Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6951) Xarina válasza AMD Power (#6950) üzenetére


Xarina
aktív tag

Mi számít mostanábannak? Októberben másnap akkor indultam, mikor kirobbant a balhé. Akkor voltam ott egy hetet, meg visszaúton 3 héttel később még pár napot. November közepén volt a tesóm is 2 hetet.
Nyugodtan lehet oda menni, semmi kihatása nincs az Izraeli eseményeknek, főleg jó messze is van onnan. Port Said van legközelebb a palesztin részhez, de ott sincs semmi gond. A Sinait mindig is erős katonai kontroll alatt tartották, esélytelen egy sima turista számára, hogy akár az észak sínai területekre bejusson.

(#6952) AMD Power válasza Xarina (#6951) üzenetére


AMD Power
titán

Igen ilyesmire gondoltam. Hogy mennyire veszez, vagy sem. Április végén mennénk Sharm-ba, egy hétre..

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6953) Xarina válasza AMD Power (#6952) üzenetére


Xarina
aktív tag

Semmi kihatása nincs az izraeli cirkusznak Egyiptomra. Se a palesztinoknak, se a zsidóknak nincs érdekük, se okuk konfliktusba kerülni Egyiptommal. Az egyiptomi - izraeli határ is nyitva, oda is át lehet menni nyugodtan. Ahogy eddig sem volt, most sincs, úgy áprilisban sem lesz gond egyiptomi utazással.

(#6954) AMD Power válasza Xarina (#6953) üzenetére


AMD Power
titán

Mert találtunk egy jó szállást, jó árban. Csak feleségem "pánikolt" a kinti dolgok miatt.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6955) Xarina válasza AMD Power (#6954) üzenetére


Xarina
aktív tag

Olcsó szállás mindig is volt, repjegyek is vannak rendszeresen olcsón. Nemrég 9500-ért árulta a wizz irányonként a jegyeket 3 hónapra előre. Addig jó, míg az emberek "pánikolnak" a szomszédos helyzettől, mert azután jócskán fel fognak menni az árak.

(#6956) AMD Power válasza Xarina (#6955) üzenetére


AMD Power
titán

Ez a szállás is amit mi néztünk , pár hónap alatt vagy 200e lett olcsóbb.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6957) Gallmix válasza Xarina (#6953) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Az addig rendben van, de terror szervezeteket, cselekményeket és egyéb előre nem látható eseményeket, sosem tudod kiszámítani. A kockázat növekedhet, bármikor.

Ismerős volt x éve Egyiptomba, akartak menni a piramisokhoz, mikor mondták nekik, hogy most nem lehet terror támadás miatt. Én egyébként sem kívánkozom Egyiptomba... Bár a Piramisok érdekesek lehetnek...

De ha valaki oda megy készüljön fel, nehogy a szállodai szobában kelljen tölteni egészségügyi okok miatt pl. Ennyire olcsó vagy miért divat Egyiptom?

Sínai-félszigeten van. Lehet üdülő övezetben nincs gond... de az a régió nincs teljesen uralom alatt egyiptomi hatóságok részéről... - régóta probléma Egyiptomnak.

[ Szerkesztve ]

(#6958) t72killer válasza Gallmix (#6957) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Én lent délen, a Szudáni határnál voltam egy búvárfaluban (Wadi Lahami) többször is, izolált hely messze mindentől, kicsi csoportokban mentünk ki merülni - kábé bármilyen terroriadós helyzetben meg volt oldva házon belül a 1st class szórakozás.

Egyszer szerveztek sivatagi túrát a környéken, nem mentem el mert fáradt voltam a merülésektől + rá akartam pihenni az aznap éjjelire.

Egyik reggel jött egy katona az irodára, azt a hírt hozta, hogy a "szomszédban" (40-50km) félig megevett egy német turistát egy cápa, ne sznorkelezzünk. Reggelinél megtárgyaltuk, hogy oké, eddig se sznorkeleztünk, ezután se fogunk, mindenki figyeljen oda, hogy a fotógépek akksijai fel legyenek töltve, jó étvágyat :DDD

