Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2251) freestailo


freestailo
őstag

hátha még beleférek, és köszönöm

16h4cWHdHqhWJrfzxGm918HYsPrRipuCeG

(#2252) ignorant válasza freestailo (#2251) üzenetére


ignorant
senior tag

Nem sokon mult, de asd futott be 4. helyre

(#2253) freestailo válasza ignorant (#2252) üzenetére


freestailo
őstag

Igen látom, fene egye meg! Sokról maradtam le? Egyébként miért osztogatod?

(#2254) ignorant válasza Antee (#2249) üzenetére


ignorant
senior tag

Lehet ket geprol futtatni.

Az elso wallet.dat-ot masold at a masik helyre, es synceld ujra a blockchaint

(#2255) almafa42 válasza ignorant (#2254) üzenetére


almafa42
aktív tag

thx

(#2256) Penge_4


Penge_4
veterán

Lekéstem... :O

(#2257) csaba951 válasza Antee (#2249) üzenetére


csaba951
veterán

>lássam annak az address-nek az egyenlegét

https://blockchain.info/ és a search mezőben megadod a pénztárca számát. Bármelyik pénztárca egyenlegét és számlatörténetet meg tudod így nézni, csak ugye nem tudni, hogy melyik pénztárca kihez tartozik! :D

Egyébként az első gépedről át kellett volna másolni a C:\Users\%user%\AppData\Roaming\Bitcoin\wallett.dat fájt. Ezt most is meg tudod csinálni. Sőt, érdemes magát az adatbázist is átvinned, így nem tart majd egy fél napig a szinkronizáció a BTC hálózattal.

Persze csak akkor, ha a második gépen lévő pénztárcában nincs semmi pénz. Ha van, akkor előbb küld át az első gépen lévő pénztárcába, és csak utána írd felül a wallett.dat-ot.

(#2258) Antee válasza csaba951 (#2257) üzenetére


Antee
tag

Köszönöm, így már tiszta! :R

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2259) csaba951 válasza Antee (#2258) üzenetére


csaba951
veterán

Ja, és persze ha valamelyik bányász pool-ban megadtad a második pénztárca számát, ott írd át az első címére!

(#2260) LLam


LLam
senior tag

hátha lesz még kedved adakozni: 1LLamX7vAZk99d2nF8iaUya9En5i5LtfQf :)

Stay hungry!

(#2261) Antee válasza csaba951 (#2259) üzenetére


Antee
tag

Mondjuk nekem az is fura, hogy a poolnál csak egy címet lehet megadni. Szóval nekem logikusnak tűnne, ha mondjuk lehetőség lenne akár workerenként külön address-t használni...

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2262) deadwing válasza ignorant (#2252) üzenetére


deadwing
addikt

Miért osztogattál btc-t? :) Most mérges vagyok mert sokáig aludtam :D

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#2263) #68216320 válasza deadwing (#2262) üzenetére


#68216320
törölt tag

Az hagyján. Én olvastam, de azt hittem csak viccel :W :D

(#2264) fsb1000 válasza ignorant (#2236) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Na.. erről lemaradtam, viszont visszautalnám a "kezdőtőkém".
Mert... igen hiszek a karmában. A racionális világ része.

(#2265) csaba951 válasza Antee (#2261) üzenetére


csaba951
veterán

Minek?! Az életben is minden boltban más bankkártyával, más-más valutával, csereeszközzel fizetsz?

Egyébként coinotron pool-ban lehetőséged van többféle coin-t is bányászni, így több címet is meg tudsz adni! Bár tudom, hogy nem egészen erre gondoltál! :D

deadwing, PeachMan - Nem azért, de nem láttatok még 0,01 BTC egyben?! ;]
Én direkt nem jelentkeztem. Hagy legyen ez az ajándék az újoncoké. Egyébként vannak olyan oldalak, ahol ingyen BTC-hez lehet jutni. A legtöbbje a reklámokból él. Akit nagyon érdekel az ilyen az keressen rá Google-n a free btc szavakra. Nyilván nem mindegyik működik, de "dolgozzatok" is meg azért a free BTC-ért! :D

[ Szerkesztve ]

(#2266) #68216320 válasza csaba951 (#2265) üzenetére


#68216320
törölt tag

Azt nem tudom mennyi btc-ről volt szó. De nem is ez a lényeg. A lényeg az ajándék.

