2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

zone blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Pénzt gyűjtenek az önfeltöltő kulacsra

  Egy hónappal ezelőtt indították el a közösségi finanszírozást a Fontus nevű önfeltöltő kulacsra az indiegogo oldalán, amely a levegő nedvességtartalmát és napenergiát felhasználva állít elő ivóvizet. A 250 dolláros Airo kivitel ventilátor segítségével áramoltatja a levegőt, ennek és a Peltier modul energiaellátásáról egy napelem gondoskodik. Az olcsóbb ($165) Ryde verzió biciklire szerelhető, ahol a légáramlat a menetszélből keletkezik, az oldalára kisebb méretű napelem cellákat helyeztek. A flaska aljába ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltött kapszulákat terveznek, melyek tartalma kioldódik az összegyűjtött vízben.

  A reklámszöveg szerint nem kell többet a kiszáradástól tartani, vagy amiatt aggódni, hogy elég vizet viszünk magunkkal egy túrára, nem fontos vízlelőhelyek közelébe tervezni az útvonalat.
  A kitűzött $30.000 célt néhány nap alatt elérték, jelenleg már $330.000 feletti összeget dobott össze az 1389 támogató.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 7

 • Szomorú irónia

  Az imázsvideó két hónapja készült, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások kapcsán előtörő, Brüsszelről és Belgiumról szóló negatív hangú médiát szerették volna ezzel a kezdeményezéssel ellensúlyozni.

  Blogbejegyzés 2 hónapja 3

 • Agymosás: level 9001

  Kérem ka'ccsolja ki.

  Blogbejegyzés 8 hónapja 20

 • Teljes holdfogyatkozás

  Ritka látványban lehet részük azoknak, akik 27-én vasárnap este sokáig ébren maradnak, ugyanis 28-án, 2 és 3 óra között teljes holdfogyatkozás lesz, ami azért is különleges, mert egybeesik azzal az eseménnyel, amikor a Hold az eliptikus pályáján legközelebb kerül a Földhöz. Ennek köszönhetően 14%-kal nagyobbnak fog látszódni és 30%-kal fényesebb lesz. Legutóbb 1982-ben történt ilyen egybeesés és legközelebb csak 2033-ban láthatjuk újra ezt. A holdfogyatkozás alatt a Hold színe vörösesre változik, mert a Föld atmoszférája megtöri a fényt. A mostani alkalom a tetrád utolsó, negyedik eseménye. Tetrád: kb. hat havonta egymást követő, négy teljes holdfogyatkozás. A holdfogyatkozás éjféltől kb. fél hatig tart, az egy órás időintervallumban lesz a teljes fogyatkozás.

  Blogbejegyzés 7 hónapja 15

 • Lefényképezett Derren Brown

  Na jó, nem csak engem, hanem több száz másik nézőt is. :) [link]
  Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ma lesz lehetőségem élőben megnézni a műsorát. Egész lenyűgöző, hogy egyetlen ember képes így fenntartani a kétezer fős közönség figyelmét több, mint két órán át.

  Blogbejegyzés 11 hónapja 2

 • Ilyen az én szerencsém...

  ...amikor freeroll versenyen azt hiszem, hogy van esélyem.

  Hand:

  Flop...

  ...és a poén kedvéért a River:

  J9s tolt egy 1/3 pot tétet, én erre 3bet, erre a 78 offsuit all-in :W

  Blogbejegyzés 12 hónapja 3

 • Uwe Boll csalódott

  Blogbejegyzés 12 hónapja 9

 • [unaloműző] Agar.io

  http://agar.io/

  Blogbejegyzés 12 hónapja 3

 • Ez vajon mi?

  Szerinted ez mi lehet, mi okozta ezt, mi lehet a története? Google képkeresőt lehet használni, de előtte egy kommentben tippelj valamit a játék kedvéért!

  Blogbejegyzés 1 éve 12

 • Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

  Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 33

 • Formula E, ez valami vicc?