Hogy miért népszerű? Mert Január-Februárban is jó idő van, ellentétben pl a Görögökkel. Ilyen egyedül Kanárin van még <5órás repülőút <300€/fő repjegy árakon - ott se mindenütt, La Palmát mi pl többször is beszívtuk, volt amikor 3 héten át tartó esőzéssel! Egyiptomon belül őszintén én Sharm-ot sose céloztam be, mert a búvárbölcsesség szerint minél délebbre mész, annál szebb - illetve míg északon több a búvár, mint a hal, délen kb garantált, hogy a bázis "saját" zátonyain "idegent" nem fogsz látni, max 2 hetente 1x.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6959) Xarina válasza Gallmix (#6957) üzenetére


Xarina
aktív tag

Miért mennek oda? Látszik, hogy fogalmad sincs Egyiptomról. Elsősorban a kultúrájuk és történelmük, mások a Vörös tenger miatt, aminek az élővilága habár rohamosan romlik az elmúlt évtizedekben, még mindig az egyik legszebb merülőhely a világon, innen Európából meg főleg. Másrészt mert nagyon olcsó, bár már lassan az sem lesz igaz, az elmúlt években eléggé megdrágult, de még mindig töredékébe kerül, mint bármely innen könnyen elérhető hely.
Egyiptomnak a Szuezi csatornán kívül főleg a turizmusból van bevétele, ezért rettenetesen vigyáznak az oda látogatókra, sajnos már túlságosan is. A sínai félsziget teljes katonai ellenőrzés alatt van, nagy részére be sem engedik a turistákat semmilyen módon. Közép Egyiptomban pedig akár katonai kiséretet adnak az oda látogatónak, ha tántoríthatatlanul meg akar látogatni egy-egy helyet.
Terrortámadás (azon megint lehetne vitatkozni, mit nevezünk annak) bárhol előfordulhat és elő is fordul a világon, de erre nem sokkal van nagyobb esély Egyiptomban, mint Európában bárhol.
Az Izraeli eseményeknek meg milyen hatása lenne Egyiptomban? A Hamasznak nem kifejezett ellensége Egyiptom, a fegyvereik gyengék, át sem tudnának lőni egyiptomi területre (már ahol lenne is valami). Izraelnek nem érdekel konfliktusba kerülni Egyiptommal, most meg főleg.

(#6960) Gallmix válasza t72killer (#6958) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Szudán... Arra sem nagyon mennék... :DDD

Igen Kanári szigetek jutott eszembe pl. De sok hely van ahol meleg van. Tunézia is népszerű, vagy a Thaiföld... ezekre sem biztos, hogy mennék...

Kanárinál Tenerife pl ahol a sziget egyik része, meleg, másik részes esős. Mindegyik sziget más mikro klíma.

Igaz én nem búvárkodom :)

Akkor nem az olcsóság miatt célpont Egyiptom?

(#6961) t72killer válasza Gallmix (#6960) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szudánba nem mentünk át, ez kb az utolsó extra engedélyek nélkül látogatható Egyiptomi terület.

Thaiföld egy vagyon + egész nap odaérni - szorozd fel a repjegyárat egy 4tagú családdal iskolaszünetben... Tunézia - fene se tudja, semmivel se tud többet Egyiptomnál.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6962) AMD Power válasza Gallmix (#6960) üzenetére


AMD Power
titán

Mi kétszer voltunk Egyiptomba. Hasmenésen kívül semmi bajunk nem volt, se nekem sem a gyereknek. Ár/érték arányban szerintem nincs jobb hely. A tenger még mindig pazar. Sharm-ba szeretnék elmenni jövőre ha úgy alakul.

Sógornőmék betegsen Egyiptom függők. Tavaly 4x is voltak. Januárban megint mennek.

Tunézia. Kétszer is voltam. Az is arab , de más. Tunéziàban egyetlen egy dolog ami jobb volt mint Egyiptom. Az étel. Az nagyon jó. Viszont az volt az egyetlen hely, ahol beteg lettem egyszer. 1 nap volt, de nagyon kellemetlen.

