Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18501) dokar válasza dragonfx (#18500) üzenetére


dokar
addikt

az mindegy, hogy te gyorsabban mész -e a megengedettnél, a jobbratartás nem sebességfüggő. ha van hely, hogy eltölts a szélsőben legalább 10-15 másodpercet, akkor már ki kell menned, de ez szubjektív, akár csak az, hogy 2 km folyamatos jobbra nem tartás után büntetnek.

extra - SEXRay

(#18502) lajafix


lajafix
addikt

ööö ekkor nem leálló, hanem visszatolósávnak hívnák nem? :)

Rock'n Roll

(#18503) SpeedR válasza dokar (#18501) üzenetére


SpeedR
őstag

"ha van hely, hogy eltölts a szélsőben legalább 10-15 másodpercet, akkor már ki kell menned"
Ez így nem igaz. Ha több autót akarsz előzni, akkor nem kell visszamenni a szélsőbe. Feltéve persze, hogy másokat nem akadályozol ezzel...

(#18504) lajafix válasza SpeedR (#18503) üzenetére


lajafix
addikt

node ekkor nincs 15 másodperc az autók között, hanem max 5.

Rock'n Roll

(#18505) SpeedR válasza lajafix (#18504) üzenetére


SpeedR
őstag

A KRESZ-ben nincs benne hogy minimum hány másodpercnél kell visszamenni. Szvsz 15 másodpercre nem kell visszamenni a külsőbe ha hátulról nem jönnek gyorsabban.
A leállósávval kapcsolatban viszont igazad van. Visszafelé nem lehet rajta menni. Pedig - mint a lenti példa is mutatja - néha ésszerűbb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#18506) Integra válasza lajafix (#18504) üzenetére


Integra
titán

szvsz tök mindegy, ha van hely, ki kell menni jobbra és kész, ha meg nincsen, akkor kielőzöd a sort és az első helyre bemész, ha nem akarsz gyorsan menni. ha meg újra előzöl, akkor belső sáv, aztán vissza.
a szomorú csak az, hogy vannak, akiknek ez a feladat és a másokra való figyelés, már maga a tudat, hogy nem egyedül van az autópályán igen komoly nehézségeket okoz..
motorral meg ez különösen "vicces" tud lenni. hamar átértékeli az ember az autósokat az autópályán.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18507) dokar válasza SpeedR (#18505) üzenetére


dokar
addikt

mint írtam az a 15s szubjektív, én ajánlottam ennyi. egyébként a 15s az több, mint fél km. tehát egyáltalán nem kerülgetés. jobbra tartás van és kész. nincs vita.

Integra: erről van szó.

extra - SEXRay

(#18508) dabadab válasza lajafix (#18502) üzenetére


dabadab
titán

Hat, ha mindenki csak megallna rajta, akkor egy ido utan megtelne :)

Az Iras ezt mondja: "Műszaki okból megállni csak a leállósávon, illetőleg az útpadkán szabad, a járművet azonban onnan is mielőbb el kell távolítani."

DRM is theft

(#18509) Integra


Integra
titán

na ez a nem mindegy, és jaj, mit ad isten, véletlen megint egy X márkájú autó...

[link]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18510) KrAt válasza Integra (#18509) üzenetére


KrAt
veterán

Olvastam, elég egyedi, meg kell hagyni :D

(#18511) SpeedR válasza dokar (#18507) üzenetére


SpeedR
őstag

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

36. § (2 ) ....Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza;....

Tehát e körülmények fennforgása esetén nem kell kimenni a külsőbe. Nincs vita.

(#18509) Integra
A két mitsubishis felett jótékonyan elsiklottál... ;) Azok is legalább olyan parasztul parkoltak. Amúgy meglepő, hogy mennyire nem féltik az emberek az autóikat.

[ Szerkesztve ]

(#18512) dokar válasza SpeedR (#18511) üzenetére


dokar
addikt

több járművet, eddig oké, de ha fél km-enként vannak egymástól, az tutira egyesével előzésnek számít. ha vannak páran egymástól normális követési távolságot tartva, akkor az még csoportos előzés és nem vagy köteles mindegyik után visszatérni. na látod a szubjektív 15 másodpercem egész jó becslés. van vita? :)

[ Szerkesztve ]

extra - SEXRay

(#18513) deicide válasza SpeedR (#18511) üzenetére


deicide
veterán

Ahogy Dokar mondta, a több jármű előzésébe nem fér bele, hogy megelőzöl valakit, aztán látod hogy a horizont végén (kis túlzással) is megy valaki a külsőben, akkor már nem mész vissza, mert azt is előzöd.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#18514) SpeedR válasza dokar (#18512) üzenetére


SpeedR
őstag

Először még 10-15mp-et írtál. Az 10mp-nél már csak 361 méter a két autó első és hátsó lökhárítója között, miközben a biztonságos követési távolság 90-100méter körül van 130km/h tempónál. Tehát arra a 160-180 méterre te visszaugrálsz a külsőbe???

