2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Népszámlálás

    Nos azt kell mondjam, ez az első külföldi népszámlálásunk. Elvileg ma van a Census Day, azaz a népszámlálási nap, persze a papírokat korábban is ki lehet tölteni. Azt írtam vala, hogy papírokat, de ez nem egészen igaz. Van ugyanis a kérdőíven (amit már pár hete megkaptunk ) egy kód, amely alapján a neten is kitölthető, módosítható (elküldésig) a kérdőív .

    forrás: wv11.co.uk

    Nem tudom odahaza hogy is megy ez, amire utoljára emlékszem az 2001-ben volt, és kérdezőbiztosok járták végig a lakásokat. Mondjuk kiváncsi vagyok, külföldiektől hogyan gyűjtötték be az infót , nem hinném hogy mindnek lett volna nyelvtudása.

    Ez azonban itt nálunk nem gond. Az interneten elérhető, illetve postán kiküldve is kérhető idegen nyelvű tájékoztató.

    Természetesen magyarul is megtalálható.

    A kérdéseket meg tudjátok nézni letölthető magyar nyelvű tájékoztató PDF-ben .

    Folytatás...

    tildy 13 éve 6

  • Pancake Day

    Nos , ma este legyártottam vagy negyven palacsintát, ugyanis itteni idő szerint holnap - magyar idő szerint ma , azaz március 8-án van az idei pancake day (Shrove Tuesday) . Segítségemre volt két darab igen jó minőségű tefal serpenyő, nomeg esmein drukkolása, miszerint el ne rontsam . ( Ő a profibb fánk és palacsintagyártásban) .

    Kb. 40 darab készült.

    Mint minap megtudtam, azért van pancake day, mert ezután kezdődik a lent, vagyis a nagyböjt, amikor illik mellőzni az édességeket. Ez a kedd tehát az utolsó nap Nagyböjt előtt. És miért pont palacsinta? Mert olyan összetevőket tartalmaz nagy mennyiségben ,(tojás, cukor , zsiradék) , ami böjt alatt "tiltott".

    A shrove szó egyébként a régi shrive szóból származik, jelentése bevallani ( ha jól tudom).

    Angolszász területeken általában ünneplik.

    A farsangi fánkot errefelé nem ismerik, a nemzetközi nőnapra pedig azt mondják, azt csak Európa keleti részén tartják. Itt nem ünneplik.

    Hamarosan anyák napja lesz, az március közepén-végén itt, így a boltok már teli vannak képeslapokkal, anyák napi ajándékokkal. Úgyhogy mi is most vesszük meg a képeslapot, és majd április végén elpostázzuk, hogy időben megérkezzen május elejére.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 14

  • Logikai útvesztő

    Néha szokásom hallgatni másokra, ami a végén nekem eredményez pluszmunkát. Ma kicsit kiborultam,
    esmeinnek ilyet találtam mondani:

    Sose hallgass másra, mindig menj a saját fejed után.

    Node azt a kutya mindenit, ez egy kígyó a farkába harap szöveg?

    tildy 13 éve 7

  • Ber? Befagyasztva

    Regebben irtam mar anyukamrol, aki annak idejen mernokok mellett kvazi mernokaszisztenskent, muszaki rajzolokent dolgozott 20 -22 evet. Aztan elkuldtek olyan kitalalt indokokkal, hogy nincs szamitogepes tudasa (1992-t irunk) , mikozben a tobbi alkalmazottat kuldtek ilyen tanfolyamra.
    6 evig nem talalt munkat (igen , ebben benne van, hogy nem volt hajlando koltozni...). Majd ugyanez a ceg visszevette, immar kb 45 evesen szalag melle.

    Node segond, munka legalab van, fizu van.

    Ami viszont nem vicces, most kerult elo a 2004-es berpapirja. Par 100 forinttal keres ma , 7evvel kesobb, ugyanott, ugyanabban a munkakorben tobbet.
    Inkabb nem mondok semmit. :(((

    tildy 13 éve 9

  • Fejlesztői munkalehetőségek

    No, mivel sorra kapom a jobbnál jobb ajánlatokat - ámde jól érzem magam a munkahelyemen, ezért hátha valakinek jól jöhet az alábbi pár lehetőség, akit érdekel, keressen meg privátban:

    Software Engineer PHP and Web Services to work for Skype in Prague. The company offers a competitive salary, excellent benefits and a relocation package

    ~.~

    a PHP Web Developer for a rapidly expanding digital media agency based in London. The role is offering an excellent salary and career development opportunities - éves fizu 37-43 ezer angol font

    ~.~

    IT and System Engineer munkák

    ~.~

    Desktop support Engineer

    ~.~

    PHP fejlesztői állások, szintén

    ~.~

    Senior Web Developer (HTML, .NET / PHP / JAVA, CSS) with experience of front end architecture to work for a leading digital agency in London and to work with multinational clients.
    Eves fizu £40-50 ezer GBP.

    tildy 13 éve 3

  • Nem nőttünk fel, avagy....