Amit én neked ajánlanék , ha ezek nem jönnek be akkor Törökország. Szerintem zseniális egy hely. Viszt drágább mint az előző kettő közül bármelyik. Az is terven van jövőre.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6963) Xarina válasza Gallmix (#6960) üzenetére


Xarina
aktív tag

Tunézia, Kanári időjárásilag messze van Egyiptomtól, nem is beszélve az árakról. Kanári nem véletlenül az örök tavasz szigete, ott soha nincs túl meleg, télen sokat eshet az eső.
Tunéziában kb. november elejéig, közepéig tart a srtrandidő, télen kifejezetten esős és hideg. Ezzel szemben Egyiptomban évente csak pár alkalommal esik az eső, akkor is max. pár órát, de sokszor csak 1-2 percet. A Vörös tenger hőmérséklete meg soha nem süllyed 22 fok alá.
Szudán is teljesen biztonságos, csak dél-Szudán a problémás. Szudán viszont már igazi Afrika, nem a hétköznapi turistáknak való. Nincs semmilyen kiépített infrastruktúra, egyiptomi mércével nézve is elég koszos. Hiába érintetlenebb, ezáltal sokkal gazdagabb a tenger élővilága, ha szinte sehol sem lehet búvárpalackot tölteni, ahol meg igen, ott csillagászati összegeket kérnek érte. A közlekedés is a szokásos afrikai. Van ahová hetente 1x megy a vonat. Mikor megkérdeztem, hogy mi történik ha lekésem, akkor azt mondták nem gond, megy a jövő héten is.

(#6964) t72killer válasza Xarina (#6963) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Naigen, a vízhőfok a vörösön, pláne délen nagyon szuper :R. Mi ugye az iskolaszünetek miatt csak február elején érünk rá, ez az Afrikához közelebbi, szárazabb kanári szigetekre (Lanzarote, Fuerteventura) jó csak a büdzsénkből (UK-ből repülünk, innen Egyiptom drágább lenne). Viszont ott elég hűvöskés, 18-19fokos a víz.

"Mikor megkérdeztem, hogy mi történik ha lekésem, akkor azt mondták nem gond, megy a jövő héten is." < :DDD , ez ilyen Rejtő-sen hangzik.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6965) Xarina válasza t72killer (#6964) üzenetére


Xarina
aktív tag

Egész fekete-afrika jócskán Rejtő Jenős és nem pozitív értelemben. Azért az nagyon szürreális tud lenni, mikor 17 órát kell várni egy sima kombi személyautó taxira, hogy megteljen, mert még csak 17 ember jött össze, a sofőr meg nem indul el 21 ember alatt. És ahol nincs tömegközlekedés, ott nem sok választásod van.
Az előtte említett vonatos dolog meg már elég régen történt, mikor még Egyiptomból Szudánba csak a hetente 1x közlekedő Wadi Halfai komppal lehetett menni. A hajó érkezéséhez volt igazítva a vonat, amivel tovább lehetett menni délre. Ha valaki lemaradt (a bürokratikus beléptetésnek köszönhetően nem is volt ritka) várhatott egy hetet a továbbjutással. Az utóbbi 6-8 évben már van a 2 ország között buszjárat is heti több alkalommal, így némileg javult a helyzet.

Előtte esett itt szó Tunéziáról meg Thaiföldről is, ott ráadásul több a robbantás meg turisták lelövöldözése, mint Egyiptomban, pedig mindegyik ország katonai diktatúra. Ennek ellenére is bármelyik hely biztonságosabb, mint az európai országok.

[ Szerkesztve ]

(#6966) t72killer válasza Xarina (#6965) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezek már a mi rohanó "jövő kedden megy a gép és lejár a szabi, csütörtökön interjú" életmódunkkal nem összeegyeztethető :( .

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6967) AMD Power válasza t72killer (#6966) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk dettó. Feleségemnek október végéig le kell adnia a következő év komplett szabiját, napra pontosan.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6968) flash-


flash-
veterán

Európai tengerparta szeretnénk menni nyáron nyaralni,(repülővel+szallas)
extra elvárás nincs , kedvező ár, de azért nem munkásszálló szintű szálláshely 🙂
van valami top 5 város amit erdemes lenne előnyben reszesiteni? megis hogy induljak neki a keresesnek?illetve ha szallas is kell akkor merre hol keressek? erdemes egyutt a kettot? utazomajom? vagy utazasi iroda sem rossz vétel? vagy teljesen kulon-kulon a legjobb?
és külföldön a fel panzió-teljes ellátásos jobban megéri,mimt hogy ha nem lenne benne kaja és azt mi magunk oldanánk meg éttermezéssel/stb.?
pár alap kiindulási támpontot szeretnék kapni a fentiek figyelembe vételével 😉
nagyon nagy segítség lenne.

