2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaocai X9 okostelefon - A legjobb?!

Ismét egy kínai telefon: dual SIM, moddolt Android, jó akkumulátor, korrekt hardver, nagyon olcsón!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Minden ami a következő oldalakon elhangzik, csak az én véleményem, hibák, hiányosságok lehetnek benne.

Blogolás

Igaz, még egész jól elvoltam a Samsung Galaxy S-emmel, de már azért kacérkodtam a gondolattal, hogy célszerű lenne lecserélni, néha többet gondolkozott a kelleténél egy-egy feladaton, és az igazat megvallva, én nem nagyon találtam rá olyan 4.x romot, ami pár hétnél tovább is gyors és bugmentes maradt volna.

Az igényeimnek talán egy iPhone felelt volna meg a legjobban, de sajnos a 4" kijelző mérete miatt esett ki, az 5 pedig az ára miatt. A WP tőlem távol áll, így Androidban gondolkoztam, de ami tetszett is, vagy túl nagy volt a kijelzője, vagy túl vastag volt, vagy túl drága stb., tehát nem igazán találtam olyat, ami miatt a jó öreg telefonomat le akartam volna cserélni.

Aztán egyszer csak rábukkantam a kínai telókra. Nagy választék, mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt, olyan nagy a kínálat, hogy minden kategóriában lehet telefont találni, ami a szűrésünknek megfelel.

Rendelés

Az Antelife oldalról rendeltem, 155 $ volt a telefon ára, erre jött 27% ÁFA és 1.220 Ft kezelési költség a postának, sajnos én nem úsztam meg a tréfa fizetését, de mondanom sem kell, még így is nagyon megérte az árát. A kínai 1 hetes munkaszüneti ünnepbe is beleestem, így 3 hét alatt kaptam kézhez a telefont, ha a munkanapok számát nézzük, akkor kereken 10 munkanap volt. Volt nekik készleten, azonnal küldték, minden ment simán.

A telefon

Hosszabb keresgélés után találtam rá a Xiaocai X9-re, ami idén nyáron jelent meg, első ránézésre és további utána olvasás után is minden igényeimnek megfelelt. A kínai telefonok esetében mindig kritikus pont, hogy mennyire lesz használható a készülék, szoftveresen mennyire tudja hozni azt a szintet, amit a nagy márkák hoznak, vagy csak bosszantani fog minket a bugokkal. Pár évvel ezelőtt az ilyen kínai telók sokszor használhatatlanok voltak.

Erre a telefonra a Xiaocai saját ROM-ot fejlesztett, ami a Cai OS névre hallgat, ebből arra lehet következtetni, hogy valamilyen szinten komolyan vették a dolgot, és dolgoztak a telefon szoftveres optimalizáltságán egy kicsit. Igaz csak pár napja van meg a teló, de idáig nem tapasztaltam hibákat, minden gördülékeny, nem volt fagyás, újraindulás, vagy bármi bosszantó hiba, minden teszi a dolgát rendesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • OPPO Find 5 Midnight bemutató

    Megnéztem, hogy mire képes ez az éjféli szörnyeteg Kína egyik legnívósabb gyártójától. Stílus a javából..

  • ZTE Open: Néptelefon rókabőrben?

    Az alsó kategóriát szorongatja meg, tömegtermék lehet belőle megfelelő szolgáltatói árazás esetén.

  • Lenovo P780

    Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

  • HUAWEI Ascend G700

    Megint 4 mag. Megint 5”. Természetesen Kínából. Csupán egy a sok közül, vagy egyéniség a sok között?

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.