Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2301) schlaci


schlaci
csendes tag

Gyakran kérdezik ezen a fórumon, hogy milyen fűnyírót vegyenek. Én így látom:
Benzinmotorost csak akkor, ha nincs áram a közelben. Nem csak azért, mert bonyolult szerkezet a villanymotoroshoz képest, gyakori meghibásodással, nehézkes javítással, hanem azért is, mert zajosabb. Ha rajtam múlna, lakott területen ezért be is tiltanám a benzinmotoros gépeket. Nem hiszem, hogy nálunk kulturáltabb országokban engednék pl. azt, hogy az egész évi tüzelőt az emberek a házuk udvarán vágják fel láncfűrésszel. A fű némileg más, mivel az sajnos folyamatosan nő, így nincs mit tenni, időnként le kell vágni. De akkor legalább minél kisebb zajjal.
Évtizedekig a villanyos fűnyíróknál mindenki asszinkron motort használt, direkt meghajtással. Most meg alig lehet ilyent találni, mert szinte mindenki átállt a kommutátoros-szénkefés motorra. És mivel annak túl nagy a fordulatszáma a kés forgatásához, ezért még egy ékszíj áttételt is bele tesznek. Az lehet, hogy ezáltal a motor, motortengely védve van a meghibásodástól egy késelakadás esetén, de nem csak a motortengely, hanem a késtengely is elgörbülhet, vagy a késtengely csapágyazása kiszakadhat a házból, késelakadáskor. Nem beszélve megint csak a zajról: egy asszinkron motorhoz képest a kommutátoros üvölt, visít (lásd barkácsgépek, elektromos láncfűrész, porszívó, stb.).
Így tehát a még megmaradt asszinkron motoros, direkt meghajtású gépeket ajánlom elsősorban azért, hogy magunkat is, embertársainkat is védjük a zajártalomtól.
Néhány hete vettem egy KK-4015 Agrimotor gyártotta gépet, mivel ők voltak az egyetlenek, akik egyértelműen leírták, hogy az ő gépeik még asszinkron motorral mennek, ékszíj pedig nincs bennük. 1500 W, központi kerékmagasság állítás, teljes szélességben működő biztonsági kapcsoló, 38,5 cm-es kés.
Az arukereső.hu-n írt értékelésemet erről a gépről szó szerint közre adom:

Akartam egy tartalék gépet, központi kerékmagasság állítással, bármelyik kézzel működtethető kapcsolóval. Még csak egy próbacsíkot vágtam vele. Fűgyűjtőt soha nem használok.

Előnyök
Nem szénkefés-kommutátoros a motor, ezért nem üvölt túlzottan, továbbá az egyszerű motor és az ékszíjhajtás hiánya csökkenti a meghibásodás lehetőségét. A kapcsolókar olyan, hogy a balkezesek balkézzel is foghatják, továbbá lehet váltogatni rajta a kezet, ha valamelyik kéz már elfáradt. A kerekek oldható kötéssel vannak a tengelyeken rögzítve, bár a speciális rögzítőgyűrűket nem egyszerű lefeszegetni, és nem biztos, hogy másodszor is fel lehet használni őket. Pedig a kerekeket illő időnként zsírozni.

Hátrányok
A kar rögzítése a házhoz gyenge, lötyögős - konstrukciós hiba. A teljesítménye gyenge - már a 10 cm-es füvet is csak a legmagasabb állásban viszi. Pedig a teljesítmény/késhossz arány egész jó. Milyen lehet akkor az 1300 W-os gépe a cégnek, szintén 38 cm-es késsel? Mi a fenének az öt magassági fokozat, ha csak a legmagasabbon használható? Pázsitnál talán lehetne használni a többi fokozatot is, de nálunk olyan nincs. Úgy látszik, még mindig nem gyártanak olyan fűnyírót - legalábbis elektromosban - amit akár 20 cm-es fűbe is bele tolhatok, lefulladás nélkül. A hangja erős, brummogós a régi, szintén 1500W-os gépünkhöz képest. Aztán eszembe jutott, hogy annál is teljesítmény probléma volt, ezért a 38 cm-es kését leköszörültem 34 cm-re. Ez a zaját is lecsökkentette. Próbaképp rátettem a régi gép leköszörült kését, rögtön elcsendesedett, és viszonylag a teljesítménye is megjött. Mivel ez a gép két évig garanciális, ezért addig a kését nem tudom lerövidíteni, kell venni egy rövidebb kést (már ha lehet). Ha valakit érdekel: a kés furata 17 mm. Az Agrimotor gépeivel már többen is jártak úgy, hogy a motor körül lerakódott fű a motor hőjétől meggyulladt, a gép pedig szó szerint leégett. A cég a mai napig nem ír a kezelési útmutatóban arról, hogy a motorteret időnként tisztítani kell. Ezért aztán arról sem, hogy miképp vegyük le a motor burkolatát. Mert csavar aztán egy szem sincs rajta. A trükk: a burkolat fogantyú felőli szélét a fogantyúval ellentétes irányba el kell tolni. Ekkor kibújik a házból két rögzítő fül. Ezután a burkolat másik felén két karmot óvatosan ki kell feszíteni, és már le is jött a burkolat.