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6969) t72killer válasza flash- (#6968) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jó régen jártunk Split-ben és környékén, nekem nagyon bejött :R. Oda nem is kell repülő, csak egy jó kocsi - és ha belefér, akkor a német-osztrák nyáriszünetes tömeg elvonulása után, aug utolsó hetében, vagy ha saját gyerkőc nincs mégjobb, SZEPTEMBER elején érdemes menni.

A horvátoknál mi mindíg apartmanba mentünk napközbeni kaját saját konyhaművészettel előállítva, vacsorára étterem/pizzéria.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6970) Gallmix válasza AMD Power (#6962) üzenetére


Gallmix
aktív tag

Igen Hasmenés egyebekre gondoltam. Ismerősöktől ezt hallottam vissza. Engem más érdekelne inkább szigetek, az meg messzebb van, kb min.

De sok jó hely van az biztos.

Hát igen Tunézia, sem egy biztonságos hely, egyetértek. Arról is hallottam ismerőstől.
Aztán, hogy most mik a viszonyok nem néztem, engem Afrika nem vonz.

[ Szerkesztve ]

(#6971) Xarina válasza Gallmix (#6970) üzenetére


Xarina
aktív tag

Tunézia messze biztonságosabb, mint bármely Európai ország.
Hasmenést meg a sokcsillagos szállodák all inclusive kajáitől lehet kapni leginkább. Ahol vagy 30 féle ételt csinálnak egyszerre, de nem pörög a kaja, valami megmarad, az a melegben gyorsan romik, nem csoda ha baja lesz tőle annak, aki azt eszi. Ha az utcán kajálsz vagy egy olyan étteremben, ahol csak helyiek esznek, szinte kizárt, hogy bármi bajod legyen.

(#6972) dellfanboy válasza Xarina (#6971) üzenetére


dellfanboy
őstag

Tunézia messze biztonságosabb, mint bármely Európai ország.

he??
ha csak szeretett hazánkval vetjuk ossze gpi 2.01 vs 1.5...

a vilagon a 15 legbiztonsagosabb országábol +10 europaban van. es tunezia nincs benne a top15ben.
[link]

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6973) t72killer válasza dellfanboy (#6972) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez a nagy arabpárti propaganda nekem se áll össze :F . Úgy nyomja a kolléga, mintha Splitben vagy Korzikán konyhakéssel rohangálnának az ember után.

Kanárin asszonypajti (akacsony, vékony darab) sötétedés után egyedül normális európai nyári ruházatban átsétált a fél városon, a kajáldáknál vett elhozatalra mindenfélét, 0 problémával-veszély minimális érzete nélkül visszaért. Nyilván, Párizs, Marseille lepukkant részeit ugyanúgy elkerüljük mint Kairóét.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6974) Xarina válasza dellfanboy (#6972) üzenetére


Xarina
aktív tag

A gdp-nek nincs köze a biztonsághoz.
Tunéziában nem rabolnak ki a buszon, a strandon nem lopják el a telefonod, ha bemész a vízbe, stb. Ez kevés európai országról mondható el.
Abban, hogy statisztikailag az elős 50-ben sincs benne, azzal egyetértek. De tudom, hogy készülnek a statisztikák.

[ Szerkesztve ]

(#6975) dellfanboy válasza Xarina (#6974) üzenetére


dellfanboy
őstag

senki nem beszélt a gdp-ről
en gpi-t irtam -global peace index-,

van egyáltalán arra tomegkozlekedés? vagy csak tranzitbuszforgalom van turistáknak? mert egy eu nagyváros tomegkozlekedését osszehasonlitva egy harmadik világgal ahol busz sincs. hát jah. biztos valós képet ad.

én a balatonon szocializálódtam sztem10évesen megtanultam, hogy nem hagyok értéket őrizetlenul a strandon... :U

[ Szerkesztve ]

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6976) Xarina válasza t72killer (#6973) üzenetére


Xarina
aktív tag

A biztonságot nem arra értem, hogy elmész nyaralni, akkor életveszélyben vagy-e. De abban biztos vagyok, ha lenne olyan statisztika, ahol csak az odalátogató turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények számát nézik, akkor abban Tunézia vagy más arab országok jobb eredménnyel szerepelnének mint az európai országok.