(#18513) deicide
10-15s időintervallumról van szó csupán, nem arról hogy mi van a horizont mögött. ;)
Ha messze van a következő előzendő természetesen én is mindig kimegyek a külsőbe akkor is ha nem jönnek hátulról.

[ Szerkesztve ]

(#18515) Integra válasza SpeedR (#18514) üzenetére


Integra
titán

ha téged 361 méteren belül behoz egy gyorsabb jármű, akkor te emiatt be se húzódsz hogy elmenjen, hanem keményen betartasz a balban, mert esetleg azt a biztonságos 160-180 métert akár 1 méterrel is túlléped?
hihetetlen mekkora ordas blődlin vitáztok, olyan merevek vagytok, mint a szárazkolbász:))

a mitsuk se kutyák, de ilyet amit a bömös művelt, én még nem is láttam, nálam ez az új absz csúcs:)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18516) dokar válasza SpeedR (#18514) üzenetére


dokar
addikt

ne a számokon lovagolj, főleg, hogy szubjektív. nem kell túlragozni, jobbra kell tartani ésszel, de nem szlalomozva. nincs vita.

extra - SEXRay

(#18517) lajafix válasza Integra (#18506) üzenetére


lajafix
addikt

erre célzok, hogy bezony vissza kell menni.

speedr azaz a távolság mellett a seb különbség számít: az átlag sebességkülönbség legyen 20 km/h, az 6 m/s majd 25 másodperc 160 méterre, egyértelmű hogy kár foglalni a sávot. Persze ha 70nel megy a külsőben te meg 140nel nyomod, akkor a delta 70km/h, ~7 másodperc alatt utoléred.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#18518) SpeedR válasza Integra (#18515) üzenetére


SpeedR
őstag

Ha visszaolvasol láthatod, hogy végig az volt a hipotézis, hogy nem jönnek hátulról. Ha jönnek természetesen kimegyek rögtön amint tudok - kisebb távon is, feltéve persze, hogy nem kell a motorféknél vagy az enyhe lábféknél nagyobbat fékezni.

Ilyen parkolási módot még én sem láttam. Nem lehet 100-as az emberke. Eleve hogy száll ott ki, és hogy megy ki az út szélére ha ott folyamatos a forgalom? Mindenesetre legalább nem vészvillogózik a külső sávban egy sávot elfoglalva. :DDD Bár lehet, hogy ennél már az sem lenne rosszabb...

(#18516) dokar
Na látod ezzel tökéletesen egyetértek. Vita nincs. :C

(#18517) lajafix
Igazad van, a sebességkülönbséggel nem számoltam.

[ Szerkesztve ]

(#18519) Integra válasza SpeedR (#18518) üzenetére


Integra
titán

engem igazából nem érdekel a hipotézis meg tankönyv etc, kimegyek és vezetek és értem, tudom, hogy mit jelent a jobbra tarts. és úgy alkalmazom, ahogy csak tudom, mindig a körülményeknek megfelelően. az sem érdekel igazán, hogy 1km szakaszra, vagy csak 200 méterre kell két autó közé besorolnom, mert jön egy nálam jóval gyorsabb, miközben magam is előzök folyamatosan, időben észreveszem, ha kell gyorsítok és besorolok, vagy lelépek a gázról és besorolok, majd ahogy elment már kint vagyok bal oldalt mögötte és folytatom saját tempómban, szépen harmónikusan. nem nagy kunszt. egyet biztos nem csinálok: nem tartok fel senkit csak azért mert magam is előzök és bejön mögém egy erőszakos jóval gyorsabb, elengedem én azonnal, hagy menjen, engem nem zavar és nem akarok neki frankót megmutatni sem.
motorral meg úgysem kekeckedik senki, ha valaki gyorsulgatni akar, azt meg úgyis észreveszi az ember, az már megint más tészta, az kooperáció kapásból.

én azt csodálom, hogy nem b@szta el senki sem (sanos)..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18520) SpeedR válasza Integra (#18519) üzenetére


SpeedR
őstag

Ha nem olvasod el az elejétől, hogy miről beszélgettünk, akkor kár belefolynod a dologba és teljesen másról beszélni. Én is úgy vezetek, ahogy leírtad, de most nem erről volt szó konkrétan. Nyugodt lehetsz, a szándékos feltartást én is meghagyom a komplexusos kisautósoknak.... Valahogy soha nem zavart, ha megelőztek, akinek sietnie kell hadd menjen... Nem is értem ez honnan jött most ide?

