikerül... nemrég próbálkoztam a haverom MIX-én, de neki sem tudtam felrakni... az init.d támogatás még ment simán, de valahogy nem akarta megenni az int2ext-et...

arra gondlotam, hogy teló függő a cucc, mert nekem sima 918D-m volt és azon életre tudtam kelteni a dolgot...

(#2798) solarix45 válasza imiadmin (#2797) üzenetére


solarix45
senior tag

Nekem is sima, nem MIX. Lehet, hogy az új firmware miatt.

És igen, nekem is megy az init.d támogatás, meg az ext2 is (jelenleg Link2SD van beállítva ext2-re).

Egyszer majd ha nagyon sok időm lesz (höhö), akkor végigmegyek soronként a scripten, hogy vajon hol akad el.

(#2799) alexboss


alexboss
csendes tag

Mely pre-installed appokat lehet letorolni titanium backup pro-val osszemlas nelkul? pontosan semmi konkret leirast nem talaltam meg..

elore is koszonom

(#2800) solarix45 válasza alexboss (#2799) üzenetére


solarix45
senior tag

A teljesség igénye és a felelősség kizárása nélkül: [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.