2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HUAWEI Ascend G700

Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

[ ÚJ TESZT ]

Kiválasztás, rendelés és szállítás

Elvárások:
- legalább 4”-os kijelző, legalább qHD felbontással
- legalább 2 magos SoC
- legalább 1 GB RAM
- nézzen is ki valahogy
- ne kerüljön egy Közép-afrikai ország éves költségvetésébe

Néhány „kedvezőnek" nem mondható szolgáltatói ajánlatot követően fordultam a kínai telefonok felé. Miért kínai? Elsősorban kíváncsiság, meg amire nem az van írva, hogy "Made in PRC", az úgyis hamis, szóval, ha már úgyis ott készül, legyen echte kínai…

Miért ekkora dög? Mivel a 4”-nál csak kicsivel nagyobb a 4,5”, annál meg az 5”. Ekkora méretben azonban annyi készülék van, mint ebbundában az élősködő. Melyik legyen???

Több hónap teszt- és fórumbújás, több GB YouTube videó után a listám három készülékből állt. Ezek a Lenovo P780 (fém hátlap, név(?), nagy akku), a ZTE V987 (tűrhető kinézet, jó(nak tűnő) kamera) és cikkem tárgya, a Huawei G700 (sok RAM és na igen, szép) voltak. Közben akadtak mások is, pl a Jiayu G4, Zopo C2, THL W200, de ezek valamiért mind kiestek.

Végül két készülék, a Lenovo P780 és a Huawei G700 maradt. A választás 40% racionális, 60% emocionális érvvel a Huawei G700-ra esett. Az is segített a döntésben, hogy 2008 óta használok Huawei mobilkommunikációs eszközöket – 3G modem, Wi-Fi router – és jól bírják a kiképzést, pedig kapnak a pofájukra rendesen.


Huawei G700 (forrás: www.huaweidevice.com)

A telefont a Tmallbox-tól rendeltem 2013. október 11-én. Először...

A vásárlás gördülékenyen ment, aki vásárolt már az eBay-en, itt is boldogul. Viszont a Tmallbox a légipostai szállításért 4-6 $-t kér és a PayPal-os fizetésért is perkálni kell, a vásárolt áru 4%-át. Így az ár 266 $ lett.

Két hétig a rendelésem „Feldolgozás alatt” státuszban állt, TN-számot persze nem kaptam. Közben a távol-keleti posták ismét „hisztizni” kezdtek, kínai barátunk is szeretett volna még egy kis baksist.
Itt meguntam, és visszakértem a pénzt. Első vásárlásnak kicsit rossz tapasztalat volt. Nézhettem másik forrás után.

„B” terv, Antelife. Árban kedvezőbb, majdnem 20$-ral kevesebb. Színben kompromisszumos, csak fehér volt náluk. Garanciaidőben visszalépés, fél év.
„C” terv, Minideal. Árban nem annyira kedvező, kupon sincs, 268$-ért vesztegetik. De legalább van fekete, és a garanciaidő is 1 év. (Tudom, kitörölhetem a kínai garanciával, de akkor is…)

Némi rágódás után így lett Minideal, az újabb vásárlásra 2013. október utolsó napjaiban került sor. Egyéb rejtett költséggel nem találkoztam. Szerencsére ekkorra a forint is kicsit magára talált. A csomagom 2 nap után előkészítés alatt állt, majd újabb 2 nap után kaptam TN-számot, ami 1 nap után élt. November 4-től szerepelt a Célországba elküldve státusz, ahová november 12-én meg is érkezett. Ezt követően került a vámra, ahol eltöltött 8 hosszú napot, és annak rendje és módja szerint el is hasalt.

A pakkot a rendelés leadásától számított 26 nap után, november 21-én a Királyi Magyar Posta jóvoltából vehettem át, kb. 16.000 Ft-nyi működési hozzájárulás államkasszába való befizetéséért cserébe. Mit ne mondjak, nem repestem a boldogságtól, de bele volt kalkulálva. Különben is. Törvénytisztelők vagyunk, ugyebár!?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

    Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.