Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18101) sztyui2 válasza Timyyy (#18099) üzenetére


sztyui2
őstag

Persze, hogy van utómunka. Nemtom nézted-e a flickr accountomat, de én eléggé nagy híve vagyok az utómunkának. Ez legfőképpen azért van, mert előbb grafikákat készítettem, és csak utána kezdtem el fotózni. Van, olyan kép is, ahol a kettő keveredik. Szóval, csak hogy ne kelljen többet megkérdezned:Nálam alapvető, hogy minden képemen van utómunka. Valamelyiken több, valamelyiken kevesebb. Attól függ, hogy mennyi kell. Igyekszem mindig megtalálni az arany középutat.

jorden06:Jaja, megvan a fix 50-es :D

[ Szerkesztve ]

(#18102) Timyyy


Timyyy
őstag

sztyui2: értem :) és segíteni tudnál, hogy melyik képen hogy lehet javítani? Pl mit csináljak ha sötét, túl fényes, kicsit bemozdult, életlen, vagy egyebek... csak hogy melyik menüben keresgéljek és alakítgassak... :U

Más:
TV2-n az anno sokat emlehetett Kasza Tibi és barátnője van a műsorban, de ahogy nézegettem a képeit, hát jó sok retus volt rajta, mert azért eléggé más a csaj élőben... :))

(#18103) runner 125 válasza sztyui2 (#18096) üzenetére


runner 125
nagyúr

2. nagyon király.

Tetszik a minimál hatása.
Gratu.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18104) sztyui2 válasza Timyyy (#18102) üzenetére


sztyui2
őstag

Hát ugyebár az optikai tulajdonságokat egyik szoftver sem tudja rendesen orvosolni, ezért például a rekeszt és a záridőt mindenképpen még a fényképezőgépen kell beállítanod. Ha van lehetőséged rá, akkor addig próbálgasd, amíg jó nem lesz az expozíció. Ha tükrösöd van, akkor azt általában jól mutatja a fénymérő(bár néhány dolog azt is megtévesztheti), ha pedig kompaktod van, általában, ahogy állítod a dolgokat, a kijelző, viszonylag jól mutatja, hogy sötét, vagy világos lesz-e a kép. Ha nagyon nagy napsütés van, akkor meg nézd a hisztogramot(erről olvashatsz sok helyen, guglizd ki, ha nem tudod, hogyan kell leolvasni).
Ha valami részlet a képen jól ki van exponálva, és az ég mondjuk kiég, akkor csinálj HDR-t, vagy próbáld inkább alexpózni a témát, hogy az ég is normális legyen, és onnan "visszahúzni" a főtémát, bár ezek már jelentps minőségbeli romlást jelentenek, mert a képfeldolgozó programok csak "rombolják" a képet, főleg a JPG-t. Ha van lehetőséged, akkor RAW-ban fotózz, mert ott kevésbé veszteségesen tudod ezeket megcsinálni.
Ha RAW-ban fotózol, akkor töltsd le a lightroom-ot, és húzogasd a csúszkákat, és nézd meg a végeredményt, és idővel megtanulod használni.
Ha JPG-ben fotózol, akkor nyitsd meg PS-ben, duplázd meg a layert, hogy mindig visszatérhess az eredeti állapotba(jobb gomb a layerre és duplicate layer vagy CTRL+J), és úgy módosítsd. Ha még nagyon az elején jársz, akkor nézegesd az Image/adjustments menüpontban lévő dolgokat. Mindet nyitogasd meg egyenként, és húzogasd el a két végpontba a csúszkákat, így látni fogod, hogy mit csinál az az adott menüpont. Találd meg azt az értéket, ami neked tetszik, és okézd le. Ha nem tetszik, akkor cancel, és mész a következő menüpontra.
Ha sötét vagy világos a kép, akkor általában vagy egy kis brightness ráadása, vagy a Levels húzogatása, vagy a Curves húzogatása segít. Nézzük sorban:
Image/adjustments/Brightness contrast: Itt látod az értékeket, és húzogasd a csúszkákat, az előbb leírt módszerrel.
Ennél egyel jobb hatásfokkal tudod megcsinálni a világítást/sötétítést az Image/adjustments/Levels menüpontban(ctrl+L). Három pontot látsz a hisztogram alatt, sötétítés esetén a középső pontot húzd jobbra a kívánt értékig, világosítás esetén balra. A két szélső pontot is húzogathatod, nézd meg milyen hatást érsz el velük.
Ami a sötétítést és a brightness/contrastot együtt kezeli, az a Curves. Itt mindent beállíthatsz úgy, hogy nem kell máshoz nyúlnod. Ráadásul mindezt nagyon precízen teheted.Keresztben látsz egy vonalat, rákattintasz, és ha világosítani akarod, akkor húzd felfelé, ha sötétíteni akarod, akkor húzd lefelé. Ha a preview be van kapcsolva(ajánlott), akkor látod is az eredményt a képeden. Ha kontrasztot is akarsz, akkor egy enyhe(ízlés szerint) "S" betűt "rajzolj" a vonallal. Ezen kívül belenyúlhatsz a színekbe is:
A channelnél kiválaszthatod, hogy az RGB színskálából melyik színhez akarsz hozzányúlni. Ugyanígy húzogasd a vonalat fel és le, és nézd meg az eredményt. Itt is rajzolhatsz nagyon enyhe "S" betűt, ízlés szerint, hogy milyen színvilágot szeretnél elérni.

