2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Új távmunka átverés

    tl;dr WhatsApp-on ajánlottak egy távmunkát, napokon át próbálták bizonyítani, hogy működik, aztán otthagytam őket, miután kiutaltam magamnak $62-t kriptovalutában

    Figyelmeztetés: az alábbi telefonszámok és weboldal cím tájékoztató jelleggel jelennek meg, felkeresésük nem ajánlott! A weboldalt önmagában nem találtam kártékonynak, de ez a jövőben változhat.

    Random US telefonszámról (+1 813 609-8737) kaptam üzenetet WhatsApp-on, azt állította az illető, hogy a Hays toborzóirodától keres és hogy érdekelne-e egy munka. Rögtön tudtam, hogy ez egy átverés, így természetesen igent mondtam. El is küldte az egyetlen kitételt: legyen egy internetképes eszközöm. Megkérdezte, hogy a munkaadó megkereshet-e, beleegyeztem.

    Valószínűleg azért tartott egy kis ideig a következő lépés, mert még nem készült el a weboldal. Egy héttel később "Tony" rám írt egy angol számról (+44 7309 272451), egy AI generált arcképe volt profilképként. Azt állította, hogy a PhdLabs céggel dolgozik és a munka lényege, hogy mobilos appok jobb értékelést kapjanak. A weboldala aznap lett regisztrálva, nézz utána ha érdekel: platform-phdlabs.com. Az Alibaba Cloud-nál regisztrálták, kínai webhosting.

    Folytatás...

    zone 11 hónapja 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.