Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:50:54

LOGOUT.hu

Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1601) majom2 válasza *Ropi* (#1600) üzenetére


majom2
senior tag

én azért akadok ki rajta, mert szándékosan hagyják ki a vázból, h továbbra is szép nagy profittal eladhassák az IS lencséket, és ezzel a canon felhasználókat erősen megrövidítik. pont azokat akik a vásárlásukkal bizalmat szavaztak a márkának.
nem tette le a voksát semmi mellett, ez egy erősen technológiai jellegű iparág ami hihetetlenül gyorsan változik. aki kimarad, lemarad. 10 évig rongyosra kereshette magát az IS obikkal, feltételezem vastagon visszahozta már a fejleszési költségeket és ennek köszönhetően szép nagy szeletet hasítanak ki a piacból is. nem sajnálom tőlük megérdemlik. viszont most már ők a kerékkötői a fejlődésnek azzal h nem csinálnak "normális" stabilizált vázakat. pedig mennyire jó lenne ha mintegy varázsütésre az összes lencse stabilizálttá válna, és nem kéne dupla pénzt fizetni a nagy és nehéz IS obikért...
sok nagy és erős cég volt már aki megpróbált a széllel szembe pisilni, aztán végül elég soknak nem jött össze ez a produkció. nehogy ők legyenek a következők. persze ez a nikon-ra is ugyanúgy vonatkozik.

(#1602) Csaba105 válasza *Ropi* (#1600) üzenetére


Csaba105
csendes tag

Sajos ahogy figyelem az eseményeket ami miatt nem váltunk másik típusra az a Canon objektívparkja szerintem. Sajnos az utóbbi gépvázaknál elég sok panasz előfordul. Az egyik ismerősőm sajtó fotós régebben Canonnal dolgozott, később áttértek a Nikonra ( D300) és már azt mondja nem cserélné vissza!

(#1603) *Ropi* válasza Csaba105 (#1602) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha most kellene rendszert építenem, én is Nyikonyt vennék. De így elég drága mulatság lenne most az átállás...Megvárom, mit villant a Canon az újabb vázaiban, aztán ha nagyon nincs előrelépés, akkor váltani fogok, de majd csak 1-2 év múlva.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1604) *Ropi* válasza majom2 (#1601) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ne álljunk meg a Conannál, a Nyikony üvegjei vannak csak igazán túlárazva. Ha rendszert váltok esetleg, akkor azt a vázak és nem az üvegek miatt fogom tenni. És a Nyikonynak sem a vázában van a stabilizátor...Viszont készítettek vele az orrom előtt olyan képet ISO 6400-on egy utcai lámpa fénye mellett, hogy leestem a székről, mikor visszanéztük monitoron. Ez a képalkotási minőség sajna nem mondható el az Oly-ról, a Pentaxról, stb. Ha olyan képalkotási paramétereik lennének, mint a Nyikonynak vagy a Conannak és emellett még a vázukban lenne a 4 Fé-s stabilizátor, akkor arra a rendszerre váltanék, elhiheted. :U Nagy ívben tojok rá, hogy a vázban van-e a stabi, vagy az üvegekben: nekem fontosabb az, hogy értékelhető képet kapjak a vázból még extrémebb körülmények közt is. Ez számít nekem igazán, a stabi csak egy sokadrangú dolog.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1605) máyköl válasza *Ropi* (#1603) üzenetére


máyköl
veterán

Akkor azt mondod érdemesebb Nikont venni? Most még nem késő nekem!?

(#1606) *Ropi* válasza máyköl (#1605) üzenetére


*Ropi*
félisten

A közép,- és a felső kategóriákban a dolgok mostani állása szerint igen. De persze ez változhat,amint kijön egy újabb fejlesztésű szenzor a Canon háza tájáról. :U Ezért mondtam, hogy én is kivárok még egy kicsit, hogy állandósul-e ez az állapot. A mostani vázaimat nagyjából addigra fogom gazdasági totálkárosra hajtani, mire döntenem kell ezügyben, úgyhogy pont időben. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1607) máyköl válasza *Ropi* (#1606) üzenetére


máyköl
veterán

És akkor most mit ajánlasz nekem? Mit tegyek/vegyek?