(#2267) Antee válasza csaba951 (#2265) üzenetére


Antee
tag

Én spec még nem láttam 0,01-et sem, de it 0,1-ről volt szó! Hoppá! :DDD

Értem amit mondasz, ezért is húztam alá az előbbi hsz-ben, hogy a lehetőség az, amire én gondolok. Az meg ugye olyan dolog, hogy él vele az ember vagy nem. :) Egyébként meg az arra lenne jó, hogy tudom követni, hogy melyik worker mennyit termelt. Bár erre lehet van más lehetőség is, csak én nem tudok róla :F :)

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2268) Antee


Antee
tag

Egyébként azt csak nagyjából lehet következtetni, hogy a BFL milyen tempóban szállít, ha egyáltalán épp szállít? Mert én konkrétat még nem nagyon találtam, de sok fórumon írták, hogy jelenleg konkrétan ennyi order van, ennyinél tartanak, naponta ennyit teljesítenek, tehát kb eddigre kell az x-ediket teljesíteniük. De mi alapján?

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2269) Penge_4 válasza csaba951 (#2265) üzenetére


Penge_4
veterán

"Nyilván nem mindegyik működik, de "dolgozzatok" is meg azért a free BTC-ért!"

Az a nagy baj, hogy a DailyBitcoins kivételével az összes többi olyan nevetséges összegeket fizet, hogy kár érte a billentyűzetet is koptatni.
Értsd. A Daily Bitcoins (ami a legjobban fizet) is óránként kínál 0.00001 BTC-t, ami 24 óra alatt (ha nem alszol) 0.00024 BTC, ami jelenlegi árfolyamon 3 cent.

És óránként meg kell hozzá fejtened egy captchát. PTC oldalakkal ugyanennyit megkeresel napi 5 perc alatt. De ezek mindegyike olyan alacsony jövedelmű pénzkereseti forma, amitől még egy koldus vagy hajléktalan is többet tud keresni.

Tehát gyakorlati haszna nincs, elméletben ki lehet próbálni a rendszert, de mivel a default fee is 0.0005 BTC (amit két nap alatt sem keresel meg a legjobban fizető fauceten), maximum fee nélkül ki tudod próbálni, hogy milyen a küldés.

Szolgáltatások kellenének, amikkel lehetne pénzt keresni. Mint régen voltak a fájlmegosztók.
Jelenleg haldoklik a cserekereskedelem az egész, aminek a Dwolla befagyasztása sem tett túl jól. Ha BTC-hez akarsz jutni, akkor ~130 dollár alatt hozzá sem érdemes fognod és a legjobb módszer a helyi kereskedelem, mert úgy nem veszik le a százalékukat a fizetésfeldolgozók, amiken keresztül rugdosod a befizetésedet. Vagy bányászol, vagy esetleg keresel valami programozói, fejlesztői munkát, amiért már lehet BTC-ben is kérni a fizetést. Esetleg prostituálódsz, mint Redditen a Girls Gone Wild csoport, ahol fiatal lányok vetkőznek BTC-ért. :DDD

És ha a belső kereskedelem hiánya miatt a spekulánsok megint bedöntik az árfolyamot a bányászok fogják a legnagyobbat bukni. Mert jelenleg alpaka zoknik, USA-ban Meze Grill, illetve x millió kaszinó meg kicsivel kevesebb webshop és Donate doboz csak a pénz egy irányú mozgását teszi lehetővé.

