Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) HThomas


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

Olvasom, hogy ezeknél az új Fujiknál kombinált CD+PD fókusz van... ez ugye nem jelenti azt, hogy hajlamosak ezek a gépek is front/back focusra?

Más: az X-T1-nél kár, hogy nem működik az M+AutoISO+expokorrekció együtt (dpreview alapján). Ezzel a sok tárcsával kifejezetten adná magát ez a mód.

(#1652) FEDman válasza HThomas (#1651) üzenetére


FEDman
addikt

Nem hiszem, az X-E2-ben is hybrid AF van már és még nem hallottam olyat, hogy emiatt pontatlanabb lenne. Itt eleve a PD AF szenzor is a szenzoron azaz a kép síkjában van, plusz a mind a kettőt használja egyszerre. A PD szenzor valószínű elsősorban abban segít, hogy eldöntse gyorsan milyen irányba és mekkorát kell mozdítani az AF-en, aztán végül a kontraszt AF meg finomhangol.
Vagy legalábbis ezt a hybrid AF-et én valahogy így tudom elképzelni. :)

Az X-E1-en is úgy van, hogy az M módban is megy az auto iso csak ilyenkor valamiért nincs expo korrekcióra lehetőség. Nem tudom ez miért van, jobb lenne ha itt is lenne.

(#1653) ROBOTER válasza HThomas (#1651) üzenetére


ROBOTER
addikt

Nem hinném, mert:
1. a végső ráélesítés szerintem mindig kontraszt alapú (vagy azzal segített)
2. a front/back focust egyik okozója a főtükör-segédtükör-af érzékelő-szenzor pozíció együttese (annak pozícionálási hibái), ami itt kiesik (de az obi hibái megmaradhatnak)

[ Szerkesztve ]

(#1654) Gondwana válasza HThomas (#1651) üzenetére


Gondwana
addikt

(1) a két rendszer (PD/CD) előnyeit és nem a hátrányait igyekeztek kihasználni, a front/backfocushoz az kell, hogy az AF szenzor bármi miatt (a tükörtartó kilazulásától kezdve a mechanikai elmozdulásig) eltérő távolságban legyen.

(2) Nem csak X-T1-nél hiányzik, hogy full-manual+AutoISO alatt tekergesse saját eszétől az ISO-t, X100s-en jobban hiányzik, mert továbbra is 1/125 a választható legrövidebb AutoISO záridő, X-E2-nél már állítólag 1/500, ami már használhatóbb, de nem sajnálnám, ha ez minden gépen egységesen 1/1000s-ig tekerhető lenne, akkor nem is hiányolnám a manuál.EV-kompenzációt, hisz adott lenne a workaround.

Szerk.: meló közben de lassan írok! :B

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1655) ROBOTER válasza Gondwana (#1654) üzenetére


ROBOTER
addikt

Az 1-es ponthoz megjegyzés: azért az obik is tudnak galibát okozni PDAF esetén, sőt az utóbbi években már inkább ez a jellemzőbb

(#1656) FEDman válasza ROBOTER (#1650) üzenetére


FEDman
addikt

Mondhatnám, hogy ez nem a Sony, nem akarnak minden igényt kielégíteni! :DDD
De amúgy igen, annak hogy a Fuji ennyire karakteres gépeket csinál megvan az a hátránya, hogy nem mindenkinél talál be. Az X-Trans szenzort pl. megértem, hogy nem mindenkinek tetszik.
Nekem mondjuk bejött, most hogy kezdem kiismerni jobban is, mint gondoltam. :)

Érdekességnek itt az első pár követő AF melletti 8 f/s sorozat XF 56/1,2-vel.
Az elsőn nagyon lassan battyoghatott az a ló, a második, a szembefutó kislány már egy fokkal jobb. Bár ott meg annyira homogén semmilyen a háttér és annyira rikító kontrasztos maga a téma, hogy igazából itt se nagyon nehezítették meg a gép dolgát. Ettől függetlenül egy mirrorless váztól nem is olyan rossz ez. :)