Kicsit bemozdult:Ez egy olyan tulajdonság, amit szoftveresen igen nehéz kijavítani(legtöbb esetben nem is lehet), de a mostani fényképezőgépekben annyi megapixel van, hogy ha kicsit bemozdult a kép, és csak monitorra szánod, max háttérképnek, vagy csak netre, mondjuk 800x600-ban, és nem akarsz belőle A3-as méretben nyomtatni, akkor simán kicsinyítsd le, és élesíts rajta egy kicsit :) Kisebb méretben alig észrevehető(persze csak ha nagyon kicsit mozdult be. Ha nagyon, akkor az természetesen minden méretben látszik).

Életlen:Ugyanez, amit a bemozdultnál leírtam, viszont azt nem tudom, hogy az életlenség alatt azt érted, hogy félrefókuszált a kamera? Mert ha igen, az általában javíthatatlan. Ha jól talált élességet a fényképezőgéped, viszon monitoron nagyban nem annyira éles(mint várnád), akkor az valszeg az objektív hibája, vagy az, hogy kompaktod van. Itt csak a kötelező élesítést kell végrehajtani. Teljes méretben ne élesíts, ha kompaktod van, mert nagyon elbassza a képet. Kicsinyítsd le akkorára, amekkorára akarod, mondjuk max 1280, vagy 1024, és az élesítést megtalálod a Filter/Sharpen menüpontban. Itt többféle élesítési eljárást láthatsz,és különböző precizitású élesítést.
A legjobb eredményt(még ha az adott képen nem is észrevehető a különbség), az Unsharp mask-al érhetsz el.És itt tudod a legprecízebben megadni, hogy milyen intenzitással élesítsen. Húzogasd a csúszkákat, meglátod mi történik. Ált csak az amount csúszkát kell álligatni, mert kb az amountot beállíthatod arra a méretre, ami illik a gépedhez, vagyis a kép méreteihez. Elég kevésnek kell lennie, általában 1 egész alatt. A tresholdot szerintem hagyhatod 0-n, és utána csak az amountot kell álligatnod, mert az unsharp mask elmenti, hogy milyen értékeket használtál legutóbb. Ha mindig ugyanazt a képméretet használod, akár készíthetsz egy action-t is, de erről most nem írok, mert erről is olvashatsz a gugli.hu-n.
Ezután variálhatsz a különböző layerekkel is, úgy, hogy megduplázod megint a képet, és mondjuk ha csak az eget akarod módosítani, kiradírozod az éppen kijelölt layer alját(ált felül van az ég, de ez nincs ugyebár kőbe vésve), és ugyanezekkel a menüpontokkal módosítod. Később radírozás helyett használhatsz layer maszkokat, és még később meg már inkább Adjustment layereket, de ez már a jövő zenéje. El leszel ezek próbálgatásával is :D
Természetesen nagyon elbaszott képet semmi sem javít ki. Minél kevesebbet kell sötétíteni, vagy világosítani a képen, annál jobb lesz a minősége. Viszont a contrastot meg a többit érdemes beálligatni, mert azt nem tudod a gépen beállítani.
Hinnye, jó hosszú lett, pedig ezek nagyon alapok. Igyekeztem minél érthetőbben írni. Remélem megérte ;)