dellfanboy : Miért ne lenne tömegközlekedés? Semmivel sem rosszabb, mint az európai városokban. Sok helyen van metro, villamos a buszok mellett, amik általában mindig fullon vannak.
Pont ez az, hogy a Balatonon eszedbe sem jutna otthagyni az értékeidet. Tunéziában azért én sem tenném, de Egyiptomban rendszeres hagytam már ott mindenemet a parton vagy egy hajón órákra úgy, hogy rá sem láttam mégis biztos voltam benne, hogy senki nem nyúl hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#6977) Valty válasza Xarina (#6974) üzenetére


Valty
aktív tag

Viszont a biztonság nem csak abból áll, hogy ki-e rabolnak.
Én például egyszer Luxorban találkoztam egy hölggyel, aki konkrétan menekült Egyiptomból, mert a nílusi hajókázáson a pasas meztelenre vetkőzött, mutogatta neki a p*csét és meghívta magához lakni. Vagy említhetem a lányt, akinek Jordániában megdobáltak a gyerekek az autóját, mert nem adott nekik pénzt. De mondhatok más példákat is.

Egyiküknek sem esett semmi baja, de nem hiszem, hogy az adott helyzetben biztonságban érezték magukat.

[ Szerkesztve ]

(#6978) t72killer válasza Xarina (#6976) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Keresztkérdés: utazásszervező, vagy muszlim/muszlim kötöttségű vagy?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6979) Xarina válasza Valty (#6977) üzenetére


Xarina
aktív tag

Ez teljesen igaz, de sajnos ilyen világban élünk. Olyan hely nincs, ahol senkinek nem lehet semmi problémája. De ezekkel együtt sem lehet azt mondani, hogy ez miatt Egyiptom vagy Jordánia veszélyes hely lenne. Euróbában is fordulnak elő jócskán ilyen esetek.

(#6980) Xarina válasza t72killer (#6978) üzenetére


Xarina
aktív tag

Egyik sem.

(#6981) t72killer válasza Xarina (#6980) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Akkor légyszíves legalább a statisztikáknak nézz utána.

Most akkor eljutottunk a "bármelyik hely biztonságosabb, mint az európai országok."- tól "Euróbában is fordulnak elő jócskán ilyen esetek"-takaródzásig. Ennek így se füle se farka.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6982) Xarina válasza t72killer (#6981) üzenetére


Xarina
aktív tag

Statisztikától függetlenül biztos vagyok abban, hogy egy egyiptomi vagy tunéziai nyaralás biztonságosabb, mint egy európai. És ez nem azt jelenti, hogy bármely európai ország veszélyes lenne.
Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy készült ez a statisztika. Pl. Dánia mitől került sokkal előrébb, mint Szingapúr.

(#6983) t72killer válasza Xarina (#6982) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne haragudj, de ez szánalmas. Komolyan azt látjuk, hogy egy Európai nyaralás húdemennyire veszélyes, kontra arab országok aztán szuperbiztonság? Miért van pl a Vörös tengeri partvidék katonai ellenőrzőpontokkal elszeparálva az ország többi részétől? Persze, resortba bezárva, helyiektől gépfegyveres őrökkel elszeparálva "biztonságban" vagy. Egy Splitben meg a nőrokonaid laza nyári ruciban végigsétálhatnak a történelmi belvárosban, senki se fog recskázni rájuk.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6984) AMD Power válasza t72killer (#6983) üzenetére


AMD Power
titán

Én sokat voltam kint , egyszer volt csak olyan szituáció amit meg kellett oldanom, de én sem raknám egy lapra a Tunéziai nyaralást biztonságilag egy mondjuk Göröghöz. Ha ár/érték arányban olyan jó lenne Európa mint pl Egyiptom vagy Tunézia, én is inkább az EU-ban maradnék.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6985) Xarina válasza t72killer (#6983) üzenetére


