2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gmail beállítás w910i-n és E51-en

    Több telefonon is az alábbi problémával küzdünk, jó lenne , ha mások is ki tudnák próbálni.
    van két Pannonos készülékünk, mind a kettőn a saját emailklienst szeretnénk használni (nem a javas gmailest).
    Beállítjuk ugyanúgy, ahogyan a gépünkön is van a levelezőkliens (imap) , ugyanazokkal a beállításokkal (leellenőriztük, és jó) , mégsem töltődnek le a levelek. Megszakadt a kapcsolat a kiszolgálóval, és hasonló üzenetet kapunk.

    Más mobil postafiókok letöltődnek.
    Van valakinek hasonló problémája? netán szolgáltatófüggő lenne?
    Gmail javas kliens azért nem jó, mert nem enged csatolmányt küldeni.

    No tegnapi nap folyamán sikerült leszednem egy úgynevezett pannon_data beállítást a sony oldaláról:
    APN: net
    felh.név : nincs
    jelszó : nincs
    bejelentkezés kérése: kikapcs
    Ip cím: nincs
    dns:nincs
    hitelesítés: nincs, pap ,chap
    adattömörítés:nincs
    fejléctömörítés: nincs
    proxy: kikapcsolva

    Folytatás...

    tildy 15 éve 19

  • Szólásszabadság

    Érdekes témát feszeget az index . Hol a határ durva és kevésbé durva moderáció között, mikor , mit és hogyan . Melyik jog a nagyobb :a szólásszabadság joga, vagy a kulturált beszélgetéshez való jog? Netalán ahhoz való jog, hogy értelmes témákról menjen a társalgás, és minnél kevesebb "netszemét" legyen?

    És milyen legyen a moderátor? Milyen kommenteket válogathat ki, hogyan moderálhat úgy, hogy végig korrekt maradjon?
    Érdekes kérdések ezek.
    Jó cikk.

    tildy 15 éve 5

  • Visszatérek a logoszférába

    Napi dolgaimat nem tudom felszabadultan írni itt, -és igen, vannak sekélyes történetek is, amire bőven elég a logoszféra - értelme sincs sok.
    Belső kontroll , vagy mifene. Nem megy . Nem tudok arról írni, ide, cikkbe, hogy az EKG-m jó lett, hogy anyukámat felhívtam, hogy ez vagy az történik velem. Nekem a személyes blog több. Cikk. Úgy is néz ki , a formája is. Minőségi követelmények és tartalmi követelményei is magasabbak (saját norma szerint) , mint egy logoszférás írásnak. Az legalább háttérben van, meg kicsit unom azt is, hogy a legutóbb hozzászólt fórumoknál 8 tildy névvel kezdődik (reagálok ugye az írásaimba írt hozzászólásokra).

    Mint már leírtam máshol, ez az egész csak teszt volt: önmagammal szemben is, hogy tudok-e olyan felszabadultan írni blogba (csődöt mondtam, nem, nagyon nem, rettenetesen erős kontroll van bennem ezzel kapcsolatban) , illetve lesznek-e rosszalló beszólások , hogy ez mennyire gáz (volt 1-2).

    Ha valami többeket érdeklő dologról lesz szó, személyes blogba írom , de a többivel köszönöm, visszavonulást fújok.

    tildy 15 éve 3

  • 50000

    Nem, nem ennyi éves vagyok.
    Még csak nem is Fortuna istennő lepett meg ily kedves összeggel.

    http://logout.hu/muvelet/cikk/karbantart.php?id=50000

    Ozorás cikkem az Id alapján az 50000. írás a logouton.

    Aztán lehet tévedek, előbb-utóbb kiderül.

    tildy 15 éve 10

  • Horrorosat álmodtam

    Ma hamar elnyomott az álom, imént ébredtem. Horrorfilmet álmodtam. Kaszabalós gyilkos, hullák mindenfele, építkezés, meg parkoló autók, fogalmam sincs mi történhetett. Anyám is az egyik "sebesült" volt, a többiek viszont nem úszták meg, ki lettek nyírva.
    Én csak amolyan külső szemlélője voltam a dolgoknak, legalábbis az álmomban. Volt egy öreg bácsi, az meghalt , ő még az , akit nagyjából fel tudnék idézni. A többieket nem.
    Ennyire emlékszem csak.

    Nem szeretem az ilyen filmeket sem. Ha vért látok, elfordulok, ha valami kegyetlenséget látok elfordulok, behunyom a szemem moziban is.

    Félek a fájdalomtól, ezt viszont tudom. Annak idején elzakóztam a Keletinél zebrán, épp csak lehorzsoltam a kezem. Mentem tovább, fel a piros hetes buszra, leszállás a Hungáriánál.
    Nos leszállás után le kellett ülnöm, mert szédültem, majdnem összeestem. Pedig csak egy kis horzsolás volt.

    tildy 15 éve 6

  • Moziünnep szept. 17-20.

    Nos ki nem hagynám :)
    Csütörtökön 5-ig dolgozom, remélem odaérek a westendbe 17.45-re.
    A G.I. Joet nézem először, aztán 20.45-től a Pokolba taszítvát.

    Jegyár : 500 FT a moziünnep alatt!!!!!*

    *Kivéve 3D-s filmek

    Aki akar jöjjön:) Lehetne akár PH! unofficial mozilátogatás is:)

    tildy 15 éve 21

  • Finnya

    Finnya bizony!

    Reggel mikor felkeltem, ígéretemhez híven tettem fel kukoricát főni. Szeretjük mindketten, páromat pedig félálomból ébresztve megkérdeztem, kér-e még valamit?
    - Mit főzzek?
    -Kukoricát!
    -De az már fő! Másvalamit?
    -Kukoricát!
    -Mondom másvalamit? Készítek zúzapörköltet. Kérsz?
    -Nem szeretem!
    -Hát jó ,akkor nem kapsz. Csinálok mellé tésztát, kérsz?
    -Kérek tésztát!
    -De hisz az előbb azt mondtad, kukoricát.
    -De kérek tésztát, sooook tésztát, mert szeretem!