Ez pedig a kereskedőnek/adománygyűjtőnek sem jó, mert maximum a bányászok vagy a spekulánsok tudnak adakozni és az embereknek sem jó, mert látják a Bitcoin dobozt, utánanéznek, aztán látják, hogy nem tudnak hozzájutni és beleszarnak az egészbe. Mivel az átlagemberek legkevésbé sem érteni akarják, hanem használni. Egyszerűen, könnyen. Többségük nem is szabadságharcos, ezért számukra maximum annyi érv szól a Bitcoin mellett, hogy kisebb a fee és kvázi-névtelen. De ezek az előnyök nyomban eltűnnek, amint rájönnek, hogy ahhoz, hogy BTC-jük legyen előbb át kell váltani (tehát a fee ugrott) és nem is olyan egyszerű, mint feltölteni a Paypal egyenlegüket, amit ráadásul sokkal szélesebb körben elfogadnak.

ps: Mellesleg nem véletlenül lett a hivatalos kliensben limitálva a minimum küldhető BTC mennyiség 0.000054-re, hogy ne szemeteljék tele a blokkláncot értelmetlen tranzakciókkal.

A faucetek ebből a szempontból meglehetősen károsak a közösségre, mert felesleges munkát rónak a bányászokra a semmiért és csak maguknak hajtanak hasznot azáltal, hogy a telepakolt hirdetések egy részét visszaosztják, mint "ingyen BTC". Ráadásul azon sem lennék meglepődve, ha a captcha is azért kéne, mert valami captchafejtő elosztott botnetnek küldik a megfejtett captchákat. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2270) ignorant válasza Penge_4 (#2269) üzenetére


ignorant
senior tag

Forumokon mar rengetegen dolgoznak BTC-ert. En photoshopos meg hasonlo dolgokat (amikhez lovesem sincs) szoktam igy "outsource"-olni.

Szoval a lehetoseg adott zsebpenzt keresni barkinek :)

(#2271) deadwing


deadwing
addikt

Kezd nyilvánvalóvá válni, mit is csinálnak a bfl tájékán. 1000 BTC-s eladások... Grr.

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#2272) Antee válasza deadwing (#2271) üzenetére


Antee
tag

Hol látod ezt?

Ami ingyen van, az minden pénzt megér!

(#2273) Penge_4


Penge_4
veterán

Hoppá!

Bitcoin Access Expanded to over 11 Million Users of WebMoney

Ha jól veszem ki, ez azt jelenti, hogy ha valahol kikérem WebMoney-ba a pénzemet, akkor utána a dollárt (WMZ) át tudom konvertálni BTC-re (WMX), majd azt ki is kérhetem a saját tárcámba?

(#2274) deadwing válasza Antee (#2272) üzenetére


deadwing
addikt

itt

60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

(#2275) #68216320


#68216320
törölt tag

Azt tudja valaki miért lehet, hogy solo bányászatnál a kliens-hez nem tudok local IP-vel kapcsolódni csak 127.0.0.1-el? Így mindegyik géphez fel kell tennem ugyanazt a klienst. Jó lenne, ha egyre feltehetném és a többi is ahhoz tudna kapcsolódni.

(#2276) csaba951 válasza Penge_4 (#2273) üzenetére


csaba951
veterán

Ez aztán tényleg nagyon jó hír! Magyar bankszámláról 2 USD fee-vel lehet WebMoney WMZ-re pénz tölteni. Innen meg 0,2% fee-ért lehet WMZ->WMX (USD->BTC) konverziót csinálni. :C

Sajnos a WebMoney-ról való pénzkivételt még mindig nem írta meg senki.

[ Szerkesztve ]

(#2277) moonguru válasza csaba951 (#2276) üzenetére


moonguru
őstag

Elsétálsz Oroszországba! (más megoldást nem tudok)

Monitor Guru!

(#2278) csaba951 válasza moonguru (#2277) üzenetére


csaba951
veterán

Butaság! Pont azon kevés ország egyike vagyunk ahonnan lehet használni a PayPal-t és a WebMoney-t is!