Kiegészítés: azóta vettem hozzá egy 36 cm-es és egy 33,5 cm es kést, 750, ill. 700 Ft-ért ( nem 7000 Ft-ért, mint amennyiért pl. az AL-KO gépekhez árulják a késeket). Végül a 33,5 cm-es lett fennhagyva, mivel ekkor lett legkisebb a zaja, és legnagyobb az ereje. Többet kell vele így sétálgatni, de nem számít.

(#2302) 8th válasza schlaci (#2301) üzenetére


8th
addikt

Eléggé hasonlóan látjuk a dolgokat. Én itthon egy fémházas oldalkidobós legalább harminc éves direkt hajtású elektromos Rotim fűnyírót nyúzok. Nem azért mert nincs pénzem jobbra hanem azért mert ez JÓ. Nagyjából tizenöt éve hoztam el egy haveromtól mert tőben eltörött az egyik szára és ki akarta dobni. Ismerőssel hegesztettem rá hajtott acélcsövet arra pedig ráfogattam a markolatának a felső karimáját ez így kb. engem túl fog élni. Tizenöt év alatt egy kapcsolót kellett rá venni, két darab pengét és talán három vagy négy darab penge tartót mert idővel elrágódik a puha műanyag. Helyi gazdaboltból ez összesen lehetett úgy hétezer forint. Szóval szemmel láthatóan ingem gatyám rámegy.

szerk: ja, meg egy harminc méteres hosszabbítót mert sikerült keresztültolnom rajta a fűnyírót. De azt nem számolom mert amúgy is kellett volna egy új. :P

[ Szerkesztve ]

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#2303) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Sziasztok!

Fűkaszát keresek dzsindzsáshoz. :DD Patak parton szoktam kb. havonta, két havonta nyírni a fél méteres - méteres sűrű füvet, párszáz négyzetméter lehet az egész, egy délután alatt letolható. Eddig egy kétütemű MTD-vel csináltam, ami bár baromi hangos volt (sípolt tőle a fülem), de mégis szépen vitte. Sajnos idén megadta magát. Ma kipróbáltam egy McCulloch-ot, de gyenge a témához. Csak úgy tudtam megcsinálni vele, hogy levágtam egy darabot a damilból, és kétszer annyi időt szántam rá. Egyébként hosszabb damillal simán lefulladt a fűtől. Így is figyelni kellett, hogy ne adjak neki túl sokat egyszerre. Így gyakorlatilag kétszer annyi ideig tartott vele a vágás, mint az MTD-vel szokott. Az anyaghasználata sem igazán jött be, ilyen szétesős műanyagnak tűnik az egész, viszont gyakorlatilag pöccre indult, ami pozitívum, mert az MTD-vel hidegen elég sokat szoktam kínlódni. (Konkrét típusokat tudok írni kicsit később, fejből most nem tudom.)

Tudtok ajánlani valamit 50 körül, ami ötvözi a kettő előnyeit, tehát erős, könnyen indul, és szépen lehet vágni vele ilyen méretű füvet is?
Egyébiránt szívesen meghallgatok bármilyen tapasztalatot különböző márkákról, modellekről.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2304) NoMagix válasza schlaci (#2301) üzenetére


NoMagix
addikt

Jól látod az egészet!
9 éves AL-KO villanyost használok, a motor tökéletes, apósom időnként megköszörüli, mást nem történt vele.
Éjjel nappal télen nyáron kint van a kertben egy lépcső alatt, csak az eső nem éri, de köszöni jól van!
A fűgyűjtő tetején a rugót kell javítatlanom, már nem zár olyan tökéletesen.
A mai fűnyírók hulladékok a régiekhez képest!
Próbaképp vettem a múlthónapban az ALDI-s akciósból, 20 percet bírt a motor és elfüstölt! :Y

(#2305) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Nekem közben kiderült, hogy mindkettő 1LE körüli, az MTD-nél valószínűleg a többi alkatrész minőségibb, azért érződik erősebbnek, meg 10%-al erősebb a motor. 1.5-2LE-s már valószínűleg sokkal jobb lenne ilyen célra, mint ezek.

Buliban hasznos! =]

(#2306) Tetv88


Tetv88
tag

sziasztok mulcs dugót és deflektort keresek, a következő típusok jöhetnek szóba: MTD 53-60 SPKM, MTD LR55, MTD SPK53, MTD SPK53HW, MTD SPB53HW, YARD-MAN 7021SPB, YARD-MAN 7021SPBE, és még jópár 53 cm-es mulcsozós modell, ikenek van ne tartsa magába.

