Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21901) Croissant válasza #31757056 (#21900) üzenetére


Croissant
aktív tag

Van művészi értéke is, igazad van. Ha eljön fotóstalira, akkor örömmel fogok egy hetedikest fotózni egy D300-al a kezében. :)

A többire:

Az irigység szerintem az egyik legalapvetőbb "magyar" érzés, és erről bizony nem (csak) az egyének tehetnek, hanem a "nagy egész", illetve a történelmünk is, azt hiszem.

Természetesen ha az én szüleim kérdeznék tőlem, hogy kérek-e D300-at, én is igent mondanék 0ms alatt, és nem is ezzel van baj, szerintem mindenki kérné. Csak akkor is előjön, hogy az Ő szülei miért tehetik meg, és az enyémek miért nem?

De hogy továbbfűzzem a gondolatmenetet: még az sem lenne baj, ha megvan ez az anyagi különbség az emberek között, viszont kurvául nem arányos (az esetek 99,9%-ában) a befektetett munka arányával. És ez a baj, hogy ma, ebben az országban pénzhez nem munkával lehet jutni.

Nah abbahagytam, mert lassan félnem kell az admin bácsiktól.

[ Szerkesztve ]

(#21902) sztyui2 válasza Croissant (#21901) üzenetére


sztyui2
őstag

Igaz! Hagyjuk a flémet, rakjunk inkább képet :D
Huhh, és még rímel is :DDD

(#21903) Szten Márs válasza Croissant (#21901) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Persze, nem arányos, de arról nem a gyerek tehet. No mindegy. Engem nem zavar, hogy ilyen géppel fényképez. Sőt, ha már ennyit akarnak költeni a gyerekükre, legalább értelmesen költötték el, ez pedig szerintem eléggé ritka eset.
Engem spec pl. az sem zavart, hogy a Debreczeni Zita fotózgat magának egy stúdióban, ilyen meg olyan géppel, amikor az alapfogalmakkal sincs tisztában. Neki az az öröm, hogy beállítgatja a modelljeit, meg megnyomja a gombot, a gépen, amit más beállított. Na és? Ezerszer rosszabb dolgokba is fektethetné az idejét, meg pénzét.

(#21904) #31757056 válasza Croissant (#21901) üzenetére


#31757056
törölt tag

Nem akartam idáig elmenni, de ha már megtetted... Sajnos ez igaz, az igazságtalan életforma ezt váltja ki az emberekből, de nekünk akkor is törekedni kell rá, hogy ne legyen úrrá rajtunk az irigység, mert az senkinek nem tesz jót, de leginkább saját magunknak nem. Ne álljunk be a sorba, és ne legyünk olyanok mint amilyen emberekkel saját magunkat sem szeretnénk körülvenni. Ha irigyek vagyunk valakire, rögtön gondoljunk bele abba, hogy minket vajon hogyan érint az, ha valaki más irigy ránk éppen valamiért, hát nem fogjuk az illetőt szeretni érte :)

sztyui2 igaz, rakatnátok valami szépet, nekem pl mostanában nincsen semmi értelmes :( (persze olyan ami publikus is egyúttal ;] )

[ Szerkesztve ]

(#21905) pinkypinky


pinkypinky
tag

Cayman sokan nem tudják lenyelni, ha valakinek jobban megy a szekér, ez kicsit olyan magyaros hozzáállás. :) Tökre lehetne pedig örülni, ha ebben a mai könyökmély sz@rban 13 éveseket látunk D300-zal. :)

Az írásából pedig kitűnik, hogy anyuciék a hátteret nem éppen uzsorával teremtették meg. :)

Örök sláger legyen az irigység helyett sztem: "tanulni, tanulni, tanulni". :D

(#21906) runner 125


runner 125
nagyúr

Most mondjam azt, h láss, ne csak nézz?! :F
Mindegy, zárjuk le a témát.

Holnap dobok pár fotót. :))

Üdv.M

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#21907) Chapel válasza pinkypinky (#21905) üzenetére


Chapel
addikt

Kell egy kis vita mindig h pörögjön a topic :)

Amúgy meg 40D és 17-70 2.8-4.5...irigykedik a bánat ;] :D

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#21908) Papichulo


Papichulo
tag

Az irigységnek semmi köze a magyarsághoz,meg a magyarokhoz a történelmünkhöz meg végképp nem.Egyszerűen egy szar emberi tulajdonság...

Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo

(#21909) BEE válasza Papichulo (#21908) üzenetére


BEE
addikt

Oszd meg és uralkodj !
És ennek egyik legkönnyebb eszköze mindig is az irigység.

BEE :O

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#21910) BEE válasza #31757056 (#21904) üzenetére


BEE
addikt

Tudod úgy van az, hogy miközben az ember öregszik,
sorra gyűjti a rossz tapasztalatokat és egyre kevésbé hisz a mesékben.
Márpedig a tapasztalás azt mutatja, hogy akinek füttyszóra a feneke alá
tolnak mindent, az nem is szokta értékelni a kapott dolgot.
Statisztikailag tehát várható az adott esetben, hogy nemsokára hobbiváltásból
kifolyólag lesz egy eladó felszerelés.
Az elért eredmények és az értük való kűzdés valamiért összefüggnek.
De ne legyen igazam ! Mert kivételek is vannak.
Ráadásul az ő korában még nem is kell felmutatni eredményt,
leginkább az érdeklődés, tanulás a dolga.

13 évesen belekap mindenfélébe, mert megteheti és én tényleg irigylem !
Én ennyi idősen a piacon árultam, hogy megvehessem első lemezjátszómat.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#21911) pinkypinky


pinkypinky
tag

Akinek nem inge... :DD :DD :DD

Az se túl korrekt, hogy kifejtem a véleményem valaki kárára, és utána kinyilatkoztatom, hogy a témának vége, mehetünk. :) Elvégre is mi lennénk a felnőttek, akik elmúltak 13. :DDD

Nem akarok megbántani senkit, csak kicsit furcsa volt nekem. :)

(#21912) Kazimír válasza Croissant (#21901) üzenetére


Kazimír
őstag

"Természetesen ha az én szüleim kérdeznék tőlem, hogy kérek-e D300-at, én is igent mondanék 0ms alatt, és nem is ezzel van baj, szerintem mindenki kérné"

Biztos vagy benne? A felszerelés árát ismerve eszembe sem jutna igent mondani, tudva mekkora anyagi megterhelést jelentene ez nekik. (Remélem kellően képmutatónak tűnt, de tényleg nem. )

(#21871) j.bravo
Bokeh ide vagy oda, szerintem szép. :K

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#21913) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Húú, jól felpörögtetek az éjjel, miután nyugovóra tértem:)
Bennem is felmerült egy-két gondolat a kissrác kapcsán, és nem gondolom, hogy a kárára válik a topiknak, ha offolunk, beszélgetünk egy kicsit.

