Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4901) hanee válasza ipavlidu! (#4900) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Csirkemell sonka, Flora light margarin, ALPA light sajt (PLUS-ban lehet kapni), Norbi UD1 majonéz (ha szereted bele).. én ezt szeretem a legjobban :)
Joghurt: Szeritem ezeket a cukrozott joghurtokat felejtsd el, van a Jogobella-nak light változata, az fruktózzal készül, sokkal egészségesebb és nagyon finom szerintem.

hanee

(#4902) LOTR válasza ipavlidu! (#4900) üzenetére


LOTR
addikt

egészségesebben szeretnék enni
ez konkrétan mit jelent? - mert ha eddig csak zsíros ételeket ettél, akkor könnyű rá válaszolni, de egy szendvics esetében .....
szerintem az ég világon semmi jelentősége nincs, hogy pl light vagy hagyományos margarint használsz (az a napi 1-2g nem hiszem, hogy akár mit is befolyásolna, ha meg többet eszel, akkor meg alapból nem beszélünk egészséges táplálkozásról)

ha mindenképpen kenyeret akarsz, akkor az egyik legolcsóbb a plusban kapható 500g-os rozskenyér, 1,5 éve 100ft-ba került - azóta mondjuk nem vettem, de még biztos kapható
állagra meg olyan, mintha 4-5 napos hagyományos kenyeret ennél

ha felvágottat eszel, akkor igaz van bennük egy kis tartósító, de nem hiszem, hogy ettől lenne bármi bajod is, itt is törekedni kell arra, hogy minél több %-ban tartalmazzon húst, viszont ebben az esetben 1kg felvágott ára 2-3ezer ft is lehet, ez viszont 2 kiló csmell ára, és az utóbbi olcsóbb is, sokkal "egészségesebb" is, mi kell még?

fruktóz pedig a gyümölcscukor, nagyjából annyit kell tudni róla, hogy lassabban növeli a vércukorszintet, mint a hagyományos cukor, de ugyan úgy hízlal, meg írják azt is róla, hogy mivel édesebb, mint a hagyomásnyos cukor, így kevesebb is elegendő belőle ugyan olyan hatás eléréséhez

egy szendvics esetében szerintem nem nagyon lehet azt mondani, hogy egészségesebb lett, persze ha nem teszel bele felesleges cukros/zsíros izéket, akkor már egészségesebb, de ebben az esetben ez annyira kis mennyiség, hogy szerintem élettanilag nem befolyásol semmit

a leírtakért feleősséget nem vállalok, saját vélemény volt

One Ring to rule them all

(#4903) ipavlidu! válasza LOTR (#4902) üzenetére


ipavlidu!
tag

Kosz a valaszokat. Az egeszsegesebben szeretnek reszre azt ertettem, hogy feherkenyerrol atterek teljeskiorlesure, ugytom, az utobbi viszonylag egeszsegesebb (ez most nem feltetlenul foglalja magaban az egesz folyamatot :) ).

(#4904) LOTR válasza ipavlidu! (#4903) üzenetére


LOTR
addikt

akkor egy "egészséges" szendvics receptje
rozskenyér+főtt vagy grillezett natúr csirkemell+valamilyen zöldség(ek)
ezt a nyáron én úgy oldottam meg, hogy pufirizs+csirkemell, ha csak pár percem (szó szerint 1, max 2 percem) volt enni, akkor így csináltam - próbáltam szigorúra (már amennyire tudtam) fogni a diétát

One Ring to rule them all

(#4905) ipavlidu! válasza LOTR (#4904) üzenetére


ipavlidu!
tag

Koszi! :)
Na jo, nem eroltetem ezt az 'egeszseges' szot. :D

(#4906) L|zsidoboz válasza hanee (#4901) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

A norbi update majonéz miből készül, hogy egészséges? :U

Good to be good, but better to be lucky.