(#2307) Stehe


Stehe
aktív tag

Sziasztok!

Fűnyíró vásárlása előtt vagyok, és főleg akksis gépek gondolkodom. Kb. 250m2 területről lenne szó, viszonylag egyenletes. Első körben az alábbi gépeket néztem ki, ti mit gondoltok? Érdemes már akksis gépet venni, illetve egy töltéssel le lehet nyírni 250m2-nyi füvet?

Bosch Rotak 32 Li
Makita DLM380PM2
GARDENA 5033-20 Powermax Li-40/32

Ha még lenne bármi, amire figyelni kell vásárlásnál minden tanácsot szívesen veszek!

(#2308) Golota


Golota
aktív tag

Sziasztok!

Erről mi a vélemény: Dolmar AM-3743XE3? Ahogy elnézem, ez kb ugyanaz lehet, minta Makita DLM431PT2. Kb 600 m2 kert gondozásáéra lenne, nem gáz, hogy ha újra kell tölteni az akksit, csak legyen könnyű és halk. Van ebben (90K) az árkategóriában jobb választás az akkusok között?

(#2309) Stop & Go


Stop & Go
csendes tag

Szevasztok. Tegnap vettem egy днестр fűkaszát. Összeraktam és mikor gyujtanám azt vettem észre hogy rántáskor forog vele együtt a damilfej is. Emiatt nehézkes berántani. 4 rántásra begyult, de lényegében a kuplungon szorul a henger ami kivülről rámegy. Néhány másodperc múlva be is döglött. Később leszedtem a motorról a nyélt. Első rántásra begyult. Szépen duruzsolt. Nem döglött be. De ha visszarakom a nyélt ugyanaz a probléma mint korábban. Próbáltam gázadással begyujtani. Be is gyult de alapjáraton rögtön lefullad. Próbáltam az alapjáraton lejjebb venni, de semmi. Igy is éri a kuplung a nyelen lévő hengert és a motor lefullad. Valaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet a gond? Mit javasoltok?
Ja igen. Még az egyik haverom javasolta, hogy járassam nyugodtan, mert nincs bekopva a kuplung, es majd ha egy kicsit kopik, akkor nem fogja forgatni a damilfejet. En viszont sajnalom, mert uj a gep es rogton gázzal járatni szerintem megterheli a motornak, de maskepp viszont ahogh irtam alapjáraton bedoglik. Mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

(#2310) 8th válasza Stop & Go (#2309) üzenetére


8th
addikt

Pusztán a kíváncsiság hajt, mennyit adtál azért a csodáért?

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#2311) Stop & Go válasza 8th (#2310) üzenetére


Stop & Go
csendes tag

1650 UAH, azaz hrivnya. Kb 17000 forint. De itt mifelénk nem számít rossz márkának ez a tipus. Es masik haverom is mondta, hogy hasznaljam nyugodtan gázadással mig bem kopij be a kuplung. Szoval holnap leszedem a szárat, bemelegitem a motort. Msjd visszarakom a szárat és mehet a kaszálás.

(#2312) inf3rno válasza Stop & Go (#2311) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt mondják a két üteműt előbb be kell járatni olajosabb keverékkel. Azt meg tudod csinálni nyél nélkül is. Utána meg már nem akkora gond talán a gázadás.

Buliban hasznos! =]

(#2313) Stop & Go válasza inf3rno (#2312) üzenetére


Stop & Go
csendes tag

Igen. Ugazad van. Pont ezt fogom most tenni. És remélem tenyleg be fog majd kopni a kuplung.

(#2314) Sabika


Sabika
tag

Sziasztok,

Ki mit tud erről a Riwall márkáról?
B&S vagy saját OHV motoros a jobb?
OHV motor kínai lehet?

vagy ne merjem bekockáztatni?

Valakinek tapasztalata van ezzel a márkával?

Sabján László

(#2315) Tetv88 válasza Sabika (#2314) üzenetére


Tetv88
tag

szia, a Riwallal nincs tapasztalatom, de ezeknél a gyártóknál simán előfordul hogy egy modellt több gyártó is gyárt több néven, esetleg más-más motort raknak rá, tehát a többi alkatrész csereszavatos.
Az OHV nem motor gyártó, hanem egy motor alaptípust jelöl: alulvezérelt, felül szelepelt tehát egy átlagos fűnyíró motor, motor terén egyébként mindenképp ragaszkodnék egy ismert, bevált márkához, Briggs, Yamaha, Kawasaki, Honda, a noname kínai márkák meg ezeknek az átcimkézett változatai nem feltétlen a legjobb választások, pl:MTD, Thor x stb... ez nem jelenti azt, hogy egy MTD motor biztosan rossz választás, de nagyvalószínűséggel egy komolyabb gyártó motorja többet bír...