(#1608) majom2 válasza *Ropi* (#1604) üzenetére


majom2
senior tag

persze a nikon ugyanúgy sumákol ebben a kérdésben mint a canon. annyival mégis szimpatikusabbak h ők ezt leszámítva azért rendesen odarakják magukat a vázak fejlesztésénél. szinte mindig egy lépéssel a canon előtt járnak.
nálam az oly a kretén 4:3 miatt esik ki. lehet h régimódi vagyok de én 3:2-n tudok csak normálisan komponálni. a 4:3 már majdnem négyzet, azzal meg túl sokat nem lehet kezdeni :)
dehogy tojnál nagy ívben h hogyan oldják meg a stabit, ha az egyik megoldásnál maradna egy köteg pénz a zsebedben :) na, ez a nem mind1 :)
mi az h "értékelhető kép extrém körülmények között" egyébként? sztem kategórián belül nincsenek nagy eltérések a képminőségben a különböző gyártók között.

(#1609) majom2 válasza *Ropi* (#1606) üzenetére


majom2
senior tag

az a baj h ez az állapot kb 6 éve nem változik már. ha a felső kategóriát (FF) nem nézzük, akkor a canon gyakorlatilag folyamatos lépéshátrányba van a vázakat illetően. mindig csak szalad a nikon után, de soha nem előzi be vagy éri utol.
én anno azért vettem canon-t, mert régebben sokkal nagyobb volt a különbség az érzékelőkben a canon javára. bíztam benne h egyszer majd a vázakban is beéri a nikon-t. erre mi lett? nem érte utol, viszont szépen elolvadt az előnye az érzékelőknél :( nem vagyok ettől túl boldog.

(#1610) *Ropi* válasza majom2 (#1608) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Mi az h "értékelhető kép extrém körülmények között" egyébként?"

Olyan zajszint, amivel minél kevesebb fénynél is tudok fotózni. Jellemzően a gyertyaláng. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1611) *Ropi* válasza *Ropi* (#1610) üzenetére


*Ropi*
félisten

Na, hamár üvegekről beszélgetünk, akkor nagyon is ide vág: nemrég jött ki az új 24TSE II obi. Szerintem a fotózáshoz nem értők is tudni fogják, miért kerül annyiba, amennyibe, ha megnézik a tesztképeket. ;) Összehasonlítva a Canon 24-70L-lel és a Nikon 14-24-gyel.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1612) kiskornel válasza *Ropi* (#1611) üzenetére


kiskornel
addikt

Egyetértek... nagyon jó a képminőség. Kár hogy nincs autófókusz. Így limitált a használata. Most nincs nálam a hyperfocal táblázatom, de szerintem ide már nem árt az autófókusz.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1613) pitman válasza majom2 (#1608) üzenetére


pitman
őstag

Egyik megoldásnál sem marad egy köteg pénz a zsebedben, mert azt a stabilizátort mindenképpen kifizeted. Ha jó objektívet veszel, akkor ez a költség egyszeri és hosszútávú. Ha vázstabilizátorról beszélünk, akkor többszöri kiadás lesz, ahogy a vázat cserélni fogod.

(#1614) majom2 válasza pitman (#1613) üzenetére


majom2
senior tag

ezzel az elmélettel csak az a baj, h a konkurrencia stabilizált vázai "sajnos" nem kerülnek többe mint a 2 nagy hasonló modelljei.

(#1615) majom2


majom2
senior tag

megvettem a gépet. végül 40d lett. nekem nagyon kényelmetlen volt a 450d váza. hiába, azért a 300d-nek sincs kicsi markolata és ugye ez volt a kiindulási pont.

király gép nagyon ez a 40d. az öregecske 300d után olyan mint amikor a millenium falcon végre hiperűr-sebességre kapcsol :) most már csak a zárhibától retteghetek :) mindenesetre úgy érzem megvan a gépem a következő 6 évre :) végülis amit fényképezés terén tudni kell, azt kis túlzással tudja is. nagyon tetszik. a legjobbak eddig amik bejöttek: sraw, lcd, gyorsaság, fókuszálás. a kezelhetősége is nagyon rendben van.

