Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-01 16:45:31

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) tusi74


tusi74
őstag

Van még itt olyan, aki szereti, ha kap egy pozitívat, ha becsületrsen vásárolt, vagy eladott? Mert nekem fontos. Talán azért, mert még csak 11 pontom van, és minden pont egy kicsit közelebb visz ahhoz, hogy minél többen merjenek velem üzletet kötni.
És most az a nagy szívfájdalmam, hogy pont a legnagyobb vásárlásomra, a 189 €-sra nem kaptam pontot. Pedig perceken belül fizettem, az árun átvétele és kipróbálása után adtam is a pozitívot. Az én pozitívom után kiosztott egy rakat embernek pozitívot én kimaradtam. Ekkor írtam neki egy nagyon udvarias levelet, hogy jólesne, ha nekem is adna pozitívot, és hogy mennyire léegedett vagyok azzal, amit vettem (egyébként ez igaz is). Válasz semmi, értékelés semmi. Szerintetek van még valami lehetőség, egy kis ''nyomást'' gyakorolni rá?

(#2202) Flashcash válasza tusi74 (#2201) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Velem is volt ilyen egy power sellernél. Írtam neki egy üzenetet hogy adjon feedbacket de nem válaszolt. Gondolom hogy annyi tranzakciója van egy nap hogy ha egy-egy pozitív feedback kimarad, sem ideje sem kedve nincs visszakeresni.

(#2203) tusi74 válasza Flashcash (#2202) üzenetére


tusi74
őstag

Ennél mi sem egyszerűbb. Mivel az adott terméken keresztül írtam neki, minden adott lett volna, hogy nyomjon egy pozitívot. Semmibe nem telt volna.

(#2204) koxx válasza tusi74 (#2201) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nálam ugyanez volt, megnyertem a licitet, azonnal fizettem ~250$, a csomag ideért 3 nap alatt, pozitív feedbacket megírtam, de semmi reakció :( . Az hogy vkinek sok tranzakciója van még nem kifogás, egyik power sellertől vettem egy karórát, sztem napi több tíz-száz órát adhat el, mégse felejtett el feedbacket írni. :U

(#2205) tusi74 válasza koxx (#2204) üzenetére


tusi74
őstag

Na ugye, milyen bosszantó? Szerintem sem mentség. Főleg, hogy valahol olvastam, hogy automatára is be lehet állítani. Ahogy megkapja, visszaértékel automatikusan.

(#2206) Krix


Krix
őstag

Hát 1-2 hét múlva írj neki egy újabb üzenetet. Nekem volt olyan, hogy a 3. levelem után adott csak feedback-et az eladó és kb. 2 hónap után.

If it is not broken then don't fix it!

(#2207) Straight


Straight
csendes tag

helló mindenki..

először akarok ebay-en vásárolni, csak nem tudom mennyire megbízható szeretném tudni mik a tapasztalatok.

- van egy kb 60ezret érő cucc amit meg akarok venni, ez egy hangszer
- az eladója egy hangszerboltos és sok dolgot árul
- az utóbbi egy évben csak pozitív visszajelzést kapott
- leírta hogy ez a darab a kirakatba volt kitéve, nincs használva
- fénykép is van róla

szerintetek?

köszi előre is a válaszokat

(#2208) koxx válasza Straight (#2207) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Esetleg egy link az eladóról? :U

(#2209) Straight


Straight
csendes tag

http://myworld.ebay.com/togoshi-ginza/

(#2210) koxx válasza Straight (#2209) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Elég régóta ebay tag, korrektnek tűnik, de ez semmire se garancia.

(#2211) Straight


Straight
csendes tag

persze garancia semmire nincs.. te hányszor rendeltél már ebay-ről?

(#2212) koxx válasza Straight (#2211) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

13-14 rendelésen vagyok túl, németektől nem szívesen rendelek a többiekkel nincs gond

[Szerkesztve]

(#2213) Straight


Straight
csendes tag

kösz a segítséget.. nyomtam egy árat rá

írtam neki hogy szállít-e ide visszaírt egyből.. bepróbálom, 60ezerrel fogok jobban járni a bolti árnál ha megjön

na kösz mégegyszer

(#2214) lesaux válasza koxx (#2212) üzenetére


lesaux
veterán

A németeket miért utálja mindenki? Azt hinné az ember, hogy precízek, megbízhatók.

