2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HUAWEI Ascend G700

Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények

Az alábbi bemutatóban leírtak a szerző szubjektív véleményét tükrözik. Nem muszáj vele egyetérteni, lehet vitázni, ha hülyeséget írt ki lehet javítani, de kéretik nem köpködni!

Első cikkemben, ami a Plantronics Ml-18 BT headsetről szólt, „megfenyegettem” a közösséget egy kicsit nagyobb hangvételű írással. Íme.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


Nokia E50 (forrás: GSMArena.com)

A teljes mobilos élettörténetem taglalásától tekintsünk el. Lényeg a lényeg, 2001-től van ilyen-olyan mobiltelefonom, ezt a történetet kezdjük 2007 májusában. Ekkor került hozzám az első okostelefonom, egy Nokia E50. Igen, az is az volt, még akkor is, ha nem "odanyúlós" volt. Elegáns, kecses alakja, fém háza maga volt A MINŐSÉG! Legalábbis nekem.


Nokia 5230 (forrás: GSMArena.com)

Három évig szolgált hűségesen, majd megindult a vezérhangya. Kellett volna valami jobb telefon meg egy navi is. Külön-külön nem ment, így kompromisszumként lett érintőkijelzős telefon, egy Nokia 5230.
A "kiskrumplira" sem tudok rossz szájízzel emlékezni, bár érezhető volt, hogy a Symbian S60 és az érintőpanel nem jó barátok.


Samsung Galaxy ACE (forrás: GSMArena.com)

2012-ben úteg... útleg... útegláz... izé, útelágazáshoz érkeztem. Merre tovább? A Symbiannak láthatóan befellegzett, az Apple filozófiájától kiütést, a Windows Phone csempéitől pedig hidegrázást kaptam. (A trollkodást megelőzendő, mindkettő platformot próbáltam! Nem, nem birtokoltam, PRÓBÁLTAM!) Emellett egy volt kollégának hiányzott a "zájfónszag", és a három hónapos Galaxy ACE-e túl jó ajánlat volt.

Így lettem robotos. Ahogy jobban megismertem, úgy tisztult, hogy mi tetszik benne, és mi nem. Ami nem, inkább a készülék „bűne”, mintsem a rendszeré. A sebesség hiányával az ideális CM ROM megtalálása után nem volt akkora probléma, azonban nehezen toleráltam a kis kijelzőt, hogy 2-3 „gombot” nyomkodok gépelés közben. A rendre elfogyó belső tárhelyről nem is beszélve. A telefont autós navigációnak is használom, és a 3,5” sem valami acélos.

A fokozódó ingert, elhatározás követte. CSERE! OK csere, de mire???

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

    Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.