(#1616) Szten Márs válasza majom2 (#1601) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Na szóval még egyszer: az objektívbe épített stabilizátor nem csak drágább megoldás, de jobb is. 200mm körül és felette mit ne mondjak, igencsak sokat adnék azért, ha a keresőkép is stabilizált lenne, baromira idegesítő ugyanis a mozgása, és ezzel a stabilizált vázam (lsd: adatlapom) nem tud mit kezdeni. Az, hogy melyik mennyire hatékony, nos ezzel kapcsolatban korrekt direkt összehasonlító teszteket nem láttam, én azért igencsak nehezen hiszem, hogy egy objektívbe épített stabi 4Fé-t fogna meg, mint ahogy it említették, esetleg a marketingszövegekben, de nagy gyújtótávolságokon ettől függetlenül minden valószínűség szerint hatékonyabbak valóban, mint a vázba építettek.
Lényeg a lényeg: nem hiszem, hogy jó dolog valaminek csak egyetlen oldalát látni, a másik oldalra meg tök vaknak lenni. Ez nem szélben szemben pisilés, ez egy valamit valamiért dolog, olyan dolog, aminek vannak előnyei és vannak hátrányai és lehet mérlegelni. Ugyanúgy mint azoknál a rendszereknél, ahol van vázba épített stabi, de objektívbe épített nem létezik - na, ez is egy vannak előnyei és hátrányai dolog. Ha valaki hasonlóan féloldalasan vak lenne, mint te, azokat is elkezdhetné osztani, hogy széllel szemben pisilnek és ez milyen felháborító, és így meg úgy. Bezony azoknak a rendszereknek is van hátrányuk, ahogy említettem, ott az életben nem lesz stabilizált keresőképed, és ez nem keveset ér, sőt, de max vágyakozhat az ember utána olyan rendszerrel, ami nem kínál stabilizált objektívet.

A másik, amin kiakadtam, hogy egy négyzet formátummal nem lehet sok mindent kezdeni? Meg hogy a 4:3 közel van a négyzethez? Hát, egyrészt igencsak sok profi fotós fotózott és fotóz négyzetes formátumban, nem tudom, pl a 6x6 mond neked valamit? ;) Nehéz, baromira nehéz jól fotózni négyzetben, nem kezdőknek való, persze. De ha valaki tud, akkor baromi szép eredmények születhetnek úgy. A másik meg, hogy a 4:3 iszonyat távol áll tőle. Ha vágtál már képet és próbálgattad milyen 4:3-ban, meg 1:1-ben, akkor tudhatod, igencsak ég és föld a különbség.

(#1617) majom2 válasza Szten Márs (#1616) üzenetére


majom2
senior tag

oké

a képarányokról csak annyit h én nyilván - ahogy ez a hozzászólásomból ki is tűnik - a saját preferenciáimat írtam le. kár ezen kiakadnod. nálam nem működik a 4:3, biztos van akinek tetszik, hurrá.
a 6x6... = 36? :) bingó :) majd ha profi leszek visszatérek a témára :)

(#1618) pitman válasza majom2 (#1614) üzenetére


pitman
őstag

Az lehet, de te attól még kifizeted a stabilizátort. Nem szeretetszolgálat egyik gyártó sem. Olyan áron árazzák be a terméket, hogy a megfelelő profit meglegyen. Esetleg elcsalnak belőle egy kicsit, hogy piacot szerezzenek, vagy ott tudjanak maradni. Ha most a konkurencia lenne piaci fölényben, nem ilyen lenne a vázaik árazása...

(#1619) máyköl válasza majom2 (#1615) üzenetére


máyköl
veterán

Ha szerencsés vagy, gariidőn belül jön csak elő a zárhibád. Grat a géphez, szép fényeket!

(#1620) majom2 válasza máyköl (#1619) üzenetére


majom2
senior tag

félek h nem, mert én a keveset lövő kategóriába tartozom. régi reflex még a filmes korszakból :) azt hiszem a 300d is kb 15e-20e körül van így 6 év után :) mind1 nekem annyira tetszik ez a váz h nem fogom bele sajnálni az új zárat ha eljön az ideje.
köszönöm szépen. igyekszem begyűjteni a legszebbeket :)

pitman: igaz.

