Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10127) szilu7 válasza Kimmuriel (#10121) üzenetére


szilu7
senior tag

Egy kimagasló versenyző a Sony RX100 II az 1"-os szenzorával, viszont 28mm a nagylátó állása.
Panasonic LX7 24 mm-ről indul, jó kis fényerős Leica zoom, mondjuk cserébe kicsi az átfogás. Összességében dicsérik a képminőségét és az autó módját. Ha nagy átfogás kell, akkor ott van a nagyon kicsi LF1.
Canon G sorozat mindig hozza a formáját, aktuális a G15 és G16, de ez is 28 mm-ről indul. Optikai kereső. Kb. ugyanez Nikonban a P7800.
Fujifilm X20: 2/3" szenzor, príma JPEG és színek, retró kinézet, fényerős zoom szintén 28 mm-ről. Optikai kereső. Esetleg ugyanez a szenzor kisebb csomagolásban az XQ1-ben, kereső nélkül.
Olympusból ott a Stylus 1, jó nagy átfogással, sok dicsérettel, és jó nagy árral. Vagy a kisebb, öregebb és jóval olcsóbb XZ-2, szintén nem tűnik rossznak.
Pentax MX-1, ha már Pentax topik. :) Nagyon tetszik élőben, dicsérik is.
Persze még ezer meg egy van, de ultimate gép úgysem lesz, meg kell határozni a prioritásokat.
Én DSLR mellé vettem egy XQ1-et zsebrevágós gépnek, nagyon pozitív tapasztalat. Nálam prioritás volt a méret. Ebben a méretben ott van még a Canon S120, Nikon P330. Mindegyik nagyot üt a méretéhez képest.
Ha nagyobb is belefért volna, akkor a Fuji X20-at vagy Pentax MX-1-et vettem volna. Technikailag ezeket a gépeket nüanszok választják el, talán csak a Sony emelkedik ki a szenzormérete miatt, ami meg is létszik a képein.

Szerk: Fotoplusban szerintem van élőben, meg ott van egy rakás kompakt is, szívesen megmutatják őket. Strapabíráshoz esetleg olyat érdemes nézni, amihez van vízálló tok, aztán akkor ütődhet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Pentax DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.