(#4907) ipavlidu! válasza L|zsidoboz (#4906) üzenetére


ipavlidu!
tag

Na hat igen ezt szerintem en sem fogom eroltetni....

(#4908) hanee válasza LOTR (#4902) üzenetére


hanee
senior tag

A fruktóz teljesen máshogy szívódik fel, mint a sima cukor: a máj glükogén raktáraiból, fokozatosan. A fölösleges pedig egyből zsírrá alakul, azonban egy joghurtban lévő mennyiség meg sem közelíti azt az értéket :D

(#4909) hanee válasza L|zsidoboz (#4906) üzenetére


hanee
senior tag

Kisebb zsírtartalom és nincs benne cukor. ~ egészségesebb --> lehet, hogy van benne némi tartósítószer, de egészségesebb, mint a sima majonéz.

hanee

(#4910) hanee válasza ipavlidu! (#4903) üzenetére


hanee
senior tag

A teljes kiőrlésű kenyér mindenképpen egészségesebb! A teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokban nem csak a tömény gyorsan felszívódó szénhidrát található meg, hanem sok rost anyag, és fehérje is van benne, növényi természetesen. Olyan ballasztanyagokat tartalmaz, amik az emésztést is elősegítik és lehetővé teszik, hogy a benne lévő szénhidrát lassan, fokozatosan szívódjon fel, ezért nem okoz a vérben hirtelen vércukorszint emelkedést, míg a fehér lisztből készült dolgok igen.

Azonban szerintem amikor veszel ilyet mindig olvasd el az összetevőket, mert nagyon sok átverés van a polcokon! Rá van írva, hogy teljes kiőrlésű liszttel készült, és közben sima búzaliszt van ráirva + 20% tk. búzaliszt, ami még mindig épp csak annyival jobb, hogy semmivel sem egészségesebb szinte.
A legjobb az a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér szerintem, én ezt szoktam venni a legtöbbször, mert 1. nem kemény és eláll napokig, 2. ehető íze van, 3. mentes mindenféle sima liszttől.

hanee

(#4911) hanee válasza LOTR (#4902) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Hidd el amiket írsz, hogy "nem befolyásol", meg "nem számít", nagyon is befolyásol és számít. Nem akarok tudományos leírásokat idepötyögni, mert fölösleges lenne, de mondok egy életszerű példát:
Eszek egy szendvicset fehér kenyérből reggel 8-kor --> 10-kor éhes vagyok
Eszek egy szendvicset teljes kiőrlésű kenyérből reggel 8-kor --> 11:30-kor éhes vagyok.

Ennek persze sok oka van (kezdve azzal amit írtam, hogy a teljes kiőrlésű kenyérben mennyivel több az emésztésünk számára fontos rost, valamint más anyagok - pl. fehérje, nyomelemek, vitaminok, és persze lassabban szívódik fel a szénhidrát, sokkal gazdaságosabb. Valamint a vércukorszint hirtelen emeltetése - majd visszaesése az inzulinbomba hatására szintén nem egészséges. Természetesen egy szendvics esetén ennek nincs olyan extém hatása, mint mondjuk egy sima sütemény vs. édesítőszerrel vagy fruktózzal készült sütemény esetén (ahol a cukor mégerősebb hatású), de érzékelhető különbség van.

hanee

(#4912) LOTR válasza hanee (#4911) üzenetére


LOTR
addikt

ha folyamatosan csak azt eszed, akkor biztos sokat számít
de saját példát nem tudok ezekre mondani, mivel lassan 2 éve nem eszek kenyeret, sem semmilyen más feldolgozott terméket - csak ha nagyon nincs más választásom

