Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Amazon

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-30 19:36:34

LOGOUT.hu

Amazon topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9475) tompa55


tompa55
csendes tag

Sziasztok! Futárszolgálat a téma.

Szokott valaki UPS-kiszállítással csomagot kapni az Amazonról? Én a német Amazonról rendelek 10+ éve elég sokat, és csak akkor kapom meg, ha nem az UPS vagy a magyar posta a futár. A magyar postát szerencsére csak az osztrák posta használja partnerként, ez ritkán van, az UPS viszont random feltűnik, és ilyenkor garantált, hogy visszamegy a csomag a feladónak.

Az UPS azt állítja évek óta, hogy nem kapnak se címet, se telefonszámot az amazontól, és a csomagon sincs rajta, ami egyrészt röhejes állítás, másrészt ha igaz lenne, akkor a többi futárszolgálat se tudna kiszállítani.

Az igazság ezzel szemben az, hogy ha az expressone vagy a dpd szállítja ki, akkor előtte kapok sms- és email értesítést, linket az egyeztetéshez, illetve a futár fel is hív, hogy otthon vagyok-e. Ezekkel még soha nem volt gondom. Az UPS évek óta ugyanazt a hülyeséget hangoztatja, hogy miért nem hajlandó kiszállítani, és minden lepattan róluk. Hiába van UPS-fiókom is, benne minden elérhetőséggel, hiába van összekötve az amazon-accountommal, ezek egyszerűen nem léteznek nekik. Nem lehet semmilyen managerhez eljutni, csak a flegma és ellenséges ügyfélszolgálatos nőig.

Most jogi eljárást akarok indítani ellenük, ügyvéddel konzultálok. Nehéz ebben a helyzetben egy világos kártérítési igényt megfogalmazni, mert egyrészt nem sokmilliós értékekről van szó, másrészt azt mondják, hogy nekem nem tartoznak semmivel, az amazon követelhet bármit rajtuk legfeljebb, a hibás teljesítésért. Az amazonnal is beszéltem, ők pont azt mondják, amit vártam, hogy majd utánanéznek, meg egyéb bullshit, de semmi konkrét akcióterv. Arra se tesznek ígéretet, hogy kirúgják a magyar UPS-t, pedig ez lenne az egyedüli megoldás.

Az érdekelne, hogy ez csak velem történik-e folyamatosan, vagy létező problémáról van szó és más is látott már ilyet.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Amazon
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.