(#1657) HThomas válasza Gondwana (#1654) üzenetére


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

1652-1654: ez jól hangzik. Nemrég linkelt valaki egy X-E2 review-t, ahol néhány képen demonstrálták, hogy néha mennyire félremegy a fókusz (volt valami szobor meg egy téli kép talán). Ráadásul ott azt írták, hogy ez nappal jellemző, mert akkor használja a PD AF-et, és azzal lehet pontatlanság. Ha ez így lenne, az elég gáz, remélem csak szimplán hülyeség volt a tesztben.

D7000+35 1.8 kombóm van, ha valamit nem akarok soha többet, az a pontatlan AF

[ Szerkesztve ]

(#1658) nord_ válasza HThomas (#1651) üzenetére


nord_
veterán

M módban mi értelme van az expókorrekciónak? :)
A pontos expozíciót (ha az érzékenységet automatán hagyod, ahogy írod) úgyis a blende / záridő párossal állítod be. Csak löksz egyet valamelyik tárcsán és már meg is vagy.

(#1659) HThomas válasza nord_ (#1658) üzenetére


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

Sokszor semmi, de ha mégis bekapcsolod, akkor egy harmadik félautomata módot kapsz, ahol blendét + záridőt kézzel állítasz, az iso-t meg hozzálövi a helyes expóhoz a gép (amit jó esetben az expo. korrekcióval tudsz korrigálni)

(#1660) FEDman válasza HThomas (#1657) üzenetére


FEDman
addikt

Különbséget tennék a között, hogy egy gép tendenciózusan hibázik, mellé állít, meg a között, hogy a téma helyett mondjuk az annál sokkal kontrasztosabb háttérre állít élességet. Gyanítom abban a tesztben is ez utóbbi lehetett. Ez szerintem minden gépen elő tud fordulni és nagy százalékban van benne egy nagy adag user error is.

Például nem vette kellően kicsire az AF pontot, vagy csak szimplán túl a szélére helyezte azt. :)

Persze olyan is van, hogy egy gépen nem lehet kellően kicsi AF keretet választani, de a Fujin szerintem pont lehet.

(#1661) FEDman válasza nord_ (#1658) üzenetére


FEDman
addikt

Sok!
Itt most M mód + autó iso-ról volt szó. Ebben az esetben tök mindegy milyen belende/záridő párost választasz mert végül az expót majd az iso határozza meg, amit meg ilyenkor a gép dob automatikusan. Éppen ezért lenne értelme ha itt is lenne expo korrekció.
Nekem már néha jól jött volna. :)

[ Szerkesztve ]

(#1662) Parci válasza FEDman (#1646) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, hát a tizedére (!) csökkentett evf-lag, meg az összes egyéb okosság a keresőbe, meg az egész váz KELL!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1663) Freddy76 válasza HThomas (#1657) üzenetére


Freddy76
addikt

Én 2012 decemberében az olympus em-5-öt cseréltem d7000-re, nem kis szerepe volt a váltásban annak a ténynek, hogy a d7000-re van ekv. 50 körüli, viszonylag kicsi, fényerős fix, 35/1.8g. Amit én azzal szívtam... Megjártam a Fóti utat párszor mire (a vadiúj gépen) belőtték az af szenzort, de a 35/1.8g ekkor is pontatlan volt, ráadásul össze-vissza, tehát a fine tune sem segített. Eladtam a p.csába... De a Nikon topik állandóan attól hangos, hogy a d90/7000 nem működik a 35/1.8-cal, a net is tele vele, de a nikonnak ez a hiba is olyan, mint a d600 olajosodása: nem létezik...