    Lol. Ilyenkor olyan , mint egy 5 éves gyerek :D
    Na szóval, mint ahogyan írtam, kitaláltam, hogy készítek ebédre jó kis zúzapörköltet. Imádom, nagyon finomra tudom elkészíteni, és a zúza semmihez sem hasonlítható íze is a kedvencem. Van viszont ugye a fenti probléma:
    Ő nem szereti a zúzát. Vagyis inkább finnyás. Hasonlóan nem komálja a nyeles húst (csirkecomb) és a sütiben lévő mazsolát sem(a mazsolát amúgy szereti).... Természetesen a görögdinnyében sem maradhat benne a magja:U

    Folytatás...

    tildy 15 éve 69

  • 0

    0
    Hát íme eljött ez is. 2009. nov. 8. Ma van egy éve ,hogy Esmeinnel összejöttem. Ennek örömére megleptük magunkat egy költözéssel a ködös Londonba. Bár most ott inkább jó idő van:)

    tildy 15 éve 80

  • Szeptember 11 - nézőpontok

    [link]

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Az igazságot valószínűleg sosem fogjuk megtudni.

    tildy 15 éve 60

  • Talp alá való

    Mint minap írtam elszakadt a papucsom. És idén már nem ez az első lábbeli, amely szétmegy a lábamon.
    Viszont amit vettem bőrcipőst. Elég kényelmes és tetszetős , mindezek mellett pedig olyan tildyncses, ahogyan Esm mondaná. Szeretem is.
    Viszont ügyes voltam, emrt mikor vettem, -sietősen kellet ugyebár, hiszen a szandál szétszakadt rajtam - sikerült a jobboldalit nem felpróbálni. Mint utólag kiderült bánatomra.
    Nem fogom soha megérteni szerintem a számozást. Múltkor a Hervisben vettem egy 42-es pumát, az volt jó rám, node használat közben derült ki, hogy éppen csak.
    Ez 41-es. Próbáltam 40est is, az is jó lett volna, de ez kényelmesebbnek tűnt. Használat közben derült azonban ki, hogy picit kijár belőle a jobb lábam. Utcai szaladgálós, hasonlít a balerinacipőhöz de mégsem.

    Úgyhogy most gondolkodhatok , hogyan tudom szűkíttetni, vagy valamit kezdeni vele, mert ez így nem lesz jó. Ötleteket várok:)

    Megoldottam:)
    Anyukám felpróbálta, tetszik is neki, mert elegáns is kicsit, de szaladgálós is, bőrcipő, szóval az övé lesz. Neki kicsit szélesebb a lábfeje, de szintén 40-41-es.
    Magamnak pedig vegyek egy 40est. Megvettem:)

    tildy 15 éve 6

  • Félreléptem...

    A legjobb családban is megesik, nyugtatom magam. Nem tudom meg nem történtté tenni, ez van. Félreléptem. Ráadásul kétszer is. Elég nagy szégyen . Azt sem tudom, hogy mondjam el páromnak. Eltitkolni nem tudom, fizikai nyomai vannak. Meg lelkiek is. Bánt a dolog. Tudom, hogy hibáztam.

    A történet ott kezdődik, hogy elmentem , meglátogatni a volt szomszédokat , segíteni a pc-n egy két dolgot beállítani . Ugyebár ex még mindig ott lakik, nem költözött el. Sikerült összefutnom vele,épp akkor ért haza, viselkedése rideg és távolságtartó volt, és menekült előlem. De nem vele történt az affér.

    Félreléptem. A szó szoros értelmében . Sikerült a bal lábammal eltalálnom egy vascsövet, felszakadt a körömágyam kicsit, vérzett is. A másik lábamon meg a papucsomban léptem félre, amin el is engedett a ragasztás. Én nem értem , hogy miért csinálnak ennyi selejt terméket. Idén ez már a 3. lábbelim, ami elszakad a lábamon. Volt a tavalyi szandálom, amit imádtam, lábujjközes volt, az szakadt ki Ozorán. Múltkor a Deichmannban 2 hónapja vásárolt szandálom ment szét a csatjánál. Most meg a papucsom. Nem szeretem a papucsokat, csúszkál benne a lábam, hát meg is lett az eredménye.

    Azt hittem , hazáig kibírja. Sajnos az Örsnél azt mondta nekem, ő bizony itt és most feladja, nem marad a lábamon tovább. Szuper. Jöhetek haza mezítláb. Segond, Ozorán már megszoktam a mezítlábas partyt.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 12

  • Osztálytalálkozó - szervezés

    Sosem voltam nagy szervező emberke, sőt az osztályból is mindig kilógtam kicsit, viszont idén 15 éve, hogy az általános iskolás osztálytársakkal elballagtunk . Az élet fura fintora , hogy bár sosem tudtam beilleszkedni, mégis én kezdtem neki a szervezkedésnek. Igazándiból távolról kell intézkednem, segítségem nem sok van , csak magamra hagyatkozhatok. És még azt sem tudom, ki jönne el, és hányan jönnének.

    Eddig nem voltak ilyen találkozók. Eléggé szétszéledt az általános iskolai társaság, sokaknak már gyerkőc is van. Van olyan gond is, hogy nem tudom, mennyien engedhetik meg maguknak, hogy 3000 ft-ot csak a vacsorára költsenek, és akkor még hol van az ajándéka tanároknak.
    Apropó tanárok : felsős osztályfőnökünk ballagásunk után 2 évvel meghalt. Alsóban 3 oszifőnk volt, ebből egyről nem tudok semmit, a másik kettő közül meg nem tudom kit kellene. Vagy kellene-e az összes tanárt. És milyen ajándékot kapjanak?

    Tudom a tanárok utálják az ilyen mindenféle csecsebecsét: tálkából díszből már nem tudnak mit hova rakni. Ráadásul mely tanárok legyenek még meghívva volt osztályfőnökön kívül? Meg ne haragudjon már valamelyik...