[ Szerkesztve ]

(#18105) Timyyy válasza sztyui2 (#18104) üzenetére


Timyyy
őstag

Úristen :DDD ez jó hosszúra sikerült. :)
Már olvasom is, aztán holnap nekifekszek a PS-nek, mert ehhez most késő van. :D
Örök hála hogy ennyit írtál nekem :)) :R

(#18106) Murderer69 válasza sztyui2 (#18096) üzenetére


Murderer69
őstag

huhh elég erősek lettek ezek a képek főleg a 2. grat hozzá :R

https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/

(#18107) Chapel


Chapel
addikt

Kép értéket szvsz nem tartalmazz (erős corp 300mm-ről) viszont valaki mondja már meg h ez miféle jószág :F Budán a Krisztina térnél volt egy pár,fészket építettek :)

sztyui: nekem a pitypang is bejön,de tény 2. a best,jó vágás,jó kompozició :K

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#18108) jorden06 válasza Chapel (#18107) üzenetére


jorden06
senior tag

szajkó :K
amúgy ügyes, grat

(#18109) tete007 válasza Chapel (#18107) üzenetére


tete007
tag

hali

Szajkó

jó kis kép csak a ág árnyéka kissé bele rondít

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18110) Chapel válasza tete007 (#18109) üzenetére


Chapel
addikt

tete007,jorden06 köszönöm! :K

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#18111) kiskornel válasza Chapel (#18110) üzenetére


kiskornel
addikt

Heh... városi példány gondolom megszokta az embereket. Kíváncsi lennék, milyen hangokat utánoz.
Itt a mocsárba hátul általában ragadozó madrak hangját utánozzák, hogy elriasszanak. Mesélték, hogy autóriasztót, meg mindent tudnak utánozni.
A kép szép amúgy.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#18112) sztyui2


sztyui2
őstag

Itt egy újabb adag, kicsit más témában :)

És a végére két portré :DDD

(#18113) t_a_m_a_s


t_a_m_a_s
őstag

pinkypinky, sztyui: köszi :R

Holnap majd jól beletépünk...

(#18114) mustad1


mustad1
tag

Sziasztok!

Csinéltam pár új képet, csak a fejlődésem végett.

Ha van egy kis időtök elmondhatnátok a véleményeteket.

[ Szerkesztve ]

pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!

(#18115) mustad1


mustad1
tag

egy lemaradt bocsánat :)

pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!

(#18116) runner 125


runner 125
nagyúr

Ügyelj a háttérre is, egy cserepes virágból nehéz jó képet kihozni.
Menj ki a természetbe.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18117) mustad1 válasza runner 125 (#18116) üzenetére


mustad1
tag

oké.
tudni kell azt, hogy szakács vagyok és ma melóztam, de bevittem a gépet, és vettem a szomszéd virágüzletben egy virágot, hogy tudjak gyakorolni. azért ezek a hátterek.
a fehér háttér egy hűtő :) most nerm mondhatjátok, hogy nem vagyok lelkes :)

pana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!

(#18118) Sh4rKy


Sh4rKy
senior tag

hétvégi autóstalálkozón lőttem párat a d40x-el :B

Polo

g60

haver eclipse

Hjuee GT-je

aztán egy szerintem viszonylag jólsikerült az enyémről a garázsnál:

enyém

és haverom eclipse másnap :C

eclipse

eclipse

[ Szerkesztve ]

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#18119) Szten Márs válasza mustad1 (#18117) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