Szóval így utólag visszaolvasva, mindegyikőtök gondolatmenetében van igazság, de látszik azért, hogy páran fiatalok vagytok még... Én most 32 vagyok, nem tartom magam veterán, begyöpösödött embernek, sem az élet bölcsének, de pár dolgot máshogy látok mint amikor 20 körül voltam. Én is végigmelóztam a kölyökkoromat, újságot hordtam, szórólapoztam, vállaltunk mindenféle szerelést. Fősuli alatt bérrajzoltam, satöbbi. Nekem is ebből lett márkás cipőm, ruhám, hifi cuccom, bringám, mindenem. Szerencsésnek mondhattam magam, hisz nem kenyérre kellett amit kerestem, vehettem belőle amit akartam, viszont anyám nem tudta volta megvenni nekem ezeket a dolgokat. Egyetértek tehát azokkal, akik szintén megdolgoztak a fotós cuccaikért abban, hogy sokkal jobban megbecsülöd így, jobban vigyázol rá, nagyobb értéket képvisel a szemedben. Viszont: tudnotok kell azt is, hogy kis hazánkban nem nagyon vannak átmenetek. Vagy gazdag vagy, vagy nem. (Van egy vékony réteg, aki tisztességgel dolgozik, és viszonylag jól megél belőle, de azért nem gazdag még. Magamat is ide sorolnám, be kell valljam, nem okozott anyagi nehézséget a D40 megvétele, hisz évek óta dolgozom már, viszont azért ütemeznem kell a kiadásaimat, csettintésre nem megy minden...Meg az egy-két kategóriával drágább gép már nekem sem fér bele.) Amit én a világból látok, az viszont azt mutatja, hogy ha van pénz, akkor sok van. Nézzetek körül bármelyik város, felkapottabb falu gazdagabb részén. Az emberek 50-60 millás házakat rántanak fel, van 2-3, 8-10 milla/db autó, 1-2 hobbi autó vagy motor a garázsban. A gyerekek autót kapnak érettségire, stb. Higgyétek el, nálunk nem tétel a D300, és ezt nem rossz szándékkal mondom. A szülők örülnek, hogy a kölyök nem stikában cigizik, piál a haverokkal, hanem fotózik, bolgot ír. Ha én ilyen anyagi helyzetben lennék, én is megvenném a gyereknek a D300-at, ha arra vágyik. A szülő már csak ilyen, a lehetőségeihez mérten mindent megad a gyerekének. A srác szüleinél ezek a lehetőségek vannak más szinten, és ennyi. Abban pedig Caymannal értek egyet, hogy örüljünk, hogy van egy kissrác, aki korát meghazudtolóan értelmesen ír, és jó szeme van a fotózáshoz, akármi is lehet belőle. Mert az ilyen kölyök ritka, mint a fehér holló, ha tolják anyagilag, ha nem.

Bocs a hosszú offért, és písz.

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#21914) Sir Riccio


Sir Riccio
addikt

Nem olvastam végig a kommenteket, erről a 13 éves kissrácról de azt kell, hogy mondjam, hogy ez csak nálunk számít egyedi esetnek. Velencében velem is jött szemben 5D MKII-vel meg baszomnagy fehér L-es obival a nyakában, egészen kis gyerek is. Legalább értelmes dologgal támogatják a szülők, és nem 125ccm-es motort tolnak a feneke alá 50-es papírokkal, hogy kinyírja magát vagy másokat, ráadásul a szépérzéke és a kreativitása is fejlődik. Persze szar ez így, hogy mi akik éjt nappallá téve dolgozunk (van amikor én pl 16-18órát is), hogy összejöjjön egy 70-200F4 L USM-re a pénz, és egy 2005-ös belépő vázzal fotózom neki meg a szülők megveszik miután ellopták a korábbit, de ha belegondolunk inkább segítenünk kéne neki. A technika megvan, látjuk, hogy vannak jó ötletei, ahogyan én nézegettem az utómunkával sincs gond, innentől már csak 1-2 dolog kell ahhoz, hogy az állunkat keresve nézegessük a jobbnál jobb képeit itt a fórumon.

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#21915) sztyui2 válasza Sir Riccio (#21914) üzenetére


sztyui2
őstag

Sajnos nem fog a fórumra rakni képet, mert Cayman-ék nem fogják neki megemlíteni a fórumot. Pedig nagyon örültem volna, hogyha követhettem volna, hogy hová fejlődik, vagy meddig fog még fotózni.
Így csak marad az, hogy Contactolom flickr-en.

(#21916) t_a_m_a_s válasza sztyui2 (#21915) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Miért is ne említenénk meg? Mindjárt írok is neki egy mailt:)

szerk: Sőt, már írtam is.

[ Szerkesztve ]

Holnap majd jól beletépünk...

(#21917) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

Bocs, de megint kicsit off leszek:Dunaújvárosi tali!

Holnap majd jól beletépünk...

(#21918) Cassidey


Cassidey
senior tag

En csak ennyit mondanek: 16 eves..

Sokan szeretnenek negyedilyen tehetsegesek lenni ketszer ilyen idosen.:)

[ Szerkesztve ]

(#21919) BLiNk3r válasza Cassidey (#21918) üzenetére


BLiNk3r
senior tag

Information » FAQ:
Are you really 19 years old?
Yes

;)

Egyébként tényleg nagyon brutális fotói vannak a srácnak.

(#21920) sztyui2 válasza BLiNk3r (#21919) üzenetére


sztyui2
őstag

Hát be is sz.rtam volna ha ezeket a képeket egy 16 éves csinálta volna:D
Mondjuk így 19 évesen is elég durva, de azért elfogadhatóbb.

