Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Tesco Népköztársaság
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz bluobluo75 #19401 üzenetére
igen, van belőle asztali kivitel is; link, illetve az általam korábban linkelt verzió, ami közvetlenül a routerre csatlakozik fel!
csodát ezeknél sem kell várni, de kicsivel jobbak ezek a 8-as értékűek, mint a routeren lévő 5-ös!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
Az asztalinak annyi előnye van még pluszban, hogy oda lehet tenni ahol jobbak a vételi viszonyok.
Ez akkor lehet jó ha a router-t betesszük a szekrénybe, az antennát meg a szekrény tetejére így nem rondítja a látvány a router.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kerio
őstag
Vettem is egy 740N-t.
Sokkal gyorsabb lett.
Az 542G-t lenyugdíjaztamASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
-
Kerio
őstag
Az Aqua nyitva volt.
Engem meg hajtott a kíváncsiság.ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
róland
veterán
Tudásban, árban hasonló routert keresek, mint a La Fonera 2.0n.
Tulajdonságok: [link], a lényeg torrent kliens is legyen benne. (Ne kelljen már egy gépet járatni, ha van router is.)
Technikai információk: [link]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Topikgazda
válasz róland #19408 üzenetére
A legtöbb USB porttal rendelkező router nem tud torrent kliens futtatni a gyári firmware-vel, ehhez valamilyen 3rd party firmware kell majd, Tomato-ban/OpenWRT-ben van ilyen lehetőség.
Router-en a torrent futtatás nem igazán jó dolog mivel a hardveresen nem erre való, nagyon lassú lesz a le és feltöltés és egyszerre nem is tud majd olyan sok torrent-et futtatni mint egy rendes gép.
Legolcsóbb USB router ami hasonló az általad linkelthez az a TP-Link 842ND, elég új még így nem biztos, hogy már van rá 3rd party firmware torrent támogatással.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #19409 üzenetére
De van pár ASUS router amin gyárilag is van torrent kliens. Az milyen?
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #19410 üzenetére
Őszintén? Rakás sz@r! Pedig én ASUS párti vagyok!
Egy ilyesmi Win alapú kliense van, Download Master névre hallgat, seed-elni nem nagyon akar, leginkább csak letölt, de azt is nehézkesen, sokszori kapcsolat eldobálással, stb...
Azzal viszont nem értek egyet, hogy "router-en a torrent futtatás nem igazán jó dolog", szerintem nagyon is jó, energiatakarékos, és "aránybarát" megoldás, már ha ez még számít valahol... Mondjuk a seed időre is jótékony hatással van! Az igaz, hogy kompromisszumokkal jár, véletlenül se számítson senki olyan teljesítményre mint amit egy PC nyújt, a router ezt meg sem fogja közelíteni, de ettől ez még jó dolog. Főleg ADSL-eseknek, akiknek napokba telne vissza seed-elni egy-egy nagyobb Linux DVD-t, és ilyen kisebb sebességgel még egy olcsóbb router is elbír (pl. RT-N10U). Nekem az RT-N16-on volt már ~300 torrent elindítva, több száz GB méretben, bár igaz, hogy ebből csak 15-20 volt aktív egy időben, de az én 16M/2M-es netemhez maximálisan megfelel, és ezt semmiképpen nem nevezném rossznak!
Persze ha valaki telhetetlen, és feltétlen kell neki a 60-80Mbit-es seed, akkor ne spóroljon, és vegyen normális szervert!
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Nah tegnap sikeresen be üzemeltük a routert. TP-Link 842ND
Eddig minden oke vele, jön rendesen rajta a torrent is le is meg fel is.
Digi 40/20-as nettel használom. Ment rajta két laptop is egyszerre, eddig nem szakadt emg a net sem, pedig tegnap este óta megy non-stop. Reméljük így is marad!Igen az elején kicsit nehezen indult a beállítás, mert nem találtuk a felhasználónevet meg a jelszót, amit adott a digi
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
LonGleY
veterán
Üdv!
Egy kávézóba kellene wifi router, és nem a nagy sebesség, inkább a sokféle kapcsolat stabil kiszolgálása lenne a cél (10 vagy 25 Mbit menne a WAN-ra).
A kiszemelt darab: Linksys E2000.
A nagy kérdés viszont, hogy miként tudnám bizonyos oldalak elérhetőségét korlátozni? Főzött ROM esetleg? Melyikben lennének ilyen advanced funkciók? Ha nem megoldható, annyira nem lényeges a dolog (többet pedig kizárt, hogy költsünk rá). Sajnos a hálózati eszközök nem az én területem (viszont a Linksys-nél maradnék mindenképp).
Tán elég lenne egy sima WRT120N is?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Gubek-Einste #19417 üzenetére
Ez érdekes... és akkor akinek csak WiFi-n van netkapcsolat? No, de azzal a gyenge ~5.5Mbps letöltési sebességgel csak elboldogulok valahogy.