(#2215) koxx válasza lesaux (#2214) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

többek között emiatt [link] A másik pedig: usából ill hong kongból előbb megkapom a csomagokat mint No-ból, ebből a szempontból UK a legjobb.
Még egy dolog, de ez az én hibám, nem tudok németül :D

(#2216) lesaux válasza koxx (#2215) üzenetére


lesaux
veterán

Értem, köszi. Mondjuk az USA nagy hátránya az vám meg az áfa.

(#2217) tusi74 válasza lesaux (#2214) üzenetére


tusi74
őstag

A szállítást illetően rugalmatlanok, a PayPal-t nem szívesen fogadják el, ha mégis rádtestálják a PayPal díját, könyörögni kell nekik, hogy küldjék el a tracking numbert a futárhoz, hogy tudd a neten követni, és össze tudd egyeztetni a munkáddal.

Ezzel szemben az angolok villámgyorsak, a PayPal az alap náluk, semmi extra költség nincs. Általában RoyalMail-lel postáznak, ami olcsó, nagyon megbízható, 3 nap alatt garantáltan itt van.

Nekem összahasonlíthatatlanul kevesebb idegeskedéssel jár egy angol vásárlás, mint egy német. Általában vasánap Ebay-ezek, rögtön fizetni is szoktam, az angol csomag csütörtkön tuti fix, hogy itt van, mert hétfőn azonnal fel is adják. A németnél ez az idő volt már 10 nap is.

(#2218) Krix válasza Straight (#2213) üzenetére


Krix
őstag

A postaköltséget és az áfát is beleszámoltad?

If it is not broken then don't fix it!

(#2219) cocka válasza tusi74 (#2201) üzenetére


cocka
veterán

Az kevésbé bosszantó, ha az eladót nyaggatni kell, hogy adjon már pozitívot. Az sokkal idegesítőbb szerintem, mikor fizetsz és utána rögvest kapod a pozitívot, hogy fast payment, thanks meg hasonlók, de kérdem én, mi van, ha nem érkezik meg a csomag? Vagy a posta jóvoltából elkallódik? Ha jól tudom értékelést módosítani csak téves megadás esetén lehet. Tehát ő előre ad egy pozitívot, de ha mondjuk történetesen nem is láttam soha az árut, aztán claimre viszem a dolgot és visszajön a lé, vagy adott esetben nem tud másikat küldeni, akkor se áruja, se pénze és kap egy szép negatívot is vagy semlegest. De ők tudják. Csak azt nem értem miért 1000%-ig biztosak benne, hogy meg fogom kapni. Neki semmiből nem tartana megvárni a vevő visszajelzését és csak utána értékelni. Szal. magukkal csesznek ki. :D

Ja ami az angol szállításokat illeti. Valóban volt olyan, ami 3 nap alatt megjött, de nem igazán jellemző. 6-7 nap általában.De volt már olyan is, hogy 1 hónapot vártam a csomagra, szóval a UK sem mindig garancia a gyors szállításra. Azonkívül elvétve, de akad egy-két olyan eladó, hogy nekem a pofám égne, ha így viselkednék a vevőimmel, de mindegy. Volt aki közölte, hogy nem hajlandó lemenni a postára megnézni a pk.-t. Egy másik azt írta, hogy küldi worldwide, de persze a pk.-t jó angol szokás szerint nem írta ki, mikor rákérdeztem, hogy mennyi közölte, hogy ha érdekel licitáljak és majd ha nyertem a végén megmondja. Na akkor levontam a tanulságot. :)

(#2220) Flashcash válasza cocka (#2219) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Az hogy előre kapsz egy pozitívot az eladótól az nem jelent neked semmilyen hátrányt az esetleges reklamáció esetén. Az 1 hónapos várakozási idő az rendszerint annyit jelent hogy a magyar posta félretette a csomagodat majd valamiért, valahogy előkerült ennyi idő múlva. Munkatársamnak pl. a Zúglói posta nem nagyon viszi ki a küldeményeket, hanem gyüjtögetik a központban majd egyszercsak egy adagban megkapja az összeset.