(#2316) Sabika válasza Tetv88 (#2315) üzenetére


Sabika
tag

Szia
Igen arra gondoltam hogy ohv motorja nem tudni honnan szarmazik.
Egyebkent vannak tipusai ami brigge motoros. Foleg azokkal szemezek.
Csak a kasztnira lettem volna kivancsi meg a kerekekre mennyire masszivak.

Sabján László

(#2317) Tetv88 válasza Sabika (#2316) üzenetére


Tetv88
tag

https://www.motoruf.com/n/partslists.html
ha itt megkeresed a pontos típust a kaszaház robbantott rajzán, hozza álltalában az összes típust amiben használják, ha latod esetleg nevesebb gyártók nevét is az támpont lehet, sok esetben csak a szín és a név különbözik, az én Mac Alisterem pl csavarra ugyanaz mint 3 különböző Lux, vagy 7 MTD meg még sok másik gép

(#2318) Perzeusz


Perzeusz
tag

Nem gondoltam volna, hogy létezik itt fűnyíró topik :) De, ha már igen, akkor:
Szerintetek mi a fontosabb? A motor erőssége, vagy az önjáró képesség? Konkrétan (többek között) ez a két gép érdekelne: Makita PLM 4620N2
ill. ez: Makita PLM4628N
Az egyik B&S 625E-vel szerelt, viszont nem önjáró, és nem lehet oldalt kidobatni a füvet.
A másik B&S 500E-vel szerelt, cserében önjáró, és oldalt is ki tudja dobni a füvet.
Egy 1500 m²-es telken kellene dolgoznia. Árban nagyjából egyformák. Ha van más ötlet, azt is szívesen látom. Néztem AL-KO -kat is, Solot, meg Husqvarnat, de azoknál szintén ez lenne a probléma. Úgyhogy a leglényegesebb dolog, hogy 1500 m²-re elég-e egy B&S 500, vagy kell a B&S 625.
Köszi előre is.

2 db WD Red 2TB eladó

(#2319) Tetv88 válasza Perzeusz (#2318) üzenetére


Tetv88
tag

1500 nm-re azért nem art az önjáró, ahhoz pedig nem árt az erősebb motor, tehát a gyengébb motor + önjáró, nem szerencsés szerintem, McCulloch esetleg? Normális minőség és az ára sincs elszállva, gyűjteni akarod a füvet? kidobatni? esetleg mulcsozni? milyenek a terep viszonyok? pázsit vagy valami gazosabb?

(#2320) Perzeusz válasza Tetv88 (#2319) üzenetére


Perzeusz
tag

McCulloch-ot nem néztem eddig. Most rápillantottam az M51-150WR-re. Furcsa, hogy olcsóbb, mint a Makiták, vagy a Solok. Plusz a Briggs motorban teljesen megbízom. Szüleim jelenlegi MTD fűnyírója 22 éve vágja az említett telket. Csak már nagyon harcedzett szegény :) Azt kellene lecserélni.
Leginkább az tetszene, ha össze is tudnám gyűjteni a füvet, meg kidobatni is. Mármint én választhassam meg. De kidobós gépet alig látok már. Úgy tűnik, az lesz a szűk keresztmetszet. (a megszokás ugye...)
Terepviszonyok normálisak, viszont a fű nem épp golfpálya minőség. (k*rva gazos :) )

2 db WD Red 2TB eladó

(#2321) Tetv88


Tetv88
tag

[kicsit drágább cserébe mindent tud és erős]ez egy elég komoly gép és a 190es Honda motor valószínű életreszóló

(#2322) Perzeusz válasza Tetv88 (#2321) üzenetére


Perzeusz
tag

Ez kemény!! Sajnos már kilóg a büdzséből :(
A többi McCulloch-ra azért még ránézek.

2 db WD Red 2TB eladó

(#2323) Tetv88


Tetv88
tag

érdemes őket nézegetni mert ár/érték arányban elég jók...

(#2324) inf3rno válasza Tetv88 (#2319) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Le lehet vágni önjáró nélkül is. Ennyin szoktam végigmenni az egyik telkünkön. Leginkább szerintem az számít, hogy mennyire viszi a fűnyíró. Ami most van, az érdekes módon húzva sokkal jobban viszi, mint tolva. Nem igazán értem, hogy ez minek tudható be.

