Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#60001) Tim82 válasza concret_hp (#60000) üzenetére


Tim82
nagyúr

alfa156-nál pl.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60002) Winner_hun válasza concret_hp (#60000) üzenetére


Winner_hun
félisten

Eladóknál?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#60003) Lortech válasza fokukac (#59997) üzenetére


Lortech
addikt

Volt kollégám facebookon osztva találta meg eddig kétszer is, egy próbát megérhet.

Thank you to god for making me an atheist

(#60004) concret_hp válasza Winner_hun (#60002) üzenetére


concret_hp
addikt

igazából a boltok bazárokat nem találom normálisan, giannitól vettem sok midnent régebben, volt mindig 20-30 noti a listájában, most 1 van, gondolom korlátolt a karakter mennyiség vagy mi... de nem is látom át rendesen az egészet :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60005) Winner_hun válasza concret_hp (#60004) üzenetére


Winner_hun
félisten

Írj neki e-mailt vagy hívd fel telefonon. Privátokat a sokat üzengetőknek rég kivégezték..

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#60006) concret_hp válasza Winner_hun (#60005) üzenetére


concret_hp
addikt

gyanús volt, hoyg nem biztos, hoyg én vagyok a totál balf@sz :D , köszi :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60007) fokukac válasza Tim82 (#59998) üzenetére


fokukac
nagyúr

köszönöm a gugli-huszároknak.

Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy pontosan mi a teendő, és ez mennyibe fog fájni, és hát erre az okmányirodás okítás nem ad választ.

@Lortech: hát, az jó lenne, ha úgy meglenne. Mondjuk, nem tudom, a fészbúkon hogy tudnék rákeresni, ha az ismerőseim nem osztják meg?

Amikor elindultam, még tuti megvolt. Aztán átrodeóztunk itt a lakótelepen 15 fekvőrendőrön, lehet, hogy ott esett le, aztán végigmentünk a Váci úton Dunakeszire, na, ott már nem volt meg, viszont lifegett a rendszámtartó, tehát valaki kilazította, vagy nem tudom...
Eléggé tű a szénakazalban jellegű a dolog. Hazafelé csak azt néztem az út mellett, de semmi, a lakótelepi utat meg gyalog is bejártam, de semmi.
F.szkivan már, hogy a héten először használtam a kocsit, és megint 10 rugó, és egy fél nap az életemből az okmányirodában :)))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60008) Tim82 válasza fokukac (#60007) üzenetére


Tim82
nagyúr

Akkor jó, hogy nem sikerült elolvasnod a linket, mert a "mennyibe fog fájni"-kérdésre pl. ott van a válasz (rendszám változás nélkül új rendszámtábla 12.500,- Ft), no meg arra is, hogy mi a teendő (felsorolják, hogy mit kell vinni bejelentéshez). Ráadásul a lakóhelyed szerint illetékes XIII. kerületi önkormányzat oldala a link, valószínűleg ugye ott intéznéd.

Szívesen máskor is.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60009) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Montenegró pipa, újabb 2000 hibamentes km az ISbe. :)

Same rules apply!

(#60010) fokukac válasza Tim82 (#60008) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nagyszerű, csak azt nem írják, hogy mely esetekben kell-e cserélni a rendszámot.
Köthetnél amúgy betont is ma este.

-------------------

Montoya: és tetszett Montenegró? Mert mi annyira nem voltunk elragadtatva. Illetve gyönyörű adottságú a hely, csak hát, amit műveltek vele a helyiek...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60011) szőröscica válasza EQMontoya (#60009) üzenetére


szőröscica
addikt

Én ezt a 2000 hibamentes km-t most Miskolc-Bp-Miskolc utakkal hoztam össze kevesebb mint két hét alatt. 5 literes átlagfogyasztással. :DDD

Óóóó, és még csak most jön a java. A közművek névre íratása. Már előre látom, hogy mennyit fogok káromkodni. :(

(#60012) Tim82 válasza fokukac (#60010) üzenetére


Tim82
nagyúr

Pedig egyáltalán nem vagyok kötekedős kedvemben, csak olyanokat kérdezel, amikre megtalálhatnád a választ, ha velem együtt lovagolnál sujtásos mentében dicső pej lovunkon, Guglin.