[ Szerkesztve ]

(#21921) Cassidey válasza sztyui2 (#21920) üzenetére


Cassidey
senior tag

:) 16 evesen is hasonlo portfolioja volt, kicsit lemaradtam...

(#21922) sanyixXx válasza Cassidey (#21918) üzenetére


sanyixXx
senior tag

büntet... :R

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#21923) KTTech válasza Szten Márs (#21884) üzenetére


KTTech
veterán

Fiatalság :):)

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#21924) Toncsi válasza Cassidey (#21918) üzenetére


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a nagyszerű fotók mekkora részét teszi ki maga a fotós munkája és mekkora részét a csapat.
Mert úgy máris könnyebb jó fotót csinálni, ha van manager, fénytechnikus, stylelist, sminkes, fodrász, ...., meg mindennek hátterében apuci/anyuci.
Nem hiszem hogy 16 évesen egymagában ment oda softboxokkal a fegyveres bantunégerhez, hogy csókolom bácsi tessék má' beállni a fények alá, had lőjek magáról egy képet.

Egyébként tényleg nagyszerű fotók és ha így folytatja biztos sokra viszi majd.

(#21925) sanyixXx válasza Toncsi (#21924) üzenetére


sanyixXx
senior tag

csapat nélkül minden nehezebb, ezt be kell látni. a fegyveres bantunéger az egyik véglet, de gondolom a "natural light"-os hajléktalanos fotókhoz nem kellett 10 fős gárda sminkelni, stylist meg főleg nem:)

akinek megvannak a lehetőségei, az éljen is velük. ha van gárda, apu/anyu és pénz meg lehetőség, akkor fölösleges szégyenlősködni.

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#21926) pdave


pdave
aktív tag

A fotózás is kezd elmenni abba az irányba, mint a legtöbb hobbi manapság: csak pénz kérdése az egész. Minél több pénzed van, annál komolyabb technikát tudsz vásárolni az adott hobbidban, ergo annál többet tudsz felmutatni az adott dologban, és a tehetség mint olyan egyre kevésbé lesz mérvadó. Amit meg nem tudsz megcsinálni, arra ott a PS :)
Elég megnézni egy Robert Capa fotósorozatot, meg hozzá képest a mai tehetségeket: minden második pénzes hobbifotós nyit egy weboldalt, ahol bemutatja a többmilliós felszereléssel készített, agyonps-elt képeit. Nem irigykedek, nem is sajnálom tőlük, de nem tudok felnézni az ilyen emberekre, sem támogatni őket.
Arról nem is beszélve, hogy honnan van ennyi szabadidejük fotózni meg utazni :))

[ Szerkesztve ]

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#21927) sanyixXx válasza pdave (#21926) üzenetére


sanyixXx
senior tag

Nem irigykedek, nem is sajnálom tőlük, de nem tudok felnézni az ilyen emberekre, sem támogatni őket.

egyiket sem kérik tőled:)
mindenki abból gazdálkodik, amije van. nekik épp több van.

honnan van ennyi szabadidejük fotózni meg utazni
megengedi a pénzük, munkaidejük, munkakörük vagy éppen ez a munkájuk.

nekem meg az a véleményem, hogy a tehetséget a technika nem fogja tudni 100%-ig helyettesíteni.

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#21928) pdave válasza sanyixXx (#21927) üzenetére


pdave
aktív tag

tudom hogy senki nem kéri tőlem, csak itt felmerült támogatom / nemértek vele egyet vitához írtam a véleményem, de én kérek elnézést :D

azt meg gondoltam hogy honnan van, azért írtam oda a smileyt, de ezek szerint ez is félreérthetőre sikeredett :C

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#21929) Toncsi válasza sanyixXx (#21927) üzenetére


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

Megértem az álláspontod, csak tartok tőle, hogy a fotózás is a "zene"ipar sorsára fog jutni.
Aztán majd nézünk, amikor Robert Capa kiállítás helyett Debreceni Zita képei mennek végig az országban, mert azt jobban hypeolják, több embert vonz, és több pénzt hoz...

