2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szolnok épül - ez szép munka lett!

    Mint páran tudjátok Jász-Nagykun-Szolnok megyei születésű vagyok. Ritkán olvasni fejlődésről, sőt sok esetben úgy éreztem, mintha a rendszerváltás környékén konzerválódott volna a környék, ezért is lepődtem meg, mikor húgom az alábbi videót linkelte nekem:

    Sajnos nem tudok sokat a videó keletkezésével kapcsolatban, de jó kis reklámanyag lett belőle , kifejezetten öröm nézni.
    Annak meg különösképp örülök, hogy az ugrálós srác "földim", azaz szentgyörgyi. Mellesleg húgom volt párja, szóval ismerem is.

    Gratulálok Istinek , és persze Szolnoknak is, hogy egy ilyen lendületes, jó videót hoztak létre.

    Szolnok épül weboldal

    tildy 15 éve 9

  • Óraátállítás

    Van értelme? A mai világban szerintem már nem túl sok.
    Annak idején, mikor rengetegen dolgoztak gyárakban -mint tudjuk utóbbi időben a szolgáltató szektor előretörése jellemző - még érthető volt. Reggel 6-kor kezdés, ne kelljen már annyi áramot használni világításra.
    De könyörgöm, a mai emberek többsége nem reggel 5-6-kor kell, hogy világos legyen akkor, hanem jórészük 7-re , 8-ra urambocsá 9-re jár dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy este ki az aki már 2 órával sötétedés után fekszik? Az emberek hazamennek, tévéznek, beszélgetnek, lakásban tesznek vesznek, takarítanak stb... Mikor fekszenek le aludni? Talán leghamarabb 9-10 órakor.
    Tudom, a lakossági áramfogyasztás az összfogyasztásnak csak kb. max. 30 százaléka...
    Több helyen is olvastam, hogy nem nagyon lehet ezzel a módszerrel energiát megtakarítani, bár a híradóban ezzel ellentétesen nyilatkoztak, a tavaszi átálláskor érezhetően lehet nyerni vele.

    Korábban a közvilágítást így elég volt nyári időszámítás szerint egy órával később kapcsolni, jelenleg azonban igen sok esetben sötétedésérzékelő van bennük, magyarán akkor kapcsolnak be, mikor már nincs elég természetes fény. Többek közt emiatt is volt anno hasznos az egész átállítósdi...

    Manapság viszont előnye már nem sok, sőt szinte semmi, akkor meg minek? Főleg, hogy sokaknál migrénes és egyéb panaszokat okoz... Illetve ilyenkor több a baleset is.

    tildy 15 éve 54

  • Már csak egy hét...

    Legalábbis munka terén. Utolsó hét már szabi.

    Sajnos nem maradhatok úgy, ahogy szeretném, megszűnik a munkaviszonyom. Viszont talán távolról be tudok dolgozni, projektekbe. Ez nem jó hír, hiszen így egy stabil fizutól esek el. Kinn meg még egyelőre semmi nincs nekem, max a remény. Párom tartja bennem a lelket, ne aggódjak, okos vagyok, ügyes vagyok, két mérnöki diploma , rengeteg referencia, nagy nevek... Csak épp az intermediate angol tudásomat keveslem.

    Ma ismét volt fogorvos is, első , alsó négy fogam küret... Eléggé gyulladt volt, egy ideig nem lesz vele gond. Hátra van még egy tömés, meg egy lézeres tisztítás. Sajnos nov. 4-re kaptam időpontot, it's not funny. Azona héten már nem akartam pesten lenni, 3-án ugyan még fel kell ugranom , illetve itt is kell aludnom valahol, így most nézhetek szállás után, az albiból ugyanis jövő hét szombaton ki kell költözni.

    tildy 15 éve 4

  • Teknőc úr és Teknőcné

    Világhódító útra kelnek. Az egy dolog, hogy mindenféle okosságokat csinálnak a lakásban, de most vettem észre, hogy elindították saját blogjukat is :Y
    Miket el nem tanulnak, hihetetlen...

    tildy 15 éve 8

  • 7 év

    Napra pontosan 7 éve , 2002. október 19-én regisztráltam a ph-ra.
    Óh jajj, az első pár hozzászólás...
    Épp gépet akartam venni. Vacilláltam az a7n8x , az NF-7, és a Chaintech Apogee közt, amiből végül az utóbbi lett. Egy percig sem bántam meg (utána szívás volt a7n8x-el, amit szüleimnek vettem... :() Nagy nagy Chaintech fan lettem, évekig megvolt az a gép. Végül Chaintech Zenithre váltottam. Tavaly adtam el.