One Ring to rule them all

(#4913) hanee válasza LOTR (#4912) üzenetére


hanee
senior tag

Hát én kb. két éve nem eszek sem fehérlisztes, sem finomított cukros dolgokat.. vagyis pontosítok: ritkán eszek ilyeneket. Nyilván azért anyósom sütijét nem hagyom ki :DD
Átható különbség van az akkor és a most között kezdve a 20 kg minusszal, na meg sokkal egészségesebb az emésztésem. Persze nyilván itt nem csak arról van szó, hogy cukor és finomliszt ohne, sok dolgot kiváltottam másra:
- rizs -> bio barnarizs
- krumpli -> ritkán és akkor is sütőben sütve
- több hal, több zöldség, több gyümölcs, de nem este
- no nassi..
- búzadara helyett zabkorpa + sok zabkorpás étel
- rizs helyett este zabpehely főzve
- reggelire többször cukormentes müzli
- zsirszegény tejtermékek
- zsirmentes sütés-főzés
- még a palacsintát is tk. lisztből csinálom :D

Meg ilyesmi :)

hanee

(#4914) nemi válasza hanee (#4913) üzenetére


nemi
tag

Hasonlo az etrendem, nalam a rizses-csirkes nem jott be(estere mindig fajt a fejem), igaz nekem valamennyivel tobb idom van a kajaval foglalkozni. Kaja elosztasom 33/33/33, nem ot-hat etkezeses.
nalam:
-rizst nem nagyon eszek, inkabb sok krumpli es zoldseg
-krumpli csak fove
-zoldseg->leves, parolva, fozelek(mindennap), savanyusag(pl. kaposzta)
-no nasi(ez kicsit nehez az elejen)
-1,5% tej
-reggelire gyumi(alma,banan ami van itthon)+1% zst. tk. gabona es rizspehely(jobb ize van mint a zabpehelynek, de vagy 2-3x dragabb)
- csirke pulyka minden resze sutve grillezve, GOMBA es HALACSKA
- only no bubis asvanyviz!(ezis nehez az elejen)
- vitamin+halolaj
- zsirmentes sütés-főzés
Zabpehely inkabb tokeletes reggeli mint vacsora.Szendvicset nem nagyon eszek, pufirizst utalom. Esetleg hazi yoghurotot csinalok neha,ha olyan a kedvem, bolti eleg "sucks"(akar cukor akar fruktoz)

es persze KETTLEBELL!

[ Szerkesztve ]

(#4915) hanee válasza nemi (#4914) üzenetére


hanee
senior tag

Ez sem rossz, tulajdonképpen kiegyensúlyozottan étkezel szerintem ;)
Nálam annyi a különbség, hogy én 4-5 étkezéssel működök. 4-5, mert van, amikor eszek tízóraira egy műzli szeletet vagy egy almát, de van, amikor nem.. ez teljesen függ attól, hogy épp milyen napom van. Ha nagyon sok a meló, van hogy el is felejtem, hogy mennyi az idő és mire éhes leszek már fél 12, akkor meg már inkább kivárom az ebédet, amit amúgy szigorúan minden nap 12-13 között fogyasztok el.
Nekem van még egy nagyon fontos aranyszabályom: Akármi történik, minden nap reggel nyugodtan megreggelizek itthon úgy, hogy leülök az asztalhoz és nem rohanok, nem csak betömöm a kaját, hanem tényleg szánok rá 15 percet. Szerintem a reggeli a legfontosabb étkezés és nagyon fontos az is, hogy ne ronhanva együk, egész máshogy kezdődik így az ember napja. A vacsorát előfordul, hogy kihagyom ha épp olyanom van (vagy uzsonnára többet ettem), de olyan is van, hogy csak egy narancsot eszek vacsorára, vagy egy nyers karalábét például. De pl. nálam szokott lenni vacsorára zabkása is, nagyon szeretem.
Amúgy szerintem zabpehely-zabkása nem probléma vacsorára (nem nagy mennyiségben persze), mert annyira magas a rosttartalma, hogy viszonylag kevés szénhidrát szívódik fel belőle.

hanee

(#4916) t1


t1
addikt

Hali!
Fogyni akarok, fogynom kell...
Itt vagyok 17 évesen 110kg ( sztem ) 184 magasan és már elegem lett.
Napjában eszem reggel itthon suliban ( szendvics, csokik, energy drink, stb) aztán délbe a menza kaja aztán itthon uzsi meg vacsi.
Milyen fajta kajákat kéne ennem illetve azokból mennyit h legalább 10kg le menjen.
Nincs vmi diétátok? vagy vmi? Mit sportoljak?