(#21930) Cassidey válasza Toncsi (#21924) üzenetére


Cassidey
senior tag

azert alapvetoen o egymaga dolgozott/fotozott. a szeker beindulasaval nyilvan jottek a konnyebbsegek. utana lehet nezni a sracnak, leirja o, h milyen szinten sporolt, h megvehesse a felszereleset, milyen korulmenyek kozott elt hetekig az utazasai soran.

az meg egy meddo vita, hogy mennyit szamit a stab meg a technika, sok ember keze alatt ott van, es emlitesre sem melto amit produkalnak. az pedig nem elvarhato egy fotostol sem, h egymaga legyen fodrasz, sminkes, stylist, mert ezek kulon szakmak, a fotos pedig fotos.

(#21931) Cassidey


Cassidey
senior tag

mostani kedvencek


[link]


[link]

(#21932) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Le kéne fektetni néhány szabályt a késöbbi viták elkerülése végedt amit pluszban az 1 postban lehetne közzétenni. Mekkora a min. DPI, felbontás, színmélység a fotóknál.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#21933) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Szerintem 1 Megapixel és 16 bit ami elmegy fotószinten, de a felbontás inkább a duplája.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#21934) sanyixXx válasza pdave (#21928) üzenetére


sanyixXx
senior tag

a smiley fel se tűnt a sortörés miatt :B

Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/

(#21935) Olcsi válasza pdave (#21926) üzenetére


Olcsi
senior tag

Én is egyetértek veled abban, hogy már jócskán abban a fázisban tart a fotózás is, hogy ha nincs min. 500ezer Ft-od egy gépre, akkor kb senki vagy. Persze nem azt mondom, lehet szép képet csinálni egy fuji s5600-zal is (nekem ilyen van), de nyilván sokkal nehezebb megfelelő körülményeket teremteni egy adott képhez.
Ps: nem szeretem az agyonretusált, agyondolgozott képeket, mert akkor már egyrészt nem a fotózásról beszélünk, másrészt nem ugyanarról a képről. Viszont sokszor egy szükséges "rossz", velejárója a mai modern fotózásnak.
Kicsit ezt a dolgot olyannak látom, mint a mai média által diktált nőideált. Legyen vékony, hosszúlábú, stb-stb. A nők meg frusztrálva érzik magukat, hogy nem úgy néznek ki, mint a tévében az xy. Hát jóhogy úgy érzi magát, amikor mást se lát. És sajnos a mai fiatalokba is egyre inkább ezt súlykolják bele.
Hol a párhuzam? Meglátok a fotozz.hu-n egy gyönyörű képet, rögtön megjön a kedvem a fotózáshoz. De sajnos nagyon nehéz hasonló minőségűt, hasonló kvalitású képet készíteni, mint az ottani emberek többsége. Többségük profi fotós, profi felszerelésekkel, számomra megfizethetetlen tartozékokkal. Valamilyen szinten sokszor nekem is elmegy a kedvem az egésztől, miután meglátom, hogy kvázi semmi használhatót nem tudok csinálni. Na de végülis, ha azt nézzük ez benne a kihívás. :)
Remélem érthető voltam... :B

(#21936) pdave válasza Olcsi (#21935) üzenetére


pdave
aktív tag

Én azért nem teljesen így gondolom hogy senki vagy ha nincs komoly felszerelésed, csak azt, hogy eltolódott ez is abba a irányba, mint az összes technikai jellegű hobbi, hogy egyre inkább a pénz határozza meg a dolgokat.
Aki tehetséges, az tud a gyengébb géppel olyat lőni, hogy a többiek csak pislognak :)

Nekem is szokott ilyen érzésem lenni a jó fotók láttán, bár engem inkább az zavar, hogy nincs elég időm fotózni, így sose jutok el arra a szintre amire szeretnék, mert nincs elég időm gyakorolni. De ha meg nem dolgoznék akkor nem lenne miből fotós cuccokat venni :P

https://www.facebook.com/pasztordavidphotos

(#21937) nesa válasza zoltanz (#21932) üzenetére


nesa
veterán

semmi

[ Szerkesztve ]

(#21938) Szten Márs válasza zoltanz (#21932) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

He? :F :DDD
Most miről is beszélünk tulajdonképpen?

