2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Maffia

    Ma este levezettem, hogy nagyon valószínű: a héten sikerült belefutnom a nápolyi maffia maradékának magas rangú képviselőibe.
    Történt, hogy Szicíliából hazafelé jövet megálltunk Pompeii-ben. Este beszaladtunk egy Agip benzinkúthoz, mert még Szicíliában egy automata benzinkútjuk elnyelt 40 eurót, és gondoltuk, megpróbáljuk visszaszerezni.
    Az első "maffia élmény" ekkor ért: a benzinkút vezetője - egy laza olasz, aki a klimatizált, európai stílusban berendezett, de olasz módra rendetlen irodájában ült - amikor elszívta a cigarettáját, csak intett Marco-nak, az alkalmazottnak, hogy jöjjön, és nyomja el, ő ugyan ilyen alantas tevékenységet nem végez.
    Valahogy az egész hangulat akkor este olyan volt ezzel a szemüveges, borostás kicsit őszülő olasszal a benzinkút irodájában, hogy rögtön levontam magamnak a következtetést: ez a fickó bizonyosan benne van a maffiában, mégpedig olyan emberként, akitől sok "szívességet" kérnek, mivel egy benzinkutat vezet, és valahol a maffiának is tankolnia kell.
    Persze ezt akkor még nem gondoltam teljesen komolyan, habár a "maffia feelinget" erősítette, hogy mikor másnap délelőtt végignéztük Pompeii romjait majd egy közeli étteremben némi narancslevet fogyasztottunk, akkor arra járt két napszemüveges fickó, beszéltek valamit a tulajjal, aki hozott rögtön egy adag papírt, amit mindhárman átnéztek, írogattak, a tulaj fizetett, majd a fickók elmentek.

    Folytatás...

    tkazmer 15 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.