[Szerkesztve]

(#2221) cocka válasza Flashcash (#2220) üzenetére


cocka
veterán

Nekünk általában kihozzák mindig. De az 1 hónapos késedelem nem azért volt, mert a posta ült rajta, hanem mert az eladó volt olyan rendes, hogy nem a karácsonyi meg új évi káoszban adta fel, hanem várt vele január közepéig. Kicsit megijedtem, hogy mi lesz, de aztán megnyugtatott, hogy ne aggódjak célba fog érni, és így történt. :)

(#2222) tusi74 válasza cocka (#2219) üzenetére


tusi74
őstag

Én a saját tapasztalataim írtam le az angolokkal. Mondjuk én csak power sellerektől, általában Ebay-shopokból vásárolok, nem magánemberektől, és eddig minden vásárlásomnál hétfőn feladták, csütörtökön itt volt. RoyalMail Signed for, általában azzel küldik, vagy Smallpacket Airmail.

(#2223) cocka válasza tusi74 (#2222) üzenetére


cocka
veterán

És az átvételkor legalább alá kell írni? Ha már pluszban fizetsz a signed for szolgáltatásért. Mert nekem még sose kellett.

(#2224) tusi74 válasza cocka (#2223) üzenetére


tusi74
őstag

Igen mindig. Ha háznál talál, akkor a füzetet, ha be kell mennei a postára, még személyi is kell. Nálam bevált szokás, vasárnap Ebay-ezek, azonnal fizetek, hétfőn feladja, csütörtökön átveszem.

A 6-7 napot mire írtad? A feladás dátumától? Mert nálam az mindig 3 nap.

[Szerkesztve]

(#2225) cocka válasza tusi74 (#2224) üzenetére


cocka
veterán

Nem. Általában a fizetést követő 6. vagy 7. napon szokott megjönni, de újabban már 4. nap itt van. Mondjuk én nem kértem rá signed for-t sose, mert az még egy pár tized fonttal megdobja az árat.

(#2226) tusi74 válasza cocka (#2225) üzenetére


tusi74
őstag

Én mindig megkapom mailben az eladótól, hogy mikor adta fel. És ahhoz képest + 3 nap.

[Szerkesztve]

(#2227) lesaux


lesaux
veterán

Szóval tegnap este megvettem ezt:
[link]
Eddig ugye azt hittem, hogy 250 euró a cucc plusz 16 a szállítás. Meg úgy emlékeztem, hogy 253 körül vehetek eurót. Hát pont nem jött össze, annyi pénzt akart levonni a számlámról fizetésnél, amennyi már nem volt, pár száz forint hiányzott, de visszaosztottam az összeget, és 257 fölé jött ki az euró ára.

Ma meg kaptam egy e-mailt az eladótól, hogy köszöni a vásárlást, fizessek 250 + 16 + 2 eurót. Nem pont abba a két euróba fogok belerokkanni, de sok kicsi sokra megy. Az egyébként mi?
Subtotal: EUR 250.00
Shipping and handling via Versicherter Versand: EUR 16.00
Seller discounts (-) or charges (+): EUR 2.00

Total: EUR 268.00

(#2228) Gabcsika válasza lesaux (#2227) üzenetére


Gabcsika
tag

Az egyébként mi?

A pukkasztott nulla és a pókos nyolcas, hát mi más lenne?!

:D

Freedom, Nature, Love & Music

(#2229) Flashcash válasza lesaux (#2227) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

A két eurót azt az eladótól kéne megkérdezni hogy mi. Paypallal fizettél? Ha igen akkor lehet hogy amiatt tett rá még 2€ költséget.

Az árfolyamokról:
1, A paypal a bankkártyádat FT-ban terheli meg és ő végzi el a külföldi deviza és a FT között a konverziót a saját árfolyamán. Ez az árfolyam nem igazán kedvező, az aktuális árfolyamokat a paypal felületre belépve lent középen a Fees majd ismét lent a View Currency Converter-re kattintva tudod lekérdezni.
Jelenleg az aktuális árfolyam így néz ki:

Buy Rate 10.00 EUR = 2,432 HUF
Use the Buy Rate if you are:
Using EUR to make a payment in HUF
Converting a EUR balance to a HUF balance
Withdrawing a EUR balance to a HUF bank account

Sell Rate 10.00 EUR = 2,567 HUF
Use the Sell Rate if you are:
Using HUF to make a payment in EUR
Converting a HUF balance to a EUR balance
Withdrawing a HUF balance to a EUR bank account

Itt ugye a sell rate vonatkozik rád.