(#21939) eastsider válasza Olcsi (#21935) üzenetére


eastsider
nagyúr

én úgy vettem észre, hogy lehet nagyon jó képeket csinálni egyszerűbb gépekkel is (pl az én D40x-em) de, ha van egy jó meglátásod, elképzelésed, sokkal nehezebb jó képet róla lőni, olyat, amilyet szeretnél. nincs megfelelő céleszközöd. nincs macro obid, nincs nagylátód, nincs fisheyeod, stb... (legalábbis én úgy veszem észre, eddigi rövid pályafutásom során). de lehet jó képeket lőni, és nekem rengeteg élményt okoz így is... hiába nincs rá több100k-m...

Szten Márs: a másik meg, h szeritnem akik ide jószerivel linkelnek azok azért naggyából tudják mit "illik", az újoncok meg úgyse olvassák el az első hsz-t, max lehet rá hivatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#21940) eastsider válasza eastsider (#21939) üzenetére


eastsider
nagyúr

pciit sötét, vagy nemtudom. olyan, mint egy műkorcsolyázó. tornálszlány. sokadik újragondolás

az előzőekre nem is nagyoní rtatok. ennyire trék? :( :B

[ Szerkesztve ]

(#21941) Szten Márs válasza eastsider (#21940) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Amire azt írtad, hogy picit sötét, az valóban picit sötét. Főleg az ég, szinte nyomasztóan, ez pedig elég hangulatidegen a képtől, szerintem kis utómunkával simán meg lehet oldani a dolgot. Az elrendezés, meg az ötlet amúgy tetszik :K

(#21942) kricsi81


kricsi81
senior tag

Így a pár oldalt végig olvasva úgy látom a felszerelés/anyagiak váltották ki a legnagyobb ""felháborodást"".
Az első gépemet, a Fuji S5700-at, ötödikes koromban kaptam karácsonyra.
A D60-at pedig nem elhagytam (ahogy valaki írta), hanem feltörték az autót, és kilopták a csomagtartóból.
A D300-at (a 18-135-ös obival) (bár nem szeretem mondogatni az árakat) 240e-ért vettem az USA-ból, november környékén. Majd ezt az obit eladtam, és vettem helyette a használt 16-85VR-t.

És nem alámtóták a gépet, hanem a szülinapi/névnapi/kitűnő bizi-s/karácsonyi pénzből vettem, és még egy kicsit kértem kölcsön. (a tartozást karácsonykor fizettem vissza, mivel pénzt kértem (a kölcsön rendezése miatt))

A motorcsónak elég alhobbi, (vagyis már semmi, mert abbahagytam, mert elég igazságtalanok ott a "főnökök", majdnem hogy maffiózok...) mivel ritkán csináltam, mert drága a benzin a hajóba. Nekünk nem kellett sokat belefizetni, csupán a tagdíjat, ami csak havi 3-4000FT, mint minden más sportnál)

Az országban a kategóriámban csupán 2-en voltunk, mivel egyszerűen nem volt több versenyző, mert pénz se (nagyon drága a hajó+motor+utazás, és az egyesület nem tud ennyit fizetni)
Nem sokan vállalkoznak a sport űzésére, mert veszélyes is. (haltak már meg futam közben....)

A tenisz a kedvenc sportom, most is rendszeresen csinálom.

A blog írásban nem segít senki, apukám Pécsett lakik, anyukám meg ritkán van itthon, mivel még most nyáron is 7-18ó-ig dolgozik. Derelict-től szoktam egy két technikai dolgot kérdezni

_______
"Lehet nála ez csak egy múló hobbi lesz, és egy év múlva már gitár+erősítő kell neki ugyanilyen árban..."

ezt kivan zárva. 101%-ig biztos vagyok benne, hogy felnőtt koromban is fogok fotózni, és a gitározás kivan zárva (tudom csak egy pl-nek írtátok...)
_________
""Válasz: Oké fiam, mennyibe kerül?"
Szerintem a második tagmondat ott sem volt.."

