2016. május 31., kedd

Gyorskeresés

Sub-ZeRo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Egy veszett nagy kamion és nagyon drága pótkocsi története...

  Üdvözlök minden kedves kíváncsiskodó egyént... Persze azokat is üdvözlöm, akik nem kíváncsiak, csak idetévedtek az oldalamra. :)

  Tudjátok mit, inkább nem kezdem a szokásos történelemmel mi mivel kezdődőt és a többi és a többi. Csapjunk bele a közepébe. Olyan kicsi lehettem... Na jó, hagyjuk,inkább mégis írok pár mondatot, hátha aki nem tudja, az tudja majd, amit ti, lelkes LEGO topik bújók már tudtok, vagy tudhattok! Tudtok követni? Rendicsek!!! :D

  Szóval, meglett a hobbim, Lego modelleket kezdtem el gyűjteni a közelmúltban ami vagy kamion, vagy valami féle munkagép, olyan mint a 42043-as Mercedes Arocs vagy a Volvo homlokrakodó 42030. A gyűjteményem kezdett nőni (a pénztárcám vastagsága csökkeni), megvettem az egyik régi modellt ami annó nagyon tetszett, csak hát akkor nem volt rá pénzem. Szóval ez model a 8258-cas Technic 8x4-es nyerges vontató, amin egy daru van. Ez lenne az a veszet nagy kamion!
  Nagyon tetszett és nem túl régen be is szereztem! (ha tudni szeretnétek hol csaptam le rá, "kis" pénzért elárulom privátban. Vagy a blogomban, vagy mindegy hol. :DDD )

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 napja 2

 • Az első autóm!

  Az egész körülbelül három hete vagy talán négy is van, hogy édesanyám feldobta ötletnek, hogy vegyek, vegyünk autót, mert ki tudja mit hoz a jövő, a melóhely, ha meglesz minden a C+CE jogosítványhoz, akkor kellene valami autó, ami elvinne oda és olcsó a fenntartási költsége.
  Persze a fogyasztást is szemelőtt tartva.
  Elkezdtem bújni a különféle hirdetős online adatbázisokat mint aki nagyon ért hozzá, persze nem. Néztem Daewoo, Suzuki, Kia, Peugeot, meg még Audi típust is. Aztán jött az ötlet, hogy az egyik ismerősünk autókkal foglalkozik igen rég óta, vállalkozása is van, Angliából hoz be autókat alkatrészeknek. Nővéreméknek is ő vadászta le jó pár éve egy 2004-es évjáratú Toyota Corolla 1.4-es típust. Igen szép aállapotban volt és van is még mindíg!. Ők nem annyiért vették az autót, mint én. :DDD
  Fel is vettem a kapcsolatot Tomival, elmeséltem mit szeretnék és mennyi pénzért. Mondtam neki a típusokat és végül a Suzuki maradt. Olcsó kocsi, olcsó fenntartási költség. "Ez kell neked", hangzott a telefonból.
  Innentól fogva csak Suzukikat néztünk bátyámmal. Neki is van egy 3 ajtós, 97-es évjáratú.
  Találtunk is egy párat, de mire oda került volna a sor, elvitték, vagy éppen már a honlapokról is eltűntek a hirdetések.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 30

 • Írjak, vagy ne írjak!

  Hali! Vettem szombaton egy autót, szeretnétek egy kis beszámolót látni, olvasni róla? Ez a nagy kérdés eme szép napon. :D

  Blogbejegyzés 2 éve 9

 • C+E jogosítvány

  Hát, úgy néz ki 26 évesen rájöttem, hogy én kamionozni akarok. Így majd egy év spórolás után nekiugrok a jogosítvány megszerzésének. Az autósiskola főnökével felvettem a kapcsolatot ma (2013. dec. 18-án), hogy mennék egy "kevés" :DDD pénzt költeni hozzájuk. Egyelőre annyit tud, hogy januárban fog indulni, ne izguljak, majd szól, ha lesz valami fejlemény. Bízom bennük, hogy indul. De a GKI vizsgára még kellene jó pár Magyar forint. Sajnos arra még nem jött össze a pénzmag, de igyekszem kigazdálkodni. :U :K

  Úgy hogy most türelmes várakozom és sok kresz program gyakorlás vár rám a következő hetekben. :)

  UPDATE: Úgy néz ki, hogy 2014.02.03-án indul tehergépkocsira tanfolyam, 10-én meg a nehézpótra. Hát, remélem 3-án sikerül mindkettőre jelentkezni, mert egyszerre szeretném larakni a kettőt.