Azt írják több helyen is, hogy rendszámcsere csak akkor szükséges, ha mindkét tábla elveszett/ellopták.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60013) fokukac válasza Tim82 (#60012) üzenetére


fokukac
nagyúr

igen, azóta el is olvastam. de a bürokraták nrm egyértelműek, utána kell olvasni

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60014) BlacKSouL válasza EQMontoya (#60009) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Montenegróval nekünk anno 2007-ben egy bajunk volt, hogy szép, van benne fantázia, meg amúgy jó is lehetne, jók a pogramok, csak sok a köcsög.
Szóval az az érzésünk volt, hogy örüljünk, hogy beengedtek maguk közé, nemhogy még mi vagyunk a kiszolgálandó vendég/túrista. Kvázi mintha mindenki ellenséget látott volna bennünk, mintha tényleg a megtűrt köcsögök lettünk volna. Kb. ezt éreztették.
Odáig el sem megyek, hogy a szállodai recepciósról 2 nap után, elutazáskor (elköszönéskor) derült ki, hogy magyar, de azt végighallgatta, hogy mi egymás közt magyarul beszélgetünk, és egy szót nem szólt magyarul hozzánk. A hamburgeresnél a super-mega-burger éjfélkor egy szelet hús volt két zsömle közt ketchuppal és majonézzel...Ott a konyhából szólt ki a magyar gyerek miután kifizettük. És így tovább :) Ulcinjban az utcán a tömegben sétálva már rendesen félelemérzetünk volt, bár onnan már csak 10 km Albánia.

Ugyanakkor kollégám lassan 10 éve jár vissza Budvába, a kotori öböl fenomenális a fellegvárral együtt, Sveti Stefan, Virpazar a Skadar tóval, csónakázva a nemzeti parkban fenséges, az út át a hegyen Bar-ba vadregényes, és Ulcinj is, a két városi stranddal, a bezuhanó városképpel, és a 12 km-es homokos tengerparttal mind jobb emlékre érdemes volt.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60015) EQMontoya válasza fokukac (#60010) üzenetére


EQMontoya
veterán

Tapasztalataim vegyesek: tényleg gyönyörű adottságok vannak, az árak elfogadhatóak. A helyiek sokszor jó fejek, de vendéglátásban azért van még hová fejlődni, a közlekedés olyan balkánias (nekem mondjuk nem volt zavaró, inkább mókás), a tengerpartok zsúfoltak. Szemét és bűz pedig sajnos sok helyen van, ami nem like...

Összességében nem rossz, de kell nekik még pár év, mire felnőnek mondjuk a horvátok szintjére.

joamilestoné: Nekem 8 körüli fogyasztásom volt. De hát a tele autó meg a szerpentinek... ;]

BlacKSouL: Budva és a természet tényleg nagyon szép, nekem a 12km homokos tengerpart elég zsúfoltnak tűnt, szemét is sok volt, illetve jó nagy szél volt, ami folyamatosan kavarta a homokot. Jah, a cimbora pedig 30 centért olyan mosdóban volt, hogy papír helyett slaggal törölt. :) Szóval az pont nem annyira, a többi program jó volt nagyon. A táj pedig a legötbb helyen tényleg szájtátós.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#60016) concret_hp


concret_hp
addikt

az 5 millió virágküldős oldalból tudtok olyat amelyik jó és óccsó (bp-n)?
(nem akarok kurvanagy csokrot és nem érek rá huszat végigböngészni :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60017) concret_hp