Köszi a segítséget

(#4917) Vandit. válasza t1 (#4916) üzenetére


Vandit.
addikt

Futás,úszás,bicikli,esetleg kondi és/vagy küzdősport.
Napi 5-6 étkezés 60/25/15 arányban.
Cukor minimalizálás.Este már csak fehérje menjen.

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#4918) L|zsidoboz válasza Vandit. (#4917) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Futást én elfelejteném a helyében.
Egyrészt gondolom nem tud ekkora tömeggel edzettség nélkül megfelelő távot futni.
Másrészt tönkreteheti vele a térdizületét, ezt sajnos megtapasztaltam magamon.

Inkább a bicikli sztem.

Good to be good, but better to be lucky.

(#4919) t1 válasza Vandit. (#4917) üzenetére


t1
addikt

úgy konkrétan miket egyek? miker ajánlott?

(#4920) hanee válasza t1 (#4916) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Ha megengeded..
Szerintem valami életmódváltásra van szükséged..
Először is, a csokit, nassikat, energiaitalt (max light) felejtsd el! A light chips átverés, és ez igaz minden ilyesmire. Ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem is igaz :D

Lehet kapni teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret (Match-ben, Tescoban, CBA-ban), reggelizz ebből, fehérkenyér helyett. Két szeletet.
Egyél tízóraira egy almát, vagy műzli szeletet, esetleg egy natúr joghurtot, vagy kefírt, ha szereted. Narancs is jó.
Ebédre jó a menzai kaja, de pl. ha kenyér van, ne edd meg a főzelékhez, ha tejberízs van, vagy ilyesmi ami cukros, akkor csak a felét edd meg.
Uzsonnára pedig nagyon lightosan egyél, pl. puffasztott búza felvágottal, vagy akár magában.. persze megehetsz belőle 2-3 szeletet, ha éhes vagy, nem kell koplalni, nem is szabad!
Vacsira pedig fehérjedús ételt próbálj meg enni, virlist, tojást, natúr húst, zöldségekkel, salátákkal lehetőség szerint.

Ha diétát akarsz.. olyat, ami működik is: Norbi Update. Vedd meg az első könyvét és a kódos könyvet. Én az ő módszerével lefogytam 22 kilót és most is nagyjából betartom a kódokat, nem okoz problémát abszolút, és úgy fogytam le, hogy nem koplaltam. Ráadásul az update termékek között van egy csomó finomság, amit megehetsz, van ud2-es csoki is, persze nem egy táblával kell megenni, csak 1-2 kocka egy nap, de legalább van :D

Hány centi vagy? Hány éves vagy? Van egy érzésem, hogy amíg 100 kg alá nem mész inkább meg se mozdulj, komolyan. Max úszás. Ilyen súlytöbblettel minden árt szinte, még a járás is (bocsi hogy ezt írom). Ha nagy súlyról indulsz lefelé, eleinte mozgás nélkül is lehet fogyni, persze később kell mozogni.

Ja és egy fontos dolog: ha elkezdessz diétázni, eleinte nagy kitartás kell, mert a szervezetednek hozzá kell szoknia, hogy mást és kevesebbet eszel. De tarts ki! A fogyás beindul maximum 2 hét után.

hanee

(#4921) t1 válasza hanee (#4920) üzenetére


t1
addikt

Köszi szépen!
Ezeket megpróbálom valahogy össze hozni.
17 éves vagyok 183-184 cm magas és kb 105-110kg.Ezekről a Norbi cuccokról tudsz adni vmi linket?