Ez a fuji viszont nekem is baromira tetszik, nagyon kíváncsi leszek az itthoni árára, lehet, meg is veszem majd TayRol-ét :DDD . Érdekes, én nem is gondoltam arra, hogy a pd-af esetében is előfordulhat front/back fókusz, de örülök, hogy tényleg nem...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1664) HThomas válasza Freddy76 (#1663) üzenetére


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

Emlékszem a kálváriára a Nikonos topicból. Nálam most az a helyzet, hogy a sokadik fóti út után még nekem rá kellett fine-tune-al tekernem mindkét obira (18-105 és 35) egy kicsit. Illetve a 35-ös, ha belövöm távolra, akkor közelre téveszt egy kicsit, de ezt megoldom úgy, hogy közeli képeknél live-view-t használok.

Az X-T1 a két bejelentett 2.8-as zoommal duplakitben jöhetne, nem is nagyon kéne mellé semmi más - esetleg valamelyik fix, rágyógyítva egy X-E2-re :)

[ Szerkesztve ]

(#1665) TayRol


TayRol
veterán

egybként egy enyhébb áresést várok az XE2 vonatkozásában az XT hatására.

[ Szerkesztve ]

(#1666) levy1983


levy1983
aktív tag

Látva itt ezt a T1-es szépséget, halkan és bátortalanul megérdezném: Véletlenül nem érdekel valakit egy alig használt, párszáz expós, barna X-M1 kitobival(16-50mm) együtt?

Mert a jóidőhöz munka kell!

(#1667) Parci válasza levy1983 (#1666) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

angliai múlt heti cashbackes áron simán... ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1668) TayRol válasza Parci (#1667) üzenetére


TayRol
veterán

annyiért engem is! :D

(#1669) FEDman


FEDman
addikt

Bár eddig nem voltam maradéktalanul elégedett az X-T1 külsejével, de be kell ismernem a Fuji megint kitett azért magáért. Nem is értem hogy csinálja, de én még nemigen láttam olyan mirrorless vázat ami egyszerre mind a legkisebb, mind a legnagyobb rendszerobival ennyire jól nézne ki. :U

(#1670) Parci válasza TayRol (#1668) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor vedd meg, és én majd tőled veszem egy jó huszassal olcsóbban egy hónap múlva ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1671) TayRol válasza FEDman (#1669) üzenetére


TayRol
veterán

azért az em5 is kb. ilyen.

(#1670) Parci: you're a businessman.:D

[ Szerkesztve ]

(#1672) MC Pite válasza TayRol (#1665) üzenetére


MC Pite
veterán

Szerintem egy darabig nem lesz, max az E1 meg a Pro1 fog esetleg esni. Sőt, nem kizárt hogy még az E2 keresletét is kicsit növelheti... Sokaknak idáig nem érte el az ingerküszöbét a milcéria hogy foglalkozzanak ilyen gépekkel, az X-T1 ezt páraknál áttörheti, viszont nem mindenkinek van a fullosra szüksége/pénze.

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1673) nord_ válasza FEDman (#1669) üzenetére


nord_
veterán

Csak nagyon picivel lenne magasabb / hegyesebb a "prizmaház", azt mondanám, megvan a tökéletes gép, minden dizájner mehet nyugdíjba. :)

M-mód: ezen nem veszünk össze, nekem a "hagyományos" módszer tökéletesen bevált. :))

(#1674) Parci válasza nord_ (#1673) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

előbb nézzük meg élőben, nekem kifejezetten tetszik, hogy nem nyúlik ki nagyon, nagyon egyedi a formája (és a praktikum is mellette szól, az olympus e-m5-tel az egyetlen bajom látványra pont a túlságos kinyúló "prizmaház")

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1675) FEDman


FEDman
addikt

Gyorsan felkerült a méricskélős oldalra. Érdekes, hogy az X-T1 mellet a Sony A7 egyszerűnek tűnik, mint a bot. :DDD
Ez persze erősen szubjektív, kinek melyik forma jön be jobban. Méret szempontból viszont alap obival nem is kérdés melyik a nyerő. :)
Vagy akár nézhetjük zoom obival is.
Engem ez kicsit meglep, azt hittem ha majd lesz FF mirrorless akkor az a teljesítményt is figyelembe véve nagyon jó lesz méretre. Ezzel szemben ez eddigiek nem ezt mutatják. A most említett két példában úgy kisebb a Fuji, hogy közben DOF-ra is kb azt hozza, mint az FF Sony.

