Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6201) *Ropi* válasza szuzi80 (#6200) üzenetére


*Ropi*
félisten

[A közgyűrűkről] Itt a makrós lencséről is megtudod, amit szeretnél.

Az M42 adapterrel az ilyen bajonettes obikat tudod feltenni más vázakra, némi kompromisszummal: nem biztos, hogy működni fog a fénymérés, vagy a rekeszállítás. Adott esetben csak nyitott blendével tudod használni, tehát jól meg kell gondolni... :U

A telekonverter arra jó, hogy a vele kompatíbilis teleobjektívek fókuszhosszát eltolja, tehát pl. a 70-200 F4L-emből az 1.4-es TC-mmel 98-280mm lesz. Ami romlik: a fényerő, mert F5,6-ra rontja, és a torzítás is nő.

Igen, a makrólencse az obi végére megy, de jóval rosszabb minőséget ad, mint egy eleve makróobi, vagy mint egy közgyűrű(sor). Igen, vegyesen is alkalmazhatók.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6202) _seth_ válasza Hydra SR (#6193) üzenetére


_seth_
veterán

Még read only módban is sokat lehet innen tanulni :) A linkelt képeket átlagban megnézem ha ráérek de a 6500fd-m sajnos csak a szekrényben áll, biztos velem van a baj de nem látok olyan témát amiért kimennék a hidegbe fotózni és időm sincs rá, nyáron majd fotózok csak amiket idén is fotóztam felét sem néztem még át pedig az 1 gigás kártya az 5600-ba egészen sűrűn megtelt és sok jó kép is van csak valahogy egyikkel sem vagyok kibékülve, egy kicsit javítani kellene rajtuk de a képszerkesztés valahogy nem az én szakterületem :( (jaj de szép mondat legalább 6 sor :D) Télen valahogy a színek nem tetszenek, ott kezdődik az egész, hogy nem is szeretem a telet, minden szürke és hideg van, a nap nem süt és ettől már alapból nincs jókedvem pláne fotózni nincs :(

Nah de egyébként igen, meglepő, hogy a többi topikkal szemben is itt azért kevesebb a: olvass vissza, nézd meg a leírást stb hozzászólás pedig sokszor lehetne írni az ismétlődő kérdésekre :)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#6203) szuzi80 válasza *Ropi* (#6201) üzenetére


szuzi80
tag

Szia Ropi

Köszi szépen! Elolvastam rengeteg rövidítést, sőt egy igazán jó objektív összehasonlító cikket is találtam. Nagyon jó volt látni az egyes obik közti különbséget. És most már világos, hogy mire jó az Olympus EX-25 makro közgyűrű. :-) Tesztfotók alapján úgy láttam ott nincs torzítás és fényromlás sem, mint a telekonverterek esetén. Úgyhogy asszem a telekonverter felejtős. Van két igazán jó objektív, a Zuiko 14-54-es meg a 40-150-es, de még árban távoliak...
Egyelőre jó lesz ismerekedésre az alap (Sigma 18-50mm) obi is :-)
Igazán köszönöm a válaszod.
Ja, itt van az objektív-tesztoldalnak a címe: Zuiko objektívtesztek

Jó éjt és mindenkinek BUÉK !

[ Szerkesztve ]

(#6204) *Ropi* válasza szuzi80 (#6203) üzenetére


*Ropi*
félisten

Örülök, hogy tudtam segíteni. B.U.É.K. neked is! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6205) orbano válasza Hydra SR (#6193) üzenetére


orbano
félisten

Egy éles balta is segíthet a problémádon :) A mesterséges háttér nem fogja túl életszerűtlenné tenni a képeket? :F Én így is azon filóztam, hogy egy ilyen madáretetőt hogyan lehet feltuningolni annyira, hogy ne nézen ki madáretetőnek :U

Etetőkészítésben/elhelyezésben tudsz valami tanácsot adni? Van itt egy kis kert, biztos előferdül erre is pár kósza madár. Meg van egy gerle family a fenyőfán, rájuk régótá fáj a fogam. Vagyis a lencsém :B