A mozgással nem értek egyet... nem érzem úgy magam mint akinek nehezére esik járni meg funi meg stb...sőt :)

(#4922) hanee válasza t1 (#4921) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

www.norbi.hu :DD Elég egyszerű.. szerintem bármelyik nagyobb könyvesboltban lehet kapni a könyvét, de meg lehet rendelni tőlük. Van melegkonyha is, meg ott az Update étterem (én végigettem már nagyjából a menüt és elégedett vagyok) a Duna Plaza-ban.
Mindent meg lehet egyébként rendelni a neten.
Egyvalamit ne vegyél meg: Van ilyen UD1-es zöldség chips. Az borzalmas.

Mondjuk ezt a mozgás dolgot neked kell érezned, ez ember függő is, de biztos, hogy mondjuk ne kocogással kezdd. Lendületes séta elég lesz :))

hanee

(#4923) Vandit. válasza t1 (#4921) üzenetére


Vandit.
addikt

Szerintem ne a Norbis vonalon indulj el.Ha nem elhízva vagy,hanem van rajtad felesleg,akkor emg pláne. ;)

A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt

(#4924) hanee válasza Vandit. (#4923) üzenetére


hanee
senior tag

Miért ne? 110 Kg-val szerintem el van.. :U

(#4925) Mawyx válasza hanee (#4924) üzenetére


Mawyx
senior tag

183cm-hez nem olyan durva sztem :U

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#4926) t1 válasza hanee (#4922) üzenetére


t1
addikt

az a baj nem ismersz.. ha ismernél akkor tudnád h imádok sétálni múltkor csak 5 órán keresztül sétáltam egyik kedves ismerősömmel :)

myvipen nézettek meg azt kiderül :DD

[ Szerkesztve ]

(#4927) hanee válasza Mawyx (#4925) üzenetére


hanee
senior tag

Hát nemtom.. én csak a páromból tudok kiindulni, aki a 183 cm mellé 75 kiló.. és nem sovány. :U Elméletileg ha abszolút a papírformát nézzük, a 183 cm mellé a 80-85 kg a normális súly. Tehát a 110 az 25-30 kg-os súlyfelesleget jelent, ami már kóros elhízásnak számít. Nyilván nem annyira durva, mint egy 60 kg-os súlyfelesleg, de azért egy 17 éves fiatalnak ez is durva szerintem, és én nagyon becsülöm, hogy le akar fogyni, változtatni akar.

hanee

(#4928) hanee válasza t1 (#4926) üzenetére


hanee
senior tag

Az jó, ha szeretsz sétálni :) Végül is megpróbálkozhatsz a kocogással is, csak szerintem óvatosan, és lassan. Ismertem egy nőt, aki extrém súlyfelesleggel is kilómétereket fut le. Szóval semmi sem lehetetlen, csak a féltő anyai ösztön tudod.. :DD

(#4929) Mawyx válasza hanee (#4927) üzenetére


Mawyx
senior tag

Egy ilyen elhatározásnak csak drukkolni lehet, mindenképp jó dolog, csak azt birom, amikor engem is fogyasztani akarnak, néha csak olyan, nem is tudom minek érzem. Olyan divatlapok túlmajmolása vagy nem is tudom, de furcsa és nem érdekel. 168cm vagyok és 67kg.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#4930) t1 válasza hanee (#4927) üzenetére


t1
addikt

szerintem is dagi vagyok :) lekell fogyni mert lassan nincs ruha ami jó és kurvára idegesít meg alapban a nőknek sem jön be ez illetve nekem se... változnom kell nem olyan nagy ütembe de jó lenne márciusig -15 kg legalább :)