Xarina
aktív tag

Én sehol nem mondtam ilyet, hogy Európa bármely része veszélyes lenne, mert abszolút nem az. De az meg egy nagy hülyeség, hogy Tunézia nagyon veszélyes, amit valaki fentebb írt. Olyat sem írtam, hogy az arab országok szuperbiztonságosak lennének, ezt csak te magyarázod bele.
Nem a Vörös tengeri partvidék van elszeparálva, hanem az egész Sínai katonai ellenőrzés alatt van és pont azért nem engednek be az Észak-Sínai területekre, hogy nehogy esetlegesen bántódása eshessen egy turistának, pedig az sem az instant életveszéllyel egyenlő. De a helyiek közül sem mindenki mehet be, kell valamiféle engedély.
Hogy mi van egy resortban azt nem tudom, mert én nem járok ilyen helyekre, de a resortokon kívül sincs semmi veszély. Ha van vízumod, akkor mehetsz bármerre a dél-Sínai részen is.
Nem csak Splitben, de úgy Európában, mint az arab országokban sem jellemző, hogy valaki a nőkre recskázna. De ezt úgy írod, mintha errefelé nem lennének szatírok és az még csak a jobbik eset, ha a szerszámát veszi elő. Egy ismerősömet Szegeden nappal próbálták megerőszakolni nem is olyan régen, szerencsére valaki pont jött arrafelé, így nem történt komoly baja a lelki megrázkódáson kívül. Azóta egyedül ki sem mer menni az utcára itt a szuperbiztonságos Magyarországon.
Attól, hogy pl. Prágában most egy rakás embert agyonlőtt egy őrült, attól most sem lett veszélyesebbb egyetemre járni mint a múlt hónapban, de statisztikailag mégis sokkal veszélyesebb.

(#6986) flash- válasza t72killer (#6969) üzenetére


flash-
veterán

köszönöm , a Split nem rossz ötlet de 22eves Thaliaval nem mernék neki vágni, akkor talán eurocity 🤔 (oda talán a bringát is fel lehet tenni..)
a repülő meg azért lenne szempont mert feleségem még sosem ült repülőn, már nagyon szeretne 🙂 ( én is csak addig amig volt malév,mert szabadjegyes voltam fater miatt aki meo-s volt ott)

szóval osszesegeben aki kalkulalgatott utazas+szallasdij(+kaja), + egyeb kiadasok, annak mi jott ki kedvezóbben?
spanyol szigetek , olasz o., görög o.?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6987) Dareiosss válasza flash- (#6986) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Splitbe biztos nem mennék, mellette omisban is inkább az óváros magyon szép, ha horvátországban a legszebb partot akarod akkor a Makarska körüli kisebb településeket kell választani, Brela, Baska Voda, Tujepi stb, fel lehet menni a skywalk biokovora is, nagy élmény.
Viszont ha repülőznétek akkor törökország egy all inklusiv szálló. Görög, spanyol szigetek sokkal drágábbak lesznek, olaszban csak a kaja a szuper a keleti part borzalom.

(#6988) Xarina válasza flash- (#6986) üzenetére


Xarina
aktív tag

Ha Split a fő célpont, akkor Zadarba van repülő is (bár szerintem egy 22éves Thaliával simán nekivághatsz), onnan flixbusz is olcsón elvisz, a helyi járatok meg még frekventáltabban, olcsóbban mennek, bár nyáron gyakran késnek. Viszont akkkor út közben meg lehet állni Sibenikben, Trogirban vagy bárhol máshol.
Az általad említett spanyol, olasz, görög közül mindenhova vannak olcsón nyáron is repjegyek csak jókor kell megvenni (nem most), érdemes néha a bécsi árakra is ránézni, gyakran sokkal olcsóbbak. Ált. olaszba a legolcsóbbak a jegyek, de ott a legdrágábbak a szállások, spanyolban a legolcsóbbak, bár ez desztinációtól is függ.
Az sem mindegy nyáron mikor mész, júni eleje, júli közepe vagy augusztus vége. Ha nincs gyerek, sok helyen a szeptemberrel (néhol akár október is bőven fürödhető) sokkal jobban jársz és akkor nincs akkora tömegnyomor sem.

(#6989) AMD Power válasza Dareiosss (#6987) üzenetére


AMD Power
titán

Törökország az nagyon jó. A legigényesebb ilyen jellegű ország a "környékén. Mondjuk egy jó szálloda, az drágább is min Tunéziàban vagy Egyiptomban.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6990) flash- válasza Dareiosss (#6987) üzenetére


flash-
veterán

köszönöm a tippeket,nem feltétlenül horvát o.

ma nezegettem a lastmunute.com om(ennek talán a legjobb a keresoje)
lényeg hogy Európai tengerpart, akar sziget, elso körben görög spanyol.
a fenti oldallal arra jutottam hogy Costa Blanca ami igy látatlanban kedvező lehet mert van közvetlen jarat(Kreta lenne a legolcsób de oda nincs közvetlen repulo) es sok olyan szallas van ahol teljes ellatas van,mégis fejenként azt hozza hogy repulovel 260-270 korul van fejenkent egy het.. nyilván nem olcsó de az en szempontjaim szerint csak 300e felett talaltam.
Illetve Málta, ott fenti szempontok szerint 240e/fő amit talaltam.