    Aztán volt pár olyan hozzászólás is, amik közt igen van olyan is amit szégyellek... Nem ér kutakodni a múltban :DDD :DDD :DDD
    Lényeg a lényeg, elég kevesen hitték el, hogy csaj vagyok . 7 év ! Uramatyám ! Rengeteg. És mennyi minden történt azóta. A Ph is változott, növekedett . Ó a régi nagy nevek! Localhost, Volkovy, VladimirR, Som@, Ye-nő, Den, I_am, biker, Peliscan, KovacsUr... Hjaj az emlékek (tuti rengeteget kihagytam még.... )
    Ennyi idő alatt az akkor még csak általános iskolás "kölkökből" is már felnőttek váltak,a 20-at tapossák ...

    Az a ph véleményem szerint még más volt. Öröm volt az OFF topikba jönni, élvezet volt a különféle történeteket olvasni. Hogy is mondjam, családiasabb volt az egész. Emlékeim szerint a modokkal is kevesebbszer hadakoztam. :D

    Folytatás...

    tildy 15 éve 31

  • Vieygetek minket Dondonba! UPDATE!

    Írták teknőcúrék nekünk egy papírra.
    A viccet félretéve van két plüssteknőcünk az albérletünkben, mindig valami kalamajkába keverednek.
    Hol a csilláron lógnak, hol a táskám akarják kipakolni, hol éppen esmein gépén wowoznak.


    Nos teknőcúrt egyszer az asztalon találtam, tollal a kezében, a papíron meg a címben leírt mondat állt.

    Helyesen írni még meg kell tanítani őket :D

    Nos , igen . Alig egy hónap, és itthagyjuk az országot. Reményeink szerint "örökre".
    Fiatalok vagyunk még, egyik nagy álmom volt nekem is a külföld, szóval Londonba költözünk. Évekig gyűjtöttem rá, hogy neki tudjak, tudjunk indulni. Itt a pillanat. Azt mondtam 30. szülinapom már külföldön szeretném tölteni: ha ott nem is töltöttem, de a repjegy már a zsebemben van.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 95

  • Gyros

    Nem, nem elírás a fenti cím. Mai vacsora - én kimaradok belőle- gyros.
    Ez mondjuk csak gyorsan összedobott kaja, fél óra alatt meg is voltam.

    Hasábkrumplit sütöttem.
    Majd egy wokban elkezdtem olajon csirkemellet és lilahagymát pirítani, amelyre még egy kis főtt füstölt tarját is rádobtam. Az eredeti fűszerkeveréket nem tudom, így knorr gyroskeveréket szórtam rá.
    Közben reszeltem "tzatziki"-nek uborkát. Sajnos kecskejoghurt nem volt itthon -az eredeti ugye elvileg abból van- így kaukázusi kefirrel és egy kis tejföllel elkevertem. Tudom , nem igazi tzatziki, de egynek jó:D
    Jó kis otthoni, idén termett fokhagymát nyomtam rá, meg egy kis sót.

    El sem hiszem, hogy fél óra alatt ilyen csodás kaját ütöttem össze.

    Jó8vágy:D

    tildy 15 éve 63

  • Infected Mushroom , Budapest, 2009. nov. 20. ELMARAD!

    Sajnos én is csak tegnap értesültem róla :(

    Mondjuk én amúgy sem tudtam volna már részt venni rajta .
    Kárpótlásul másnap Londonban ott fogunk csápolni:D:D

    tildy 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.