(#4931) hanee válasza t1 (#4930) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Csak szép lassan ;) Elméletileg ilyen súlyról eleinte havi 2-3 kg fogyás elfogadható (mármint nem túl gyors), de később belassul és havi 1 kg, majd fél kg fogyás a normális (természetesen amikor már sokkal kevesebb van). Persze ezt "besaccolni" elég nehéz, és papírforma ide vagy oda, amikor nagyon fogytam, nekem volt olyan hónap, hogy 7 kg ment le. Persze volt olyan is, hogy 3 hónap alatt ment le 1 :DDD
A lényeg, hogy ne add fel akkor sem, ha stagnáló időszakok vannak, vagy ha úgy látod éppen nem fogysz annyira. És semmiképpen se koplalj, fontos hogy megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jusson a szervezeted, neked főleg, mert még fejlődik is.

hanee

(#4932) L|zsidoboz válasza Vandit. (#4923) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Norbis vonalat én is elfelejteném az update majonéz és társaival együtt. :U

Good to be good, but better to be lucky.

(#4933) harry válasza L|zsidoboz (#4932) üzenetére


harry
veterán

Én láttam update somlói galuskát, mindeki azt egye, majd attól lefogy ;]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4934) t1 válasza harry (#4933) üzenetére


t1
addikt

az szép... holnaptól fogyó.. persze éhen halni nem fogok csak csökkentem az adagot és próbálom a dolgokat helyetesíteni illetve az ilyen energy drinekeket elfelejteni...van h napi 4-et iszom belöle

(#4935) L|zsidoboz válasza hanee (#4931) üzenetére


L|zsidoboz
őstag

Havi egy kiló a normális? Szép lenne így fogyni 20-30 kilót.
Heti 1-1,5 a normális inkább. :D

Good to be good, but better to be lucky.

(#4936) hanee válasza L|zsidoboz (#4935) üzenetére


hanee
senior tag

Havi 1 kg az egészséges. De nagyobb súlyfeleslegnél több, 2-3 kg / hó. Persze ezt senki nem tartja be, mert imndenki azonnal le akar fogyni..

Srácok.. megtennétek, hogy azt, hogy "a Norbit én is kihagynám" megindokolnátok saját tapasztalattal? Mert ez a mondat így csak levegőbe mondott frázis.

hanee

(#4937) harry válasza t1 (#4934) üzenetére


harry
veterán

Hogy a rákba lehet abból ennyit meginni :Y Szükséged biztos nincs rá, idővel majd leszoksz róla :) A norbi hülyeségei meg vagy drágák (azért mert a piacon nincs rányomva a paprikára, h update, az attól még jó, nem kódokat kell megtanulni mint valami droid, hanem meg kellnézni miből készült), vagy baromság (csoki, péksüti, mittomén).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4938) hanee válasza harry (#4937) üzenetére


hanee
senior tag

És te próbáltad a módszerét? Mert csak a termékeiről beszélsz.
Félreértés ne essék, nem akarok senki mellett kiállni, de amire te azt mondod itt hülyeség, valójában annyira nem az, mert annak, aki mondjuk fél éve nem evett egy normális süteményt, annak elég sokat számít. Ráadásul egy csomó cukorbeteg ember is hozzájut így olyan édességekhez, amik 50x ehetőbbek a sima diabetikus termékeknél. Kóstoltál már diabetikus kekszet? És Norbi UD1 somlói galuskát? Átható a különbség!

mod.: Természetesen az update 1-es 1,5%-os tej szerintem is hülyeség, mivel az összes 1,5%-os tej update 1-es, és még van néhány ilyen termék, de itt a módszer a lényeg.

hanee

[ Szerkesztve ]

(#4939) t1 válasza harry (#4937) üzenetére


t1
addikt

szeretem az ízét :)