(#1621) Zoli bácsi válasza máyköl (#1619) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ez ám a biztatás :D
Én erre azt mondom, legyen szerencséje, és soha ne jöjjön elő a zárhiba! :)
Tudtommal nem mindegyik gépet érinti. És én azért titkon bízom abban, hogy a Canon mostanában már ellenőrzött zárakat épít a D40-ekbe, csak feltűnt nekik is, hogy sok a garis javítás. :)

(#1622) Gondwana


Gondwana
addikt

A régi szabály szerint a szekrétum jó, mert 1.000.000.000 légy nem tévedhet. - más fordításban: lehet, hogy nem Nikonra, hanem Szifonra kellene váltani? :DD

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1623) máyköl válasza majom2 (#1620) üzenetére


máyköl
veterán

Mennyi gari van rá?

Zoli bácsi: Erről még nem hallottam.... :D Ha meglesz a 20D-m (remélem minél hamarabb...) akkor én sem fogok gondolni a zárhibára... Szörnyű lehet azért izgulni, hogy a következő gomblenyomáskor vajon elő jön-e az err.99-es hibaüzenet...

(#1624) majom2 válasza máyköl (#1623) üzenetére


majom2
senior tag

1 év

úgy tudom ez a zármeghibásodás csak a 40d-t érinti a 20d-t nem

(#1625) KTTech válasza máyköl (#1623) üzenetére


KTTech
veterán

Hát, az ERR99 mástól is előjöhet, nem csak a zárhiba kódja ez...

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1626) KTTech válasza Szten Márs (#1616) üzenetére


KTTech
veterán

A 70-200/4L IS-be épített stabival tele végen APS-C-n (eqv. 320mm) 1/20s körüli záridő még bemozdulásmentesen ment (stabilan 1/30s) szerintem meg van kb.a 4FÉ :)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#1627) máyköl válasza majom2 (#1624) üzenetére


máyköl
veterán

Mármint, hogy a zár elromlása csak a 40D-nél jön elő? Tévedsz...

KTTech: Pl.?

(#1628) sanyixXx válasza máyköl (#1627) üzenetére


sanyixXx
senior tag

pl. rossz bajonett érintkezés

és egy [link] hozzá.

[ Szerkesztve ]

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#1629) Szten Márs válasza máyköl (#1623) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Lassan elment a nyár gép nélkül? Ejj...

(#1630) máyköl válasza sanyixXx (#1628) üzenetére


máyköl
veterán

:R

(#1631) majom2 válasza máyköl (#1627) üzenetére


majom2
senior tag

persze, nyilván bármi elromolhat, de ebből a szempontból a 40d ritka szarul sikerült. vagy tudsz másik vázról is ahol ilyen kiemelkedően magas a zár korai meghibásodása?

(#1632) Szten Márs válasza majom2 (#1631) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

EOS 300D így hirtelen fejből. Persze más kategória volt.

(#1633) máyköl válasza Szten Márs (#1632) üzenetére


máyköl
veterán

Így van, a 300D is 10-15 ezernél fel szokta adni.

(#1634) Stitch válasza Szten Márs (#1632) üzenetére


Stitch
őstag

Neeem, a zár elmegyeget egy darabig...

A 300d-nek a segédtükör tartó pöcök gyengesége volt az egész véletlen gyártási hibája..

(#1635) máyköl


máyköl
veterán

Canon 1200mm Na, ezt szívesen kipróbálnám.

(#1636) kiskornel válasza máyköl (#1635) üzenetére


kiskornel
addikt

Így... még csajjal együtt is jöhetne. :)

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1637) máyköl válasza kiskornel (#1636) üzenetére


máyköl
veterán

Sejtettem, hogy lesz egy ilyesmi hsz. :DDD

(#1638) BLOODSHOT válasza máyköl (#1635) üzenetére


BLOODSHOT
senior tag

Én Canon 500mm f/4L USM-el fotóztam az Air Race-n.idén.

nagyban

[ Szerkesztve ]

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#1639) máyköl válasza BLOODSHOT (#1638) üzenetére


máyköl
veterán

Ez sem rossz! Mennyi egy ilyen 500mm-es? :DDD :)

(#1640) sanyixXx válasza BLOODSHOT (#1638) üzenetére


sanyixXx
senior tag

hát igen...kellett oda az 500-as. én a 70-200-zal voltam kint és bizony kevés volt a 200mm. még crop-os szenzorral is.

mod: most nézem, milyen géppel lőtted vazze:) gyanúsak is voltak a szép színek:)

[ Szerkesztve ]

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#1641) BLOODSHOT válasza máyköl (#1639) üzenetére


BLOODSHOT
senior tag

Szürkén 1.2 milla egyébként 1.8.