(#1676) ROBOTER válasza FEDman (#1675) üzenetére


ROBOTER
addikt

Nem csak annak tűnik, a valóságban is az. Egy féltégla fullframe szenzorral.

(#1677) TayRol válasza ROBOTER (#1676) üzenetére


TayRol
veterán

azért jó kis cucc, meglepően kellemes fogással, ám szükséges egy kis technokrata beütés hozzá. a fuji sokkal inkább fényképezőgép.

[ Szerkesztve ]

(#1678) Parci válasza FEDman (#1675) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kell ez a fuji, lesz egyszer ilyenem. remélem az 18-135 új rekord lesz képminőségre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1679) ROBOTER válasza TayRol (#1677) üzenetére


ROBOTER
addikt

Én is kipróbáltam, szerintem szörnyű az ergonómiája. De ez nyilván szubjektív.

(#1680) FEDman válasza Parci (#1678) üzenetére


FEDman
addikt

Jujj, hát nekem nem szabadna ilyeneket nézegetnem.. :DD

[ Szerkesztve ]

(#1681) HThomas


HThomas
senior tag
LOGOUT blog

Tényleg, X20 utódról lehet valamit tudni? Annyit találtam csak, hogy februárban-márciusban jön...

(#1682) TayRol válasza ROBOTER (#1679) üzenetére


TayRol
veterán

a képeken látottakhoz képest pozitívan csalódtam. btw az rx1 jobban kellene, és ezt a tulajának is megmondtam.:D

(#1683) Stauffenberg válasza Parci (#1639) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"sokkal fontosabb ma már a használat, mint az abszolút képminőség vagy ilyesmi. ha kellően kompakt, jó használni, akkor sok jó képed lesz vele."

Teljesen egyetértek! Ezért is vettem Fujifilmet, mert a fotózás élményét kerestem, nem a pénzemért elérhető legracionálisabb döntést (akkor Sony NEX-et vettem volna). Tudom sokaknak ormótlan és nem kényelmes egy ilyen retró váz, de nekem nagyon. Nosztalgikus. :D

Azért is vagyok szerelmes az X-T1 formatervébe, mert régi vintédzs SLR vázakon tanultam fotózni. Olympus OM-ből több is volt, olcsón lehetett beszerezni a bolhapiacon.

Ha még a végén kiderül, hogy az X-T1 még videóban is jó (az adatlap alapján kicsit ráfeküdtek erre a kérdésre is), akkor leteszek arról, hogy az X-A1-et idővel egy kifutó X100s-re cseréljem és áttérjek valamelyik videózásban jobban teljesítő rendszerre. Ha az X-T1 hozza a legalább elégséges szintet amit Én elvárok, akkor ő a jövendőbeli kiszemeltem és nem a Panasonic GX7. :)

Csak a további viták elkerülése miatt: Nem dolgozni akarok az X-T1-el. Tudom a GX7 akkor is sokkal jobb videóban ha a Fujifilm mérnökei ötször többet tesznek le az asztalra mint eddig, de ha munkából forgatunk, akkor D800 (uncompressed HDMI-out) és/vagy 5DmkIII (+ML CineRAW) áll rendelkezésre.

[ Szerkesztve ]

(#1684) FEDman válasza Stauffenberg (#1683) üzenetére


FEDman
addikt

Nem tudom milyen lesz videóban, előzetesen túl sokat nem várok tőle ilyen téren.

