Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-04-23 20:12:23

LOGOUT.hu

Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11877) .Ishi.


.Ishi.
aktív tag

Sziasztok!

A család nemrég beruházott egy Samsung LED tévére (U32EH5000, Full HD, 80 cm képátló, DVB-T/C) a jól megszokott katódsugárcsöves tévé lecserélésével. A HD csatornákról van egy-két kérdésem, mert elég új vagyok a témához. Vidanetesek vagyunk (DIGIre még várok :) ), a beltéri egységbe megy az antenna, onnan egy antennakábel a tévébe, illetve egy SCART csatlakozó, és az utóbbin nézzük a műsorokat.

Vidanetnél van külön HD-s csomag, persze ráfizetéssel, meg egy HD-s beltéri egységgel (szintén ráfizetéssel), amibe nem nagyon akarunk belevágni. A reggel próbáltam HD-s műsorokat keresni (a SCART-tal csatlakoztatott beltéri egységen), és az m1 HD-ben jött be, a Duna World is, viszont egy jó fél óra múlva mindkettő átváltott az SD-s csatornára. Ez mitől lehet? (Most pedig, kapcsolgatva a csatornákat, a Duna átváltott HD-re, pedig egy órája SD volt, sőt, 4:3-as formátumú. Akkor műsora válogatja a sugárzott felbontást?...szerk.: oké, vége lett a műsornak, vissza SD-be, következő műsor ismét HD-s, akkor valszeg ez lehet) :)

A másik pedig, hogy a set top boxot átállítottam 16:9-es formátumra, viszont nem az összes csatorna vált át. Oké, gondolom több csatorna még mindig 4:3-as, viszont a fenti Duna eset mellett, az RTL Klub és az m2 "váltogat" a képformátumok között. Ez is mitől lehet? :) (A tévé automatikus szélességállításra van beállítva, de többször így is marad a 4:3.)

Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI kábel TV (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.