-
Topikgazda
válasz LonGleY #19420 üzenetére
Ilyen feladatra inkább valami 3rd party firmware ajánlott, a gyáriak ebben nem túl acélosak.
Nem egy WRT320N (férjzett neve E2000) van és eddig semmilyen bajom nem volt vele, bár wifi-n nem sokat használom, jelenleg csak telefon.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz LonGleY #19421 üzenetére
A Tomato Firmware-ben nagyon egyszerűen, és részletesen konfigolható ez a funkció, az Access Restriction menüpont alatt! Bár ebből sajnos itt az emulátorban nem sokat látsz, mivel az Add gomb már nem működik, ahol is a lényeg lenne, de valami ilyesmi van mögötte...
Ez a firmware elég sok Linksys routeren működik, többek közt az E2000-el (WRT320N) is, de az url mellett sok egyéb dologra lehet szűrést beállítani, mint az fentebb látható is. Portszám, protokoll, IP cím, Layer7-el akár alkalmazások szerint is, vagy éppen tilthatod az ActiveX-et, P2P-t...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #19419 üzenetére
én vígan tudok torrentezni após kókorszaki ánusz routerével wireless. sőt, ami a kapcsolatot inkább dobálja, meg random lefagy, az nem az ő még n-t sem tudó routere, hanem az én modern tp-link usb adapterem. és az sem torrent, hanem játék közben. wtf?
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Routert szeretnék venni. Amire kellene: [link]
Az ára pedig a lehetőségekhez képest ne legyen elszállva. Nem vagyok márkafan, a lényeg, hogy ellássa a feladatát.
Előre is kösz.
Üdv
sutsziMondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Montiii
csendes tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, és a segítségeteket(megerősítést) szeretnék kérni.
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a router megfelel-e a célnak: [link]A házban és esetleg az udvaron(teraszon)kellene, hogy normális erősségű jelet tudjak fogni vele, ez kb olyan 15-20méter átmérőben. A házban kb 20centi vastag téglafalak vannak.
LG 42 LA620S
-
mdani01
aktív tag
válasz Montiii #19428 üzenetére
Helló!
Csak ajánlani tudom, ismerősömnek is ugyanilyen routere van és tökéletesen működik. Nála is vasbeton falak vannak és átviszi jelet simán. Nekünk a WR841ND típusú van szintén, vasbeton falakkal és kinn az udvaron a kertből is simán lehet vele netezni gond nélkül. Én nyugodt szívvel ajánlom neked ezt a routert.
iPhone 15
-
krealon
veterán
válasz Montiii #19428 üzenetére
Ha a koltsegvetes engedi, akkor en a
TL-WR842ND-t vagy a Tenda 3G622R+-t ajanlanam.
Utobbinak - a felhasznaloi kezikonyv alaljan - rendkivul szeleskoru a szolgaltatasi listaja. (Egyesiti a TL-MR3420 es a TL-WR743ND tulajdonsagait elvileg. ) -
Topikgazda
válasz krealon #19430 üzenetére
Tenda nem tartozik az ajánlott gyártó kategóriában, így nem árt vigyázni vele de ettől még lehet jó.
A Tenda-val kapcsolatban valahol linkeltek egy magyar nevű oldalt ahol elég nagy hülyeségeket írtak így számomra eddig elég gyanús.Nálam a WOT vörös riasztást ad a Tenda linkjére.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
LonGleY
veterán
válasz Gubek-Einste #19423 üzenetére
Gubek-Einste / Intruder2k5: Köszi szépen!
-
LonGleY
veterán
Beri: Micsodát? Hogy a 320-asban van blocking? Az egy megállapítás volt részemről (magamnak nyilván nem használom, ezért újdonság volt számomra), viszont odabiggyesztettem egy kérdést is, hogy vajon a WRT120N-ben is van-e ilyen funkció, mert ugye az elég alaptípusnak tűnik..
De időközben az egész új-router beszerzése tárgytalanná vált, mert szerencsésen működésre bírtam és frissítettem egy jóféle WRT54G-t, ami tökéletesen elegendő lesz a 10 megabit kiszolgálására. Ráadásul az antennái szimpatikus jószágok. :]
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Sziasztok:
UPC 120 as nethez szeretném leváltan a mostani WRT54GL-em, úgy hallottam nem igazán megbízható a nagy sávszélességű nettel -_- Meg ugye alapból ki se képes szolgálni csak max 100-at.A lényeg, hogy 1 gép lenne rákötve kábelesen, 2 gép WiFi-vel egyenlőre G-s adapterrel, majd idővel módosítva N-essel 1 laptop G-vel és 2-3 Androidos telefon. A probléma a 40cm-es betonfödém, amit amúgy a WRT54 átvisz igaz nem túl erősen :/,
de szerintem az e2000 pl. a rejtett antennák miatt nem vinne, mivel cégnél van egy wrt120n-és az baromi gyenge :/Pénz: 10-25 de a vége már nagyon szájhúzós,
Torrent menne mellé, meg MMORpg-k, és Fps játékok, persze web, youtube, streamelés meg minden ami fincsi.