concret_hp
addikt

Montenegro elég kontrasztos, a Kotori öböl + Budva teljesen jó szvsz, csak hering-feeling, a többi részen viszont eléggé látszik, hoyg balkán.
a hamburgert meg nem hamburgerként, hanem plejszkavicaként kell kérni, egyből jobban néznek rád :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60018) BlacKSouL válasza EQMontoya (#60015) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Mi is kb. ilyenkor voltunk ott, Eleve Bosznia-Montenegro-Horvátország körútra mentünk, ebből az első éjszaka Szarajevo után a hegyekben volt, csendes kis útszéli hegyi motelben, másnap Mostar volt a program, meg út le egész Budvába, ahová a hivatalos városzárás előtt érkeztünk (0:45-kor) és mivel 01:00-kor bezárt minden, elég macera volt szállást keríteni a teljesen megtelt városban, meg még enni is valamit :)
Másnap meg Budva-Sveti Stefan, át a hegyen Virpazar, csónakázás, aztán vissza a hegyi utakon Bar-Ulcinj, strand. Aztán a városban sétálgatás tényleg a heringezés, és nem mindenki volt jóarcú. Életemben először vettem a hasamra a hátizsákot. A mosdót ne is mondd, életem legdurvább élményeiben előkelő helyen van az Ulcinj sziklája melletti "toilette". 6 fülkéből 3-on van ajtó, ebből csak 1 zárható, a papírt a bódé előtt kell "bérelni", x összegért, ami olyan irányár féle. Kapsz egy mások által már többször visszahozott nem feltétlenül száraz papírtekercset, amivel bemész a bódéba, kinézed az 5., egyben egyetlen zárható ajtajú fülkét, és szandálban belegázolsz a 10 centis konstans folyadékba, ami nem tudod miből áll, mert amúgy 1 db 60 wattos izzó van az egész bódéban. Kapaszkodni nincs mibe, papírt tenni nincs hova, izzadsz mint k.rva a templomban, állsz bokáig a cuccban, vagy oldalt a két falon félig kitámasztva izomból, közben próbálsz küzdeni, elkap a röhögés, és aztán érzed, hogy ennél nincs lejjebb.
Szóval még a slag lehet, hogy a jobb megoldás. Ezek után a fülke előtt kezet mosol edénymosogatószerrel és vízzel, és a gurigát vissza kiviszed a személyzetnek...

Mikor másnap a kotori hegymászás után fürödtünk egyet Perast-ban, majd utolsó pillanatban megszálltunk egy kis horvát faluban a határtól nem messze, annyira érezhető volt a kontraszt. Utána 3 nap Horvátország, mintha a pokolból a menybe kerültünk volna, ami a vendéglátás minőségét, színvonalát, és a vendéglátók hozzáállását illeti. Meg kell még említenem hogy Montenegroban ettem életemben először friss, érett fügét. :)

Azt nemtom most hogy van, mikor mi ott voltunk, Budvában vízkorlátozás volt, a vezetékes víz csak napi összesen 6 órában működött, elosztva 2 órás időszakokra. Kicsit nagy volt a szárazság.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60019) Integra


Integra
titán

hétről hétre ugyanaz a kép az m7-es autópályán, teljesen mindegy, mikor megyek.
80 és 110, max 120 kmh között vágnak ki az autók előzni a belső sávba. a belsőben a 130 kmh tarthatatlan, vonatozás folyamatosan. pár hónap után kimerem jelenteni, hogy az embereknek nincsen pénzük már normálisan autózni sem. fenének büdösködnek a sünök a bokorban meg a benzinkutaknál, meg a lehajtóknál, értelmetlen, mert az emberek már 130-cal sem mennek, mert úgy félnek, hogy nincsen miből kifizetni a büntetést, ha véletlen kapnak. esküszöm, sokkal balesetveszélyesebb lett az autópálya az általánossá vált indokolatlanul lassú vezetés miatt. akik gyorsabban szeretnének menni, tartani egy 140-es tempót, felejtsék el, teljesen reménytelen, ugyanakkor idegesek lesznek és türelmetlenek, sokkal nagyobb lesz az esélye a ráfutásos baleseteknek, a jobbról történő bevágásoknak, akik meg kijönnek előzni, nem váltanak vissza, nem nyomnak gázt, fékezzen le a mögöttük jövő, nem normális..
nem tetszik a rendszer.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#60020) szőröscica válasza BlacKSouL (#60018) üzenetére


