Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik

Hozzászólások

(#13618) tibi970307


tibi970307
tag

Sziasztok!

Már kétszer is előfordult, hogy a keményfém fúróval előfúrt H7-es furat pozíciója dörzsölés után nem jó. Ami érdekes, hogy most olyan gépen is megtörtént, ami elég pontos szokott lenni. A furat nem ferde, tehát biztos nem a fúró ment el, de a főnököm meg van győződve róla, hogy az történt. Ráadásul úgy állítja be, mint ha mi lennénk a hülyék, nekem azt mondta, hogy mondjam már el, hogy hol van leírva, hogy így kell H7-es furatot készíteni (egyébként a szegényes oktatási rendszerben is tanítják ezt). Azt mondja mindig, hogy soha sem volt pozícióhiba, amíg egy kézből köszörült marót bele engedtek és "kidörzsölték" gépen. Ilyet soha sem hallottam még, hogy így csinálják bárhol is. Ráadásul ha így kellene, akkor létezne ilyen szerszám. Fúródörzsár az egy ördögi dolog számára, ami feleslegesen drága.

Ti hogy készítitek a H7-es furatokat? Persze arra gondolok, amit nem érdemes marni. Lehet nem is érdemes foglalkozni vele, a saját cége ellen harcol, nekem mindegy, megvan a fizetésem úgy is.

Amire én tippelnék az a gép pontosságának a hibája, még akkor is, ha az a gép viszonylag pontos szokott lenni. Soha sincsenek felújítva a gépek.

Szerintetek mit lehet tenni? Hátha van jobb ötleteket, amiről én még esetleg nem hallottam. Nem gondolnám, hogy rosszul csináljuk.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  CNC topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.