Buliban hasznos! =]

(#2325) inf3rno válasza Perzeusz (#2322) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én is így vagyok a fűkaszákkal, hogy 50-ért kellene valami 1.5-2 LE körüli, de a jók 100-nál kezdődnek. :S

Buliban hasznos! =]

(#2326) Popes válasza inf3rno (#2325) üzenetére


Popes
őstag

Mi számít jónak? Hatodik szezonját szolgálja az Aldi-s Gardenline-om és köszöni szépen még mindig teszi a dolgát.
Kb 2x1000nm-t gyűrök vele és a 3 év garidő alatt nem volt gondja, 5 év után kellett a karbit rendbeszedni, és egy 40.000ft alatta gépről beszélek.
A 43ccm, és csak a nagyon magas és sűrű fű aminél esik a fordulat kaszálás közben, de nem vészes.

Nekem így utólag költséghatékonyabbnak tűnik mint akár ha 200ezres gépet vettem volna ide.(szóval ki lehet fogni jót, viszonylag olcsón is)

Deus ex machina

(#2327) inf3rno válasza Popes (#2326) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem magas, sűrű fűre kell valami, arra meg ezek a szegélynyírók kevesek. Próbáltam már két 1LE körüli géppel, az egyik úgy ahogy vitte, a másik vastagabb damillal rendszeresen lefulladt. Persze 200-at én sem költenék erre a telekre, de valamivel nyírnom kell. A jóságot szerintem abban mérik, hogy viszi az olyan magasságú füvet, amire használni akarod és nem megy tönkre hamar, vagy ha valami baja van, akkor könnyen és olcsón szerelhető. Nem tudom, hogy létezik e ilyen. Elég sok kaszánál, szegélynyírónál olvastam, hogy néhány évnél nem bírnak többet. Akkor meg kb. ugyanott vagy hosszú távon, mintha vennél valamit 200-ért 10 évre. Talán a kockázat kisebb, mert nem költesz rá egyszerre annyit, és benne van a pakliban, hogy kifogsz valami jót olcsón. Igazából hiányolom ebből a topicból, hogy nincsenek ajánlott modellek, mint a többi hardveres topic-nál. Pl hogy milyen videokártyát vagy processzort vegyek ebben az árkategóriában ilyen és ilyen célra. Itt is lehetne, hogy magas fűre göröngyösebb területen 50k értékben mik a jó ár-érték arányú fűnyírók és mi az, amit jobb elkerülni. Helyette csak annyi van (nem csak itt, hanem a többi fórumban meg árukeresőn is úgy általában), hogy minden szar 100k alatt, és vegyél Husqvarna-t vagy Stihl-t 200k-ért, mert az a tuti. Hát rohadtul nem fogok annyit elkölteni, előbb venném elő dédapám kaszáját, aztán tolnám le kézzel.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2328) szeva000 válasza Perzeusz (#2318) üzenetére


szeva000
addikt

Én is a 4628N-t használom kb. 1000-1200m2-re és semmi gond .

(#2329) laca891 válasza inf3rno (#2327) üzenetére


laca891
aktív tag

Ha jót akarsz venni, akkor a husqvarna 135r a minimum. Az ára 135 ezer körül van most.

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#2330) inf3rno válasza laca891 (#2329) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Pont ezt mondom, hogy az átlagnak fix keret van rá, ami talán 10-20%-al tolható ki. Nekem van rá 50k, és talán 60-at ki tudnék préselni a költségvetésből, 135-öt most biztosan nem. Nem feltétlen csak a pénz miatt, hanem mert látom, hogy mekkora területre kell, mennyire könnyítené meg a munkát, hányszor használnám egy évben, és nem tartom annyira hasznosnak, hogy ennél több pénzt adjak érte.

Olyat viszont senki nem ír, hogy 50-60k-ért ami kapható fűkasza, abból mi az, ami jó ár-érték arányban, és mi az, ami biztosan rossz vétel valami miatt. Pedig van egy jó csomó fűkasza ilyen árkategóriában is. Csak egy rövid lista azokról, amiket eddig néztem:

AL-KO BC 4535 II Premium (50k, 1.5LE)
MTD Smart BC 33 (34k, 1.4LE)
MTD Smart BC 33 D (42k, 1.4LE)
MTD Smart BC 43 (34k, 1.6LE)
MTD Smart BC 43 D (44k, 1.6LE)
MTD BC 52 (37k, 1.9LE)
FuxTec FX-PS152 (55k, 3LE)
Hecht 142 BTS (39k, 2LE)
Hecht 145 (45k, 1.9LE)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2331) Tetv88 válasza inf3rno (#2324) üzenetére


Tetv88
tag

persze, hogy le lehet, de egyrészt az önjáró kényelmesebb, másrészt függ a terepviszonyoktól is, ha sok fa bokor van zegzugos, akor nem jó választás az önjáró, ha nagyobb egybefüggő területek vannak esetleg emlekedők akkor viszont nagy segítség...