szőröscica
addikt

Nekem is ez a tapasztalatom sajnos. Gyönyörű ország, de rettentő bunkó népség. Horvátország egy fokkal kevésbé látványos, viszont ott nem ért soha semmilyen atrocitás, negatív élmény.

Integra: ahol csórók az emberek, ott ez van. Olaszországban sem olyan már a tempó mint pár éve volt. Főleg a szegényebb, délebbi vidéken, ott 120-ra állított tempomattal a Transittal benne voltam a leggyorsabb 20%-ban.

Itthon pedig ha nem sietek, én 110-el megyek. Egy Miskolc-Bp. távon lassabb vagyok 15 perccel, de spórolok 4 liter üzemanyagot. Mondjuk én igyekszem nem feltartani a mögöttem érkezőket, mindig felgyorsítok 140-ig, ha valaki nálam gyorsabban jön.

[ Szerkesztve ]

(#60021) Integra válasza szőröscica (#60020) üzenetére


Integra
titán

pont most olvastam el ezt a kis cikket.
ez a tendencia egyetemes, nem csak ránk érvényes. arra nagyon kíváncsi leszek, hogy majd mikor szinte senki sem lesz már, aki gyorshajtana, hogy meglehessen büntetni, akkor a kieső bevételt miből fogják bevasalni..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#60022) Winner_hun válasza Winner_hun (#58039) üzenetére


Winner_hun
félisten

32M+

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#60023) bandus


bandus
veterán

vajon honnan jött az ötlet, hogy meg kellene csinálni ezt a remek dizzy shop nevű oldalt? most láttam csak, hogy már ilyen is van, de szerintem rettentő béna :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#60024) concret_hp válasza bandus (#60023) üzenetére


concret_hp
addikt

fogalmam sincs miről van szó, de ez a kérdés sok más oldallal kapcsolatban is felmerülhet :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#60025) nike_


nike_
addikt

Jó hely ez az Ausztria, és szerintem az itteni pénztárcához mérten a cuccok se drágák... bár a lakásárakkal nem vagyok tisztában. Gondolom azok elég magasak.

(#60026) fokukac válasza Integra (#60019) üzenetére


fokukac
nagyúr

Ma lenyomtam egy Budapest-Szombathely túrát, és az M1-esen annyival cifrább a helyzet, hogy még a kamionok is előznek, bár tilos.

A 85-86-os utakról meg inkább nem is mondanék semmit, mert nem tűrné a nyomdafestéket., 40-nel tötymörgés, falu vége tábla után 2 km alatt 70-re felgyorsuló kamionok, vegyítve rengeteg tereléssel és útépítéssel, jelzőőrrel...
a munkahelyteremtő program keretében bácsikák ülnek kempingszékeken az út szélén, és ha jön egy építkezéses, homokkal teli billencs, akkor lezárják a forgalmat, hogy át tudjon menni. Legalább 20 ilyen bácsikát láttam. CSornán bent, ahol semmi építkezés nem volt, nagyobb volt a dugó, mint a Hungárián szokott, csak mert úgy vannak a lámpák beállítva. Nagyszerű élmény levezetni oda. De van 10 km-nyi M85-ös, ahol ki lehet engedni a gőzt, és persze van már Szombathelynél szintén 10 km-nyi M86, ami meg csont üres.