2. Van egy másik kedvezőbb mód is a fizetésnél, amikor a paypal számlánál vagy az accept előtt be kell lépni a conversion options-ba, és ott kiválasztani hogy ne a paypal végezze el a konverziót hanem a bankkártyát kibocsátó kártyatársaság. Ilyenkor a paypal pl. euróban fogja megterhelni a számládat, a konverziót a kártyatársaság végzi és deviza eladási árfolyamon jóval kedvezőbb kondiciókkal kapod majd a külföldi pénzt. (ez az opció nekem nem igazán működött mostanában, de többen írták a paypal fórumon hogy ismét üzemel)

[Szerkesztve]

(#2230) Atom Maki


Atom Maki
tag

Sziasztok!
USA-ból ''Standard Flat Rate Shipping Service''-el mennyi idő alatt ér ide a cucc?

Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!

(#2231) fokukac válasza Flashcash (#2229) üzenetére


fokukac
nagyúr

ez a 2. opció asszem csak a magasabb szintű tagsággal működik.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2232) lesaux válasza Flashcash (#2229) üzenetére


lesaux
veterán

Köszi a választ. Hogy euróban terhelje meg, azt tegnap próbáltam, engedte is kiválasztani, csak ahhoz se volt elég pénzem.
A 2 eurót kehet, hogy megkérdezem, bár kicsit szarrágónak érzem magam miatta.

(#2233) fokukac válasza lesaux (#2232) üzenetére


fokukac
nagyúr

a 2 euró tényleg szarrágás... :)

viszont ami nem mindegy : most akkor honnan jön a cucc? csehországból, vagy kanadából, mert ha az utóbbi, akkor még vámot is köll fizetni.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2234) lesaux válasza fokukac (#2233) üzenetére


lesaux
veterán

We accept the payment in Canada, but ship from Belarus(Europe).
Please, don`t worry, you shouldn`t pay anything upon the delivery.

(#2235) lesaux


lesaux
veterán

Megtaláltam, biztosítás a 2 euró. Na, most érzem magam kellemetlenül, hogy az előbb megkérdeztem tőlük, mi az. :)

(#2236) fokukac válasza lesaux (#2234) üzenetére


fokukac
nagyúr

Fehéroroszország?

még rosszabb. teljesen elszigetelt ország (eleve gyanús, hogy onnan bármi jön), és onnan is kell vámot fizetni.

de akkor miért írják a cseheket? :F

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2237) lesaux válasza fokukac (#2236) üzenetére


lesaux
veterán

Onnan is kell vámot fizetni? Ez biztos? A srác azt írta, hogy nem kell, ne aggódjak. Amúgy mintha valahol azt olvastam, hogy a cseheknél adja postára, bár nem biztos, hogy erről a srácról volt szó. Kezdek összezavarodni, viszont már nagyon unom ezt az ebayt meg a haverját, Pély Pált. :(

(#2238) koxx válasza lesaux (#2235) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Sztem nem baj, hogy rákérdeztél mert a leírásban nem szerepelt úgy ahogy szokott: Insurance: optional xx$
ez az item location nekem kicsit kuszának tűnik :U

(#2239) cocka


cocka
veterán

''ez a 2. opció asszem csak a magasabb szintű tagsággal működik''

Igen, de a premierre átváltás ingyenes.

Hát a helyedben vagy 68100 Ft-ot tettem volna a számlára, abból biztosan kijön, de persze a banktól függ, hogy a külföldi devizát kétszer konvertálja-e vagy csak egyszer. Enyém pl. ha fontban fizetek mindig átváltja dollárra és azt váltja forintra a deviza eladásin. Amit a mai napig nem tudok, hogy a keresztárfolyam, hogyan jön ki. Nevezetesen ha x fontot költök vmire, akkor abból hogy jön nekik y dollár ki? :F

''Kezdek összezavarodni, viszont már nagyon unom ezt az ebayt meg a haverját, Pély Pált.''

Látod, már az elején megmondtam, hogy én ilyen üzletbe nem vágnék bele. Német ebayen hirdette meg. Euróban várja a lét, de azt sem lehet tudni, hogy valójában honnan fog jönni a cucc, mert item locationnek Ottawa van megadva és a Cseh Köztársaság, most meg közli, hogy Fehéroroszból jön. Szerintem elég gáz. Ráadásul azért nem piti kis tételekről van szó.