(#2279) AAntii válasza deadwing (#2271) üzenetére


AAntii
őstag

Ez már eddig is nyilvánvaló volt. A hw adott, most lehet keresni vele, aztán miután nagyobb teljesítményre lesz szükség kipostázzák az akkor már nem is olyan nagy teljesítményű dobozokat. Gondolom egy szerverteremben olyan steril körülmények megteremtése nem nagy kihívás, hogy a megrendelő ha végre megkapja majd a cuccát nem fogja tudni megmondani, hogy zsír új cuccot kapott, vagy fél évig pörgött egy szerverteremben. Az elkészült dobozok 1-2-10%-át csepegtetik az embereknek, a többi meg dolgozik, mint az állat, csak nekik. Amíg nem jelenik meg a piacon olyan gyártó, aki egyből postázza a cuccokat, addig ebben nem is nagyon lesz változás. Figyeljétek majd meg, hogy amint lesz azonnal rendelhető készlet valamelyik gyártónál, hirtelen a többinél is lesz dögivel.

[ Szerkesztve ]

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#2280) Penge_4 válasza csaba951 (#2276) üzenetére


Penge_4
veterán

Ha BTC-ben is ki lehet utalni külső Bitcoin címre, akkor nem érdekel különösebben a pénzkivét. Az érdekelne inkább, hogy mindezt unverified fiókból is lehet-e használni. Mármint, hogy fogadom a dollárt, átváltom BTC-re, majd kiutalom külső Bitcoin címre.

(#2281) ignorant válasza AAntii (#2279) üzenetére


ignorant
senior tag

Asicminer-tol lehet rendelni es egybol postaznak

Az mas kerdes hogy nagyon draga :(

(#2282) bolbatiku válasza Penge_4 (#2280) üzenetére


bolbatiku
tag

Engem is ez érdekelne. (Telefonszám már biztos kell hozzá, de ez a legkevesebb)
Meg hogy milyen árfolyamon váltják a HUFomat WMZ-re.

[ Szerkesztve ]

(#2283) csaba951


csaba951
veterán

Create WMX purse

Agreement on Property Rights Keeping

INDX Transactions Ltd., hereinafter referred to as the “Keeper”, on the one hand, and any person that accepts the given Agreement, hereinafter referred to as the “Owner”, on the other hand, together hereinafter referred to as the "Parties", have concluded the given agreement on keeping the property rights to publish entries in the distributed transactional database of the bitcoin.org peer-to-peer network, hereinafter referred to as the “Agreement”.