Ui. a computer szerint 81 volt az átlagtempóm, szerintem ez sokat elmond.
Uui. viszont egész jól megy ez az 1,4-es turbós octavia :) csak a bajuszkapcsolók gombjaival nem vagyok elégedett, aki azt úgy tervezte meg, verést érdemelne (a tempomatot benyomni indexelés nélkül elég nagy csellendzs, a fed. komp. váltógombja meg végképp a csúcs, az ablaktörlő kapcsolójának a végén van, úgy, hogy föl-le kell nyomogatni egy kis bizbaszt. Esélytelen ablaktörlés nélkül az is :)
De ezt leszámítva jó kis autó.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60027) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Találtam ma egy 5 Ft-ost az utcán ^^

(#60028) Viszlát válasza Hujikolp (#60027) üzenetére


Viszlát
addikt

:C

Kellett mar egy kis pozitiv is a topikba.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#60029) fokukac válasza Hujikolp (#60027) üzenetére


fokukac
nagyúr

és, vettél belőle magadnak valamit, vagy elrakod a nehezebb napokra? :P

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60030) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Hát gondolom ez mindenkinek megvolt már...
Nem kommentálnám, nekem élőben is fájt nézni, nemtom miért néztem meg megint...szegény Mourinhot sajnáltam

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60031) Hujikolp válasza fokukac (#60029) üzenetére


Hujikolp
őstag

Megpróbálom majd szaporítani :D

(#60032) Pttypang válasza Hujikolp (#60031) üzenetére


Pttypang
veterán

De ne ugyanabban a cimletben, meg a vegen kivonjak azt is, neked meg a nyakadon marad a pakk :)

Everybody lies.

(#60033) bobsys


bobsys
addikt

Neztuk egy lakast ami nagyon le van pukkanva, lakahatlan allapotban van. Keresgelek takarito cegeket akik talan vallalnak egy takaritas meg a szonyeg felszedeset es kidobasat. A biohazard cleanup service szavakra a gugli egyik talalta egy ceg melyik meg Meth Lab CleanUpot is vallal :DDD

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60034) gaborbol válasza bobsys (#60033) üzenetére


gaborbol
őstag

Helyi Servpro kiredndeltsegnek dolgoztam azok allitolag eleg jok, de mivel ez is lanc, komoly ketsegeim vannak :)
Van jopar kirendeltseguk Floridaban is, kerj toluk egy ajanlatot, de gondlom horror lesz, ezeket akkor szoktak intezni amikor van biztositasod.

Olyan mint kocsi, harom elem meg van rajta huzva egy 5 centis savban, elvittem erre szakosodott cegekhez jottek a $4-5K-s ajanlatok.
Atvittem magan emberhez akit a landlord ajanlott,hogy ismer es dolgoztatott vele mar tobbszotr is, hivatasos fenyezo, "one man shop" max $1000,de inkabb alatta.

[ Szerkesztve ]

(#60035) bobsys válasza gaborbol (#60034) üzenetére


bobsys
addikt

Holnap kiderul. Felhivok par rug cleaning meg removal ceget, nem oltek meg ott senkit, de eros kutyahugy szag van meg oriasi mocsok (foreclosure lakas). Fel kell szedni a karpitot meg alapos fertotlenites eleg lenne. Meg a heten nezunk masikat is az 5Kval dragabb, de ha lakhato akkor valoszinu az lesz, ugy konyebben menne a felujitas ha kozben ott is laknank.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60036) gaborbol válasza bobsys (#60035) üzenetére


gaborbol
őstag

Azt te is meg tudod csinalni, hoztatsz egy kontenert, kesztyu, valami normalis maszk, vedoszemuveg aztan 1 nap alatt megvagy a felszedessel.
Ha eleg kitakaritani a szonyeget akkor berelsz egyet 1 napra valamelyik nagy lanctol, a hozza valo tisztitoszer ott van a gep mellett. Ketszer bereltem eddig eleg szepen tisztitja a szonyegpadlot.
szonyegpadlot te is le tudod rakni vagy laminalt padlot(en a legtobb helyre azt raknek)

inkabb fizetnek egy honapot pluszban csak aludnek meg laknek normalis helyen, nem az atalakitas alatt alo lakasban.

