2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AGP-s királyok

Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - STALKER

Műfaj: First Person Shooter
Megjelenés: 2007. március 20.
Mérési módszer: 3

A chernobyli atomkatasztrófa helyszínén játszódó STALKER sorozat első epizódja kifejezetten hangulatos grafikát mutat fel. Az sm2.0-ás kártyákkal csak Static lightning üzemmódban képes futni, ami sokkal alacsonyabb terhelést jelent. Ennek ellenére maximális részletességgel nem indult el a 9800 XT és FX 5950 Ultra kártyákon.

Eredmények a Phenom tesztkonfigurációval

Látható, hogy a kis részletesség (Static lightning) és a magas meállítások (Full dynamic lightning) között hatalmas különbség van VGA terhelésben. Nagy részletességgel lényegében csak a 3850-eseken produkál stabilan játszható sebességet a program, ellenben minimális beállításokkal akár még az FX-szel is eljátszogathatunk. Érdekes, hogy ebben a kifejezetten shaderintenzív játékban az X1950 Pro nem tud előnyre szert tenni a 7950 GT-hez képest, az X850 XT viszont megverte a 6800 Ultrát, igaz, mint említettem, csak Static lightning módban futott.

Eredmények a Pentium 4 tesztkonfigurációval

A P4-es processzornak csak alacsony részletesség mellett van kihatása az eredményekre, maximális beállítások mellett teljes mértékben VGA limites a játék még egy korhű AGP-s tesztgépben is. A sorrend ennek megfelelően nem sokat változik, ám érdekes megfigyelni, hogy (a Race 07-hez hasonlóan) az 512 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező kártyák mennyire belassulnak magas grafikai szinten a phenomos eredményekhez képest.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

  • Celeron aranykor

    Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

  • Pentium 4 1.3GHz

    Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

  • Gépeim története 1997-től 2017-ig

    Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.