2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ide vele! :)

    Szép autó, jó autó, ide vele, MOST! :)

    Aston Martin Rapide S

    tkazmer 13 éve 13

  • Orvosi bérek - talán végre valami

    A napokban jelentette be [link] a Magyar Rezidens Szövetség, hogy várhatóan tömegesen mondanak majd fel orvosok jövő év január elején, ha nem emelik meg a fizetésüket legalább háromszorosára az átlagbérnek.

    Elméletben nem gondolom, hogy egy orvos órabérének alacsonyabbnak kellene lennie mint mondjuk egy ügyvéd órabérének. A gyakorlatban ezt persze sok más tényező is befolyásolja, mint például hogy az ügyvédek önmagukat foglalkoztatják legtöbbször, vállalva ennek minden kockázatát, az orvosokat pedig az állam, ami komoly bizonyosságot jelent a munkahely létét illetően, de még így is elvárhatjuk, hogy az orvosokról is el lehessen mondani: jól keresnek.
    A probléma most talán az, hogy a hálapénz rendszere miatt az illetékesek úgy gondolták: az egy orvosra jutó jövedelem rendben van (vélhetően ezért nem gyakoriak az orvosok elleni vagyonosodási vizsgálatok), az eloszlással meg nem foglalkoznak.

    Erkölcsi és gazdasági kötelesség viszont az, hogy ha triplázzák a béreket, akkor ezzel párhuzamosan ugyanilyen drasztikus módszerekkel feltétlenül lépjenek fel a hálapénz ellen is. Hatalmas bírságok, álbeteges ellenőrzések, vagyonosodási vizsgálatok; gyakorlatilag minden létező és jogállami keretek között alkalmazható eszköz bevetésére szükség lenne.

    Folytatás...

    tkazmer 13 éve 105

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.