Subject of The Agreement.
The Keeper is hereby obliged to accept and keep the property rights, presented by the Owner, hereinafter referred to as “BTC property rights”, for a fee on conditions, stipulated by the given Agreement
The Keeper keeps records of the quantity of the Owners property rights being kept, using WebMoney Transfer automatic accounting system, hereinafter referred to as the “System”. Records (in digital format) located at the Owner’s BTC accounting credentials (Purse of X-type, Purse) verify quantitative right to make entries in the bitcoin.org distributed database in accordance to the rules published on http://bitcoin.org/bitcoin.pdf deposited and belonging by right of ownership. The accounting unit for Purses is 0.001ВТС (indicated as 1WMX), giving the right to make 100000 entries to the distributed database of the bitcoin.org peer-to-peer network.
Acceptance and transfer of BTC property rights by the Owner from one account to another is verified by the Keeper by means of the hardware-software complex of the WebMoney Transfer System by making entries about X-purse transactions, which are acknowledged by the Parties as acts of Acceptance/Delivery.
The Owner can transfer the BTC property rights, belonging to him (accounted on his Purses of X-type), in part or in full to other Owners (members of the System) using the accounting means of the System.
BTC is kept jointly with the BTC of other Owners in the form of records on the Keeper’s accounting credentials in the distributed database of the bitcoin.org peer-to-peer network.
The agreement is concluded on conditions of keeping BTC property rights until they are claimed by the Owner.
Rights and Obligations of the Parties
The Keeper is hereby obliged:
To provide safety of BTC property rights in accordance to the conditions of the Agreement.
To return BTC on the Owner’s demand in a quantity, corresponding to the quantity, verified by the record at the Owners accounting credentials at the moment of such returning.
Not to use the BTC property rights, transferred for keeping, without permission of the Owner.
To notify the Owner immediately about the necessity to amend the conditions of BTC property rights keeping, provided by the Agreement. Amendments to the Agreement are considered as accepted by the Owner upon expiry of 5 (five) days from the date of its publishing on the website of the System, except for changes in p.6.1, becoming valid upon being published on the website of the System
The Keeper has the right:
To refuse to fulfill his obligations unilaterally if the details, specified by the Owner, turn out to be invalid or inaccurate and prevent from being identified correctly, as well as in case the Owner violates p. 2.3.2, 6.1, 6.2 of the Agreement, codes, policies, rules and other documents of the System. With that, the Keeper obliges to return the kept property to the Owner’s accounting credentials, specified by the Owner by means of the procedures of the WebMoney Transfer System.
To draw third parties fulfill the obligations under the Agreement.
The Owner is hereby obliged:
To specify his true and valid details when concluding the given agreement.
To inform the Keeper in due time and to annul the Agreement in case of changing the country of residence, if this country is listed in p. 6.1 of the Agreement.
The Owner has the right:
To manage the BTC property rights, which belong to him, as he sees fit, including transferring and selling them to third parties.
Liability of the Parties.
The Keeper is fully responsible for the BTC property rights, transferred to him for keeping under the Agreement, except in cases when loss, shortage or damage occurred due to force majeure circumstances, or as a result of cessation of functioning of the bitcoin.org peer-to-peer network.
Only the Owner is liable for legal and correct usage and spending of BTC property rights as per legislation in force of the country of Owner's residence. The Owner personally bears criminal and civil liability for violation of p. 2.3.2, 6.1 and 6.2 and for any unlawful actions, taken by him using the Purse and/or the accounting means of WebMoney Transfer System.
Return from Keeping.
BTC property rights are returned to the addresses of the bitcoin.org peer-to-peer network, specified by the Owner, by a free of charge transfer from the Keeper's bitcoin.org addresses. Return from keeping is performed automatically by software means of the Keeper in an hour after receipt of return address from the Owner. Following the return to the address, specified by the Owner, the Keeper transfers the bitcoin.org ID of the return operation to the Owner by means of the WebMoney Transfer System.
Order and Form of Settlements.
For providing BTC property rights keeping services, the Owner disburses a fee of 0.8 (eight tenths) % of the BTC property rights quantity, transferred from the Owner's accounting credentials in the System to the accounting credentials of third parties, but not less than one hundredth of an accounting unit (0.01 WMX) and no more than fifty units (50 WMX). The given fee includes all expenses of the Keeper under the Agreement.
The Keeper's fee is deducted by the Keeper on an uncontested basis by transferring BTC property rights by the Owner in the amount of the fee at the moment of transferring of BTC property rights to a third party is being performed.
Additional Conditions.
The Agreement cannot be concluded with an Owner residing in the following countries: Syria, Iran, Iraq and Afghanistan. The list of the countries and persons can be modified by the Keeper unilaterally at any time.
Services are not provided and BTC property rights transfer operations are not performed in case the Owner reside the countries, specified in p. 6.1 of the Agreement, except for the operations directly related to obtaining BTC property rights, transferred to the Owner by the Keeper.
If accepted, the given Agreement, available on the server of the System in the Internet, is considered as concluded electronically on the proposed conditions and becomes valid upon the moment of the receipt of BTC property rights for keeping, confirmed by the System.
The Agreement becomes abeyant and is considered as annulled on the Owner's initiative at the moment of removal of the Purse of X-type performed by the Owner. The Agreement cannot be annulled if the balance of the above mentioned Purse is non-zero.
The parties acknowledge electronic documents, drawn up with the help of the WebMoney Transfer System (namely Acts/Statements of Acceptance/Delivery, Purchase and Sale Agreements, Inventories, Logs and Balance Sheets) as legally binding and equivalent to similar paper documents.
The Keeper is obliged to draw up a paper copy of the given Agreement after the Owner's presenting of his identification with the System, documents, confirming his competence, accounting credentials and paper copies of the Agreement signed by the Owner.

INDX Transactions Ltd.
Postal address: P.O. Box 3321, Road Town, Tortola, British Virgin Islands.