Costa Brava ami még "olcsóbb " (210e/fő)de oda 8km buszozas kell Barcelonából vajon egy ilyen busz út mennyire dobja meg a koltseget.?
lehet hogy teljesen rosszul kezdtem neki,ha van jobb tippetek merre keressek szallast repulouttal akkor szivesen veszem a tippet.

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6991) Dareiosss válasza flash- (#6990) üzenetére


Dareiosss
senior tag

Attól függ mi a preferencia, mi például utáljuk ha a tengerpart teljesen kopár és nincs zöld. Na Málta ilyen.

(#6992) Xarina válasza flash- (#6990) üzenetére


Xarina
aktív tag

Van Kréta két repterére is közvetlen repülő. Wizz és a Ryanair oldalán tudsz nézni olcsó repjegyeket, de nyárra a mostani áraktól jelentősen olcsóbb lesz még. Booking, Agoda, Airbnb oldalain meg találsz hozzá szállást.
Ha meg egyben akarod megvenni, akkor valamelyik utazási iroda, de abban nincs tapasztalatom én biztos nem utaznék egyikkel sem.
Pár km-es buszút meg filléres tétel, nem azon fog múlni. Hosszabb távokat is meg lehet tenni olcsón busszal vagy vonattal. Pl. elrepülhetsz olyan városba is, ahol nincs tenger és tömegközlekedéssel mész tovább. Nyáron főszezonban jelentősen olcsóbb tud lenni, de ennek főleg akkor van értleme, ha szét is akarsz nézni arrafelé és nem az egész időt a tengerparton tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#6993) flash- válasza Xarina (#6992) üzenetére


flash-
veterán

hát akkor jobban utána nézek, ezek a komplett(szállás+repülő) keresők ezek szerint nem épp pontosak..
nagyon "menő" az utazómajom, nem tudom az mennyire megbízható, vagy akkor tényleg jobb külön-külön?

mindenesetre ha a bookingba írtam be azt hogy teljes ellátás 2 főre julius akkor 240 ezer forintért hozza a legolcsobb szállást,mig ezen a lastminute.com-on repülőúttal 200ezer Kréta...most vagy előbbi nagyon drága vagy az utóbbi valamit nem számit bele az árba (pedig elvileg repülőuttal számol)

és amúgy kockázatos ez a megoldás hogy ha külön veszem a repjegyet és külön a szállást? mármint az extra felmerülő költségekre ilyen esetben mennyivel lehet számolni?

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6994) Xarina válasza flash- (#6993) üzenetére


Xarina
aktív tag

Milyen extra felmerülő költség? Ha magad veszed meg, akkor pontosan látod, hogy mennyiért veszed meg. Nincs rá semmi extra csak amit magadnak választasz, pl repülőn ülőhelyfoglalás, nagyobb csomag, stb, de azok árát is pontosan látod, mielőtt kifizeted. Szállásnál meg lehet extra takarítási díj, idegenforgalmi adó, stb, de azok is mind le vannak írva ott.

(#6995) den89


den89
tag

Sziasztok!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Hová mennétek Horvátországba/Olaszországba nyaralni egy addigra bő 3 éves és 8-9 hónapos gyerekkel? Tavaly sem voltunk nyaralni több dolog miatt (csak 1-1 nap Balaton), és a feleségem már nagyon vágyna egy külföldi nyaralásra, meg persze én is. Tavalyelőtt pedig az akkor másfél évessel nem igazán volt élvezhető Baska, mert ment amerre látott a leányzó, de most már egy kicsit komolyabb, talán élvezhetőbb lenne számunkra is. :D Igazából 2019-ben voltunk úgy utoljára külföldön, hogy igazán jó is volt. Nyilván a kisebb miatt most sem lesz egyszerű, de megpróbáljuk…

Dél-Dunántúlon élünk, tehát innen még közelebb is van nekünk mindkét említett ország. Max 500-550 km-en belül gondolkodunk. Olaszországon belül sok variációs lehetőséget nem látok, ismerek: Jesolo, Bibione, Lignano. Vélemény? Horvátországon belül is a felső régió (pár éve KRK szigeten, Baskán voltunk), Crikvenica, Isztria bármelyik része. Akár ötleteket is szívesen fogadok, hogy szálloda vagy apartman legyen-e, stb. Úgy vagyunk vele, ha Olaszország, akkor inkább szálloda, ha Horvátország, akkor inkább apartman. Nyilván így Olaszország jóval drágább is lenne, ezt tudjuk.

