Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60806) Dhampir válasza Dhampir (#60801) üzenetére


Dhampir
félisten

Windowsos vonalon valószínűleg a W8 mellett döntök, ha már rákényszerültem a kockázatos váltás miatt.

A kérdés már csak az, hogyan lehet használható desktopot készíteni belőle, minél egyszerűbbet.

Mindenféle Start-menüre hajazó programokról olvastam, de célszerűbbnek tartom valamilyen fapados és külső szoftver telepítését nélkülöző megoldást keresni.

Az Ubuntu Unity-menüje nagyon egyszerű a Windows 8-hoz képest, de sajnos szükségem van a Windowsra is, ezért nem tudok teljes egészében váltani.

Az elmúlt napokban .rpm és .deb csomagkezelésű rendszereket vetettem össze a munka szempontjából legpraktikusabb ablakkezelőket górcső alá véve, különös tekintettel a lassan fejlődő A Razor-qt-re és az LXDE valamint a Cinnamonra.

A Linux-disztribúciók közül openSUSE 13.1, Mageia 4, Ubuntu 12.04.4, Kubuntu 12.04.4, Lubuntu 13.10 került terítékre. Az összes közül számomra eddig az Ubuntu bizonyult a legjobbnak az adott laptop-konfigurációhoz.

Aktuálisan a NAV-os .rpm alapú Abev-ÁNYK szépen feltelepült az openSUSE 13.1-re, a többi disztribúción ezt nem ellenőriztem.

A Silverlight lejátszása is fontos szempont számomra webes médiatartalmak lejátszására és ez a szoftver az Ubuntun ment még régebben Pipelight telepítésével, a Kubuntuban a korábban bevált telepítési sorrend már nem működött.

Felülmúlhatatlan érzés volt, amikor nem kellett kéretlen programoktól tisztogatni és karbantartani az operációs rendszert.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.