_________________________________________________________

WMX funding/withdrawal gateway

The service of keeping and transferring your BITCOIN ownership rights is provided by INDX Transactions LTD, the WMX Underwriter. The terms of service providing are set forth in the Agreement (Agreement on Property Rights Keeping), accepted by WebMoney Transfer system users upon creating X-purses. Your BTC ownership rights being kept are verified by depositing the corresponding amount of WMX (warehouse's receipts) on your X-purse. The Underwriter has set rates: 0.001BTC = 1 WMX.

Depositing WMX to your purse is executed by The Underwriter only after receiving over 6(six) bitcoin.org peer-to-peer network database verifications of your BTC transaction to the address provided by The Underwriter.

The Underwriter accepts any amounts of BTC for keeping, but depositing WMX to your purse is executed only for the amounts exceeding 0.0001 BTC.

Withdrawing BTC is possible only for the amounts exceeding equivalent of 1.00 WMX. The Underwriter’s withdrawal fee is 0.0005 BTC (paid by The Underwriter upon making a transaction).

BAT administrator at Capitaller.ru can operate from its` WMID here

[ Szerkesztve ]

(#2284) fsb1000 válasza Penge_4 (#2269) üzenetére


fsb1000
nagyúr

"Mivel az átlagemberek legkevésbé sem érteni akarják, hanem használni. Egyszerűen, könnyen. Többségük nem is szabadságharcos, ezért számukra maximum annyi érv szól a Bitcoin mellett, hogy kisebb a fee és kvázi-névtelen.
"
Ebben van igazság.

(#2285) csaba951 válasza csaba951 (#2283) üzenetére


csaba951
veterán

Trasferring BTC to Guarantor
fee: 0%
from what: electronic money
how long: in 1 hour
Details

Ok, megvan! https://wmx.webmoney.ru/-n belépsz. Bal oldalon a Funding menüpontban lehet legyártani azt a BTC address-t amire fogadni lehet a BTC-ket. Alatta a Withdrawal menüpontban pedig meg lehet adni a saját (külső) BTC számlaszámot. Király! :C

A WebMoney Light-ban meg a szokásos exchange menüpontban lehet WMZ->WMX vagy WMX->WMZ váltást csinálni. Előbb rosszul írtam, nem 0,2 hanem 0,8% a free. De szerintem ez még mindig bőven jó.

(#2280) Penge_4
Erre a kérdésre csak később tudok válaszolni. Most egy Formal passport-ről bejönnek a megfelelő oldalak. Szerintem menni fog Alias Passport-el is.(limitek)

Transaction limits with SMS or ENUM-confirmation of transactions enabled:
Passport type: alias and formal
WMZ
Monthly Limit 3000 - USD
Weekly Limit - 1500 USD
Daily Limit - 600 USD
24-hours’ Limit - 600 USD

Hm. Mondjuk BTC esetén ez nem is olyan sok, viszont eddig (sima webshop-os) vásárlásra több mint elég volt nekem. :(

(#2282) bolbatiku
Nagyjából az OTP Bank valuta eladási árának közelében szoktak váltani HUF->USD-ra. Nincs jelentősebb eltérés. Viszont nincs sok választási lehetőséged, az összes többi feltöltési mód csak akkor elérhető ha Oroszországban tartózkodsz (de ott aztán van belőle rengeteg féle).

Igen, kell hozzá egy mobil telefonszám, de szerencsére jó a magyar is, nem kell orosz mobilnak lennie! :D

[ Szerkesztve ]

(#2286) fsb1000 válasza ignorant (#2281) üzenetére


fsb1000
nagyúr

1 db ilyen bányászmasinának az ára nettó 1,3MFt, ha x vám és 27% áfa terheli, akkor kb 1,7Mft-t kell fizetni 11 GH/s-ért.
10-11GH/s -hez 18 db HD 7970 VGA kell, ami 1,8Mft, ez ugyan nagyságrendelig egyezik, de ehhez még kb 4 db PC alapot is össze kell dobni, azaz összesen 2.1-2.2MFT-lenne az induló költség és utána még az üzemeltetési költség is a sokszorosa lenne.

Szóval úgy gondolom jól van belőve az ára. Aki nagyban bányászik, annak jobban megéri mint 22db VGA-val kinlódni
...