Viszont ami már biztos, hogy ez a váz már színes focus peaking-et kapott. :))

A nagy újításként beharangozott Dual mode-dal kapcsolatban egyelőre nem igazán érzem mi a pláne? Megcsinálták oké, de mikor mire lesz majd ez jó? Ha "akció" van akkor tök felesleges az osztott kép, csak összezavarja az embert.
Ha mondjuk állványon tárgyfotózol akkor esetleg látványosságnak oké, de igazából akkor sincs értelme megosztani a képet. Minél kisebb felületet használunk annál nehézkesebb a manuális élességállítás. :)

(#1685) MC Pite válasza FEDman (#1684) üzenetére


MC Pite
veterán

Onnantól poén, ha megy/menne af közben is (mint a nagyítás a kettesen).
Hú, a színes fp nagyon baba, nem olyan brutális méretű min a sonyn (jó, ár percet próbáltam) de végre több szín igen hasznos lehet. Remélem a következő update már elhozza. Igaz, ez; meg az fn gomba view funkció kirakása a két legtöbbet kért fícsör, csak bekerülnek már...

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1686) Freddy76 válasza FEDman (#1680) üzenetére


Freddy76
addikt

Atyavilág. Remélem, nem fogom tudni megfizetni, mert különben megveszem...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#1687) lenan válasza FEDman (#1661) üzenetére


lenan
aktív tag

sony-knál az rx1 és az a7 pároson is van expokorrekció auto iso manuálnál is, baromi jól használható

(#1688) FEDman válasza lenan (#1687) üzenetére


FEDman
addikt

Tudom én, hogy jó dolog, párszor már hiányzott is nekem.
Nem értem miért tiltja le ilyenkor ezt a Fuji. No de talán egyszer észbe kapnak, aztán írnak erre is egy firmware-t. :)

(#1689) lenan válasza FEDman (#1684) üzenetére


lenan
aktív tag

Szerintem pont százszor jobb, kb. tökéletes megoldás a ricoh gxr m moduljánál, hogy pikingnél és/vagy belenagyításnál tudod kérni fekete fehérben a képet. Ezt vehetné már át végre valaki.

(#1690) TayRol válasza FEDman (#1680) üzenetére


TayRol
veterán

az az iso tárcsa, az nagyon faja.:)

(#1691) rumos14 válasza FEDman (#1675) üzenetére


rumos14
nagyúr

azért botegyszerűnek semmiképp nem nevezném, (az A7-et), megvan azon minden, ami kell.
a zár-rekesz-iso tárcsás kezelés egy teljesen más működési elv, erősen szubjektív, hogy kinek melyik jön be jobban. számomra pl. tök felesleges lenne a központi helyen lévő óriási záridő tárcsa. viszont mindig szomorúan állapítanám meg, hogy 1/4000s a vége, a másik, iso tárcsán virító iso200-as alapértékkel együtt bizony kötelezővé teszi az ND szűrőt a szuper f1.4-f1.2-es fixekkel.
a 35/1.4 és az 55/1.8 között "ekvivalensre számolva" van 2/3 stopnyi DOF különbség, szóval az azért nem "kábé" szint... nem védelmezni akarom itt a FF A7 rendszert, de azért, na.
amit Roboter ír, na a fogás is tök szubjektív, nekem az A7 ilyen szempontból nagyon tetszik, passzol, míg az E1-féle féltégla formával nem tudok mit kezdeni, lehet, hogy meg tudnám szokni, de rövid próba alapján nem jön be. természetesen kíváncsi vagyok ilyen szempontból is az X-T1-re.

szerk: eszemben sincs fikázni a Fuji-t, szuper objektíveket hoztak ki, okés árakon. és jól nyomják a retro-t, ellenben a Nikon Df-fel.

[ Szerkesztve ]

(#1692) Parci válasza rumos14 (#1691) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fair enough. akkor te idővel nem veszel a7-es rendszert, mi meg idővel veszünk fujit :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#1693) lenan válasza rumos14 (#1691) üzenetére


lenan
aktív tag

egyedül az rx1 blendegyűrűjét örökölhették volna az FE üvegek, ezt nagyon sajnálom hogy nem lépték meg.
Amúgy fogásra nekem is teljesen bejön az A7 szemben az amúgy iszonyat jó oly e-m1 fogásával.