(#18521) lajafix válasza dabadab (#18508) üzenetére


lajafix
addikt

Kétlem hogy ehhez a motor visszatolása lenne célszerű, én autómentőt hívtam volna. Horror volt nézni ahogy tolja a faszi.

speedr: ha nem jönnek mögötted akkor is érdemes visszamenni, ha engedik a körülmények, merthogy sokkal egyszerűbb ha kimész hátranézni mint 10 másodpercenként ellenőrízni a tükörben hogy mi jelenik meg hátul.

[ Szerkesztve ]

Rock'n Roll

(#18522) glutamin válasza lajafix (#18521) üzenetére


glutamin
őstag

Én pl folyamatosan pásztázom a szememmel a tükröket is meg az összes előttem lévő sávot, ahonnan egy meggondolatlan sávváltással érkezhet valaki. Pl ha a belsőben megyek és látom, hogy a külsőben épp utolér valaki egy kamiont és nem sokkal lassabb nálam ezt beengedem stb. Kicsit fárasztóbb így ennyire figyelni, de már volt egy két "mester", akit emiatt nem kaptam telibe.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#18523) mezis válasza lajafix (#18521) üzenetére


mezis
nagyúr

Enyhítené a horrort, ha ilyenkor a szélső sávból beljebb sorolna az ott haladó (már, ha van rá mód - ha meg van valaki a belsőben, manőverezhetne úgy, hogy a szélső tudjon belsőbe húzódni).
De ez egy más eset, defenzív vezetésnek nevezhetnénk, de úgysem ismeri senki... :P

mezis

(#18524) Kicker


Kicker
senior tag

Motor eset, tegnap megyek csopaknál, jön valami kisebb moci 2 személlyel, előttem két autó belassít, kiteszik az indexet balra, tempo 60-40- megállás, motoros meg jön, egészen mellém, balról mi az anyjára gondolt?? Elkanyarodtak előlem, és akkor beállt mögém..

Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha

(#18525) Calogero


Calogero
addikt

(#18526) deicide válasza Calogero (#18525) üzenetére


deicide
veterán

#18509, ha 50esével nézed, akkor még ezen az oldalon van... :DDD

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#18527) fekeandras válasza Calogero (#18525) üzenetére


fekeandras
őstag

A terepjárós bulának ki kellett volna szúrni az összes kerekét.Aztán apjuk mehetett volna egy garnitúra gumiért, 100k-ért.Mekkora tapló köcsög parasztok élnek a világon. :((

(#18528) AMD Power válasza Calogero (#18525) üzenetére


AMD Power
titán

Megint mennyi BMW van itt... :U

Azt a terepjárot én felgyújtottam volna. ;] :K

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#18529) SpeedR válasza AMD Power (#18528) üzenetére


SpeedR
őstag

"Megint mennyi BMW van itt... :U"
Konkrétan 1 db. :DD

(#18530) Integra válasza SpeedR (#18511) üzenetére


Integra
titán

ráadásul most veszem észre, hogy az a mitsu egy turbo...
headshot

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18531) Tomics válasza SpeedR (#18529) üzenetére


Tomics
addikt

én 4et látok :DDD

PH! addikt since 2004

(#18532) SpeedR válasza Integra (#18530) üzenetére


SpeedR
őstag

Szvsz nem márkafüggő a dolog. Ha általánosítani kéne, akkor azt mondanám, hogy általában a drága, főleg presztízs autók tulajai parkolnak a legpofátlanabbul.

(#18531) Tomics
Nebassz. :DDD Milyen anyagot toltál? :))

[ Szerkesztve ]

(#18533) Integra válasza SpeedR (#18532) üzenetére


Integra
titán

az nálam kapásból a bmw-t jelenti, pláne ha hozzáveszem a legtöbb közúti bunkó, paraszt viselkedést is:))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18534) SpeedR válasza Integra (#18533) üzenetére


SpeedR
őstag

Ezzel nem vagy egyedül. Ez a sztereotípia még valahol a 90-es évek elején alakulhatott ki a BMW-sekkel szemben, ami azóta él és virul. Persze azóta már a többi luxusautó közül is sok simán besorolható lenne, ebbe a kategóriába de hát az átlagember azt se tudja mi az a Lexus 1 2, akkor hogyan haragudna rájuk? :))

(#18535) Integra válasza SpeedR (#18534) üzenetére


Integra
titán

ez van, ez tény, ezt látom az utakon, ahogy millio más ember is.
ITTHON legalábbis ez van, bp-en pedig toronymagasan. nem általánosítok, mercisből meg audisból összesen nincsen annyi kötschög mint bömösből, mindegy hogy közlekedés, vagy parkolás, sajnos nem alaptalan.
mondom ezt úgy, hogy lehet, hogy magam is egy nap bömös jeepben fogok ülni majd és akkor én is ezzel a megítéléssel fogok együtt élni és akkor is azt fogom mondani, hogy teljesen igazuk van.. egyetlen dolgot tehetek, hogy ugyanúgy szabályosan parkolok és közlekedem mindig, mint most..