    Lehet az lesz, készítek egy meghívót az iskolának, hogy a 1994-ben végzett 8.b osztály szeretettel várja volt tanárait, a 2009. október 10-én rendezendő osztálytalálkozón.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 5

  • O.Z.O.R.A. 2009

    2009. aug 11.-16. Idén 10 éves lett az Ozora fesztivál

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 15 éve 70

  • Pénteki nap a munkahelyen, és útban hazafelé

    A kávénk fizetős lett.

    Bugfixelés és pár fejlesztés.

    Este egyik ismerősnél egy programot próbáltam beállítani. Windows Vista : dll-ra panaszkodós hibaüzenet, meg a xy.exe nem indítható el... Szenvedtem 1 órát vele, spyware keresés, és egyebek.
    Gép újrarakása , program telepítés megint, első indításnál megint hibaüzenet... fél óra tökölés még... Mire hopp, próbáljunk ki valamit.
    Rendszergazdai joggal kellett volna indítani :W :W
    Gratulálok az MS fejlesztőknek a "korrekt" hibaüzenetért.... Este fél 10 re haza is értem, nomeg el is áztam rendesen, kölcsönruhában kellett hazajönnöm.

    tildy 15 éve 3

  • Vége a nyárnak, hűvös szelek, járnak?

    Két hét alatt csak összehoztam az Ozorás cikkem. Pár jútyúb videjó is fölment.
    Huh megvan az is.

    Meló ezerrel.
    Görkorizás félezerrel :D

    Ezenkívül öregszem, mert érzem a frontot. Napok óta nem alszom jól, tegnap épp a bal térdem fájt annyira,aludni sem tudtam. Fájdalomcsillapítót kellett végül bevennem. Valószínűleg front. Jöhetne már.

    Esm pedig folyamatosan estére van beosztva , így leginkább egyedül vagyok ilyentájt.

    Valamit alkotni kéne. Ennek örömére szerintem összeütök egy vacsorát neki.

    tildy 15 éve 1

  • SEO, Pagerank, és egyéb nyalánkságok

    PHP fejlesztőként dolgozom. De egyre jobban látom, hogy nemcsak ehhez kell értenem, kupálódok ki CSS-ben, HTML-ben, Javascriptben, és újabban SEO-ban.

    Ez utóbbi ugyanis lényeges dolog, ha meg akarnak téged találni az interneten. Úgyhogy most teljes erőbedobással seo, ezt osztotta a gép.

    Alt és title image tagekben már elkészültek.

    Kulcsszavazás , description szintén kitöltve. Elvileg sokat számít a beszédes URL is, node ehhez a teljes portálmotorunkat át kéne nyálazni, és ami rosszabb, tesztelni is minden oldalon, jól működik-e, úgyhogy ezt kihagynám .
    Ötleteket várok még, mivel lehet fentebb hozni a találati listán az oldalt, úgy, hogy a google ne büntessen?

    tildy 15 éve 10

  • Fiúk kék, lányok rózsaszín

    Néha van olyan rossz szokásom -sőt mostanában már egyre többször történik ez meg - hogy átnézegetek más fórumokra, így néha olyan helyekre is betévedek, mint pl. a tejben-vajban blog, vagy a poronty.
    Ott volt minap egy cikk a gyerekruhákkal kapcsolatban, és utána elkezdtem tudatosan figyelni a gyerekeket. Ki milyen ruhába öltözteti a gyerekét, vagy boltban milyen gyerekruhákat kapni.
    És tényleg! Lányszerkókban szinte nincs más csak rózsaszín. Fiúknál max babaholmik esetén igaz ez a téma, mert ott aztán végképp tipikus a fiú-kék, lány rózsaszín rugdalozó, de lányok esetében ez sajnos később sem változik.
    Körbenéztem ruhaboltokban is, ahol gyerekcucc is volt: ha lány, akkor rózsaszín. Más nincs. Ezt "tukmálják" az emberre , lehetőség nem nagyon van változtatásra.

    forrás: http://www.bakingshop.com/bc/img/X-560AA.jpg

    Nem értem miért kell tündibündi rózsaszínre orientálni a gyerekeket már kiskoruktól kezdve. Nem tudom felfogni ?! Miért nincs vagy minimális a választási lehetőség?

    Valószínű ha lesz gyerkőcöm , akkor mindenféle ruha fog rá kerülni, és nem a gyerek pelus alatti részéhez igazítom az öltözéke színét.:U

    Folytatás...

    tildy 15 éve 47

  • Nem vagyok "NAGY" - a számok mást mutatnak

    Bár még lehetek :D:D (Szóvicc) A poént félretéve kezd kicsit elegem lenni...
    Beszabadultam Skálába, természetesen a Triumph részlegre. A látvány lehangolt, árban sem voltak megfelelő darabok, de ami még rosszabb, méretben mégúgyse.
    Shit.

    Arról nem is beszélek, ha futok, ha ugrálok, a kezeim nem tudnak szabadon lenni, fognom kell magam.
    Ha sok pénzem lesz, azt hiszem kés alá fekszem. Ez már biztos, és egyre biztosabb elhatározás.

    Ha már nagyság....Ma mentem héven, és mennyi alacsony pasi van? Hihetetetlen...
    Jó oké , néha hajlamos vagyok önmagam definiálni átlagnak , no nem minden esetben , de magasságban előfordul.Ezért mindig meglepődök az alacsony férfiakon.
    Igen, egy 180 centi alatti magasság nekem alacsony.

    Na szóval úgy egyébként nem gondolom magam extrém nagyságúnak (ezért mondom, nem vagyok nagy), se széltében, se hosszában, ámbár a számok , és az itthon kapható ruhák sajnos mást mutatnak... :((( 44-es görkori, ruházat is XL,XXL és a többi. Totál Drabália.