szerinten itt az a probléma az olcsó kategóriával, hogy lutri, vagy jó vagy nem, és típuson belül is nagy a szórás, láttam fél nap alatt tönkre menni jóárasított láncfűrészt, kb a 6. meggyfánál jött ki a blokk oldalán a hajtókar, másik ugyanolyan gép már két éve megy együtt lettek vásárolva, persze aki 30000 Ft-étt vesz láncfűrészt az ezt bekalkulálja, a Stihlek pedig köszönik szépen jól vannak, ugyanez a helyzet a kaszáknál és a fűnyíróknál, senkinek nem ajálnlanék olyat ami 50% hogy nem megy tönkre pár év alatt... a Mccullochok még ipari használat mellett is elég jól teljesítenek... a noname szarokat én inkább kerülöm, illetve úgy vagyok vele, hogy a motor legyen megbízható és ha meggyőz az ára akkor ok, egyébként a Mac Allister BHW5553-at konkrétan lomis piacon vettem, szakadt gázbovdennel, a bovden végét egy fogóval meghúzva beindítottam, első rántásra szépen indult, önjárója húzott, B&S 850s 190ccm motor... megalkudtam rá és elhoztam ott gyakorlitalag a motorért fizettem... tehát noname is lehet, ha valamivel.meggyőz, de noname motor noname vázon az lutri...

[ Szerkesztve ]

(#2332) laca891 válasza inf3rno (#2330) üzenetére


laca891
aktív tag

Értelek, ha ennyire szoros a a keret, akkor Hecht , inkább a Hecht 154-es. Persze az már 75 ezer.
Viszont lehet, hogy pénzkidobás, ha nem vagy jártas a javítgatásban, akkor szívás lehet.

Speciel én is megszívtam van egy 3 éves 150 ezres oleom (max. 150 liter keverék ment el), tavasszal a henger-dugó besült. 50 ezerét megcsináltam, viszont melegszik nem merem eröltetni és pár hete vettem egy husqvarnát 230 ezerért.

3 éve sajnáltam a plusz 70 ezret és ebből lett plusz 280 ezres kiadás.

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#2333) Tetv88


Tetv88
tag

igen pont erről van szó, sok esetben az olcsóbbvgép lesz a drágább, persze ki lehet fogni, de nagy a rizikó faktor,

(#2334) inf3rno válasza laca891 (#2332) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát szeretek tákolni, de motorokkal kapcsolatban nincs tapasztalatom. Szóval inkább szervizre bíznám, vagy valakire, aki jobban otthon van ebben.

Buliban hasznos! =]

(#2335) inf3rno válasza Tetv88 (#2331) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát ha újan vette az illető, akkor elvileg hibás teljesítésnek minősül, ha fél nap alatt tönkremegy, és megfelelően használja. Szóval ki kellene cserélniük egy újra. A valóságban azért gondolom nem ilyen egyszerű a dolog.

Nem hiszem, hogy létezik olyan, ami 50%, hogy tönkremegy nagyon hamar. Eleve senki nem venné meg akkor. Talán max 15-20% lehet, amivel még el lehet adni egy terméket. Van egy McCulloch trimmac a családban. Az a lefulladós, amit említettem az egyik előző hozzászólásban. Persze nem magas fűre találták ki, hanem szegélynyírásra. Érzetre nekem az MTD (a másik 1LE-s, ami van) százszor jobb. Ennél a McCulloch-nál érzem, ahogy csavarodik a nyelében a műanyag, mert annyira vékony, meg ahogy nyírok vele magától elkezd lecsavarodni a nyele. Gondolom szétszedhető. Nem igazán jött be, hiába van ráírva, hogy Husqvarna alkatrészek vannak rajta. Persze ebből is gondolom van erősebb drágábban, ami már nem kelt ilyen olcsó benyomást. Nem tudom pontosan mennyiért vették, talán 40 körül. Ami eddig lejött fűkaszákkal kapcsolatban, hogy nagyon noname ne legyen, meg hogy az a jó, ha egyenes a nyele, mert akkor nehezebben törik a tengely, illetve erre a célra nem elég 1 lóerő, és ilyen árban kellően erőset csak 2 üteműt találok. Nem vagyok annyival sokkal előrébb. Egyébként a Hecht mitől jobb márka, mint mondjuk egy MTD?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#2336) Tetv88


Tetv88
tag

a Hecht meg az MTD kb egy kategória, az MTD talán nagyobb tapasztalattal bír, de motrot egyik sem gyárt, sőt a HECHT még mást sem, csak címkéznek... kaszába nálam.a Honda a favorit, mondjuk én bozótot is írtok, a fűrészre meg akkor van gari ha boltban veszik... piacon annyira nincs xd

(#2337) Popes válasza inf3rno (#2327) üzenetére


Popes
őstag

Én erről beszéltem LINK, most még olcsóbb is és azért ez nem egy szegélyvágó.LINK

Deus ex machina

(#2338) inf3rno válasza Tetv88 (#2336) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, az igaz. :D Régebben Devecserben szoktunk venni a lomisoktól fűnyírós cuccot. Gari ott se nagyon van. :D

A Hondák sajna nekem túl drágák. Milyen motorok vannak az MTD és Hecht kaszákban?