A vér nem válik VAZZE!™

(#6206) Bpeter58


Bpeter58
csendes tag

Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket, Mindannyiotoknak Jó Fényeket, Békét, Egészséget, Eredményes Újesztendőt Kivánok! :) :)) :) :DD :DD :DD
Péter

[ Szerkesztve ]

Canon EOS 400D, Tamron 18-250mm f/3.5-6.3 DI II, Hoya Pro1 CPL, Canon Speedlite 430 EX, BENRO C-297 n6 CARBON FLEXPOD, BENRO PH-36

(#6207) :AMF: válasza orbano (#6205) üzenetére


:AMF:
senior tag

Ha a madarad egy kupac búza/dió felett fog ácsorogni télen, akkor nem lesz nehéz kitalálni, hogy madáretetőnél készült a kép, legyen az akármilyen feltuningolt is. ;) Bár, engem kb. annyira zavar egy madaáretetős kép, mint mondjuk egy itatónál készült... semennyire. :)

A gerlék bárhova odaszoknak. Nálunk évek óta napi vendég egy pár. Olyannyira, hogy már-már levakarhatatlanok. A cinkékre meg jó eséllyel indulhatsz egy darab szalonnával, vagy almával. (Náluk fontos, hogy ne a föld közelében legyen fellógatva a kaja.)

(#6208) Hydra SR válasza orbano (#6205) üzenetére


Hydra SR
addikt

Szerintem nem fog látszani, hogy most az égbolt van mögötte homályosan, vagy valami közelebbi, mesterséges dolog amin nincsenek nagy méretű formák, az aprók meg ugyanúgy a homályba vesznek. Ki kell próbálni, szerintem jó lesz.

Etetőn mindig látszik, hogy etető, viszont mindig nagy a tömeg, nem fér be egyszerre az összes madár. Ilyenkor a környező ágakra ülnek le, vagy bármire ami erre alkalmas és biztonságosnak ítélik. Na, ezeket a beülőhelyeket lehet természetes hatásúvá tenni. Leversz egy cölöpot a kertbe, tetejére egy kis sík asztalfélét és raksz rá egy mohás ágat, követ, ilyesmit. A moha azért jó mert természetes és színes is, önmagában is szép. És majd úgy fotózol, hogy az oszlop már ne legyen a képben.
Érdemes figyelni, hogy Dél felé legyél az ülőhelytől, hogy ne ellenfényben kelljen fotózni. A szintre is figyelni kell, hogy milyen magasan legyen. Túl alacsonyra nem száll le a madár szívesen, ha magasan van akkor meg te nem látsz rá jó szögből. Hátteret figyelni kell, ezt már kitárgyaltuk.
Kell idő a madaraknak amíg odaszoknak, és a nagy változásokat nem szeretik, bizalmatlanok. Ha sátorból fotózol, akkor minél hamarabb állítsd fel, amikor még oda sem szoktak és nem jársz ki fotózni.
Arra sem árt ügyelni, hogy más madárfajok más típusú ülőhelyeket és etetőt szeretnek. A mi etetőnkből csak a cinkék és a csuszka tud enni. Volt már a fán veréb, őszapó, rigó, harkály, szajkó, de egyik sem tudott enni az etetőből.
Több etető és több ülőhely nem árt, de ne túl sokat mert az lesz a vége, hogy kapkodsz ide-oda a géppel, cserélgeted az obit, zoomolgatsz, fókuszálgatsz és végül semmit sem sikerül rendesen lefotózni. Sosem tudod előre, hogy mi hova fog leszállni. A cinke nem áll sokáig egy helyben, csak akkor tudod lefotózni, ha tudod, hova tart és már előre oda állítod a látószöget, fókuszt.
Sötét helyiségből, üveg mögül egészen közelről lehet fotózni, nem kell sokszáz mm gyújtótáv, fényerővesztés, bemozdulásveszély. Viszont ha azt akarod, hogy az egész madár beleférjen a dofba akkor nagyon ügyelni kell a háttérre mert kis gyútávnál még közeli fókusznál is jobban látszik a háttér, mint mondjuk 200mm-en. Hiába van ugyanolyan messze a háttér, a nagyobb gyújtótáv jobban elmossa. Már ha ez cél.
A másik trükk amit még láttam, hogy a kaját csak úgy kirakják de úgy, hogy a madár csak egy helyre tudjon leszállni mellé és ha ott van akkor a leshelyről őt látod, de a kaját nem, mert takarja valami. Így viszont sok fejetlen madárfotód lesz, meg madársegg-fotód.