    Jut eszembe, lett a görkorihoz védőcucc, de megbeszéltük, hogy inkább Esm kapja. Az övét hordom majd én. Mondjuk az a szerkó nagy lett rám. XL-es.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 79

  • Belső Pillangók

    A gyomromban és a szívemben.
    Egyszer valaki azt írta nekem: " Látod, a szív mindig győz az ész felett!" , akkor a válaszom az volt:
    - nem, nekem az eszem győzött.
    Be kell vallanom, tévedtem. Egy hét "nyaralás" után egyre szerelmesebb vagyok a páromba, és ő az akire mindig is vágytam. Még akkor is, ha néha sokat wowozik, akkor is, ha a lakás utána néha olyan, mintha atombomba robbant volna, vagy akkor, ha néha munka után bedob 1-2 sört.
    Az észhez megérkezett a szív is. Tudni tudtam én, hogy rá van szükségem, most már érzem is.

    Nem volt az ideálom,legalábbis külsőleg, de ahogy "öregszik", hm, hát kezd egyre szebb lenni:D

    De emberileg? Hát csajok, el a mancsokkal,ha eddig nem kellett nektek,ezután már nem is fog: most már én vittem el :D

    Nagyon boldog vagyok. Boldog vagyok, hogy vele lehetek, boldog vagyok a vele átélt élmények miatt, boldog vagyok, hogy végre nem egyedül küzdök az élet viszontagságokkal teli tengerén, hanem van valaki, akivel mindez könnyebb, még akkor is ,ha egyedül is meg tudnék állni a lábamon.

    Esmein, köszönöm, hogy vagy nekem:)

    Folytatás...

    tildy 15 éve 17

  • Nagy lábon élek...

    Párom tavaly óta görizik, így Ozora utáni első nap elráncigált a Decathlonba korikat nézni...
    Mindenképpen fémsíneset akartunk, az legalább nem törik.
    Árban ő 27 körülire gondolt, én ezt sokalottam, max egy 20ast voltam hajlandó rá áldozni. Szerencsére épp voltak akciós korik, ráadásul rollerblade. Itthon ennek a típusnak az ára 30 ezer forint vagy afölött mozog , az átmatricázás alatt mi egy 29900 és egy 22900as matricát találtunk, az utolsó összeg 14990 volt, ennyiért vettük végül.

    42-es próbáltam, zokni nélkül, de abban végigért a lábam, 43as nem volt, szerintem az lett volna ideális, végül 44-eset vettünk, ebbe vehetek fel vastagabb zoknit is, még jó fél centi hely akkor is marad.
    Kényelmes amúgy. Első dolga volt Esmemnek leszedni róla a "féket" .Azt mondta , azzal lehet igazán taknyolni, szóval azt sürgősen leveszi.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 7

  • Infected Mushroom , Budapest, 2009. nov. 20. ; nekem London,nov. 21. :)

    Azt hiszem nagy nap lesz az a nap :D

    ]

    Infected Mushroom megint Budapesten.

    Vaaaaagy, esetleg hamarabb megyünk "nyaralni" svédbe, 5-én ott lépnek fel:D:D
    El nem tudom mondani, mennyire boldog vagyok:D
    PErsze semmi nem kötelező, akkor sem leszek csalódott, ha nem jön össze, de hmmm titkon azért vágyom rá . :C :C

    updated: szülinapomra meglepett egy jeggyel a kedvesem:D IDE:

    Folytatás...

    tildy 15 éve 33

  • Tiramisu, Hungária szelet, Muffin , Somlói Galuska

    Múltkorában csináltunk Kalandor féle tiramisut. Isteni lett.

    Péter Anna azt hiszem szíjat hasítana a hátamból, de bizony vajkrémmel is igazán finom.

    Hozzávalók:
    - 1.5 zacskó babapiskóta
    - 250gr-os natúr vajkrém
    - 5-6 evőkanál akácméz
    - 4 közepes tojás
    - 2dl kávé
    - kakaópor

    Ezt a verziót én inkább piskótatallérból készítettem, ja és kapott egy kis rumot az a kávé is :U Nomeg a tetejére reszelt csoki ment.
    Receptlelőhely Kalandor blogja.

    ~°~

    Hungária szelet receptjét munkatársam adta ide.

    Forrás: krigabi.googlepages.com

    Hozzávalók:

    Folytatás...

    tildy 15 éve 15

  • Tesco piros pontok

    Na ilyen bejegyzést sem nagyon szeretek írni, de próba cseresznye, vagyis piros pont. :U

    Anyukámat szeretném közelgő nevenapján meglepni egy jóféle tefal edénnyel, amelyet most picit olcsóbban kapok meg, ha telegyűjtőm a tescos kis füzetecskét. Még kb. két hétig lehet gyűjteni, nekem most kb 10 db. van, és még lesz pár , remélhetőleg.

    Szóval ha van ilyen piros pontod, de nincs szükséged rá, keress meg privben:)

    Ui: szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, akik ideadtak vagy postáztak (ígérték hogy küldenek) matricát. Mivel Ezekkel a matricákkal már bőven meglesz a kívánt mennyiség, így ennyi elég is. Köszönöm mindenkinek , aki segített, ha nem felejtem el, egy sörre a vendégeim vagytok, ha Budapesten jártok :)

    tildy 15 éve 62

  • A korrektség jegyében - divatkirálynők

    Sokan szememre vetik és sokszor, hogy beszólogatok, hogy nekem semmi nem tetszik, hogy mindig csak kötekszem. Úgy vélem ezek az emberek nem ismernek igazán. Nyers vagyok ez igaz, de többnyire elismerem, ha valami szép és jó. Aztán persze ez lehet nem vág egybe a közizléssel, meglehet.

    Azt mondják a Mérleg jegyűek kifinomult szépérzékkel rendelkeznek, jómagam még emellé Oroszlán aszcendenst is hordozok. Szép kis párosítás ugye? Talán ez magyarázza kissé viselkedésem, bár túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok az asztrológiának.

    Nos múltkori írásomban beszólogattam bizonyos öltözködési módokra.
    Jó példával szeretnék elöl járni, ezért kerestem pár képet, amire azt mondom, igen ez jó, ez korrekt, ez ott van, ez a nő így ahogy van, szép.

    A nők amúgyis kritikusabbak más nőkkel ugyebár.