Buliban hasznos! =]

(#2339) Tetv88 válasza inf3rno (#2338) üzenetére


Tetv88
tag

szerintem jórészt átcímkézett kínai, abból talán a normálisabb kategória, amit mindenképp kerülnék az a strauss meg a társai, ha ilyen MTD/Hect kategóriában nézelődik az ember akkor érdemes a szervízhátteret is figyelembe venni, meg az alakatrész ellátottságot, lehetőleg legyen magyarországi szervíz ahol javítanak más gépeket is, olletve minél több gari

(#2340) laca891 válasza Tetv88 (#2339) üzenetére


laca891
aktív tag

http://hecht.hu/cegunkrol
A HECHT Hungary Kft. a HECHT termékek hivatalos magyarországi gyártói képviselete. A HECHT márkanév Csehországban közel 22 éves múltra tekinthet vissza, amely idő alatt mára egy kiváló ár-érték arányú, piacvezető márkává nőtte ki magát. A HECHT kertigépek az elmúlt évtizedben már meghódították a németországi, a lengyel, ill. a szlovák piacokat is, ezen országokban szintén a hazaihoz hasonló saját HECHT gyártói képviseletek is nyíltak. Különösen büszkeséggel tölt el minket, hogy a rendkívül precíz német piacon a HECHT termékek számos szakmai díjat, elismerést is elnyertek. Mindezek alapján joggal kimondhatjuk, hogy a HECHT márka Közép-Kelet Európai szinten összeforrt a megbízható, kiváló minőségű kerti gépek és eszközök fogalmával.

Termékválasztékunkat a magyar piaci igényeknek megfelelően alakítottuk ki. Rendkívül széles választékunk a kertigépek minden szegmensét lefedi az egyszerű mechanikus fűnyírótól kezdve, a kapálógépeken, láncfűrészeken, tűzifa aprítókon és sövényápoló gépeken keresztül egyészen a kerti kéziszerszámokig.

A kerti eszközök tárolására ajánljuk szerszámtároló kisházainkat, majd a munka végeztével a szabadtéri lazítást szolgáló kertibútorainkat és kerti grill választékunkat. A legkisebbek is örömüket lelhetik a HECHT márkában, hiszen számos vidám, színes akkumulátoros gyermekautó és egyék kis jármű is fellelhető választékunkban. Termékeinket vásárlóink visszajelzései alapján és a piaci elvárásoknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük, formáljuk. Háromkerekű fűnyíró gépeink rendkívüli fordulékonysága megkönnyíti a tagolt kertekben való fűnyírást. Önnek is okozott már bosszúságok az elektromos kerti gépek vezetékével való viaskodás a munkavégzés közben? Figyelmébe ajánljuk HECHT Accu Program akkumulátoros kerti gépeinket: szegélynyíró, lombfúvó, sövényvágó, fűnyíró, hómarógép. Az otthoni barkácsolók számára is nyújtunk megoldásokat barkácsgép programunk termékeivel.

Kijelenthetjük, hogy minden a ház körül felmerülő kerti- és barkács feladathoz tudunk Önnek magasminőségű megbízható gépet kínálni.

Elsődleges célunk, egy olyan gyártói háttér biztosítása a HECHT termékek mellé amely teljeskörűen lefedi a hazai értékesítési lánc kiszolgálást, valamint egy kiszámítható megbízható, hosszútávú partnerséget kínál az értékesítésben résztvevő forgalmazó cégek számára. Természetesen a HECHT Hungary Kft. gyártói képviseletként ellátja a hivatalos központi szerviz feladatokat, valamint a leglényegesebb terméktámogatással és marketing eszközökkel is segítjük kereskedő partnereinket.

Kérjük tekintse át választékunkat, hiszünk benne, hogy Önt is hamarosan egy HECHT termék boldog tulajdonosaként tudhatjuk!