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18536) lajafix válasza SpeedR (#18534) üzenetére


lajafix
addikt

ugyan má' Lexus 'terepjárót' felerészben szőke cicababák vezetnek, nekik mindent meg lehet bocsátani... :))

Rock'n Roll

(#18537) SpeedR válasza Integra (#18535) üzenetére


SpeedR
őstag

Ez lehet hogy így van, de azért azt ismerd el, hogy azt hamarabb is megjegyzed, ha egy BMW-s szabálytalankodik, mintha egy Opeles, Fiatos, vagy Nissanos. A média is ezt szajkózza. Ha BMW-s ember okoz balesetet, akkor a főcímben jó bulvárosan egyből leközlik az autó tipusát, míg más márkák esetében ez nem annyira jellemző. A BMW-k valahogy csípik az emberek szemét, amiben néha benne van az irigység is...

Ez durva, még szerencse hogy nem öltek meg senkit. Véleményem szerint bodzaszedő színűek voltak az "elkövetők". :)

(#18538) Integra válasza SpeedR (#18537) üzenetére


Integra
titán

nem feltétlen, mert kifejezetten figyelek erre. egyszerűen csak az van, hogy messze a legtöbbet ők csinálják. az idióta suzukist vagy mitsust ugyanúgy akasztani kéne, csak hát töredékét mutatják be a bömös sofőrök mutatványainak. (széttárt karú szmájli)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18539) fekeandras


fekeandras
őstag

Akkor mazsolázzatok.

SpeedR: Csak az első, tizedik, tizenegyedik és a tizenkettedik képen van egy egy szabálytalan BMW-s. :D Ez összesen nálam is négy. A hiba az ön készülékében van.

mod: személyes kedvencem ez: a rend őrei ... :U

[ Szerkesztve ]

(#18540) fekeandras válasza SpeedR (#18537) üzenetére


fekeandras
őstag

Hát a bodzilláknak mindent lehet... Vagy legalább is azt hiszik magukról, hogy ők az átlag ember felett állnak.

(#18541) fekeandras


fekeandras
őstag

Azért az oroszoknál is vannak gyp-sek! Először azt hittem azt kell nézni, hogy a BMW-n nincs rendszám. De nem ... [link] :)

(#18542) Manitou válasza fekeandras (#18541) üzenetére


Manitou
addikt

:O Ez már fájt :D

(#18543) Integra válasza fekeandras (#18541) üzenetére


Integra
titán

nem semmi, elég rutinosan nyomta..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#18544) fekeandras válasza SpeedR (#18537) üzenetére


fekeandras
őstag

És akkora lúzerek voltak, hogy az autópálya kamera előtt álltak meg helyet cserélni... LOOOL :W :C Most láttam a tv-ben. :D

(#18545) fekeandras válasza fekeandras (#18544) üzenetére


fekeandras
őstag

Sőt még a rendőrök is végig filmezték... pech. :D

SpeedR, bejött a megérzésed. :K

(#18546) dragonfx válasza fekeandras (#18541) üzenetére


dragonfx
veterán

az igen, egyedi előzés, haladási technikája van.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#18547) SpeedR válasza fekeandras (#18539) üzenetére


SpeedR
őstag

Akkor szerintem nem ugyanazt nézzük. Nekem ez a 11 képes galéria jön be a cikkre kattintva és csak a 7. és 8. képen van BMW. (ugyanaz az autó kétféle szemszögből fényképezve)

(#18545) fekeandras
Remélem a büntetést levonják majd a "segílyükbűl"...

[ Szerkesztve ]

(#18548) Tomics válasza SpeedR (#18547) üzenetére


Tomics
addikt

itt görgess le, ne kattints a képekre

[ Szerkesztve ]

PH! addikt since 2004

(#18549) SpeedR válasza Tomics (#18548) üzenetére


SpeedR
őstag

és tényleg :DDD A sok kopasz virslinyakú adócsaló maffiózó BMW-s köcsög még parkolni sem tud... :))
Megyek is csinálnom kell valamit, mert még egyik jelző sem illik rám, és még a végén el kell adnom a BMW-t... :DDD :DD :D

[ Szerkesztve ]

(#18550) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Biztosan simán túlélte volna a borulást ha be van kötve és nem esik ki a kocsiból:U

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.