  UPDATE 2:2014. 02. 07-re kaptam időpontot a páv vizsgára.

  Blogbejegyzés 2 éve 349

 • Microsoft sculpt comfort mouse teszt!

  Hát, akkor itt lenne a teszt amit ígértem. Nem akarok regényt írni róla úgyhogy egy rövid, tömör kis írásnak néztek elébe.

  Szóval, aki nem tudja, azért írom ezt a kis tesztet, mert volt (nem kicsi) szerencsém hogy egy ilyen egér boldog tulajdonosa legyek (meg megígéretem, hogy megírom :) ). Röviden annyi, hogy devportal.hu-n hirdették hogy windows 8 app és windows phone app tesztelőket keresnek, akik ha jól teljesítenek akkor közülük a szerencsések néhány Microsoft hardver tulajdonosai lehetnek. Akik jelentkeztek és feladatnak eleget tettek a „szerződésben” foglataknak, mit, hogyan kell megnézni, képet készíteni, hibáról 2 mondatban leírni a hibát és elküldték a teszt app-ok elemzését, azok között sorsoltak ki ilyen és ehhez hasonló egeret, billentyűzetet. Én viszonlyag gyorsan megvoltam a feladattal, mert mikor megjött az email, a heti adagról, még aznap megnéztem azt az 5-10 appot, amit küldtek. Annyira gyors voltam, hogy kaptam egy új feladatot, új appokkal és a sorsoláson az én nevem „húzták” ki. Örültem is nagyon, mert eddig csak a Kis Fülessel nyertem egy társasjátékot (amivel nem tudtunk/tudunk játszani :D ) mikor körülbelül 9 éves voltam, meg idén, tavaly?! itt a PH-n egy képszerkeztő programot. És most itt lennénk, ezzel az egérrel egy rövid teszt erejéig.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 8

 • Kell nekem a csempés rendszer?!

  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem tudom eldönteni (huzamos használat után) hogy kell-e nekem a windows 8, 8.1 operációs rendszer.
  Windows 7-ről kb egy éve, vagy talán másfél éve váltottam windows 8-ra. A rendszer furcsa volt, nem tudtam mi merre található. A sebessége egyből szemet szúrt, gyors volt. Még egy éves használat után is. Megszoktam a csempéket, a beállításokat hogy miket, hol kell beállítani.
  Sajnos a 8.1 mióta kijött, fel is raktam az asztali gépemre, de mivel régi, legacy stádiumban lévő videókártyám van, játékok alatt kékhalál és fagyások történtek. Kitaláltam, hogy a laptopra feldobom (upgrade, eredeti rendszer) majd a 7-et meg felrakom az asztalira, vagyis egy cserét megejtek.
  Sikerült is. Részben.
  A 7 szépen felment, beállíottam, belaktam és valahogy "nem hiányoznak a csempék" érzés kapott el. Erre a laptopot elő vettem, mert még ide a csere rendszer nem kúszott fel magától és meg is ejtettem a telepítést. Persze a 8 és 8.1-es trükkös iso-val, hogy elindítom a 8-cat netről, hogy szedje le, megállítom és a 8.1-el folytatod. Meg is volt. Az eredeti cd kulcsot megette, kész az iso. Telepítéskor hibát írt a kulcsra. Nem baj, generic kulcs, megy a telepítés és kész is lett. Asztalra belépve kiírta, hogy nincs aktiválva. Nem estem kétségbe, cd kulcs elő, cmd ablak elő, és kulcs beírása.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 5

 • Hamarosan teszt!

  Na, mai napon meg is kaptam az egeret (november 5) de csak a hétvégén fogom megírni a tesztet, mert nincs az egérhez kékfog adapter. :((( Ja, meg előtte a windows 8.1-gyet felrakom laptopra és azon fogom tesztelni. De arra kell egy kis idő. Úgy hogy türelem. :R

  Blogbejegyzés 3 éve 0

 • Van még szerencsém!?

