2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AGP-s királyok

Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Tom Clancy's HAWX

Műfaj: Repülőgép szimulátor
Megjelenés: 2009. március 17.
Mérési módszer: 1

A Tom Clancy's HAWX repülőgépszimulátor saját beépített benchmark tesztje egy légicsata jelenetet vetít le. Elindul sm2.0 kártyákkal is, de az erdő részletessége itt nem állítható maximumra (sőt érdekes módon az X1950 Pro-val sem), valamint az FX-szel a felhőknél csúnya képhibák jelentek meg. A játék DirectX 10 támogatással is rendelkezik, de a Windows XP operációs rendszer miatt értelemszerűen a dx10-es kártyákkal is csak dx9 módban futott a teszt.

Eredmények a Phenom tesztkonfigurációval

A sort megszokott módon a 3850-esek vezetik, de alacsony részletesség mellett a 7950 GT fut be mögéjük, sőt maximális beállításokkal sem sokkal marad le a 4670 mögött. Az X1950 Pro most gyengébben szerepel, annak ellenére, hogy az erdőt nem tudja teljes részletességgel megjeleníteni. Az X850 XT ellenben drasztikus előnyre tud szert tenni a 6800 Ultrával szemben, de természetesen ez betudható az sm2.0-ás üzemmódnak is. A sor végén az FX eredményéről jobb nem beszélni, hiszen amellett, hogy hibás képet produkált, még a teljesítménye is csapnivaló volt.

Eredmények a Pentium 4 tesztkonfigurációval

A P4-es tesztrendszerrel jócskán csökkennek az FPS értékek, vagyis ez a játék is az erősebb, többmagos processzorokat szereti igazán. Ennek ellenére még magas részletességgel is játszható átlagértéket kapunk az erősebb kártyákkal, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy hevesebb csata közben ne eshetne 30 FPS alá a pillanatnyi sebesség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

  • Celeron aranykor

    Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

  • Pentium 4 1.3GHz

    Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

  • Gépeim története 1997-től 2017-ig

    Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.