2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Karácsonyi készülődés

    Nem, nem a szokásos bevásárlásról, sütésről és fenyőfadíszítésről lesz szó, hanem arról, hogyan készítettem elő a gépem az év végi szabadságom idejére. :D

    Kezdésnek a szűkös 250GB SSD rendszerlemezt lecseréltem egy 1TB M.2 NVMe SSD-re, ez már esedékes volt jó ideje.
    Az idősödő Z170 alaplap és i5-6500 páros elgondolkodtatott egy platformváltáson, egy Ryzen 7 5800X volt a kiszemelt CPU. Csakhogy keménydrogokhoz is könnyebben lehet hozzájutni, mint ehhez (és hogy megspóroljak egy alaplapcserét), a "best-in-slot" mellett döntöttem, azaz egy i7-7700K lett a választás.
    A gyári Intel hűtőt erre már nem akartam visszatenni, így kapott egy Cryorig H7-et.
    Mivel mostanában egyre többet használok VirtualBoxot, a 16GB 2300Mhz memóriapárost 32GB 3200Mhz-re cseréltem.

    És a lényeg, a videókártya. Bár a GTX 1070 elég jól szolgált már két éve, a helyére egy RTX 3060Ti került... volna. Ám itt is a készlethiány és az aranyáron újraértékesített példányok miatt egy használt 1080Ti lett a befutó. A tulajdonosa Phanteks vizesblokkal használta, ezért még külön kellett rendelnem egy Arctic Accelero Extreme IV hűtőt rá. Kissé szkeptikus voltam ezzel szemben, mert a memóriákat a nyák másik oldaláról hűti egy borda, szemből csak levegőt kap, de teszi a dolgát.

    Folytatás...

    zone 3 éve 0

  • A Google adta, a Google elvette

    Két napja derült ki, hogy a Google Photos alkalmazással mindeddig korlát nélkül szinkronizálható/feltölthető fotók és videók 2021 Június 1-től a már Google fiókhoz járó ingyenes 15GB tárhelyből fognak helyet foglalni. Természetesen megemlítik a Google One előfizetési lehetőséget, ha valakinek ez a hír problémát okozna.

    Még csak az egyik email címemre jött meg a levél, tehát valószínűleg több lépcsőben küldik ki ezeket.
    Az emailben volt egy személyre szabott kalkulációra mutató link, miszerint az eddigi felhasználásom alapján több, mint 4 évig elegendő a tárhely. Személy szerint ez nem nagy érvágás, de azért elgondolkodtató, hogy miért tettek ilyen lépést.
    Egyszerűen csak bevételnövekedést szeretnének? Esetleg növelni a Pixel telefon értékét, amihez korlátlan média tárhely jár? Vagy már elég fényképet és videót gyűjtöttek egy arcfelismerő/deepfake AI fejlesztéshez?

    Link a hivatalos hírhez: [link]

    zone 3 éve 37

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.