USB port nekem nem szükséges, igazából nem a routerről akarok NAS-t üzemeltetni, de ha van akkor se sírom el magam, max. majd nem használom.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
-
Soma01
veterán
Nekem ami otthon van soha nem fagyott. Egy másik helyen azért van gond (kb. 3 havonta), mert van rajta egy vinyó is USB-n és az szokott leállni áramingadozás miatt és az a külső rack nem indul újra, csak lefagy a kevés kakaótól.
Az ASUS RT-N16 is nagyon jó. Az jobb minőség. Ha szánsz rá annyit akkor azt vedd. De gond a TP-vel sem lesz. Terhelést bírni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
Most tettek át 5 perce.
Majdnem 97Mbit átjön a cuccon:
95Mbit-re fogom korlátozni, és akkor ehhez az értékhez kellene összehozni egy kliens beállítást, amivel még képes ennyivel húzni, de nem fekteti ki a routert.
Szerinted mennyi kapcsolatot adjak meg összesen és torrentenként? -
Topikgazda
Én egy Linksys WRT320N-t (férjezett neve E2000) használok szintén FP120 mellett és teljesen meg vagyok vele elégedve, soha nem volt vele semmilyen bajom.
Hatótávolság kérdésében:
Panelben lakok a második emeleten saroktól az első kapu a mienk.
A szoba amiben a router van a lakás szélén van, van mellett még a szomszéd lakásból is egy nagy szoba + közlekedés és még ki tudja mi (soha nem voltam még a szomszédnál).
A ház körül 5-6 méter szélességben füves terület első emeletig érő fákkal (kb 5-6 db).
Az épülettől kb 15 méterre átlós irányban (a szomszédnak a lakása pont belelóg) egy G-s mobillal simán tudtam kapcsolódni a routerhez és stabil is volt a jel + volt körülöttem még legalább 8-9 egyéb wifi hálózat is 2 különböző társas házból (az egyik a mienk, a másik egy 6-7 éves tégla épület), 3-4 hálózat csak 1-2 csatorna távolságban volt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
enisz
csendes tag
Sziasztok!
Jómagam egyáltalán nem vagyok járatos a routerek világában, és nem tudom, hogy melyik lenne ideális az itthoni hálózatomhoz; ebben szeretném a segítségeteket kérni!
Van itthon egy 40/10-es DIGI-s internet amit router segítségével osztok meg jelenleg, de szeretném már lecserélni.
Azt olvastam valahol, hogy vannak már olyan routerek, amiken található USB port is, amivel bármilyen USB-s adattároló tartalmát meg lehet osztani az egész hálózattal, ha csatlakoztatják, vagy ha nyomtatót kötnek oda, akkor az hálózati nyomtatóként is üzemelhet.
A legfontosabb az lenne, hogy ezt a hálózati nyomtatós dolgot meg tudjam oldani, emellett a Wi-fi-t is szeretném használni.
A routerre van kötve egy TP-LINK TL-SG1005D switch is, ami az én szobámban osztja tovább a netet. A switch gigabites, úgyhogy gondolom a routert és érdemes ilyen sávszélhez venni.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen routert vehetnék, ami a fent említett igényeimet ki tudná szolgálni?
(személy szerint TP-LINK routert szeretnék venni)
Előre is köszönöm!
[szerk]
Sejtem, hogy az ára akár a csillagos egekig is felszökhet, úgyhogy olyan 20.000 forintnál többet nem biztos, hogy tudnék szánni rá.[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
Van egy kis problémám a routerrel amit nemrég vettem. Sűrűn megy el a net és csak akkor jön vissza ha hátul ki-be kapcsolom. Írtam a boltnak ahol vettem ott azt írták, hogy frissítsem a firmware-t vagy vigyem be. Itt lennék gondban, hogy pontosan melyik firmware-t szedjem le hozz. Ami van az aljára írva: TL-WR741ND Ver 2.4
Nem tudom kell e még más.
Azt megköszönném, hogy ha tudtok egy linket adni melyiket töltsem le. Én erre gondoltam nem tudom jó lesz e hozzá. -
Topikgazda
20k alatt csak a TP-Link 1043ND van gigabites portokkal és USB-vel. Sokan használják nagy megelégedéssel.
Ajánlott OpenWRT-vel használni amivel ki is tudod használni mit a nyomtató és mint a HDD csatlakoztatás lehetőségét.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
enisz
csendes tag
válasz Gubek-Einste #19447 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Egészen pontosan erről van szó?
Utána gugliztam ennek az OpenWRT-nek, és azt olvastam, hogy egy linuxos keretrendszerről (?) van szó. Enélkül is meg tudom oldani a hálózati nyomtatós dolgot?
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #19447 üzenetére
És a Netgear WNDR3500L
-
Soma01
veterán
válasz gyenesmartin #19446 üzenetére
Az tuti nem jó rá. Az v4-es. Neked v2 kell.
http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR741ND&version=V2[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest