2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AGP-s királyok

Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Test Drive Unlimited

Műfaj: Autóverseny
Megjelenés: 2007. március 20.
Mérési módszer: 4

A '80-as, '90-es években népszerű Test Drive sorozat feltámasztása volt az Unlimited alcímet kapott epizód, mely igazán hangulatos, és élvezetes autóversenyjáték lett, bár a PC-s port kissé bugos volt. A grafika nem túlságosan testreszabható, a felbontás állítása mellett lényegében csak a HDR ki- és bekapcsolása jelenti az egyetlen komolyabb kihatást a sebességre. Ez utóbbi effektet csak a sm3.0-ás kártyák képesek megjeleníteni.

Eredmények a Phenom tesztkonfigurációval

Ezúttal a dx10-es kártyák dominálják a mezőnyt, hiszen a 7950 GT-t még a 4670-es modell is szépen megelőzte. Az X850 XT szokatlanul jó szereplését magas beállítások mellett a HDR hiánya indokolja. Igaz, bár a 6800 Ultra képes megjeleníteni ezt az effektet, de nem játszható sebesség mellett teszt ezt. A sor végén az FX 5950 Ultra teljesen letérdel ettől a játéktól, a 9800 XT-vel viszont majdnem folyamatos képet kapunk, vagyis a felbontás csökkentésével akár még játszhatónak is lenne nevezhető a sebesség.

Eredmények a Pentium 4 tesztkonfigurációval

P4-esre váltva csökken a kártyák teljesítménye, magas részletességi szinten már éppen hogy csak játszható sebességet kapunk, de alacsony grafikával se számítsunk túl sok jóra. Fontos megjegyezni, hogy a mérést egyetlen autóval végeztem, hogy a VGA-k terhelésén legyen a hangsúly, vagyis egy 6 autót mozgató verseny alkalmával, amikor az AI viselkedését is számolni kell, a korhű tesztrendszer nem kizárt, hogy elvérzett volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

  • Celeron aranykor

    Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

  • Pentium 4 1.3GHz

    Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

  • Gépeim története 1997-től 2017-ig

    Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.