    Kezdjük akkor:
    Egyszerű, de nagyszerű. A feketével elég nehéz azért mellényúlni. Ez a lány így nagyon egyben van.

    Egy japán versenyző, Saki Yamaguchi. Lenge az a ruha, de nagyon jól áll neki.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 47

  • Sátortábor - Ozora Festival

    Már csak két munkanap keddig. Végre szabadság! Idén még nem voltam igazán szabadságon. Oké egy-egy napokat, mert azért cink, hogy külön napokon vannak a pihenőnapjaink, de egyébként nem.

    MErt nem mondanám szabadságnak azt az egy hetet, amíg az államvizsgára tanultam. Nem pihentem, sőőőt. Node majd most!

    Kedden kezdődik az Ozora Festival :D Neve kicsit csalóka, mert azt hinné az ember, na ez tuti nem Magyarországon van, pedig de.

    Ozora Budapesttől körülbelül 100-120 kmre fekszik, a Balatontól kicsit délre. Már 10. éve rendezik itt meg a fesztivált, emlékeim szerint az első pont napfogyatkozáskor volt:D
    Kicsit hippi feelingje van az egész fesztiválnak.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 18

  • Barátaim az ő és az ű

    Szívok, szívok szívok.
    iso-8859-2es karakterkódulású lap.
    Adatbázis tábla latin2_hungarian_ci. Többi tábla latin1_swedish_ci.

    Adatbázis táblában jók a karakterek, de az oldalon nem jelenik meg az ő és az ű. Hát átállítom latin1_swedish_ci-ra, akkor meg már adatbázisban is ? lesz az ő meg az ű helyén.

    Nem az első alkalom már. Ezennel csókoltatom az anyucikáját annak, aki kitalálta ezt a sokféle karakterkódolást.

    tildy 15 éve 7

  • Vasárnap este, egyedül

    Szerencsére már nem olyan sokáig. Ez a vasárnap kellemesen telt, délben keltünk.Sajnos arra már nem volt elég idő, hogy ebédet készítsek a páromnak, ezért gyorsan pakoltam el neki valamit, aztán neki irány a céges busz.

    Mivel a tavaly őszi festésből még maradtak vissza "szemek " (a falnak ott vannak szemei, ahol nem fogta be tökéletesen a festék ) , ezeket kijavítottam. Fél hét felé nekiálltam vacsorát készíteni .
    Túrós tészta tejföllel. :) Sajnos nem volt itthon szalonna, így a megmaradt főtt-füstölt tarját pirítottam meg hozzá. Mit ne mondjak, isteni finom lett, én be is kajáltam belőle, párom meg majd eszik 11 körül, mikor hazaér.

    Sajnos ez az összevissza időbeosztás betesz egy kicsit. Ritkán tudunk együtt lenni, hétvégére pihenőnapot már 1.5 hónapja nem kapott. Elvileg munka törvénykönyve szerint nem szabadna, hogy így legyen, mégis ez van.

    Estére pedig raktam be fehéret mosni, leszedtem a konyhában is a függönyt. Mielőtt hazaérne , szerintem még a szobai ablakot is lepucolom, rendet rakok porszívózok. Ha már itthon evett a fene.
    De olyan jó volt ma lustizni.
    :)

    1.5 hét és megyünk Ozorára :Y :C :C

    Folytatás...

    tildy 15 éve 7

  • Az emlékezetes IPhone fagyasztás

    Egy "bolond" kezébe adtam. Céges tesztkészülék volt. Szerencsére életben maradt, de nagyokat lestünk.

    tildy 15 éve 16

  • Amiért utálom a googlet

    Mostanában egyre többször futok bele... Vagy én fogalmazom meg hülyén mit akarok, vagy a google nem a barátom.

    Kezdődött a lakásfelújítással. Padlószőnyeg. Szőnyegpadló. Nem egy nehéz szó. Akciós tapéta.

    Találatok pedig sorra céginfó és egyéb helyek, de semmi releváns találat.
    Kiadja a cylex tudakozós oldalakat, meg cégböngészőt. Hurrá, csak minek az nekem.
    Semmi normális gyűjtőhely , semmi épkézláb találat. Szó szerint idegesített, hogy nem lehet normális oldalakat találni, van pár ismertebb cég, aztán ennyi....

    Hasonlóan jártam most nyelvvizsga ügyben is. Angol felsőfokú nyelvvizsga időpontokat és árakat keresnék , de össze-vissza ad találatokat. Sehol egy összefoglaló oldal, ahol egyben le lenne írva az összes viszgatípus (akkreditált vagy sem) , előnye-hátránya , a legközelebbi viszgaidőpont, ár stb.. Mindent úgy kell x millió weboldalról összeszedni, semmi nincs egy helyen...

    Annak idején jó próbálkozásnak tűntek a különféle lap.hu-k, de ott is ezermillió link lett , kevésbé átlátható, lassan használható.

    Azt hiszem a net következő forradalma az lesz, mikor a különféle specifikus információk gyorsan és egy helyen kereshetők. Pl. ha x mobilról akarok olvasni, akkor jövöka mobilarénára ( legtöbbször a googleről) , és elolvasom a cikket.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 10

  • Divatbolondok

    Sosem voltam amolyan "igazi" nő, mindig kilógtam a sorból. Az egy dolog, hogy informatikával foglalkozom, és már ovisként és űrhajós vagy gokartversenyző akartam lenni ( B kategóriás vitorlázórepülős papír azért meglett) , de sosem kötött le a tipikusan nőeisnek mondott "divatmajmolás".
    Önmagam örömére öltözködtem és öltözködöm, általában azokban a ruhákban amelyekben jól érzem magam, többnyire a férfiaknak is tetszem. Ámbátor ez utóbbi részletkérdés, nem igazán szeretem, ha megbámulnak. Szóval nem divatolok . Utóbbi időben egyre inkább az elegánsabb ruhák felé mozdultam el, de a hétköznapokban még mindig a bohókás hippilány frmámat hozom. Öltözködésben is :D

    Persze elég furán festhetek amolyan tipikus nőies, gömbölyded külsővel (mondjuk ez már inkább Drabália :D ) , és abszolúte nem nőies aggyal. Bár ez utóbbit szerencsére nem premierplánban hordom , így nem kell azoknak sem megijednie, akik rosszul vannak az ember belső szerveinek látványától. :DDD :DDD

    Node , hogy ennyire szépen elkanyarodtam az eredeti témától, megpróbálnék kicsit visszakanyarodni. Hiszen alapvetően erről akartam írni , ugye.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 40

  • Kétbalkezes

    A minap vásárolt szenyósütőből sikerült frankón letörnöm egy kis részt. Hiába , szenyósütőkre én közveszélyes vagyok.
    Legalább 5 tört már össze / ment tönkre a kezeim között. Pedig nem csapkodom, nem ütöm vágom, egyszerűen csak gyenge műanyagból vannak.

