Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34489) cigam válasza _q (#34485) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Az emberek sem néznek szét mikor zöldre vált a lámpa, és néha mégis elütik őket a zebrán. Nem okoz feltétlen problémát. Nagyon sok dologtól függ hogy adott esetben mi történik.
- Az előző példában számolt 100mA-t feltételezve egy nap alatt 12W energiát melegít el. (Nesze neked ne használj műanyag zacskót környezetvédelem)
- Ha probléma lép fel, pl. zárlat, vagy bármilyen okból 2A-nál nagyobb áram akar átmenni rajta, a biztosíték lekapcsolja az áramkört. Ezzel szemben ha nem a táp csatlakozón át van megtáplálva, nincs ilyen védelem. Adott esetben tüzet is okozhat, attól függően mennyire izmos a merevlemez tápegysége. Az is lehet, hogy nem is a Pi, hanem a nagy terhelés miatt az adapter gyullad meg.
- Ha valami gyenge felépítésű (mindenféle szűrést, védelmet nélkülöző) tápegységről hajtod (mert eleve gagyi, vagy úgy tervezték, hogy a védelmet szűrést a merevlemez házon belülre épített elektronikára bízzák), a legváltozatosabb problémákat okozhatja, a bizonytalan működéstől kezdve a rövid elhalálozásig.

És persze rengeteg eset van amikor rendben működik, csak kicsit melegebbek az adapterek. Persze senki sem nézegeti hány fokosak így vagy úgy kötve, hogy mikor merre milyen áramok folynak, fel sem tűnik hogy ez nem jó megoldás.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.