Az én leshelyem kicsit béna lett szinte minden tekintetben mert nem én építettem madárfotózás céljából, hanem anyám rakott ki etetőt madáretetés céljából. Arra meg így is jó. Én csak megörültem a madaraknak amikor hazalátogattam.

Hirtelen ennyi ötletem van de ezek jó részét még én sem próbáltam ki.

szerk: még nem próbáltam ezt sem de alulról szerintem lehet deríteni fehér lapokkal, ha szükséges és nem zavarja a madarakat.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6209) orbano


orbano
félisten

Köszönöm mndkettőtöknek a segítséget. Még gondolkodom a kialakításon. Jómagam az első emeleten lakom, lehet ide kéne kiokosítani valami etetőt? Bár ablaküvegen keresztül nem tudom mennyire lehet fotózni. Lehet, hogy a kert túlsó végébe teszem, bár arrafeles sokat járkálnak a szomszéd gyerekek, de legalább oda szépen besüt a nap pár órán keresztül, plusz kényelmes helyről tudok fotózni.
Kb. mekkora az a táv, ahonnan már nem zavartatják magukat a madarak?

Na mindjart rakok fel kepeket hatha valakinek van otlete

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#6210) orbano


orbano
félisten

Na nem voltam elég gyors:

Teljes kert az ablakomból (18mm)
Rendes perspektívából az ablak előtti rész (33mm)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#6211) Hydra SR válasza orbano (#6209) üzenetére


Hydra SR
addikt

Elsőig még fölmennek.
Az összes madárfotóm ablakból készült a mostaniak közül, az 50mm-es obit néha közelpontig kellett tekerni. A csuszka akkor kezdett el felfigyelni a mozgásra, amikor sorozatlövést toltam neki 40 centiről, és ott már talán kicsit ki is látszott az ablakon át az obi vége. Ablakot persze meg kell pucolni jól, és nem árt CA-szegény obival nekiindulni mert az üveg megdobja picit.
A széncinkék kivételével mindengyik madár odajött enni akkor is, amikor nem volt besötétítve és valaki mosogatott, zörgött, mozgott, csak persze nem volt olyan közel az ablakhoz, mint én a fényképezőgéppel.
werk1 werk2 werk3
A bibi az, hogy az ablakban mindig ellenfény van. Gondoltam, rá, hogy körülbástyázom azt a rönköt alufóliával vagy fehér lappal csak féltem, hogy nem szokják meg újra a madarak amíg ott vagyok, aztán meg eljövök.
Ha ki tudtam volna lógatni valami ágat messzebbre, az már jó lett volna. Akkor már maga a házfal is derített volna.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6212) orbano válasza Hydra SR (#6211) üzenetére


orbano
félisten

Hmm, hogy ennyire közel a párkányhoz? Nem rossz ötlet... Sőt, lehet hogy akkor valami kis álványzattal kijjebb is tudom rakni... Az alufólia nem rossz ötlet...
Másik alternatívám, a ház másik oldala, ahol erkélyem van. Ez így néz ki 50/f4-en Mondjuk itt baromi sok a lehetőségem, csak nem tudom mennyire jönnek inenn a főút felől madarak...