Talán ha kijön belőle a mark II, akkor lejjebb mehet az ára 20-25%-al és akkor veszek egyet. (2 év mulva) :)
Súlyra elviselhető szerintem kézből való fotózásra, de a monopod ajánlott hosszú távra.

Szerintem ez a legjobb ár/érték/gyujtótávú szuper tele. A 400 2.8 3-400 ezerrel drágább és még nehezebb mint ez. Ráadásul ez is olyat mos f4-en hogy megőrülsz.

Sok esetben egyébként jobb volt a 70-200 2.8 IS 1.6 extenderrel amikor a repülők össze-vissza repkedtek.

[ Szerkesztve ]

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#1642) *Ropi* válasza BLOODSHOT (#1641) üzenetére


*Ropi*
félisten

Igaz, én azzal voltam kint 19-én, a Margit hídon jól lehetett használni, mert ott fordultak vissza a repülők. Te nem a híd Budai végénél voltál azzal a bazinagy állványos ágyúval? :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1643) code1005


code1005
senior tag

Sziasztok!

használja valaki a Canon EOS Utility-t Win7 x64 alatt? Mert nekem nem megy a képletöltés meg semmi se, nem látja a számítógép a gépet. Xp alatt minden rendben.

üdv.

plata o plomo

(#1644) máyköl válasza BLOODSHOT (#1641) üzenetére


máyköl
veterán

Komoly.... :D

(#1645) kiskornel


kiskornel
addikt

Pisálok. Nézte valaki az új Canon 7D revieweket. Az egyetlen szar dolog, amit olvastam róla, hogy a DLA-ja lement 6,4-re. Minden más zsír...
Azt hiszem, kezdek gyűjtögetni rá...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#1646) Klemice válasza kiskornel (#1645) üzenetére


Klemice
senior tag

irreális áron van, gyűjtesz hozzá még "kicsit" ott az 5dmk2

(#1647) Szten Márs válasza Klemice (#1646) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az a kicsit annyira nem kicsi. Meg termfotóra, makróra szvsz mindentől függetlenül is jobb a 7D, előbbire nem csak a crop miatt, de a jelentősen nagyobb sorozatsebessége miatt is.

(#1648) zso79


zso79
őstag

Tudja valaki, hogy az 500D zárja mennyi expóra van "hitelesítve"?

(#1649) #27070592 válasza zso79 (#1648) üzenetére


#27070592
törölt tag

Model Rated Shutter Life
Canon EOS Digital Rebel XS / 1000D 100,000
Canon EOS Digital Rebel T1i / 500D 100,000
Canon EOS Digital Rebel XSi / 450D 100,000
Canon EOS Digital Rebel XTi / 400D 50,000
Canon EOS Digital Rebel XT / 350D 50,000
Canon EOS 50D 100,000
Canon EOS 40D 100,000
Canon EOS 30D 100,000
Canon EOS 20D 50,000
Canon EOS 7D 150,000
Canon EOS 5D Mark II 150,000
Canon EOS 5D 100,000
Canon EOS 1D Mark III 300,000
Canon EOS 1D Mark II N 200,000
Canon EOS 1DS Mark III 300,000
Canon EOS 1DS Mark II 200,000

[ Szerkesztve ]

(#1650) BLOODSHOT válasza #27070592 (#1649) üzenetére


BLOODSHOT
senior tag

Van olyan ismerősöm aki 600.000 expo után cserélt zárat az 5D-jébe. Kíváncsi vagyok az én mark II-m mikor hal majd be, bár április vége óta van meg és 7560 expos. :D

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Canon EOS DSLR topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.