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#2341) inf3rno válasza Popes (#2337) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! GyK-n [link] azt írják róla, hogy az Einhell gyártja ezeket. Ránézésre az Einhell BBC 43-nak felelhet meg, amiről nem írnak túl jókat. [link] Azért ódzkodom ettől a 30k-s árkategóriától, mert ez a legolcsóbb, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindenen spórolnak, amin csak lehet, hogy ilyen áron tudják adni. Egyébként, ahogy írják, aki szeret bütykölni vele (pl benzincső csere 1 év után), és minimál összegből akarja megúszni, annak jó lehet. Írnak róla olyat is, hogy kevesebb a lóerő, és ezt valamennyire alátámasztja az is, amit te írtál, hogy magas fűnél visszaesik a fordulatszám. Nálam 1LE-s MTD-nél maxra járatva volt valamennyi visszaesés, illetve egy papíron csak picivel gyengébb McCulloch-nál jóval komolyabb visszaesés. Azért hajlanék egy nagyobb MTD felé, meg mert olyan 20km innen az MTD gyár, és ezen a környéken viszonylag könnyű alkatrészt szerezni hozzá. Persze a Hecht is jó lehet, csak olyat még nem használtam, látnom kéne élőben, hogy milyen a fogása, milyen vele vágni, stb. Összegben ilyen 50k+/-10k körülire gondoltam, ami már egy szinttel felette van ennek a 30k-nak, tehát valszeg nem esik szét az első évben, de gondolom még mindig a hobbi kategória.

Az MTD kaszánkkal kapcsolatban nem tudom írtam e, hogy nem indul. Azt hiszem a karburátorral van gond, legalábbis olyan, mintha nem jutna el a benzin a motorhoz, és a szivató gumiharangja sem ugrik vissza, amikor benyomom, mintha vákuum lenne a rendszerben. Ha jól tudom a karburátor az, ami porlasztja a benzint, tehát valami szórófej szerűség. Ez általában el szokott dugulni, vagy mitől hibásodik meg? Mennyibe szokott kerülni egy új, vagy a meglévő javítása?

Buliban hasznos! =]

(#2342) inf3rno válasza laca891 (#2340) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Meggyőző ez is. :-) Szerintem az lesz a vége, hogy vagy Hecht vagy MTD. Bemegyek egy boltba, aztán megnézem melyik milyen fogásra. Köszönöm a segítséget!

Buliban hasznos! =]

(#2343) Stehe


Stehe
aktív tag

Sziasztok! Akksis gepekkel van tapasztalat? Bosch es Makita kozott vacillalok, egy sik 250nmes teruletre kellene... Egy toltessel kibir egy 32-37 centis gep ekkora teruletet? Illetve milyen funkciokat erdemes nezni vasarlaskor az akksi mereten kivul? Keretem 100k lenne...

[ Szerkesztve ]

(#2344) laca891 válasza inf3rno (#2342) üzenetére


laca891
aktív tag

https://www.arukereso.hu/fukasza-c4184/mtd/bc-52-p261112859/#velemenyek

Olvasd el a vásárlói véleményeket!!!!!!!!!

[ Szerkesztve ]

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#2345) laca891 válasza inf3rno (#2341) üzenetére


laca891
aktív tag

McCulloch egy más kategória.
Azt hiszem, hogy husqvarna a motor ....
A helyedben én erősen elgondolkodnék egy 70-75 ezer forintos McCulloch-on.
Főleg, ha valami akciót kitudnál fogni, minél nagyobb köbcenti .

A Hecht és MTD lutri....

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#2346) Popes válasza inf3rno (#2341) üzenetére


Popes
őstag

Te döntésed, én leírtam a tapasztalatomat hogy nálam 6 éve megy (nem kímélő üzemmódban) erejére nincs panaszom, az hogy térdig érő fűben kicsit esik a fordulat néha az nem azt jelenti hogy belefullad.
Ezen 5 évig semmit nem kellett csinálni a damilcserén és tankoláson kívül, na jó zsírozni szoktam a szöghajtást meg nem árt néha megtisztítani.

A karburátor az kicsit bonyolultabb mint egy "szórófej".
Szétszedheted hogy megnézd hogy nincs e dugulás de amit írsz aszerint inkább a gumimembrán adta meg magát és ha nincs cseredarabod nem sokat tudsz tenni. ( jobban jársz ha pár ezer forintért veszel rá komplett újat)

Deus ex machina

(#2347) inf3rno válasza laca891 (#2344) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja olvasgatom, talán a legviccesebb: "Egyébként egy-két apróságot leszámítva a gép teljesen ugyan az mint a különböző matricákkal ellátott Kínai fűkaszák: Pl. Demon, Straus, Gardenfield, Einhell, Al-KO BC, stb... Így legalább alkatrészt olcsón lehet hozzá kapni." :-)

Kíváncsi lennék a Hecht-be is ugyanilyet tesznek e. Egyébként a legtöbb vélemény pozitív. Régebben már átfutottam őket.

Buliban hasznos! =]

(#2348) inf3rno válasza laca891 (#2345) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Körülnézek majd, de kétlem, hogy 60-ig le szokták árazni. Egyébként jó ötlet ez az akciózás. Köszi!

Buliban hasznos! =]

(#2349) inf3rno válasza Popes (#2346) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Oké, akkor veszek bele egy újat. Ha a cseréhez elég a csavarhúzó, akkor szerintem megcsinálom én magam.

Buliban hasznos! =]

(#2350) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Erről mi a véleményetek? MTD 1043

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.