2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HUAWEI Ascend G700

Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

[ ÚJ TESZT ]

Doboz és tartozékok

A doboz szerintem egy kisebb háborút is átvészelne. A külső doboz vastag többrétegű masszív karton, sárga ragasztószalaggal alaposan körbetekerve. Hogy ez miből van, nem tudom, de európai fajtársai sírnának ezt látván. Sniccer Úr is sikított, amikor belevágtam a szalagba.
Miután sikerült kibontani, haladtam befelé.

Belül rejtőzött a telefon doboza, amit Ming pufifóliába bugyolált. Jó alaposan. Volt rajt vagy 1,5 m. Emellett legnagyobb meglepetésemre ferde szemű barátunk behajított még egy csomag kijelzővédő fóliát és egy fekete szilikon tokot is.

Mindezeket úgy, hogy nem is kértem és nem is jelezte, hogy „járna” a csomaghoz. A gesztus baráti, még akkor is, ha ezeknek az ára a bagatell kategóriát képviseli, és feltehetőleg hegyekben állnak nála. A telefon doboza mezei Huawei-es, oldalain a gyártó logóival és a termék nevével, tetején a telefon katalógusfotójával, az alsó részen a tyúklábbetűs specifikációval és a „sarki zug GSM üzlet" zárómatricáival, ahol Ming vette nekem a telefont. Gyanítom a bolt és Ming elég szoros kapcsolatban állhatnak egymással.

A helykihasználásban kínai barátaink elég jók, a „nagy” dobozban egy kisebb dobozon csücsült a zacsiba bugyolált telefon, teljes nevén a Huawei Ascend G700-U00*. A kisebb dobozban műanyag szütyőkben a tartozékok, (microUSB kábel, akkumulátor**, felvevőgombos vezetékes stereo headset, töltőfej- és adapter), valamint tyúklábmintás papírhulladék. (Kézikönyv, illetve kézi poszter, garanciafüzet és egy 2014-es naptár - ezen a ponton jót kacarásztam én is és a körülöttem álló nyálcsorgató kollégák is - persze mindez ékes kínai nyelven és tele IMEI-matricákkal).

*:
Az Ascend G700-ból tudomásom szerint két fő variáns létezik. Ezeket „U” és „T” jellel különböztetik meg. Ezek több altváltozatban kaphatóak. Az U00 a kínai belpiacos dualSIM, az U10, az EU-s piacra szánt dual SIM, és az U20, single SIM. Ezek WCDMA szabványú 3G modemmel rendelkeznek.

Emellett létezik, a G700T, ami 1 és 2 GB RAM-mal, illetve 4 és 8 GB ROM-mal rendelkezik és TD-SCDMA szabványú 3G modemmel szerelik.

**:
A telefon dobozát odaát felbontották, mivel a készüléket rootolták. Bár ne tették volna… Az akkumulátor a telefonban volt, a kontaktusok fóliával leragasztva. A többi tartozék természetesen bontatlanok és hiánytalanok voltak.

Az USB-kábel átlagos hosszúságú, mondjuk lehetne hosszabb is, adat- és töltőkábel egyben. A telefon számítógépről is képes töltést felvenni, azonban így elég sokáig tart a folyamat. Az apró töltőfej esetemben kínai szabványú, amihez mellékeltek egy EU adaptert. A feladatát ellátja, tölti a telefont, a minősége jó(nak tűnik). 1 A-es, töltés közben nem melegszik, nem cicereg és fantomérintések sincsenek. Szép, nyomott Huawei logós, csak kérdés, ki a beszállító…

Az adapter olyan amilyen, általában hajlamos bent maradni az aljzatban, ahonnan kijönni viszont nem szeret. Mindegy, van egy EU-s végű 1 A-es Huawei töltőm, a G700-zal kipróbálva simán vette az akadályt, igaz, az melegszik és cicereg is…

Az akkumulátor lithium polymer technológiát használ, 3,8 V-os és 2150 mAh kapacitású. Az 5"-os MTK platformos mezőnyben ez nem kicsi, nem nagy, hanem átlagos. A mellékelt töltő is és a sajátom is viszonylag gyorsan képes feltölteni, amit a telefon jelez is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • Galaxy Note 3 - a Jedi visszatér

    Az első okostelefon 2.3 GHz-en, 3GB RAM-mal és 150 Mbit-es hálózattal, de vajon mire elegendő ez?

  • Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

    Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.