(#4940) harry válasza hanee (#4936) üzenetére


harry
veterán

Norbi olyan termékeket is árul (mint előbb írtam) merlyek inkább kényelmi szempontokat elégítenek ki, mintsem, hogy a fogyáshoz lenne szükséges. De gondoljuk cask végig, szerinted amíg ő ezeket nem találta ki senki sem tudodd fogyni, vagy mi? Akkor most miért van rá szükség? Egyszerű üzlet az egész, elért valamit, és amihez a nevét adja, arról azt hiszik, h tuti jó, mivel csak kódokat látnak az emberek, de nem tudják, h pl az update szelet csokiban lévő 10g ch mégis mit jelent...
1kg-ot megfelelő kajával és rendszeres edzéssel gond nélkül le lehet adni egy hét alatt, és itt nem víz, izom, ch meg hasonlókról beszélünk, hanem tiszta zsírról.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4941) hanee válasza t1 (#4939) üzenetére


hanee
senior tag

Van belőlük Light is, nem muszáj lemondanod róla teljesen ;)

(#4942) hanee válasza harry (#4940) üzenetére


hanee
senior tag

Kényelmi szemontokat is kielégítenek egyes termékek, ebben abszolút mértékben igazad van. Amikor én elkezdtem az egészet, még semmi nem volt, csak UD1-es túrórudi és kész. Mégis lefogytam. Viszont sokkal könnyebb úgy fogyni, hogy ha valaki édesszájú, nem kell lemondania a süteményről, túrórudiról, vagy egy csokipudingról. Tudod mennyit tud lelkileg lendíteni egy emberen, amikor pl. holtponton van és stagnál a súlya? Nagyon sokat! Arról nem beszélve, hogy nem mindegy később sem. Aki súlyproblémákkal küzd, az általában könnyen vissza is hízza a leadott súlyt. Soha nem a fogyókúra jelenti a nagy problémát az embereknek, hanem a súly megtartása. Tehát a teljes életmódváltás. Márpedig nincs az az eszkéta ember, aki kibírná sütemény, csoki és egybek nélkül egész életében, miközben körülötte mindenki ilyeneket eszik. Ez pedig egy jó alternatíva erre.

Mielőtt Norbi megjelent a "piacon", azelőtt is tudtak fogyni az emberek, de azóta szerintem sokkal több sikeresen lefogyó ember van, ráadásul az egészséges életmódot és mozgást - nekik is köszönhetően - elkezdték nagyon hirdetni a médiában is.

hanee

(#4943) harry válasza hanee (#4938) üzenetére


harry
veterán

Miért próbálnám ki, ha egyszer tudom, hogy az enyém jobb? Ezt pedig azon egyszerű dologra alapozom, hogy (diéta alatt) nem eszek ilyen fölösleges dolgokat, h péksüti, jégkrém, meg hasonló baromságok. Az alap elképzelés, amiket írtál te is, persze jó (cukor, liszt nincs, ch bevitel vissza, napi ~6 kaja, zöldségek, stb). De ezeket nem a norbi találta ki, hogy majd így jó lesz, az emberi test egyszerűen így működik. Az update cuccokat egye aki rászorul (mint írtad is pl cukorbetegek) de egy amúgy egészséges fogyni vágyó embernek abszolút semmi szüksége sincs arra, hogy diket update típusú kaját egyen. De inkább megteszik, mert kevesebbet kell gondolkodni, hiszen minden újságban ott van, a képünkbe tolva, mégha drágább is.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4944) hanee válasza harry (#4943) üzenetére


hanee
senior tag

De működik, ezt nem vitathatod el! Reklám ide vagy oda.
Meg mondjuk nem mindegy, hogy azt mondod-e, hogy

a) "diéta alatt soha nem szoktam ilyeneket enni" = többször diétázol, bizonyos időközönként, mert nyilván nem tudod megtartani a súlyodat, vagy pedig azt mondod, hogy

b) "lefogytam, ettem közben ilyen fölösleges termékeket is, és most is nyugodtan eszem őket, de azóta is tartom a súlyomat"..