Ilyet sosem kérdeznek
_________
"engem nem fog idegesíteni"

Már mér idegesítenélek, nem is ismersz??!!!
_______________

"viszont légyszi-légyszi, mondjátok már neki, hogy rakja fel ezentúl a képeit ebbe a fórumba! Mondjátok, hogy ti is ide rakjátok be meg minden."
Erről lecsusztál, nem fogom egyetlenegy képemet sem berakni ide, ha érdekelnek, látogasd a blogomat, azért van
_______________
"elgondolkodtató, hogy mennyire életszerű, amint egy 13 éves gyerek önerőből D300-zal rohangászik..."
Semennyire sem életszerű. Egy 13 éves gyerek nem tud önerőből (dolgozásból) venni ilyen értékes dolgokat. Én a szülinapi/karácsonyi/stb... pénzekből vettem, amit a sporteredményeimért, és a tanulmányi eredményeimért kaptam.pont.
_______________
"Zagar-t Moby-t meg Coldplay-t hallgat azon végképp beszartam "
pedig tényleg ezeket a zenéket szeretem :)
_______________
"vennék-e egy 350k-s vázat"
nekem nem 350k volt, fentebb már írtam erről
______________
"Én is, főleg ha a családban nem számít a pénz, márpedig ott valószínűleg nem számít."
Pedig nagyonis számít!! A szüleim megis dolgoznak érte rendesen...
______________
"Ettől függetlenül a srác nagyon ügyes és korát meghazudtolóan ír, fotóz."
köszi ez jól esik :)
______________
"Biztosan nincsenek anyagi gondok"
pedig néha nagyonis vannak
_____________
"de valahogy nem áll össze a kép, hogy ennyi idősen ilyen képeket csinál, és az obikkal, mindennel így tisztában van, vagy én nemtudom..."
Mindent fotós könyvekből, és a netről tanultam, emberektől egyelőre még semmit
______________
"Apuka vagy nagytesó azért biztos segített a fogalmazásban, egy 13éves srác ritkán fogalmaz így"
Pedig egy cseppet SEM segített senki a fogalmazásban
______________
"ha nem unja meg a fotózást"
nem fogom egyhamar
______________
"De az is lehet hogy lecseréli a fotóapparátot egy gitárra, vagy ilyesmi."
kizárt
____________
"Hát elég nehéz elképzelni, ahogy egy 13 éves gyerek ilyen blogot ír."
Pedig elkell képzelni :)
_____________
"nem biztos, hogy jó szívvel adnám egy 13 éves gyerek kezébe."
félnél hogy elrontom, vagy mi? nyugi, nem fogom.
______________
"kíváncsi vagyok mit tud élőben a srác.."
na ezzel a mondattal most egy időre elvetted a talitól a kedvem... én nem azért gondoltam hogy jó lenne összefutni, mert mást akarok nézni, hogy élőben mit tud, hanem hogy jól érezzük magunkat.
______________
"Ezt a srácot ismerem, elég sok Rácalmási sráccal együtt.."
Megtudhatom a nevedet? hol laksz?

nagyából ennyi lenne, de ha még szeretnétek tudni vmit, kérdezzetek

kovacsrichard.hu

(#21943) Hacker75 válasza Cassidey (#21931) üzenetére


Hacker75
aktív tag

Nagyon tetszik mindkettő, grat! :C

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#21944) Szten Márs válasza kricsi81 (#21942) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A talitól ne menjen el a kedved, nem fotósbajnokságokként szoktak kinézni, ahol mindenki árgus szemmel figyeli, hogy a másik mit és hogy fotóz. :N Sokkal inkább fesztelen, csevegős, egymás gépét is megfogdosós, emellett kattintgatós alkalmakként. Menj el mindenképpen fotóstalira, ha van alkalmad, és magad is megláthatod :K Veszteni semmiképp nem veszthetsz legalábbis semmit.