A vér nem válik VAZZE!™

(#6213) :AMF: válasza Hydra SR (#6211) üzenetére


:AMF:
senior tag

Ág "kilógatásra" három ötletem lenne. 1. a rönk alján ékalakú bevágás. Ez simán megtart egy kisebb kilógó ágat. (Nagyobbat is, ha nem korhadt a rönk.) 2. a párkány és a ház előtti cseresznye/meggyfa(?) közé valami hosszabb ág (ezt még alulról is könnyű lenne deríteni). 3. ágas rönk a párkányra. :)

(#6214) Hydra SR válasza :AMF: (#6213) üzenetére


Hydra SR
addikt

Köszi, nekem is számtalan ötletem lett volna, csak összvissz 2 és fél napom volt madarat fotózni és ezt nem akartam folyamatos barkácsolással és a környezet megváltoztatásával tölteni, mert akkor egy remek leshelyről lennének üres képeim :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6215) Hydra SR


Hydra SR
addikt

Ja igen, a csuszka tud ilyet:

A cinke meg ilyet:

...és ezeket egyik faj sem tudja utánuk csinálni azok közül amik látogatják a fát és az etetőt.

A vörösbegy meg semmit sem tud, így ő csak néző maradt, ennél nem is jött közelebb:

A verebek meg a földről ették azt, amit a többiek lepotyogtattak.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6216) BEE válasza E-scapegoat (#6185) üzenetére


BEE
addikt

Nem úgy van az !
Itt megjelenhet egy kezdő, aki leírja hogy most kapta első gépét,
első kattintásait teszi itt közzé stb...
Megnézem a képet és az mondom hű de vacak.
Mert milyenek legyenek az első kattintások ?
De ha ezt írnám le, elvenném a kedvét a fotózástól.
Inkább bíztatom hogy csak így tovább !
És hát ez a lényeg, szeressen kattogtatni aki itt kezdi, azután majd
úgyis belerázódik a dologba, de ahhoz idő kell és gyakorlás.
Ez egy játék, amit jókedvűen lehet csak játszani.

Vannak itt persze ügyes fotósok is szerencsére,
de azok egészen más kritikákat kapnak, hiszen tőlük többet várok.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#6217) :AMF:


:AMF:
senior tag

Egy kép még augusztusból. (Bocs, egy kicsit életlen.) emberek az üvegben :)

(#6218) BEE válasza :AMF: (#6217) üzenetére


BEE
addikt

Jó ötlet, de akkor működne, ha kivehetőek lennének az emberek az üvegben.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#6219) BEE válasza Hydra SR (#6215) üzenetére


BEE
addikt

A harmadik képnek poén lett volna hogy " a macska meg tud ilyet "
és épp lekap egy madarat. :D :D :D

Nagyon jók a madárképeid. Így már jobban mutatnak mint múltkor.
A pozitív-negatív párost én egy közös keretbe még betenném.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#6220) orbano válasza BEE (#6218) üzenetére


orbano
félisten

de minek őket kivenni, amikor biztos rohadt nehéz lehetett őket oda betuszkolni :DDD

A vér nem válik VAZZE!™

(#6221) Hydra SR válasza BEE (#6219) üzenetére


Hydra SR
addikt

Én arra gondoltam, hogy kimegyek és létráról beleharapok a szalonnába és az lett volna az "én meg ilyet" :DDD

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6222) BEE válasza Hydra SR (#6221) üzenetére


BEE
addikt

Az is jó kép lenne ! ;]

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#6223) johnjohn


johnjohn
addikt

:)) MINDENKINEK BOLDOG,BÉKÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK,SOK TÜRELMET EGYMÁSHOZ.MINDEN VITA ELLENÉRE JÓ TÁRSASÁG VAGYUNK :C

(#6224) D4rkm4n válasza Hydra SR (#6215) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ezeket milyen obival lőtted?

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6225) Hydra SR válasza D4rkm4n (#6224) üzenetére


Hydra SR
addikt

Jupiter-37A (135mm, F/3.5)
EXIFben az emulátoros konvertergyűrű miatt 50mm és F/2 van, de az 50mm-esemet sosem használom F/2-n mert F/2.2-től kezd el szépen rajzolni, ha meg nagyon kell a fényerő akkor kinyitom teljesen.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6226) Rakeem


Rakeem
aktív tag

BOLDOG ÉS SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

(#6227) Rakeem


Rakeem
aktív tag

Kicsit belekóstoltama HDR műfajba :D

a téma annyira nem számít. inkább az hogy (szerintem) reális képket alkottam.