Nem tudom érted-e amit mondani akarok ezzel ;)

Ráadásul hogyan állíthatod azt biztosan, hogy a tiéd jobb, ha ki sem próbáltad a másikat? :U

hanee

[ Szerkesztve ]

(#4945) Manitou válasza hanee (#4944) üzenetére


Manitou
addikt

Ráadásul hogyan állíthatod azt biztosan, hogy a tiéd jobb, ha ki sem próbáltad a másikat

Talán úgy, hogy jobban tisztában van azokkal a dolgokkal ami egy eredményes fogyáshoz vezet. :U Így felesleges kipróbálnia, hiszen látja milyen összetevőkből állnak ezek a termékek.

(#4946) harry válasza hanee (#4942) üzenetére


harry
veterán

Senkinek sem kell egész életében diétáznia. Egy komolyab diétás szakasz pl 4 hónap, amivel 15kg azért átlag le tud adni. Én kibírtam, hogy átlag kajának minden nap zabpelyhet egyek, kis rizst, soványhúst meg zöldséget, és mellé egy halom mozgás. Néha persze vendégség vagy vmi miatt borult a dolog, de egy átlagos napon nem volt olyan, hogy jaj de unom már, mostantól mást eszek. Elhatározás kérdése.
És valóban, olyan nincs, h fogyókúra, életmódváltás kell, ebben segíthet, de semmiképp sem alapoznék erre, mert minek. Persze azért pozitívum, mert lehet valóban több embernek segített, de aki valamelyest ért a témához, azért tudja, hogy lehet ezt másképpen is csinálni, nem csak a norbi módszereivel. Lehet, hogy jó néha egy-egy csoki vagy vmi ami tényleg nem sok diéta alatt, de ez max pár alkalom, amúgy meg meg tudnék nélküle lenni. De ha valaki sportol is mellette akkor amúgy sem lenne probléma néha süti, stb.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4947) harry válasza hanee (#4944) üzenetére


harry
veterán

Nost, én, mint testépítő sportoló nem hinném, hogy a kaja fogasztásommal egy átlag emberhez hasonlítható lennék (mint ahogy itt még páran). Tömeg (nyílván izom) növelésnél a sok kalória bevitel miatt akár milyen rendezetten étkezünk, midnenképp feljön némi zsír is (annak ellenére, hogy ugyan azt eszem, mint diéta alatt, csak a mennyiség más, kenyeret elmúlt fél évben talán 5* ettem, csokit meg sütiket ritkán, stb). Egy átlag embernek fele annyit elég lenne ennie, mint nekem. És ezért van az, hogy többször is diétázok, pl évente vannak diétás és tömeg növelő szakaszok, ez ezzel a sporttal jár. Ha simán le akarnék fogyni és tartani azt a súlyt akkor megteehtném, de nem ez a célom.

Pl úgy állíthatom, hogy egy update diétázó azt mondja - jaj ez egy update mákosrétes (vagy éppen ami), ebben kevesebb cukor/zsír van, jöhet. Míg én ezzel szemben egyáltalán nem eszek ilyet.
Egy áltag emberhez hasonlítva, aki minden szemét kaját megeszik, nyílván jobb az update, ezt nem vitatom - de nem a legjobb a sok fölös kaja miatt amit a lsuta/gyenge akaratú emberek miatt beleraknak (lásd pl mogyorókrém).

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#4948) t1


t1
addikt

Meg reggeliztem...
2 db főtt kolbász ( kb 10cm hosszúak )
Mustár és félszelet kenyér illetve egy pohár tej.
Ez mennyire mondható soknak-kevésnek?
Illetve tervezem, hogy 11 fele bedobok egy kis narancsot és banánt

(#4949) hanee válasza t1 (#4948) üzenetére


hanee
senior tag

Ez kezdetnek nem rossz ;)

(#4950) t1 válasza hanee (#4949) üzenetére


t1
addikt

az ebédet még nem tudom mi lesz, anyu főz :D de majd abból is csak keveset :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.