(#60037) Mika1227


Mika1227
őstag

Horvátországba készülünk azon belül Makarskába. Valaki járt már ott, tapasztalat, tanács!?

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#60038) kraftxld válasza Mika1227 (#60037) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Bővebben: [link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#60039) Integra válasza fokukac (#60026) üzenetére


Integra
titán

ezt a 40-nel való tötymörgést még nem láttam, de üzlettársam szokott mindig üvölteni a telefonba, mikor autóból hív és állandóan ezt mondja, hogy 40-nel pöcsöl valaki előtte, és hogy higgyem már el, hogy 40-nel mennek előtte.... :DDD

és egy kis mai lol

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#60040) Mika1227 válasza kraftxld (#60038) üzenetére


Mika1227
őstag

Na igen megtaláltam csak nem kapok választ! Gondoltam hátha itt, ezt többen látogatják.

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!

(#60041) EQMontoya válasza Mika1227 (#60040) üzenetére


EQMontoya
veterán

Kicsit délebbre voltunk, nekem bejött az a környék. Splitbe, Krka parkba mindenképp érdemes elmenni. Árban rendben volt szerintem teljesen, a helyiek jó arcok, szóval jó tapasztalataink voltak.

Same rules apply!

(#60042) BlacKSouL válasza Mika1227 (#60040) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Cavtat, Dubrovnik, Gradac megvolt, ezek délebbre vannak, illetve északabbra Trogir, Sibenik is, de Makarska pont kimaradt Dalmáciából. Isztriából is nehéz lenne újat mondani, meg Krk-en is voltam már kétszer.
Tehát ha általános infók kellenek, akkor van segítség, de ez abban a topikban is ott van többnyire, ha viszont kifejezetten lokális infó kell, akkor én passz.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#60043) bobsys válasza gaborbol (#60036) üzenetére


bobsys
addikt

Padlo lesz mindehol, karpit megy a levesbe. Koltozni meg biztos koltozunk szeptember vegen, mert nem sikerult megegyezni a tulajjal a mostani helyen, megyunk ismeroshoz, barathoz

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60044) fokukac válasza bobsys (#60033) üzenetére


fokukac
nagyúr

nem akarok beleszólni, de nem biztos, hogy jó olyan lakásba költözni, ahol bohazard fertőtlenítés kell, szerintem.

Komolyan. Ott fogsz élni, azt fogod szívni, stb.

De lehet, hogy csak túl sok Dr. House-részt láttam, ahol a betegség oka a lakásban használt vegyszer volt.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#60045) bobsys válasza fokukac (#60044) üzenetére


bobsys
addikt

Nincs biohazard, cask arra kerestem ra, amit irtam, hogy kutyahugy szag volt, de ez cask egy a sok kozul amit eddig bevettunk a listaba legfokebb az ara miatt. Annyival olcsobb, hogy kijonne a kulonbsegbol a teljes padlo (karpit es jarolap) csereje mindenhol meg egy alapos fertotlenites.
Itt ugy nez ki a process, hogy ajanlatot teszel, azt elfogadja a bank (megmondtak mennyit kernek erte ami ala nem mehetunk)/kiegyezel az eladoval ha es utanna van 10-15 napod, hogy mindnefele embereket kihivj akik megnezik a muszaki allapotat, ellenorzik, hogy minden a hivatalban levo alaprajzon megegyezik, van-e penesz, legkondi megfelelo allapotu-e stb. Ha pedig valami nem tetszik akkor szolsz es nem veszed meg

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60046) gaborbol válasza bobsys (#60045) üzenetére


gaborbol
őstag

Nincs ezzel gond, ami szar fel kell szedni, kidobni, lefertotleniteni aztan mehet az uj cucc a helyere.
Fa meg gipszkarton minden, azokat nem nagy szam cserelni.