''We accept the payment in Canada, but ship from Belarus(Europe).''

Mellesleg, hogy ők hol fogadják a pénzt (tekintve, hogy paypallal fizetsz) ahhoz neked mi közöd? :D Akkor item locationnek nem ilyen marhaságot kellett volna megadni, hanem azt, hogy Belarus.

[Szerkesztve]

(#2240) lesaux válasza cocka (#2239) üzenetére


lesaux
veterán

Épp most fizettem ki, végre sikerült, 268 eurót le is vontak a számlámról.
Már szeretnék rajta túl lenni. Tényleg fura ez az Ottawa, Csehország, Fehéroroszország trió, de remélem, hogy valami hihetetlenül hamar ideér a cucc, lehetőleg olyan országból, ahol nem kell vámot fizetni.
Végül is power seller az illető, valahányszáz pozitív visszajelzéssel meg 99,x%-os mutatóval. Bízom benne, hogy minden rendben lesz.

(#2241) fokukac válasza lesaux (#2237) üzenetére


fokukac
nagyúr

hát, mivel Fehéroroszország se nem EU-tag, se nem EU-társult ország, a KGST pedig már megszűnt (:P), igencsak valószínű, hogy onnan is kell vámot fizetni. :U



[Szerkesztve]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2242) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Vásárolt már vki úgy az USA-ból, hogy nem kártyával, hanem ''Payment Method:
Money Order''-rel fizetett?
Valaki meg tudja mondani, hogy ez hogy működik? Adnak egy számlaszámot, én ráutalom a pénzt vmelyik bankból és kész?

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#2243) koxx válasza fLeSs (#2242) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

''Nagyon nem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon van money order. Esetleg Western Union-t érdemes megkérdezni, de nem fűznék hozzá sok reményt.'' by Bash
paypalos fizetés nincs?

(#2244) fLeSs válasza koxx (#2243) üzenetére


fLeSs
nagyúr

De van paypalos fizetés, csakhogy nekem nincs kártyám, és azért kérdezősködök, mert tudni szeretném, hogy most emiatt csináltassak-e egyet.

kereséssel találtam egy ilyet: [link]
Használta már ezt vki? :D

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#2245) koxx válasza fLeSs (#2244) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

itt a topicban írták páran, hogy próbálkoztak vele, de ehhez is kell kártya ha jól tévedek :U

[Szerkesztve]

(#2246) fokukac válasza fLeSs (#2244) üzenetére


fokukac
nagyúr

ezt nem, de pl. a moneybookers.com-hoz nem is kell kártya, múködik, és olcsó.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2247) fLeSs válasza fokukac (#2246) üzenetére


fLeSs
nagyúr

USA bolt nincs a listájukban... legalábbis nem találtam.

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#2248) fokukac válasza fLeSs (#2247) üzenetére


fokukac
nagyúr

akkor passz.

----------------------

más téma : tegnap licitáltam magamnak egy bécsi koncertjegyet. pár perccel a vége előtt vettem észre, és egyből beszálltam;
mindegy, megnyertem, de úgy, hogy az eladó azt írta be, hogy csak németországba küldi (ami mondjuk hülyeség, merthogy eleve külföldre szóló koncertjegyet árult).

na mindegy, megnyertem, írtam neki csodás nyelvhelyességű német levelet, hogy ugye nem baj, és hogy ugye elküldi, és hogy ugye megadja a bankszámlaszámát (mert még azt sem adta meg), de este óta b.szik válaszolni.

mi van, ha nem hajlandó elküldeni Magyarországra a jegyet? :F

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2249) koxx válasza fokukac (#2248) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Biztos még nem volt ideje a gép elé ülni. Ha kifizet(t)ed akkor köteles elküldeni.

(#2250) juliabrilke válasza fokukac (#2248) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ez hülyeség egyébként! Az eladásnál ő jelölte be, hgoy külföldre is küldi a cuccot. Én így kaptam egy negatívat...Közölte az eladó, hogy nem küld külföldre. Megvettem máshol a procikat és mivel nem kellett másnak az eladó közölte, hogy mégis elküldi nekem.. Gerinctelenség nagyon. Az ilyen embernem nem merném előre elküldeni a pénzt. :(

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.