Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12337) AtHoS válasza forrest85 (#12336) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Mehet az is viszont nem mindegyik box lesz jó hozzá

Némi kutakodás után pár infó, amit leírtak ezzel kapcsolatban (mind idézet, nem saját kútfőből jött elképzelések :B ):

http://www.netboard.hu/searchuser_full.php?id=41904

100093. post

Amit az eddigi keresgéléseim, olvasgatásaim alapján összeszedtem a CI+-t kezelő boxokról:

1.) A sat.hu webáruház leírása szerint hibátlanul működik az alábbiakkal:

Technisat TechniStar S2
Technisat Digit ISIO S
Technisat Digicorder ISIO S

2.) Fórumtársaink írásai, tapasztalatai alapján szintén problémamentesek:

Technisat Technibox S1
Micro M90CI+
Humax Icord Mini

3.) Ami a hivatalos leírások alapján kezeli, de fórumtársaink tapasztalatai alapján TILOS megvenni, mert csak bosszúság lesz vele (bár a képet megjeleníti, de alatta a box különféle üzenetei olvashatóak, s ezeket nem lehet leszedni a képről, miáltal az egész hasznavehetetlen lesz):

Strong SRT 7300 CI+

4.) Saját tapasztalat alapján (én is használom):

Amiko HD8260+
http://muholdastv.hu/Amiko-HD-8260-Kombo-keszulek#page_artdet_tabs

Kezelnie kell még az Amiko HD8250+-nak is, mivel ez szinte ugyanaz, mint a 8260+, csupán nincs benne DVB-T2/C tuner. (Illetve a CHD 8270+-nak is, de ez utóbbi már Neked nem jön szóba, mivel ez az új Amiko család kábeleseknek szánt beltérije, ami nem tartalmaz DVB-S2/S tunert.)

Amire még felhívnám a figyelmedet: az Amiko boxok (8250+ és 8260+) egyelőre a CI+-os modul mellett „nem tűrnek meg” semmi mást, tehát az integrált kártyaolvasójuk emellett nem működik! Azaz pl. egy DIGI Smart Cam-et a modulfogadóba téve és egy UPC Direct kártyát az integrált olvasóba az utóbbi nem fog működni. „Sima” CI-s modulokkal nincs ilyen probléma, azokkal már hibátlanul működik együtt az integrált kártyaolvasó.
Összefoglalva: ha a kódolatlan adások mellett CSAK a Digi kódolt csatijai érdekelnek, akkor jó szívvel merem ajánlani az új Amiko boxokat, mert a képminőségük szuper és a csatornaváltási sebességük is gyors. Ha viszont a Digi mellett egy másik szolgáltató kártyáját is használni szeretnéd (a Digivel egyszerre), akkor az Amiko boxok sajnos még nem szuperálnak jól. (Reméljük, hogy ezt a tényleg nagy problémát előbb-utóbb egy új szoftverben mindenképpen orvosolni fogják, mivel ezen új boxcsaládnak pont ez a most még nem működő funkció lenne az egyik legfontosabb tulajdonsága.)

Bár személyes tapasztalatom nincs róla, de ismereteim alapján az Optibox beltérik nem kezelik a CI+-os modulokat, így valószínű, hogy a te Anaconda boxod sem.

read-only mode on the forum

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.