2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Minimálbért a politikusoknak?

    A minap kaptam egy meghívást iWiW-en a Minimálbért a politikusoknak nevű klubba.
    Nem csatlakoztam. Leírtam a meghívómnak, hogy miért nem, és most leírom nektek is.

    Én nem értek egyet azzal, hogy minimálbért kéne adni a politikusainknak! Mégpedig azért nem, mert akkor senki nem akarna politikusnak tanulni és menni, pedig szerintem éppen nagyon nagy szükség volna rá, hogy új, felkészült, megbízható arcok jelenjenek meg a közpolitikában. Enélkül csak a legalja, puszta hataloméh-vezérelt elmeroggyantak akarnának politikusnak menni.

    A jó szakembereket mindig mindenhol jól meg kell fizetni. Ez az egyik elem, ami biztosítja, hogy szívesen és odaadással tanuljanak és dolgozzanak a szakmájukban, és hogy mindig legyen egy kis harc a legjobb helyekért, ahova így mindig a lehető legjobb emberek kerülnek be.

    A baj tehát nem a fizetéssel van szerintem. Hanem a másik elemmel, a kontrollal. Azzal a rendszerrel, ami nem teszi lehetővé a hatalom birtokosának (a népnek), hogy – teszem azt – örökre eltiltsa a közügyektől azokat, akik miután megkapták a nép bizalmát, és felesküdtek az Alkotmányra és Magyarország szolgálatára, mindezt kihasználva, felelőtlen és aljas módon, önérdekektől vezérelve játszadoznak egy egész társadalom gazdasági és morális sorsával.

    Folytatás...

    Wyll 13 éve

  • Az új Hardverapró - gondolatok

    Kezdjük el már most emésztgetni a rövidesen megújuló Hardverapróval járó előnyöket és hátrányokat

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 13 éve 619

  • Na most szartam be a Win7-en

    Azt tudtam már, hogy egy rendszer felállítása, felfrissítése, a drivertelepítések, meg az összes szar, amit (re)install után csinálni kell, az Windows 7 esetében sokkal gyorsabb lesz, mert ugye sokkal újabb rendszer, sokkal több benne a gyári driver, gyorsabb a telepítés, kényelmesebb használat, meg amúgy is azért egy lassan 10 éve megjelent oprendszert (WinXP) naprakésszé tenni mégsem összemérhető azzal, mint amennyi egy alig 1,5 éve megjelentet.

    Na de hogy alapból névre szóló pontossággal felismerje a Logitech egeremet, amihez (figyelem!) dedikált (tényleg pontosan így néz ki) nagyfelbontású ikonja van, és mindezt még mielőtt a Logitech-féle SetPoint -ot feltelepítettem volna - na azért erre nem számítottam:


    :Y

    :C

    Apró örömök az életben.
    Hát csak ennyit akartam elújságolni. :)

    Wyll 13 éve 28

  • Loituma - megunhatatlan

    Miért van az, hogy órákon keresztül tudom hallgatni a Loitumát???

    Amúgy nem vagyok egy nagy audió fogyasztó, sőt a legritkább esetekben hallgatok zenét útközben, inkább csak gépen tolok be néha valamit takarításhoz, mosogatáshoz (wireless füllhallgató rulz :D életem egyik legjobb vétele volt, már vagy 6 éve hűen szolgál :R és szarok rá hogy röhögnek rajtam a hátam mögött miközben énekelek mosogatás közben fejemen a fülessel! :DDD ). Anno, mikor bejött az I feel lonley, az akkor valamiért nagyon bejött, de azt is meghallgattam vagy 10x egymás után, jó is volt, és kész, elmúlt a varázs.

    A nagy legenda - plusz egy örök sláger :)

    Folytatás...

    Wyll 13 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.