1: [virag1]

2: [virag2]

vélemények?

kromatikus abberációt most ne nézze senki, meg szúrós szemmel kicsit a fókuszba is bele lehet kötni. ezeket leszámítva várok reagokat.

(#6228) Brumi


Brumi
senior tag

Próbálkoztam a téli képekkel:
[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#6229) ócskás válasza Brumi (#6228) üzenetére


ócskás
aktív tag

Szőrös lett a tábla. :C

[ Szerkesztve ]

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#6230) ócskás


ócskás
aktív tag

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT MINDENKINEK!

http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/

(#6231) Rakeem válasza Brumi (#6228) üzenetére


Rakeem
aktív tag

az első képen szerintem eshetett volna közelebb is a fókuszált rész.
a tekintetet (legalábbis az enyémet) nagyon zavarja a kép szinte közepétől az egész bal oldal.

(#6232) D4rkm4n válasza Brumi (#6228) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Én is csináltam ehhez hasonlót. :)


[link]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6233) Brumi válasza Rakeem (#6231) üzenetére


Brumi
senior tag

Köszi! Lehet, hogy jobban kellett volna vágni abból a részéből... teszek majd egy kísérletet rá!

Most hogy nézem tényleg furcsa, hogy a kép nagy része, főleg az előtérben életlen.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#6234) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

http://kepfeltoltes.hu/thumb/071231/100_0672_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
csúcs

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#6235) Diego!


Diego!
senior tag

Törölt hsz.

[ Szerkesztve ]

(#6236) D4rkm4n válasza Diego! (#6235) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ez tényleg szép kép csak nem tudom megnyitni nagyban! :P

Azóta meg már törölted is. :))

[ Szerkesztve ]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6237) D4rkm4n válasza cigam (#6234) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Olyan a kép mintha mindenhol tiszta CA lenne... :F
Szerintem jobban kiemelődne a téma ha valami sötét háttér lenne. Ha volt a kép elkészültekor veled valaki, akkkor nyugodtan odaállhatott volna a faág mögé (ezzel biztosítana sötét hátteret).

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6238) orbano válasza D4rkm4n (#6237) üzenetére


orbano
félisten

lehet én vagyok a vak, de egy deka CA-t nem látok a képen :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#6239) BEE válasza D4rkm4n (#6237) üzenetére


BEE
addikt

Milyen képeket nézel Te ?
A nem CA-s képet leszólod hogy CA-s, a nemzajos képet leleszólod hogy zajos.
Hát hogyan van ez ? :F :F :F

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#6240) Rakeem


Rakeem
aktív tag

Sziasztok!

Igaz nem egészen ide való a mostani kérdésem, de titeket "ismerlek" már jobban mint a többi népet más topicokban.

Szóval:

Elmentünk szilveszterezni egy haveri társasággal egy pub-ba. Vittem magammal a fgépemet is. Kattintgattam 1000el, amire a jelen lévő többi ember is felfigyelt. Fél óra alatt a tömeg party-fotósnak avanzsált és jöttek hogy innen ezt meg azt fotózzam stb. Erre már a hely egyik "befolyásos" alkalmazottja megkérdezte, hogy én ilyen party fotós lennék?
Jött a csúsztatás hogy igen szoktam fotózgatni bulikon. (Ami talán igaz is mert szoktam céges rendezvényeken fotózni de csak magamnak :D)
Szót szó követett és felvetődött hogy akkor engem oda ki a franc is hívott fotózni??
Kicsit elbizonytalanodva mondtam hogy a DJ meg a haverok. (Mert a DJ is a haveri társaságom része) Mire meglepő válasz érkezett: Az F@sza!!
Szóval sinen voltam. Beszélgettünk még egy kicsit és kilátásba került, mi lenne ha máskor is jönnék fotózni? Persze nem ingyen... És itt vagyok bajban. Mennyit és hogyan legyen pofán kérni? Felvetődött bennem pár variáció:

1. xx képenként yy összeget kérni. pl.: mined 50 megkezdett képcsoportonként egy 1000-es. tehát ha csinálok 211 képet akkor a 4 teljes 50-es csoport 4k + 1k a megkezdett 50-ért. Szóval ha ez a lehetőség életképes akkor mennyi megkezdett fotócsoportonként mennyi lóvét kérhetek? (Remélem érthető)

2. egy fix összeget kérjek mindegy mennyi képet csinálok. tehát éjszakánként xx összegért. pl.: 1 éjszaka legyen 5-6k HUF. ez a variáció mennyire életképes?

+3. ha esetleg igényt tartanak előhívott fotókra azokért mennyit kérjek? mert én cirka 60HUF-ért tudom darabját előhívatni. +40HUF az reális lenne képenként? mert akkor 1 előhívott fotóért 100HUFot kérnék. (10x15 méretben gondolkozok)

+4. esetleg tudtok jobb variációt? mert akkor elő vele! :D

A válaszokat előre is köszönöm! Nagy segítséget nyújtanátok.

(#6241) D4rkm4n válasza BEE (#6239) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Mutasd meg azt a képet amelyikre azt írtam hogy zajos és közben nem volt az!

Azért írtam, hogy mintha CA lenne. De nem az. Lehet hogy ez csak a tömörítés miatt van így.

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6242) orbano válasza D4rkm4n (#6241) üzenetére


orbano
félisten

Tényleg nem azért, hogy baszogassalak, de tudod, mi az a CA? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#6243) orbano válasza Rakeem (#6240) üzenetére


orbano
félisten

Nem tudom, hgy megy ez, de én órabérben dolgoznék az tutifix :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#6244) johnjohn válasza orbano (#6243) üzenetére


johnjohn
addikt

Én meg leinnám az ellenértéket, persze csak amelyik napon nem kell fotózni! :K

(#6245) Rakeem válasza johnjohn (#6244) üzenetére


Rakeem
aktív tag

orbano: az óradíj az nem rossz ötlet. de vegyük azt hogy kb éjféltől van egy buliban tömegnek nevezhető létszám. max hajnali 4ig tart ki egy party. akkor 4 órára mennyit lenne érdemes elkérni. vagy még egyszerűbben megközelítve: mennyi a rális óradíj?

johnjohn: ha leinnám a lóvét akkor miből lesz nekem komolyabb gépem. mert a nem titkolt szándékom hogy ezzel a plusz bevétellel fejleszek / vagy cseréljek készüléket :D

(#6246) D4rkm4n válasza orbano (#6242) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Kromatikus aberráció. Optikai lencséknél fellépő fénytörési hiba.

Nem azért hogy baszogassalak, de ha akkora fotótudor vagy, hogy lehet az, hogy iszonyat ritkán látni tőled közzétett képet? :P

[ Szerkesztve ]

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6247) Hydra SR válasza cigam (#6234) üzenetére


Hydra SR
addikt

Ez színzaj, nem CA.
Valamint: a szürkeátmenetek néha átverhetik az ember szemét. Lilának látjuk a középszürkét akkor is, ha az egész kép monokróm ff. Akkor is, ha nincs színzaj (ami ff-ben sosincs :) )
De lehet, hogy nem az ember szeme van átverve, hanem a TFT nem tud megbírkózni ezzel és tényleg lila.

[ Szerkesztve ]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#6248) D4rkm4n válasza Hydra SR (#6247) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Ezekszerint a színzaj szó hiányzott a szókincsemből. :B

Köszönet a tanításért! :R

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#6249) Szten Márs válasza Rakeem (#6245) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Csak kiváncsiságból: hogy szoktál fotózni ilyen helyen? Simán beépített vaku (mivel másmilyen nem lehet) és had szóljon?

(#6250) D4rkm4n válasza Szten Márs (#6249) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Én pont a partyfotózás miatt vettem a Sigma EF-500 DG Super vakumat. :)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.