2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Már csak egy hét...

Írta: | Kulcsszavak: anglia . munka

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Legalábbis munka terén. Utolsó hét már szabi.

Sajnos nem maradhatok úgy, ahogy szeretném, megszűnik a munkaviszonyom. Viszont talán távolról be tudok dolgozni, projektekbe. Ez nem jó hír, hiszen így egy stabil fizutól esek el. Kinn meg még egyelőre semmi nincs nekem, max a remény. Párom tartja bennem a lelket, ne aggódjak, okos vagyok, ügyes vagyok, két mérnöki diploma , rengeteg referencia, nagy nevek... Csak épp az intermediate angol tudásomat keveslem.

Ma ismét volt fogorvos is, első , alsó négy fogam küret... Eléggé gyulladt volt, egy ideig nem lesz vele gond. Hátra van még egy tömés, meg egy lézeres tisztítás. Sajnos nov. 4-re kaptam időpontot, it's not funny. Azona héten már nem akartam pesten lenni, 3-án ugyan még fel kell ugranom , illetve itt is kell aludnom valahol, így most nézhetek szállás után, az albiból ugyanis jövő hét szombaton ki kell költözni.

Hozzászólások

(#1) Esmein


Esmein
(PH! nagyúr)

akinek két dipolomája van, az már mindent képes megtanulni, nekem meg az nincs. Majd kapsz egy hónap szobafogságot és csak a tévét hagyom benn a BBC 2-vel, úgy jössz ki utána, hogy "May I have a cup of tea and something for a snack, please?"

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#2) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Hát ez a risk. Ezt a szót már biztos tudtad, ha belevágtál ebbe a mutatványba :)
A két diploma nem rossz dolog, de szerintem csak plusz előny nyújt, biztosat az se ad.
De szerintem megoldjátok. Nem kell aggódni! Menni fog. Én egyedül a válságos idők miatt paráznék. Meg az olyan hírek miatt, miszerint sorozatban küldik el a külföldi melósokat, mert bejött v.mi olyan törvény vagy szabályozás, hogy az ottani angol melósokat kell / kötelezően előnyben részesíteni. Nemtom ebből mennyi igaz, csak mondom én e miatt aggódnék.

De szerintem jól átgondoltátok, így nem véletlen, hogy erre a döntésre jutottatok, ergo menni fog! Max pizzát hortok pár hónapig azt kész. És akkor mivan? Többet fogtok vele keresni, mint itthon egy ügyvéd... Az életszínvonalról meg ne is beszéljünk... Azt itthon milliókból se tudnátok elérni.

Bár, egyik barátom tavaly volt kinn pár hónapot dolgozni. Vasszerkezeteket épít, és a céggel mennek körbe a világban, mind1 :) Most Anglia jött. Birmingham mellett egy kisebb városban voltak elszállásolva. Azt mondta akkora lepukkant helyet már régen látott. Olyan elmaradottnak tűnt meg hasonló... Pl a lámpát a róla lelógó madzaggal kellett felkapcsolni. Az ottani emberek meg nem értették, hogy neki ez mért furcsa. Amikor mesélte, hogy nálunk ez gombnyomásra működik, vagy jobb helyeken még tapsra is, akkor meg el voltak hűlve, hogy ilyen is van... Szal területenként ez változó lehet. Ő ott sok helyen tapasztalta ezt a fajta elmaradottságot, meg igénytelenséget.

(#3) shadeofme


shadeofme
(tag)

Magyar diploma és magyar referencia.
Ez az ami külföldön nem sokat számít. :( (Hiába tudsz többet náluk.)

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#4) tildy válasza shadeofme (#3) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

DHL, Pannon GSM (Telenor leány) , Siemens PSE - ezek viszont külföldön is ismert nevek. Márpedig ilyen referenciám vannak, itt dolgoztam .
(És akkor a Budapest airportot, a Diningguideot, és még jópár weboldalt nem is említettem.)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.