(#1694) rumos14 válasza Parci (#1692) üzenetére


rumos14
nagyúr

deal.
számomra az A7 jelen fizetésem és fotózási tudásom, igényem mellett nem opció. valamelyiknek jelentősen meg kellene változnia (pozitív irányba), ahhoz, hogy idővel vegyek.
az aps-c NEX új érkező akkor már reálisabb, bár nem tudom, miben lesz lényegesen jobb mint az 5R. keresőben, nyilván, mert hogy lesz rajta, de az van a 6-on is.

jó, hogy lelkesedtek az új vázért, de mire kicsit olcsóbb lesz, addigra itt lesz a következő X váz, ami persze pont annyival lesz jobb, hogy már arra ácsingózzatok, hogy na majd egyszer azt... akkor már inkább egy "ósdi" X-E1 és érdemesebb a szuper üvegekre a pénzt kiadni, azok jobban tarcsák az értéküket.

(#1695) rumos14 válasza Parci (#1692) üzenetére


rumos14
nagyúr

amúgy örömmel látom, hogy Izland még mindig nem hagy nyugodni, bár a pelenka projekt gondolom eltolja egy kicsit. én idén Norvégiát tervezem, végigfotózom a gagyi 18-200-zal meg nagylátósított 16/2.8-cal.

(#1696) FEDman válasza rumos14 (#1691) üzenetére


FEDman
addikt

Te most mégis miről beszélsz? :DDD

Azt írtam, hogy a Sony egyszerű, mint a bot, hanem hogy csak annak tűnik. És ezt se a működésére, vagy a tudására írtam, hanem a külalakra, ami azért eléggé szubjektív.

(#1697) FEDman válasza rumos14 (#1694) üzenetére


FEDman
addikt

Ez kezd most már kicsit a savanyú a szőlőbe hajlani.. :DDD

Miért ne örülnénk egy új váznak és miért kell neked itt pont most olyan közhelyeket puffogtatni, hogy most jó hogy itt az új vas, de majd jön újabb jobb.. ??

Nem kell aggódnod, hamarosan tuti jön a Sonyhoz is APS-C csúcs váz is és akkor ti is örömködhettek egy kört. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1698) jjeahh válasza FEDman (#1696) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nekem első blikkre leesett hogyan érted, elég minimál dizájn-t kapott, nekem pont ez az egyik dolog pl. amiért tetszik...500 ajróért simán vinném, és életem végéig ellenék vele :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#1699) FEDman válasza jjeahh (#1698) üzenetére


FEDman
addikt

Sok esetben nekem is nagyon tetszik a Sony minimál dizájnja, a NEX-5n, a NEX-7, de legfőképpen RX1 külsőre szerintem is gyönyörű! Az A7 viszont nálam kilóg ebből a sorból, számomra nagyon zavarosan keverednek rajta a különböző stílus elemek és egyszerűen nem áll össze egy egységgé.

[ Szerkesztve ]

(#1700) MC Pite


MC Pite
veterán

Na arra mondjuk azért kíváncsi leszek hogy kitben 65ezerrel lesz drágább az X-E2-nél...
Mondjuk ha az első nyálcsorgatáson túl van az ember... Fene tudja melyik csábítótbb.(Nekem pl 4 vs 6 prog gomb mindegy, vaku fájó pont, evf nagykirály, 2 tárcsa mindegy - nem is vágom mire jó itt, iso tárcsa mindegy, dönthető kijelző nem rossz,... meg ez az exponáló gomb, botrányos :D Ja, mondjuk az időjárás állóság jó, bár ha pont a zoom obi nem az, akkor ***.)
Ahh, ez a baj a 'nagy' kínálattal, az ember neheze(bbe)n tud dönteni :D

<ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.