  Egy ideje már nem igazán követem a Formula 1 világát, és meglepve láttam, hogy hétvégén elindult a Formula E, teljesen elektromos versenyautókkal, Pekingben. A versenyeket nem valódi versenypályán, hanem elkerített utcákon rendezik. A pekingi futam 25 körös volt, ahol 13-14 kör után már kiálltak a boxutcába, ahol kiszáll a sofőr és átül egy másik, feltöltött autóba! :DD A gépek végsebessége 220 km/h és kb. olyan hangjuk van, mint egy rossz távirányítós autónak, lassításkor pedig villamosra hasonlít. :DDD
  Az egész összhatás olyan, mintha az F1 karikatúrája lenne, viszont valakik ebbe pénzt ölnek és komolyan gondolják. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... egyelőre csak nevetek.

  A teljes futam: [link]

  Blogbejegyzés 2 éve 40

 • A mindenség elmélete - előzetes

  Magyarországi bemutató: 2015. január 22.

  Blogbejegyzés 2 éve 0

 • Szabad kultúra

  Összegyűjtöttem néhány ingyenes oktatást nyújtó weboldalt :)

  hangoskönyv, ebook, film, bizonyítványt is adó online tanfolyam, nyelvlecke
  Open Culture, edX, FutureLearn, MIT OCW, Stanford, Coursera, Khan Academy, iversity, Udacity, Gibbon, Saylor Foundation

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 4

 • Erkölcs? Oktatás?

  Erkölcstan, mint kötelező tananyag? A 60 órás gyorstalpalón felkészített tanárok által tartott órák hasznossága és szükségessége megkérdőjelezhető. Sajnos azonban vannak olyan családok, ahol a tanároktól várjak el, hogy megneveljék a gyereket, vagy ahol nem várható megfelelő morális útmutatás.

  Választható alternatívája a hit- és erkölcstan, amit kifejezetten aggályosnak és károsnak tartok. Miért kell az államilag fenntartott iskolákba több évtized után visszaengedni, visszakényszeríteni a vallási nézeteket?
  Hogy engedhető, hogy vallási alapon tanítsanak fiatal gyerekeket az erkölcsre és etikára? A berögzült vallásos erkölccsel szemben az idők során a társadalom erkölcsi tudata folyamatosan alakul, fejlődik. Elég csupán 100-200 évre visszatekinteni, hogy lássuk, mi minden változott. Ma már az emberiség nagy része elítéli a rabszolgaságot, a rasszizmust, a nők elnyomását, sőt az állatok jogaival is egyre inkább törődünk.

  A szentírások morálja több száz éve elavult, nem egyértelmű. Persze mint minden mesében, lehet bennük találni ma is érvényes tételeket, de ha a hitoktató elkezd válogatni (és ugye az még a jobbik eset, ha válogat), mi alapján teszi? Leginkább modern kori, világi erkölcs alapján, de akkor miért kell ráhúzni egy plusz teológiai réteget? Főleg olyat, - legyen az bármely vallásé - ami önmaga állítása szerint tévedhetetlen és megkérdőjelezhetetlen?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 149

 • StopXam

  A StopXam (Стопхам) egy orosz polgári egyesület, az autósok nemtörődömsége, udvariatlansága ellen küzd. A 2010-ben alakult ifjúsági szövetség (Наши-2.0/Nashi-2.0) 2012 óta közhasznú egyesületként, új néven harcol a kisebb-nagyobb, de mindenképpen bosszantó közlekedési szabálytalanságok ellen. Népszerűségük egyre jobban terjed, mára Oroszországon kívül Ukrajnában és Moldáviában is akadnak követőik.

  A polgári nemtetszésnek adnak hangot, amikor azt látják, ha valaki tiltott helyen parkolva feltartja a forgalmat, a járdán parkol vagy durvább esetben a járdán közlekedik, hogy kikerülje a dugót. Tevékenységük egyszerű: a szabálytalankodók figyelmét udvariasan felhívják a tettükre (ha jelen vannak), ezek után ha az nem hallgat a szép szóra, kap egy óriási matricát a szélvédőjére.


  A feliraton nagy betűkkel ez olvasható: "Nem érdekel egyáltalán, ott parkolok, ahol akarok".

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 8

 • Közel 18 év

  Ennyit töltött a világ legjobb macsekja a családunkkal. Szia Teo!

  Blogbejegyzés 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.