Akkor az legalabb olyan lesz ami nektek tetszik ,meg megis csak uj, nem kell kompromisszumot kotni, nezegetni a padlot, hogy jo-jo csak mondjuk nemtetszik a szine,de ezert nincs szived kidobni aztan 5-10 evig nezegeted. En is inkabb az alacsony ar+felujjitas mellett dontenek a fenti ok miatt, persze sokkal tobb ido, sokkal tobb idegeskedes, es lehet hogy sokkal tobb penz is lesz a vegen mintha vennel valamit ami kb megfelel, de nem kell hozzanyulni.( bar szerintem olyan nem is letezik, valamit mindig kell csialni)

[ Szerkesztve ]

(#60047) bobsys válasza gaborbol (#60046) üzenetére


bobsys
addikt

Pontosan. Mar le is szukitettuk, hogy hol nezunk, mar van 2 a listan meg szerintem 1-2 hetig megyunk megnezni meg joparat, kozben meg inditjuk a pre-approvalt a banknal, az ugyis kell mikor beadjuk az ajanlatot. Szeptember vegen koltozunk baratokhoz, kiveszem a maradek 3 het szabadsagomat es indul a moka.
Rengeteg helyen toljak egyebkent a DIY dolgot, megveszed a padlot/jarolapot/konyhabutort akarmit es kijonnek megmutatjak, hogyan kell lerakni, felszerelni es hajra csinald, meg a szerszamokat is adjak. Ha meg elakadsz akkor jonnek es penzert cserebe, de befejezik.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#60048) gaborbol válasza bobsys (#60047) üzenetére


gaborbol
őstag

Gondolom HGTV; DIY nezitek ezerrel :DDD

Home depot- szokta hirdetni,hogy hetvegenkent tart, ingyenes festo, gipszkartonos, hideg-meleg burkolo tanfolyamokat, de annyi video van a netnen annyi mindenrol, hogy akinek minimalis erzeke van a szerszamokhoz, szinte barmit meg tud csinalni.

Igy ahogy mondod, itt is lehet csoportokhoz csatlakozni, eelmenni ingyen hazat epiteni/felujjitani, ahol mester alatt tanulsz dolgozol, aztan amikor radkerul a sor jonnek at hozzad es hetek alatt elkeszulsz honapok helyett, tudjak mit honnan erdemes beszerezni, szoval van lehetoseg mindenre.

(#60049) EQMontoya válasza BlacKSouL (#60042) üzenetére


EQMontoya
veterán

Gradacban laktunk mi is :) Ennyire népszerű lenne az a kis városka?

Montenegró margójára: a társaságból, akikkel voltunk, tegnap többen hányásos illetve hasmenéses problémákkal küzdöttünk. Mára nagyjából már oké, bár még mindig kekszen élek. És esélyesen valami vírus, mert a csapvizet nem ittunk, hazaúton pedig egyforma szendvicseket evett mindenki, és nem mindenki beteg...

A antivakarin névre hallgató szúnyogcsípés-kenőcs viszony hilarious. :D

Same rules apply!

(#60050) BlacKSouL válasza EQMontoya (#60049) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Én még anno kb. 1999-ben voltam ott. A hotel Labineca két ikertornya mögött volt a hotelhez tartozó apartmansor, mérsékelt árral, mérsékelt luxussal, de bőven elfogadható, és allinclusive-et fizettünk kajára, tehát a teraszon is kaja-pia, stb. Ez még az anyámékkal nyaralás korszaka volt, és azt gondoltam ez is az egyik olyan hely, ahova soha többet nem jutok el.
Majd 2007-ben a bosnyák-montenegro-horvát túrán rábeszéltem a többieket, hogy a szálloda előtti strandon álljunk meg délutáni pancsolásra az észak felé vezető úton. Nem semmi volt visszatérni egy teljesen más jellegű nyaralás során, más társasággal. Máshova egyébként sehova nem mentem még vissza, kivéve Isztriát, de az az utóbbi 5 év slágere nálam/nálunk.

De amúgy erről a Gradacról beszélünk ugye? :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.