Köszönöm előre is az ötleteket, véleményeket!

[ Szerkesztve ]

(#6996) dellfanboy válasza den89 (#6995) üzenetére


dellfanboy
őstag

szerintem szerezzetek egy baby sintert aztan vidd oda a feleseged ahova szeretne menni. nem vagytok osszenove 4en, egy kis kulon ido amugyis jot tenne mindenkinek.

de ha egyut akartak akkor mintha olaszorszagba lenne 1-2 jo vizividamparkos hely en azt celoznam be

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6997) den89 válasza dellfanboy (#6996) üzenetére


den89
tag

Nem rossz ötlet. De én úgy vagyok vele, hogy a családdal szeretnék nyaralni. Negatív és pozitív oldalával együtt. Pl engem is vittek másfél évesen Görögországba.
A 3 évest már itthon lehetne hagyni nagyszülőkkel. De azért a 8-9 hónapost? Az meredek lenne. Főleg, hogy anyatejes. Nem lenne szívem/szívünk egyiket sem itthon hagyni. :)

Nyilván mondhatja valaki, hogy mi vállaltuk a két picit, bírjuk ki, hogy pár évig kuka a normális nyaralás. De nehéz évünk volt tavaly. Ránk fér, és ahogy említettem rég volt igazán jó külföldi nyaralásunk.

[ Szerkesztve ]

(#6998) Balázzs válasza den89 (#6995) üzenetére


Balázzs
senior tag

Horvátországban Rab szigeten van homokos strand, kicsivel szuper, hátránya, hogy kompozni kell és főleg apartmanok vannak.

Olaszország a főleg homokos part miatt jobb kicsikkel szerintem, Mi legutóbb Riminiben voltunk egy hotelban, egyből a parton, szuper volt!

(#6999) HKorn válasza den89 (#6997) üzenetére


HKorn
addikt

Mi anno alig 1 évesen már simán vittük a gyereket Horváto-ba, apartmanos verzióba. Volt hogy anyósék is jöttek, az tényleg nagy segítség volt (persze szigorúan külön apartmanban ;] ) aztán volt hogy csak 4-en voltunk. Ilyenkor csak annyi volt a negatívum, hogy az általunk kedvelt sziklás strand helyett homokosan, apró kavicsosat kell keresni, hogy a gyerekeknek jó legyen. Umagban van elég jó homokos strand, de biztos máshol is. 4-5 évesen meg már gyorsan rászoktattuk őket a sziklásra és a snorkelingre így már ők is azt szeretik.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#7000) den89 válasza Balázzs (#6998) üzenetére


den89
tag

Köszi. Rab sziget tényleg szép lehet. Annyi, hogy nem szívesen kompoznék, de jó ötlet. Elgondolkodunk rajta. Rimini viszont a távolság miatt semmiképp nem játszik.Csak az általam említett régió, amit foghatónak érzek és megvan kb 6-6,5 óra alatt autóval. Jesoloban voltunk 6-7 éve, azt szerettük.

Lehet öngól lesz/lenne a kisebb gyerekkel nyaralni. Még meggondoljuk.
Amúgy Olaszo-ban (északi rész) kicsit melegebb lehet a tenger, mint Horváto-ban? Vagy inkább régiója válogatja? Másfél éve az akkor másfél évesemnek hideg volt a víz Baskán (pedig július végén mentünk, de szerintem nem lehetett több 22-23 fokosnál), nagyon keveset volt a tengerben.

HKorn: feleségem is jobban szereti az igazi horvátos, kavicsos tengerpartokat, már csak a víz tisztasága miatt is. De ahogy írod is, gyerekkel a homokos, apró kavicsos mindenképp jobb lenne. Nagyszülős dolog sem rossz ötlet, nekünk is eszünkbe jutott már. De szerintem maradunk annál, hogy négyesben megyünk. :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.