De-de és a lelkesedés nagyon is fontos :K

Az a nagy helyzet, hogy a középre komponáltság igen ritkán szokott jó lenni egy képen. Unalmassá teszi, nem lesz dinamikus, nem lesz harmonikus - legalábbis sokszor ez a helyzet. Nem abszolút szabály, de többször igaz, mint ahányszor nem. Az első két kép épp ennek esett áldozatául.
A #18115-ös hsz-ben linkeld képed pont emiatt lett jobb a többinél. Persze, maga a virág ott is gyakorlatilag középen van, de kiindul valahonnan és vezeti a szemet. Az első két képeddel az a gond, hogy nem vezetik a szemet, a középre tett témák körüli tér holttér a szemnek. Itt szépen vezetődik, sokkal jobb lett :K Igen, a háttér nem a legszerencsésebb, sőt... de hát ezen majd akkor lehet igazán segíteni, ha nem lesz meló :) Az is jó lenne, ha kisebb lenne a mélységélesség - sokkal kisebb. De sajnos ez kompakttal/bridge géppel nem annyira megoldható, szóval az FZ28 némileg korlátozó tényező ebben. Azért ilyen fotókat próbálj meg mindig a legtágabb rekesszel lőni (azaz blenderekeszbeállításkor az F melletti szám legyen a lehető legalacsonyabb), ezzel is minimalizálva a mélységélességet és jobban eléletlenítve a hátteret - a lehetőségekhez képest.

(#18120) Murderer69


Murderer69
őstag

Kicsit más téma mint az eddigiek ja és ez a másik hobbim a képet Öcsém készítette csak az utómunka volt az enyém...

:U

https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/

(#18121) Kazimír válasza mustad1 (#18117) üzenetére


Kazimír
őstag

Nem mondod, hogy csak ezért vettél egy virágot!? Tényleg lelkes lehetsz.. :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#18122) runner 125 válasza Murderer69 (#18120) üzenetére


runner 125
nagyúr

Off; mire varrják ? :U :B

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18123) Murderer69 válasza runner 125 (#18122) üzenetére


Murderer69
őstag

Öcsém munkatársának a lapockája felsőrészét varrom épp :U

https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/

(#18124) tete007 válasza Sh4rKy (#18118) üzenetére


tete007
tag

hali

jó kis képek
az első jó elgondolás
2. nál a LSD ajtók nyerők az ilyen kocsiról rossz képet nehéz készíteni :D
3. a golfnál mint ha a fókusz elcsúszót volna
Eclipsz ora semmit mondó talán ha a felni lenne közelebb jobban mutatna
Punto bal alsó sarkában a fránya nap vagy mi be csillant vagy valamit csinált de jó kocsi fotó szerintem
az éjszakai is szokásos Gizda verda kép :DDD (én a helyzet jelzőt is akkor már Kékre cserélném meg Xenon szettet neki plusz a most divatos ledsort ízlésesen el lehet helyezni a lökhárító alján)
útszéli nekem tetszik van egy hangulata a képnek
a híd alatti nem lett hangulatilag eltalált :(

Murderer69 :

jó kis varrós kép :))

[ Szerkesztve ]

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18125) Murderer69 válasza tete007 (#18124) üzenetére


Murderer69
őstag

köszi :R

https://www.flickr.com/photos/118057417@N08/

(#18126) runner 125 válasza Murderer69 (#18123) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ahaa,értem.
Bocs csak így reggel nem állt össze a kép.
Jó kép, de ez az effekt nekem nem jön be.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18127) t_a_m_a_s válasza Sh4rKy (#18118) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Te raktál fel minap puntos-golfos képeket? Mert ahhoz képest szerintem ezek határozottan jobbak. Arra még figyelned kéne, hogy kevesebb dolog legyen a háttérben. Ebből a szempontból a tóparti puntos lett a legjobb. Nézegess sok autós oldalt, onnan sokat lehet tanulni autófotózás témában (pl a totalcaron gyulavitéz meg baowah képei nagyon ott vannak...)

Holnap majd jól beletépünk...

(#18128) tete007 válasza Sh4rKy (#18118) üzenetére


tete007
tag

nekem is van egy régi de szerintem jó kép
(a méret és a pixelezettséget ne nézzétek mert kép kivágás és ez a max belőle :( )
véleményt várok mert 2 hét és ismét kezdődik a Drift szezon és ott is megjelenek :D
Kép

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18129) pinkypinky válasza tete007 (#18128) üzenetére


pinkypinky
tag

Ezt már linkelted anno, ha jól emlékszem.

