Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2882) DeFranco válasza atti1848 (#2878) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Az Alpin A2 egy régi fejlesztés, már A4-nél járunk (itthon érdekes módon nem láttam sehol), tavaly A3 ment, az egy nagyon jó gumi, de ez az A2 szerintem minden bizonnyal beragadt, öreg vacak, én nem venném meg.

Én több emberrel egyeztetve itt a fórumon úgy döntöttem, hogy a téli szett esetében rászánom a pénzt a tényleg minőségi gumira, még pedig a következő három színtisztán gyakorlati okból:

1: egy esetleges koccanás esetén csak egyetlen elemcsere, vagy sérült elem javítás többe kerülne, mint az elfogadható és a legjobb gumi közötti árkülönbözet, nem is beszélve arról, ha országúton történik valami és nyílik a légzsák, vagy árokba borulás van

2: ha esetleg akármi, bármi történik bármilyen okból kifolyólag az úton, akkor nem akarom az árokparton tépni a hajam, hogy lehet sokkal könnyebben megúsztam volna az egész esetet egy jó gumival ami megfog

3: itteni vélemények szerint (is) egy amúgy viszonylag jól teljesítő de olcsóbb gumi hamarabb öregszik el, keményedik fel, mint egy prémium, és ha előbbi 3-4 év után már rideggé válik és annyit sem tud mint a legolcsóbb elkerülendő vacak, és utóbbi kihúzza 6 évig (már pedig kihúzza) akkor gyakorlatilag jobban jártam a drágábbal (persze ha nem fékezem el, nem vágja szét a kátyú, stb.)

Én két gumi között vaciláltam, Continental Winter Contact TS850 (tesztnyertes, legszebb, legjobb) és Barum Polaris 3. A kettő között 4 gumi esetén van 20k különbség az én esetemben (60-80k). Ha a Pola 4 évig bírja, a Conti meg hatig, már jó vagyok, és eközben sokkal nagyobb biztonságban tudom magamat meg aki mellettem ül, lásd fent.

Tényleg drága ez a gumiméret, most nézem, de van váltómérete, itt egy kalkulátor: [link], egyébként az én méretem (185/65R14) jó lenne a tiédre is, igaz akkor kellene felni is, esetleg 185/60R15, az elég széles, jó lenne a felni, és olcsóbb is, meg kevésbé "peres" ami télen talán jobb, de ez szubjektív.

Itt találod meg a teszteket, amiket én kigyűjtöttem: [link] nézz körül, mert külön méretekre külön tesztek vannak, 185/60R15-re tesztelt az adac pont. Itt ki vannak gyűjtve az általam ismert többé-kevésbé elfogadható boltok is, sőt, az én méretemre (185/65R14) kigyűjtöttem az árakat is, és összesítettem a teszteket: [link]

Amire én legjobban figyeltem az a víz, mert abból van itthon a legtöbb télen, utána hó aqaplanning és jég, utána a többi. Lehet látni, hogy azért a prémium márkák nem véletlenül vezetnek, lényegesen többet tudnak, és igaz marhára fáj az áruk, de végül én azt mondtam, hogy ne ezen múljon a dolog, kifizetem, a biztonság mindennél fontosabb.

Mivel Contit nem lehet kapni a méretek többségében itthon (a Continental Magyarország szerint nem is lesz, leghamarabb decemberben-talán) ezért én Dunlopot vettem, abból még pont volt 4 db, 185/60R15-ben is van még pont négy ott ahol én vettem.

Én ennyit tudok hozzátenni, én úgy döntöttem ebben most nem alkuszom meg, innentől kezdve gondold át.

@!Overdose!: kicsit guglizva 6x15-ös...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.