  Nem olyan túl rég, talán 2 hónapja, hirdették, hogy lehet windows 8 app tesztelésre jelentkezni. Hát mivel van időm, ha hazaérek melóból, így jelentkeztem én is. A lényeg, hogy küldenek windows 8 app-okat és windows phone 8-ra és a hibákat kell keresni, azt jelezni és képpet is kell küldeni. Hát nekem a tegnap volt szerencsém nyerni egy Microsoft Sculpt Comfort Mouse-t! :))
  Az adataimat elküldtem már, elméletben a jövőhéten, szerintem maximum péntekre ideér.

  Íme:

  Örülök neki nagyon, a laptophoz jó lesz majd. :C

  Blogbejegyzés 3 éve 4

 • PH. Nagyúr rang

  Ó yeah, a mai napon (2013.10.19), reggel 5: 47-kor PH. nagyúr rangom lett.

  Tiszteletemre mindenki igyon egy pofa sört, vagy rövidet. :C :DDD

  Blogbejegyzés 3 éve 7

 • Nokia Lumia 520

  Hát, ezt is megéltem, hogy egy "okos" telefont vettem magamnak és nem "buta"-fonnal rohangálok. :DDD
  Lásd 6310i bejegyzés.
  Régóta szemeztem a telefonnal és úgy gondoltam hogy meglepem magam karácsonyra (igen jól látod :DDD ) és hát ez a telefon lett a választott.
  A telefont függetlenül akartam megvenni, (37.000 Magyar forint, XXLGSM) de mikor felhívott az ügyintéző akkorra már 47-ért vesztegették + házhozszállítás költség. Hát úgy már sok volt nekem.
  Inkább a T-nél megvettem 35-ért és ingyen kihozták. Problem? :N
  Szóval megjött a kicsike, töltő, adatkábel, fülhallgató volt a dobozban.
  Meglepően gyors a telefon, pedig a legkisebb "testvérről" van szó. Kezdem belakni, de nagyon jó a wp8 rendszer. Droidot testvéremnél használtam, de voltak benne hibák, akadt stb. Samsung Galaxy S Advance.
  Itt is van, ha sok app-ot nem zárok be, egy picit megtorpan, de alig észrvehető. Szóval egyik sem tökéletes, el kell fogadni.
  Appok vannak rá, nem is kevés, de ami használható és akkumulátor igényes, az kevés. Lásd AccuWeather app, majd 1 óra alatt több mint 10%-nyi energiát vett el. Akkor inkább a Bing féle, jó az és nem eszi az akkut.
  Szóval elsőre megszerettem, ha maradok ezen a vonalon (wp) akkor tuti hogy ilyen Nokiákból fogok választani.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 7

 • Néhány elhanyagolható kütyü, elemzése és a telefonok királya!

  A cím is sugallja, hogy néhány hardvert és egy telefont elemeznék ki és mesélnék róluk miért vettem meg őket. Hát akkor a kezdés meg is volna, akkor csapjunk a lovak közé. :C

  Elsőnek egy Logitech K230-as billentyűzettel és egy M510-es rágcsálóval kezdenék.

  Hát róluk lenne szó. Kb. két éve vettem Egy vezetékes Logitech egér-billentyűzet kombót, de úgy gondoltam, hogy ideje lenne egy vezeték nélkülire váltani. Nem azért, mert sok pénzem volt, hanem mert a kábelekből lett elegem meg abból, hogy amikor még kellett volna húznom az egeren, nem ment mert nem volt több kábel. Így cseréltem őket vezetéknélkülire.(tudom, hosszabító stb, de az is kábel)
  Az árban nem akartam messzire menni, így erre a 2 hardverre esett a választás. Az a baj, hogy amik tetszettek volna, azt nem ennyi pénzből (kb. 13k.) úsztam volna meg, hanem vagy 50-ből. Azért annyi pénzem nem volt.
  Szóval a tapasztalatok, mert már vagy 5 hónapja, hanem több nyúzom őket.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 3

 • Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)

  Az Scs Sofware végre befejezte az Euro Truck Simulator nevű játék fejlesztését! A játék már arany lemezen van és ha minden jól megy, akkor Október 19.-én a elérhető lesz, mind digitális, mind dobozos változatban is.
  Szerencsére a jaték az STDS grafikai motorját kapta. Nem a Trucks & Trailers-ét mert úgy volt, hogy azt kapja. Hála az égnek nem. :)
  Bővebb infót, a linken vagy a hivatalos honlapon lehet megtudni.
  Az oldal egyelőre nem elérhető de a héten elkészül az is.