    Pakoltam a mosogatóból el, rakom fel a merőkanalat, sajtszeletelőt a a falon lévő szegekre, erre hopp, a sajtszeletelő bemutatja nekem az előre másfél szaltót tripla csavarral... Természetesen részben a szendvicssütőn landolva.
    Eredmény:

    tildy 15 éve 7

  • Fogom a fejem... + új alvóhely

    Ha a kapu mellé ki van írva, hogy kapunyitó, akkor hogyhogy nem tud valaki kimenni?
    Hjaj...

    Tegnap felkerült végre a matracunk, ma már azon szunyáltunk. 22 CM vastag, billerbeck, egyik ismerősünktől lett . Földön aludtunk , egy vékony szivacson. A régi 5 centis szivacs után fura, én már megszoktam , hogy keményen alszom (nem magaslabda ;] ) ez meg ha járok rajta imbolyog . Járok rajta, mert az ablak előtt van, épp csak elfért ... ott 2 méter 5 centi széles csak a szoba.

    Forrás : bútorüzlet

    Rövid ideig volt eddig használva (egy év) , bár a volt tulaj szerint picit puhult. PEdig kemény matracnak van írva. Mindenesetre én az éjjel iszonyat jót aludtam rajta.:)


    csöpög a radiátor szelepje, ott egy nejlon van...

    tildy 15 éve 8

  • Amatőr

    Mondhatni no komment:

    Ezt a regisztrációs emailt kaptam, miután regisztráltam a Shake-shake weboldalra :

    Köszönjük tildy, hogy regisztráltál a http://www.shake-shake.hu weblapon!

    Regisztrációd megerôsítéséhez, kattints az alábbi kódra:
    http://www.shake-shake.hu/user_aktivalas.php?nev=tildy&jelszo=******************

    Természetesen a jelszó nem volt kicsillagozva , de biztonsági okokból így raktam ki ide a ph-ra .

    Hogy mi a probléma vele? Először úgy gondoltam rátok bízom a megfejtést, azonban hogy mindenki előtt világos legyen: aktiváló url-ben paraméterként , kódolatlanul megy a jelszó is, ami bizony nem egyszerhasználatos, hanem ugyanaz, amit beírtam regisztrációkor. Aktiválás után az oldal nem ajánlja fel a jelszócserét. Miért aggályos mindez? Tegyük fel suliban, munkahelyen, vagy internet kávézóban , netán otthon netezel, egy olyan gép előtt, amit többen is használnak .A cím szépen eltárolódik böngésző előzményekbe, így olyan is hozzáférhet a belépési kódhoz, akinek nem kéne. Oké , ez nem egy olyan fontos weboldal, node azért álljon már meg a menet!!! Ezt csak nem kéne.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 72

  • Honnan tudod hogy túl sokat WoW-ozol?

    - ha vásárlás közben elszakadsz a párodtól, és a jobb felső sarokban keresed a minimapen...
    - ha nem tudod intézni a hivatali ügyeidet, mert nem találod a kérdőjeles embert
    - ha nem tudsz ruhát vásárolni, mert a plázákban mindenhol csak cloth cuccokat árulnak
    - ha a lépcsőházban "öleled a falat"
    - ha az autópályán megállsz a kivasalt kutya/cica mellett, hogy lootold
    - ha kocsival mész, és meg kell állnod tankolni, viszed a pajzsodat a csomagtartóból (és már messziről tauntolsz mindenkit)
    - ha a Déli pu.-ra érkezve keresed a flight mastert az Oktogonra
    - ha mindig van nálad gyertya meg a kristályvíz
    - ha vonaton/távolsági buszon ülve dolgozol a notebookon, és kinézve az ablakon az elsuhanó fákat figyelve azon kapod magad, hogy végig tartottad a W gombot.
    - ha visszakérdeznek, nem tudsz válaszolni az 1 mp-es general cooldown miatt
    - ha ugrálva közlekedsz a városban
    - ha heavy metal koncerten megtámadod a melletted álló halálfejes pólós srácot, mert ki volt jelölve
    - ha a boltban "WTB" szöveggel próbálsz vásárolni
    - ha a gyorsétterem előtt megkérdezed, hogy hány fős insta ez a KFC
    - ha kinőtt / megunt ruhádat próbálod disenchantolni
    - ha csak rövídétésekkel legalább fél percig tökéletesen el tudsz beszélgetni egy "sorstárssal"
    - ha a terráriumban tartott pókodnak medvehúst adsz enni

    Folytatás...

    tildy 15 éve 32

  • Ne vegyél sz.rt!

    Mivel régi melegszendvicssütőnk kezd amortizálódni, párom rávett, hogy vegyünk egy újat a tescoban. Annak idején ő is ott vette azt, amit most cserélnénk, ugyanennyi pénzért, éveket kibírt.
    Szóval lett egy hausmeister típusú szörny, én mondtam, hogy nem kéne, nézzünk normálisat, de jó lesz ez felkiáltással a kosárba került. Oké, hagyjuk kibontakozni a férfit is :U

    Nos lehet én vagyok balfék, de nem tartom normálisnak, hogy 1 szendvics elkészítése után felhólyagosodjon a festék és hajszálrepedés legyen rajta . (Előzőnek sikeresen eltörtem a fülét , mikor először használtam, ő évekig használta jól)

    Szóval most mehetek vissza, kiváncsi leszek a reakciójukra:U

    Szegény nagyon szomorú , mindig azok a döntések sülnek el balul, amiket ő hoz , lásd Brünó sem jött be nekem, stb. stb.. PEdig nem akartam megbántani, mikor megmondtam, hogy megmondtam előre, hogy nem lesz jó

    Folytatás...

    tildy 15 éve 21

  • Miért kérdőjelezik meg a szavahihetőségem?