(#21945) jorden06 válasza kricsi81 (#21942) üzenetére


jorden06
senior tag

A gond ott van, hogy a szülinapi/karácsonyi/stb.. pénzekért sem Te dolgoztál meg. Nyilván nem ez a dolgod, de kérdéses, hogy mennyire kell-e nekünk ilyen gép. Valószínű átgondolod párszor az életed, miután 10-12 órát dolgozol pár ezer forintért..
argh..waa :W

u.i.: ez nem irigykedés, csak egyszerűen tudom (egész biztos mások is), hogy mennyire kellemetlen egy egész nyarat átdolgozni, - miközben az összes barátod valahol bulizik,focizik, elvan -, hogy utána a szenvedélyednek élhess..

[ Szerkesztve ]

(#21946) Szten Márs válasza jorden06 (#21945) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

13 évesen nem is dolgozhat, törvény tiltja. Ez akkor jelentse egyben azt, hogy ne is fotózzon? Vagy azt, hogy ne ilyen felszereléssel? Jelentse a kora egyben azt, hogy bocsi, ezt megszívta és hiába lenne elérhető az adott felszerelés, nem lehet az övé, csak mert annyi idős, amennyi és így egyszerűen nem dolgozhat meg annyira keményen érte, hogy mások is elégedettek legyenek vele és ne kössenek belé? És ez miért lenne jobb neked, nekünk, neki, a világnak, meg úgy egyáltalán? Nem értem ennek az értelmét, komolyan nem értem.

Persze, kellemetlen nyarakat átdolgozni, hogyne. Bár azért vannak barátaim, akiket ilyen alkalmakkor ismertem meg, és bizony nagyon örülök, hogy akkor ilyen-olyan célok elérése érdekében éppen nem buliztam, fociztam, elvoltam, hanem dolgoznom kellett. Ez egy dolog. De ha nem teheti még meg, akkor nem teheti meg, de ez ne jelentse már azt, hogy nem lehet olyan hobbija, ami pénzbe kerül, ha egyébként lehetne. A fotózásnak amúgy sem arról kéne szólnia, hogy lessük, hogy másnak milyen gépe van és találgatjuk, hogy mennyire dolgozott meg érte, nagyon nem erről. Honnan tudod, hogy egy 30 éves fotóz, akinek milliós felszerelése van, az megdolgozott érte, vagy épp örökölt egy vagyont és egy fűszálat nem kellett keresztbe tennie érte? Vagy ilyen esetekben is tényleg találgatjuk, hogy ki mennyit dolgozik, mennyire izzad közben és mennyire véres a verejtéke, amivel hozzájut valamihez? Ne már...

(#21947) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Egyszerűen nem is értem, hogy ahelyett, hogy egymás képeiről beszélnénk, meg úgy egyáltalában a fotózásról, inkább a másik pénztárcájában túrkálunk könyékig és azt firtatjuk, hogy mennyi és főleg honnan van benne. Nem szoktam ilyet mondani, de ez alja. Igen erősen el kéne gondolkozni azon, hogy ebbe az irányba akarunk-e továbbmenni, azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

(#21948) Cassidey válasza Szten Márs (#21947) üzenetére


Cassidey
senior tag

Pedig en tettem kepet.. :)

Koszonom szepen a velemenyt Hacker!:)

(#21949) kricsi81 válasza Szten Márs (#21946) üzenetére


kricsi81
senior tag

Épp ez az, nem is dolgozhatok, de akkor ne csináljak semmit, hanem inkább focizgassak a játszótéren?

Majd ha idősebb leszek, nyílván kevesebett fogok karácsonyra/szülinapra kapni, ebből következőleg dolgozni fogok...

kovacsrichard.hu

(#21950) jorden06 válasza Szten Márs (#21946) üzenetére


jorden06
senior tag

Félre ne érts, nem savanyú a szőlő :) Szerintem csak egyszerűen meg kellene tanulni bánni/gazdálkodni a pénzel, és természetesen megbecsülni azt. Jogos, hogyha van rá keret, akkor miért ne költené el, egyébként nincs értelme. És valljuk be, mindnyájan előítéletesek vagyunk egy picit ilyen téren, mert amikor meglátsz egy fiatal srácot, bmw-vel a segge alatt, első gondolatod, hogy honnan a francból van?! Nos, én csak ezt a gondolatmenetet továbbvittem.
De természetesen örülök, hogy ennyi idősen látni, hogy "lát", és reméljük tovább viszi a dolgot, a jövőre nézve is..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.