Akkor is tetszett, most is. :K

(#18130) tete007 válasza pinkypinky (#18129) üzenetére


tete007
tag

igen még régen aszem
de azt lehet máskor is nem tudom
de már tudom így többet nem jön :DDD

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18131) *Ropi*


*Ropi*
félisten

A képen elrejtettünk két galambot. Vajon hol lehetnek? :DDD

Itt az új Canon 17-55 F2.8 IS USM obim határait teszteltem-feszegettem: F2.8, 1/40 sec. :R A tényszerűség kedvéért: Chapel fórumtárs van a képen. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#18132) tete007 válasza *Ropi* (#18131) üzenetére


tete007
tag

jó az árnyékos kép :D
sok szép képet az új obival :))

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18133) Kazimír válasza *Ropi* (#18131) üzenetére


Kazimír
őstag

A hozzájárulását megszerezted a közzétételhez? :D
Az objektívet használd egészséggel! :K

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#18134) Sh4rKy válasza tete007 (#18124) üzenetére


Sh4rKy
senior tag

helo, köszi, szeretem a normális véleményezést, mert máshol minden apró szarba belekötnek itt meg normális kritikákat kapok :R :K ;)
2. képen nem vettem észre, hogy a vezető oldali ajtó egy pici része már nem fért bele a képbe sajnos
3-nál valóban elcsúszott a fókusz egy nagyon picit
az eclipsnél a kerék ki volt tekerve és az volt a probléma a képpel szerintem, de nekem az tetszik a legjobban valamiért :DDD
basszus a becsillanást észre se vettem, nem nagyon figyeltem... :DDD köszi hogy szólsz, majd levágom a képről :K
gizda verda kép? :DDD azért az nehezen... helyzetjelzőt elfogom tüntetni és a gyáriból csinálok majd angel eyest... xenon felesleges a ledsor meg hányás, én az igényes tuning híve vagyok nem a búcsúé :U :DDD
az útszéli sztem is jó, de még jobb lesz ha egyik este visszamegyünk oda és úgy fényképezünk, hogy a lámpa világítja be az utat ;]
híd alattit haver akarta hogy kattintsam abbol a szögből, de nekem a házak és az a zöld szar nem illik bele a háttérbe... :U

t_a_m_a_s
igen, én... és már kemény 3. hete érdekel komolyabban a fotózás, és másodszor volt a kezembe rendes tükörreflexes gép :DDD
próbálok tanulgatni, még rá kell érezni a dologra :K :B

tete007
nekem tetszik, de sokkal nagyobbat mutatnak ezek a képek, ha eltudsz csípni egy olyat amin szemből van az autó de azt ügyesen elkapni nagyon nehéz úgy mint ezen :K

[ Szerkesztve ]

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#18135) Timyyy válasza Murderer69 (#18120) üzenetére


Timyyy
őstag

Nemmondod komolyan hogy tetoválsz? :Y 1 hónap múlva csináltatom az elsőt a derekamra, és már alig várom :) pü-ben majd mesélj arról hogy milyen visszajelzéseid vannak eddig, meg ha van valami jó mintád akkor azt is megnézném, mert bár már választottam, még megtetszhet más is (de csak a derekamra). :K

Na de hogy ne legyek ennyire off, az utómunka nagyon feldobja a képet, bár az én "nagy napomon" is ott lenne valami jó kis fotós emberke.. :U :))

(#18136) Toncsi


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

Néhány kép hétvégéről:

(#18137) Fejo válasza *Ropi* (#18131) üzenetére


Fejo
őstag

Grat az új obidhoz! :K

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#18138) tete007 válasza Toncsi (#18136) üzenetére


tete007
tag

hali

szépek
1. a ég elég rendesen kiéget ahogy látom de nagyon jó hangulatú és elképzelésű kép
2. nem tudok hozzá szólni össze tenném a két kezem egy ilyen fotóért
3. nekem ez is bejön (de lesz aki bele köt hogy turista kép) a napozókat igazán elhajthat ad volna a képből :DDD
4. jó csak nekem a tekintetem elvonja a előtérben lévő fű mert az élesebb mint a madár
5. hát ez nekem nem igen jön be a lámpán van talán a fókusz a többi mindenség meg homályos kissé
Grat. a képekhez :D