Ja ha nem változik semmi akkor 7-8 hónap altt megtérül a beruházás. Utána havi 10BTC nem rossz...

[ Szerkesztve ]

(#2287) Penge_4 válasza csaba951 (#2283) üzenetére


Penge_4
veterán

Fasza. Akkor ezek szerint nem kell hozzá verified fiók? Vagyis a limitek arra vonatkoznak, hogy havi 3000 dollárt tudok forgalmazni anélkül? Mert az nekem bőven elég. :)

[ Szerkesztve ]

(#2288) csaba951 válasza Penge_4 (#2287) üzenetére


csaba951
veterán

Igen, azt jelenti. Viszont egyszerre teljesül a havi/heti/napi/24 órás limit. Tehát pl. naponta max. 600 USD, hiába nem használtad ki a havi 3000 USD keretedet.

Ebben a pillanatban:
WMZ->WMX 118,48 USD
visszafelé ugyanennyi

MTGOX
Last price:$130.31457
High:$132.02274
Low:$125.11000
Volume:36439 BTC
Weighted Avg:$128.56451

[ Szerkesztve ]

(#2289) bolbatiku válasza csaba951 (#2283) üzenetére


bolbatiku
tag

Hát ettől nem lettem sokkal okosabb pedig még át is olvastam.
Úgy látom ahhoz hogy feltöltsem a számlám elég csak megadnom az adataimat, de ahhoz hogy elköltsem (pl WMX-et vegyek) már verifikálnom is kell.

Olyat lehet hogy a saját nevemen lévő verifikált fiókomra egy másik néven lévő bankszámláról fogadjak pénzt?
Vagyis tudok fogadni pénzt másik bankszámláról is, vagy arról amivel beregisztráltam?

(#2290) Penge_4 válasza csaba951 (#2288) üzenetére


Penge_4
veterán

Gondoltam, de úgy is bőven jó. Az 134 ezer HUF. Havonta nincs annyi jövedelmem, bakker. Pláne nem internetes bizniszekből. ;] A Paypal-on sem nőttem ki a havi 21 000 HUF-os kiutalási limitet.

Én lennék a legboldogabb, ha kinőném ezeket a limiteket, akkor nem rágnám a szart tranzakciós díjakon és hasonlókon. :D

(#2291) bolbatiku válasza csaba951 (#2288) üzenetére


bolbatiku
tag

En úgy értelmeztem hogy ezek a limitek csak a webmoney_keeper_mini-nél érvényesek amivel viszont nem lehet WMX-et venni.
https://wiki.wmtransfer.com/projects/webmoney/wiki/webmoney_keeper_mini_financial_restrictions

Ahhoz hogy a transfer systemet is használhassam mindenképpen kell egy passport
"Each WebMoney Transfer system member must have a WM Passport."

Formal passportal csak fogadni lehet pénzt

Ha verifikálják "initial passport" lesz, amivel már költeni is lehet.

De ne így legyen.

(#2292) csaba951 válasza bolbatiku (#2289) üzenetére


csaba951
veterán

>Olyat lehet hogy a saját nevemen lévő verifikált fiókomra
>egy másik néven lévő bankszámláról fogadjak pénzt?

Nem, nem lehet ilyet csinálni sem WebMoney-n sem PayPal-on.

>Formal passportal csak fogadni lehet pénzt

Na, ez konkrétan nem így van. Költeni, fogadni tudsz WebMoney számlák között bármelyik passport-tal. Meg kb. mindenhol, ahol elfogadják a WebMoney-t. Csak figyelni kell a limitekre (bár szerintem a legalapabb 24 órás 200 USD limit is sok mindenre elég).

>Ha verifikálják "initial passport" lesz, amivel már költeni is lehet.

Initial csak ahhoz kell, hogy a magyar bankszámla -> Webmoney irány menjen. Meg valószínűleg a kifizetéshez is jól jön.