  Érdekesség.
  A játékban 69 várost fedezhetünk fel, látogathatunk meg.
  Tuningolható kamionok. (Egy jó döntés volt) Például.
  Az scs szerint amilyen jó lett az új "engine" lehetővé teszi, hogy sorra jöjjenek hozzá a DLC-k.
  (Az STDS-ben ezek ingyen jöttek, kívánicsi leszek itt hogy is fog alakulni. )

  Röviden ennyi.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 17880

 • STDS avagy a Scania hivatalos játéka

  Az SCS software és a Scania cég közösen létrehozta a Scania Truck Driving Simulator nevű játékot.
  A játékban csak és kizárólag, liszenszelt R szérás nyerges Scaniával lehet a kilométereket falni.
  A játékot, ahogy már írtam is az SCS készítette, így a grafikát és a fizikát a prism 3d engine szolgáltatja.
  A játék motorja igen csak egy nagy ráncfelvarráson esett keresztül, mind a 2 szempontból.

  Fizika.

  Igen csak élethű irányítást kapunk (igaz, én még nem vezettem egy nyerges kamiont sem :D). Az irányítás és a kormányzás messze jobb, mint a régebbi játékoktól. Lásd Euro Truck Simulator.
  A játékban 90 kilométer / óránál nem lehet többel menni. Rakottan meg főleg. Ez már egy jó pont. Igaz, ha fel akarunk erre a sebességre gyorsulni, igen csak hosszú út szakasz kell, hogy elérd a 90-et, nem 2 másodperc kell, mint az ETS-ben. Szóval már ezt egy piros pont. A fizika itt ki is merült teljesen.
  Mondjuk több amúgy sem kellene több, mert a szabad vezetésben, egy kitalált városban falhatjuk a kilométereket és gyűjthetjük a pontokat. De erről később.

  Grafika.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 6

 • Portal 2 Perpetual Testing Initiative DLC

  A portal 2 egy újabb dlc-ven gazdagodott és ez nem más mint Perpetual Testing Initiative névre hallgató kiegészítő.
  Mivel ez a dlc "csak" annyi újítást hozott a játékba, hogy egy egész pályát mi magunk szerkeszünk meg és publikálhatjuk a nagyközösségnek. (nem is nagy valami igaz?)
  Arra gondoltam hogy a PH-s közösség tagjai (mármint akinek megvan) egymás közt megoszthatnák a pályáinkat, egy kis szürke állomány megmozgatás céljából. :)
  Akinek van kész pálya / pályái az linkelheti ide hsz-ként a steam workshop oldalát és akkor egymásra feliratkoznánk.
  Na mit szóltok hozzá? :)

  Blogbejegyzés 4 éve 0

 • Track IR 5

  2012. Április 4-én reggel 5:58 perckor rendeltem egy Track IR 5-öt. Jött egy e-mail, hogy a vásárlás megtörtént, csomagot feladták fedex elsőbbségivel. Aznap este 7 órakkor kaptam még egy e-mail-t, amiben egy Fedex követési kódot tartalmazott. Ma sikeresen üzemel már ez a kód (4-én még nem volt jó) és így most Memphis-ben jár a kis csomagom. Az oldalon fel van tüntetve, hogy előreláthatólag 10-én kell megkapnom este 6 óra körül.
  Kíváncsi vagyok rá. Ha megjön akkor jön a többi írás és megjegyzés is és kicsomagolás is lesz meg egy teszt is. Hát ezt szeretném videóra venni és megosztani veletek. :) (érdekes lesz :DDD )

  Update 1: Útvonal. CORVALLIS, OR -> MEMPHIS, TN -> PARIS, FR. Már párizsban van a kütyü :)

  Update 2: Ma 11 óra körül megérkezett a csomag amit 4-én rendeltem. Az egész nem nagy dobozban jött, a súlya meg még annyira sem sok (0,4 kg az egész szerkezet).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.