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18139) tete007 válasza Sh4rKy (#18134) üzenetére


tete007
tag

hát ja
csak hát a gépem nem ilyen kaliber meg nem hiszem hogy futás közbe ilyet tudtam volna lőni mivel a pálya birok tuti elhajtottak volna pályáról :DDD )
majd meg próbálkozok vele keresek a korlátnál egy jobb helyet vagy meg harcolok majd érte

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18140) jorden06 válasza tete007 (#18128) üzenetére


jorden06
senior tag

Sokan mondták már ezt el biztos, de addig kell mondani amíg meg nem tanuljuk :)
A füst jót tesz a képnek, de mivel a kocsi a kép bal széle felé halad, és a kép jobb oldalán van nagyobb tér, így egy kicsit esztétikátlan. Na jó, ez így túlzás, de nem tesz jót a képnek. Ugyan ez vonatkozik a többi természet, egyéb fotóhoz, amerre megy a téma, az előtt érdemes nagyobb teret hagyni.

Sztuyi: Bazz, kezdelek irigyelni.. ;] én is alig várom, hogy meglegyen a fix50 :)
Amúgy kellemes képek, hozta az obi (és persze te is :P ) a formáját.

Ropi: Fukar vagyok, nem áll jól Neked az az obi (se Chapelnek), nem akarjátok nekem adni? ;] (vicc)

[ Szerkesztve ]

(#18141) Timyyy válasza Toncsi (#18136) üzenetére


Timyyy
őstag

A 2. nagyon szép lett :K a többi viszont ehhez képest meglepően átlagos :F na jó a rigós is tetszetős, de mintha 2 ember képeit nézném, egy kezdőét és egy jobban haladóét. Már ha érted mire gondolok :))

(#18142) tete007


tete007
tag

kritikákat várok és a választ jó irányban haladok vagy ép rossz fele?

1
2
3

az ilyenhez mi a vélemény: 4

csak az igazat kérem

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18143) Timyyy válasza tete007 (#18142) üzenetére


Timyyy
őstag


Utólagos engedelmeddel :B

Az első kicsit igényesebb (legalábbis remélem:D ) utómunkám PS-el, de szerintem jó lett, magát az utómunkát valaki véleményezze nekem! :))

(#18144) runner 125


runner 125
nagyúr

..bár a motoros fotóim nem nagyon hatnak meg senkit, azért eggyel még bepróbálkozok ;] ;

Katt.

Illetve kérdésem is volna; svenkelni h tudok igazán jól? :B
Ezen kézzel próbáltam rajzolgatni.. :U
Fejo-tól rémlik jó pár svenkelt fotó, traktor ,meg a repcsis fotók.

Köszi a segítséget!
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18145) tete007 válasza Timyyy (#18143) üzenetére


tete007
tag

na én nem tudom direkt nem akartam ilyen sötétre a hátteret de hát nem tudom

runner 125 :
hali

szerintem kisé világos van a svenkeléshez mert ha kisebb záridőt adsz akkor meg kiég az egész :( de valahogy biztos lehet napfényben is svenkelésni de olvastam hogy a 1/4-1/30 a legjobb hozzá

[ Szerkesztve ]

Nagy gáz kis szerencse. Győzelem vagy Halál!!! A bunkóságnak is vannak határai! - Nekem meg útlevelem :-D

(#18146) máyköl válasza mustad1 (#18114) üzenetére


máyköl
veterán

Az első jó lenne, csak az a csúnya fekete doboz ne lenne rajta... :)

(#18147) runner 125 válasza tete007 (#18145) üzenetére


runner 125
nagyúr

Őőő, konkrétan az utólagos svenkre gondoltam. :R
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18148) t_a_m_a_s válasza runner 125 (#18144) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

szerintem teljesen rendben van :))

Holnap majd jól beletépünk...

(#18149) Fejo válasza runner 125 (#18144) üzenetére


Fejo
őstag

Hogyan svenkeljünk... ;)

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#18150) Fejo válasza tete007 (#18145) üzenetére


Fejo
őstag

Már miért ne lehetne nappal svenkelni...? :F :Y

Ime néhány saját svenk:

Sőt, mé havas hegytetőn, szikrázó napsütésben is lehet svenkelni... :U ;)

A titok, hogy rekeszelni kell! A zársebesség pedig a téma sebességétől függően változik. ;)

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.