    Mit vásárol egy kocka család hétvégén?

    tildy 13 éve 9

  • Bürökrácia

    Na cirka 33 fontból sikerült elintézni az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentését a magyar nagykövetségen. A követségen azt mondták, hogy bármelyik okmányirodabán meg lehet tenni , ráadásul ingyen, érdemes ott, mire mondtam, hogy a Központi Okmányiroda Budapesten engem elzavart a területileg illetékeshez , az meg vidéken van, iszonyatosan rossz nyitvatartási idokkel..... Valaki kavar.

    De vissza picit a múltba :
    Pénteken reggel Magyarországra utaztam, okmányirodai ügyintézésre , egészen pontosan ideiglenes külföldi tartózkodás bejelentésére , illetve fogorvoshoz.

    Tudja valaki mire jó a központi okmányiroda?
    Mert a fent leírt probléma megoldására nem, az tuti. Elhajtottak, hogy bocsi, de ezt csak a lakóhely szerint illetékesnél tudom megtenni. Zagyad.

    Az okmányirodában legalább 5 percig próbáltam rávenni a nőt, hadd ne kelljen már ezért Magyarországra utaznom megint, de hajthatatlan volt, azt mondta , a területileg illetékes lakcímnyilvántartásba kell felvenni, azt pedig (hol is lakok? ) Jászberényben kell intéznem Ezert utaztam pedig kb haza . Kár , hogy nem vettem fel a beszélgetést, ugyanis a no volt kedves megemlíteni, hogy amúgy is , hogy gondolom, hogy pénteken délután ügyet akarok intézni?! (a központi okmányiroda nyitvatartása szerint este 8-ig mehetek oda)

    Ma a nagykövetségen azt mondták, ezt bármely okmányirodában megtehetem odahaza, ingyen .

    Folytatás...

    tildy 13 éve 27

  • Domain macera

    Esmein sokszor noszogatott, kezdjek már valamibe a munkahelyi munkámon kívül is, ne állandóan trollkodjak fórumozzak. :D

    Gondoltam- én naíva- mi lenne ha vennék egy domaint. Vehettem volna .comot is, de na, izé, magyar az anyanyelvem vagy mifene, és az ötletem nem igazán létezik odahaza, legyen hu-s.

    Szépen kitöltöttem a domain igénylést neten , fotelomban kényelmesen vártam (no ez nem igaz, lázas betegen fetrengtem , de ez most irreveláns) , hogy ugyan teljen már le az a fránya 16 nap. Tudom , hülye vagyok, .com megvan max 2 nap alatt (de általában percek-órák kérdése), neten rendelve , nem kell mindenféle aláírt papír . De hát a ragaszkodjunk mán az elvekhez! Akkor is .hu domaint akarok!

    Vártam vártam , majd jött egy levél, ugyan már legyek kedves elküldeni két tanú által hitelesített papírost arról, hogy xy vagyok 123456AB személyi igazolvány számmal, aláírva persze. Pedig eskü a neten kitöltöttem , és beírtam az igénylőbe már korábban ( anélkül nem engedte elküldeni) . Ja hogy az nem elég. Tesssssssssék?!

    Sebaj , dec végén elpostázva.

    Szóval most várok. Életem első domainjaire. Nem, nem a nevemen kell majd keresni.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 19

  • Nem dolgozol? Mars Haza! - UPDATED

    Ami a szívem nyomja, az most ez a magánnyugdíjpénztári nyilatkozat.

    Szilveszter napján meglátogattam a konzulátust nyilatkozattétel végett másodmagammal. Dacára a nálunk lévő NI numbernek, bankszámlakivonatnak (itt nem létezik lakcím Magyarországon ismert fogalma, két dologgal bizonyítod, hogy hol laksz: Proof of address (ha bérelt lakás, akkor kapsz egy papírt vagy a címedre érkező bankszámlakivonat, minden angol hivatal, de az egészségügy is elfogadja! ), Esm nem tehetett nyilatkozatot. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy nincs munkahelye.

    Ugyanis csak az nyilatkozhat külföldön , követségen, aki :

    -kinn dolgozik
    -kinn tanul
    -kiküldetésben van.

    Mivel ő jelenleg nem dolgozik (bocsánat, jobban illik rá self-employed, saját businessét építi ) , így ő nem nyilatkozhatott. Akkor sem, ha életvitelszerűen él itt, már több mint egy éve. Természetesen dolgozott már korábban odahaza és itt is.

    Szerencsére a konzulátus és a konzul nagyon korrekt volt velem szemben, így elfogadták , hogy emailben küldjem el nekik a munkaszerződésem , (ami természetesen tartalmazza azt is, mennyit keresek ) utólag, ezt tegnap este át is küldtem nekik.

    Korábban már leveleztem az onypvel ezügyben, hívtam a külügyminisztériumot is , sehol sem mondták, konkrétan milyen papírokra lesz szükségünk. Személyit, lakcímkártyát és a TAJ kártyát mondták, semmi többet.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 136

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.