[ Szerkesztve ]

(#2293) AAntii válasza fsb1000 (#2286) üzenetére


AAntii
őstag

Az üzemeltetési költség miatt éri meg a céleszköz a videokártyafarm helyett.
Jobban jár az ember, ha elutazik Kínába és hazafelé hoz egy ilyen kártyát valami trükkös módon, árban ugyanott lesz, de legalább világot lát. :) Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a vámosok hogy állnának a kérdéshez, mivel ha valaki ránéz a kártyára nem biztos, hogy egyből levágja, mekkora értékű holmiról van szó és mi egyáltalán.

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#2294) fsb1000 válasza AAntii (#2293) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Egyetértek. De szerencsétlen KKE user nem fog 2 millát egyszerre kifizetni, hanem 1-2 VGA-ból kezd farmot építeni. Aztán fejleszti mint régen a zsigulit.

(#2295) AAntii válasza fsb1000 (#2294) üzenetére


AAntii
őstag

Hogyha a jelenlegi megtérüléssel lehetne számolni, akkor aki pénzt tud szerezni a projektre, tuti megoldaná, mint ahogy sokan meg is oldották.
Én csak amiatt akarok 7870-et venni a jelenlegi gtx 660-am helyett, hogy egy BTC-re valót összehozzak pár hónap alatt és mikor a többiek már milliárdosak lesznek belőle, mert a BTC-t a 7 kilós aranyrudakkal váltják 1:1-ben, akkor el tudjam mondani, hogy nekem is van 1 :)

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#2296) fsb1000 válasza AAntii (#2295) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Én most vettem egy 5870-et, csak azért hogy kipróbáljam a bányászkodást. Kb ugyanazt tudja mint a 7870, azaz 2 hónapig kéne 0-24-ben járatni, hogy 1 BTC-t megtermeljen. És ehhez 0,5BTC-nyi energiát kell megfizetni.

Azaz kb. fele pénzért "veszel" BTC-t bányászással(de 2 hónapig zúg és melegszik a gép), mintha most 150 USD-vel végigjárnád a vásárlási folyamatot aminek a végén lesz egy BTC-d, ami jelenleg 128 USD.

Ha a PC lakásban van és majd légkondizol nyáron, akkor dupla annyi energiát fogyaszt a bányászat. Vagy ha van pincéd garázsod, akkor veszel másik gépet hogy oda száműzd, mert a főgépeddel játszani akarsz, meg 3 nap után zavar a zúgás.
És a köv havi fizudból spórolsz még egy 7870-re, mert azért mégiscsak jobb 800 KHs-t nézegetni a monitoron mint 400-at. Aztán később még egyet levadászol az apróról, mert nehogymár 1GH/s alatt legyél, de ahhoz már kell egy másik táp is, riser vagy jobb alaplap.

Aztán rádöbbensz, hogy csak egy pici hangya vagy a rendszerben, mert van aki nem havonta, hanem naponta termel 1-2 BTC-t.

(#2297) AAntii válasza fsb1000 (#2296) üzenetére


AAntii
őstag

'Aztán rádöbbensz, hogy csak egy pici hangya vagy a rendszerben, mert van aki nem havonta, hanem naponta termel 1-2 BTC-t.'
Tisztában vagyok én ezzel már most is. Szeretek kosarazni is, miközben tisztában vagyok vele, hogy sosem fogok úgy játszani, mint LeBron James. :K

"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."

(#2298) fsb1000 válasza AAntii (#2297) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Egyetértek.
Ha Woody Allen lennék, akkor azt mondanám: Én a szexszel vagyok így.

(#2299) bolbatiku válasza csaba951 (#2292) üzenetére


bolbatiku
tag

Akkor amíg nincs verifikált "initial passport"-om, addig arra jó ez az egész hogy feltölthetem náluk a WMX számlám bitcoinnal, beválthatom WMZ-re meg hasonló WM-ekre amit elkölthetek a beváltóhelyeken, igaz?
Mindezt elméletileg kamu adatokkal is megtehetem.

Neked sikerült végül verifikálni?
Van amit mostmár másképp csinálnál?

(#2300) csaba951 válasza bolbatiku (#2299) üzenetére


csaba951
veterán

Irány a WebMoney fórum!

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.