    Sokan emlékeztek anno mennyire Chaintech mániás voltam. Volt Apogeem és Zenithem is, mindkettővel maximálisan elégedett voltam. Kb 2007 őszén vettem egyik fórumtárstól egy AGP-s ATI HD2600 prot , amellyel mint a videókon is látszik a Crysis simán elfutott, igaz 800x600-ban , és low-medium beállításokkal, de játszhatóan. Akkoriban feltöltöttem youtubera is egy-két videót.

    Fura , de az utóbbi időben mind többen kérdőjelezik meg, hogy valós-e a videó. Nagyon rosszul esik, a szavahihetőségem vonják kétségbe.
    Fórumbejegyzéseim a ph-n az akkori időkből:
    [link]
    [link]

    Ehhez képest a kommentek a youtubeon.... :((( :O

    tildy 15 éve 16

  • Ez is megvan...

    Ma volt a diplomaosztóm, immár 2 diplomás mérnökhölgy vagyok.

    Előző diplomám mérnök informatikusi, most villamosmérnök lettem. Érdekes volt, hogy vadidegenek odaöttek hozzám, hogy csak én vagyok egyedüli lány? Minden elismerésük.
    Egyébként én még a régi alakú diplomát kaptam, mert kredites vagyok. Ez még kézzel írt. A BSCsek A4-s alakút kaptak.

    Automatikán tuti nem volt más lányzó, talán energetikásoknál lehetett még egy.
    700-an kezdtük összesen, kevesebb, mint 350-en kaptunk diplomát.
    Nagyon mókás köszöntők voltak, jókat derültünk. MEsélt arról, hogy volt egy anyuka, akinek a diákja azt mondta otthon nem volt első félévben egy UVja sem, csupa 3-as, 4-es a gyerek : nos mint kiderült füllentett otthon. A Kandót ugyanis szinte lehetetlen elvégezni úgy, hogy elsőben ne legyen az embernek egy UV-ja sem. (Bár nekem talán sikerült még infón, igaz utána már nem csillogott ennyire a tudásom :D )

    Folytatás...

    tildy 15 éve 37

  • Napszemüveg - kálvária

    Már páromnak sem volt egyszerű napszemüveget venni , hiszen jót akartunk, szépet , de mintha nem létezne a tescós 2000 forintos és optikákban kapható 17 ezer forintos vagy afölötti árúak között valamilyen.

    Voltunk Ofotértben, Vision expressben, más helyeken is egyetlen egy kikötés volt: Max 15 ezer forintot voltunk hajlandóak rászánni. Már eleve hülyén néztek ránk, mikor mondtam a 15 ezres határt, jóhogy már ki nem küldtek a boltokból. Ennyire elmehunyt ötlet max 15 ezerért keresni napszemüveget?

    Hihetetlen mennyit mászkáltunk utána, végül egy eredeti polaroid lett a nyertes , mindössze 10990 Ft-ért , lett hozzá tok is. Legalább 1 órán át próbáltuk, melyik is lenne neki jó.

    Aztán jött az én kálváriám. Azt már nem is mondom, hogy 5-10 ezres kategória, úgy ahogy van, nem található. Nincs. Amit párom vett (valószínűleg ez az) , az pedig bár rajta igazán korrektül áll (mondhatni elkapnám egy körre, olyan jól néz ki vele) , na az rajtam nem áll sehogy. Pedig én is szívesen vettem volna polaroidot. Egyre jobban sütötte a szemem a nap , megfelelő árú és kinézetű szemüveg meg sehol. Végül fogtam magam, vettem a tescoban egy Uv-szűrőset 2000-ért. Majd lehet bevizsgáltatom, de amíg nem találok , kellett valami, mert szétvakítja a szemem a nap.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 73

  • Ha a hegy nem megy Mohamedhez...

    ...Mohamed megy a hegyhez. Tartja a mondás.

    Forrás: www.glideomarama.com

    Egyre inkább azt veszem észre környezetemen, hogy az emberek igen nagy része panaszkodni tud, de eszébe nem jutna, hogy saját életéért, boldogságáért, boldogtalanságáért igen nagy részben ő a felelős.

    Többször alakult már ki ezzel kapcsolatban vita a szüleimmel. Édesanyám ha szabad így fogalmaznom konzervatív gondolkodású, és röghöz-kötött. annak idején 1992-98 közt munkanélküli volt, ekkor én még gimnazista voltam. A hűtőgépgyárban dolgozott mérnökök mellett műszaki rajzolóként, majd elküldték arra hivatkozva, hogy nincs számítógépes ismerete (92-ben milyen lenne neki? Commodore? ). Többször javasoltam neki, költözzünk el, keressen valami munkát, és bár napszámba elment igen sokszor , végül ismét az említett gyárban kötött ki, immár szalag mellett.

    Tudom, hogy nem keres jól. De változtatni , munka után menni sosem mert, mert hát itt van a rokonság, a halott nagyszülők, stb. stb.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 9

  • Brüno (18)

    Mostanában sokszor már a premier napján beülünk a moziba megnézni egy-egy filmet . Nem tudom mennyire reklám vagy sem, de a Westendben lévő Palace cinema a kiválasztott többnyire, hiszen az éjszakai busszal nagyon könnyen hazajutunk.

    Az elmúlt két hétben az Iceage 3-t illetve a Brünót néztük meg.
    Ez utóbbira párom invitált meg, neki személy szerint tetszett a Borat is, meg az Ali G is, nomeg hát ő amúgyis egy humor Harold, én meg szokás szerint abszolút nem vagyok humoros, szóval lényeg a lényeg, beültünk.

