Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24900) Anakin007


Anakin007
aktív tag

Sziasztok!

Optimalizációban szeretnék egy kis segítséget kérni, 64 bites Mint 17.3 kde-vel, Aspire E5-ös gép, uccsó degenerációs I3, 4gb ram, tehát van azért erőforrás egy alap kde-hez :)
Indítás után napokig jó, de mivel nem szoktam kikapcsolni, csal lecsukással elküldeni aludni, egyre lassabb lesz de annyira, hogy egy új lap a böngészőben (Chromium) v. egy kate elindítása 5-10mp-et is igénybe vesz néha, mint egy szar windows 5 év után, swap-el ezerrel.... Restart, utána jó 1-2 napig.
Most is pl. a mem azt jelzi, hogy ~200Mb szabad ram van a 4gigábaól és csak egy chromium fut 1 füllel a céges proginkal és egy opera szintén 1 füllel, benne most a PH!, meg egy skype....
Nem részletezem honnan, miért tudom, hogy a Chromium benne van a lehetséges okokban, de nem nélkülözhetem sajnos, a céges szoftverünk csak ebben fut majdnem hibátlanul az IE-n kívűl, más weboldalakat más böngészőben nézek, mert 5-6 fül a Chromiumban és kifagy a gép szinte, kb. 5 perc mire eljutok egy konzolig és kill-el kilövöm... utána sem olyan gyors, fél perc mire elment 4-5 excel-t és újrainditható..
Valahogy nem lehet korlátozni a memória használatot egyes programokra v. hogy maximalizálni a szálak számát? Hogy tudom megnézni, mi foglal és mennyi ram-ot a top-on kívűl? V. vmi liuxos "memória felszabadító" eszköz, amit cron-al indítgathatnék X időközöként ?

[ Szerkesztve ]

Ha Isten létezne, hinnék benne.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.