    Az eleje még jól kezdődött, a Scootert annak idején szerettem is , a nessaja számon fel is vihogtam.

    Nade ami utána volt?!

    Forrás : Origo
    Forrás : Origo

    SPOILER!

    Folytatás...

    tildy 15 éve 26

  • Micsoda forgalom!

    Előbb hívtak a vodafonetól (honnét van meg nekik a számom? :F ) , hogy kedvezményes előfizetési ajánlatuk lenne, érdekel-e? Rövidre zártam, nem , nem érdekel.

    Aztán egy másik emberke hívott, hogy rosszul állítottak ki egy számlát, mert audiról lett kiállítva, valami kisteher helyett.
    Hm?

    Már semmin nem lepődöm meg, ez a szexi szaxi szólós hirdetéshez képest piskóta.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nem is mondtam, tegnap megérkezett a Blizzard authenticator. Weboldalukon azt írják 2-3 hét. Nos nem, cirka 1 héten belül ideért, ups hozta.
    Ez egy kis token eszköz, amely biztonságosabbá teszi a játékba való belépésünket. Az eszközt hozzá kell rendelni a wowos accountunkhoz az wow-europe account management oldalán .Ezek után a rajta lévő gombot megnyomva egy kód jelenik meg, amelyet a játékba való belépéskor be kell ütnünk. Valószínűleg idő alapon lehetnek a kódok, mert folyamatosan változik, kivéve ha túl gyorsan nyomjuk meg egymás után. Mindenesetre az egyik legbiztonságosabb módszer a belépéshez.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 14

  • Logoszféra ide át

    Amit nem tilos , azt szabad. Vagy mégsem?

    Úgy döntöttem, személyes blogom, a ...szép új világ... újabb hozzászólásait, eseményeit ideiglenesen itt fogom publikálni. Kíváncsi vagyok a reakciókra, a véleményekre, ezenkívül egyfajta tesztnek is felfogom írásaim .

    Lehet mondani, ez az oldal kereteinek a feszegetése,nem így gondolom. Többen írták már, hogy bizonyos szabályok ide is kellenek. Hogy ki mit gondol erről, nos előbb-utóbb ki fog tűnni. Ha valakinek valamit az arcába tolnak, az előbb utóbb elutasítást vált ki. Aztán lehet én dőlök ki, elfelejtkezek róla, vagy bármi.

    Remélhetőleg hozzászólásaimmal nem ártok senkinek, nem fogok alapelvekbe ütközőt elkövetni. Viszont lehet lesz napi 3 írásom, amit kommentelni lehet. Vagy több. Amolyan twitter-szerű. Arra is kiváncsi leszek, hány követőm lesz. Vagy érdektelenségbe fullad az egész?
    Meglátjuk.
    Mindenesetre bevállalom a kísérleti nyúl szerepét.

    Viszont kérem, akinek egy kevéske véleménye is van, ha hideg , ha meleg, ossza meg a cikkekhez tartozó topikban. Természetesen az alapelveket betartva.

    tildy 15 éve 16

  • Tinikorom kedvenc előadója - Judy

    16-17 éves lehettem, barátnőkkel eljártunk néha dizsibe, erre arra. Akkoriban kicsiny kis szülőföldemen volt egy igencsak felkapott énekesnő, akinek a dalait a diszkókban rengeteget játszották . Bár furcsállotuk, hogy a rádiók miért nem adják dalait, azért kéz alatt nekem is sikerült megkaparintanom, és lemásolnom magnókazettára első albumát.

    Judy - Vad tangó (1995)
    1. Támadj fel!
    2. Vad tangó
    3. Hol vagy nagy szerelem?
    4. Zuhog a zápor
    5. Zuhanásra készen
    6. A vágy temploma
    7. A szavakon túl
    8. Tűz a jéggel
    9. Lázadás
    10. Baby

    Emlékszem, mikor Jászladányon a diszkóban fellépett, a hideg futkosott a hátamon olyan érces hangja volt.
    1995-ben megnyerte a Ki mit tud-ot szólóénekesnőként.

    1998. októberében lépett be a Groovehouse együttesbe, sajnálatos módon azonban egy autóbaleset következtében csúszott mind az albumuk megjelenése, mind az együttes befutása.
    A Groovehouset eredetileg két srác alkotta ,Miki(Bogár Miklós) és Zsolti (Kárpáti Zsolt) , felkérésükre énekelte el a Ha táncolsz velem számot (amelynek eredetije Szűcs Judittól való), és innentől elindult a szekér.

    Első Groovehouse album

    Folytatás...

    tildy 15 éve 16

  • Végre saját szoba

    Majd 30 évesen végre "saját" szobám lesz anyuéknál. Na jó, az igazság az, hogy már tavaly is volt, hiszen húgom szobája( ami régebben műhelyként funkcionált) kialakításra került, de mégsem éreztem a sajátomnak. majd egy fél ujjnyi repedés a falon - vályogház - máló vakolat....
    Célom az volt, hogy 100 000 forintból be tudjam rendezni, amint elkészül a tapétázás.

    Ablakot is kellett volna cserélni. Node hozzánk fa ablak kell, több okból is.Egyrészt mint már korábban írtam, vannak hülye kölkök, akik azzal szórakoznak, hogy dobálják az ablakot. Üveget még csak csak cseréltet az ember, de ha a műanyagból letörik egy darab... A fát még ki lehet gittelni. De ha már cseréltetnénk, akkor anyuék szobájában is kell, mert utcafront. Ha azt akarjuk a régi redőny maradhasson, akkor csináltatni kell az ablakot. Ami így jóval drágább. Ha nem, akkor bár az ablak olcsóbb, de redőny pluszban kéne rá... Ez így nem mókás... Nomeg kivenni, betenni, stb... Legalább plusz 300 ezer ft , nem votl rá keret.

    Node a szobára visszatérve.
    ELőször is festéket leszed, dryvit háló, vakolás. Majd csiszolás , egy kis gipsztejes festés .

    Folytatás...

    tildy 15 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.