2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Kiábrándulás a Logitech hangrendszerekből...

Írta: | Kulcsszavak: Logitech . 5.1 . X530

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem tudom mennyien vagytok kíváncsiak a másik szerencsétlenségére, én azért elmesélem nektek az enyémet, hátha mégis érdekel valakit. :DDD (meg ha jót akar derülni rajta :DDD )

A történet körülbelül 2007/2008-tól kezdődik. Akkor vettem meg első 5.1-es hangrendszeremet, ami a Logitech X-530 névre hallgatott. Meg is voltam vele elégedve, ár/teljesítményben nekem tökéletes volt. A filmek, játékok, zenék nekem nagyon jól szoltak rajta. Sajnos ez az öröm nem sokáig tartott, 2010 őszéig. Egyik nap munkából hazajövet bekapcsoltam a gépet, a hangrendszert, elindítottam a winampot és egy online rádió adást. Majd fürdés, mikor végeztem beléptem a szobába és a füstől nem lehetett látni. Egyből a fejhez kapkodás ment, majd gyorsan a fali aljzathoz rohanás és a 220-as kábal kitépése a dugóból. Gép szagolgatás, semmi füst.
Kormány szagolgatás (G25) semmi. Mindegy a kábel vissza, gép indít, feláll a rendszer, semmi rendelenesség. Hát gondoltam valahol a kábelek összeértek és ez produkálta a füstöt. Majd rá 3 napra játszanék (RBR) és azt veszem észre, hogy a centerből egy árva hang nem jön ki, a navigátor csendben van. :D
Hangszóró ellenőrzés, a center szól csak a center kimenetnél nem.
Na meg lett a bűnös, a mélynyomóban elfüstölt valami és csak 4.1-ben működött. :W
Ezek után kicsit torzítgatott, nem volt szép, gondoltam veszek egy másikat és ez már 2011 elején volt.
Meg is lett az utód, egy X-540 "személyében".
Pénz megvan, rendelés, várás, megjött a cucc. Kibontás, összerakás elhelyezés és itt jött a fekete leves. Olvastam, hogy a potméter a távirányítón egy ipari hulladék kategória. Hát az enyémen az is volt. Recsegett, ropogott ha hangerőt változtattam rajta. Amúgy 5.1, meg hangzásilag nagyon szép volt.
Na a harmadik nap úgy tönkre ment az egész, hogy recsegett ropogott minden, torzítottak a hangszórók, minden baja volt neki. Akkor felvettem a kapcsolatot a boltal, hogy nem jó.
Volt cseregaranciám, jött is a futár el is vitte gariztatni. (Hát ilyenkor kb. 20 e-mailt váltottam a boltal akinél vettem.)
Kb. 1 hónapra rá érdeklődök mi van vele, erre azt mondják hogy úgy elszállt, hogy adnak egy újat. Oké. Jön a következő, ugyan az mint az előzőnél, kibont, elrakás, próba, megint szar a távirányító. Akkor még a hangszórók nem kezdték el a torzítást de ennek elkerülése érdekében vissza vitettem megint a cuccot és kértem vissza a pénzt. Igen, csak azt nem adják vissza, így maradt a levásárlás. Akkor megint visszaraktam a kiégett 530-at. (itt kicsit kezdtem a logitech-re neheztelni, hogy egy új rendszer és első napon szar)
Kb. 1 hete. úgy július elején megpróbálkoztam hogy veszek megint egy 5.1-et.
Akkor a Logitech Z-506-ot néztem ki.
Megjött, kibont, elrak, hát a magasok torzítottak, az 5.1 meg annyira működött, hogy pl. a bal hátsó hangszóró mindenhol adta a hangot. Szóval a windows-os tesztben, az elsőkből mindenhol lehetett a hangot hallani, holott csak a bal hátsóban kellett volna.
Akkor elvittem haverhoz (imibogyo a PH- nick neve :) ) hogy nála megnézzük. Bekötjük, a magasok torzítanak az 5.1 nem jó. :W
Akkor eldurrant az agyam felhívom a Logitech magyarországot és panaszt teszek.
Elmeséltem az eddigi dolgokat és azt mondta a telefonos úgyintéző, hogy követeljem vissza a pénzt és sajnálattal hallja, hogy így jártam eddig a termékükkel.
Kivagyok segítve mondtam neki. (bár szegény biztos meglepődött, hogy azt mondtam a termékre hogy szar)
Akkor újra a bolt, megint levelezés nem kevés, majd írja a boltos srác, hogy menjek fel pestre és megpróbálja oda adni a pénzt. Hát nem mentem fel, mert cseregaranciával vettem megint a terméket és vidékről felmenni nem olcsó mulatság. Nem beszélve arról hogy vidéken melózóm és lakom.
Na akkor jött a levásárlás. Mit kellene venni, de hát mivel nincs egy ép hangrendszer, akkor kinéztem magamnak egy Z-523-as 2.1-es hangrendszert.(Megint egy Logitech... pedig tanulhattam volna az előzőkből... :D De bepróbálkozok, hátha most nem leszek megint szerencsétlen.)

Megjött, összerakom, szépen szól, nem recseg semmi. Igen, csak a bibi nem itt van, hanem a hangzás képpel. Mintha nem lenne annyi magas benne, a közép meg túl sok. A mély meg brutál. ;]
Azt hittem a fülem a rossz.
Vissza raktam az 530-at, kipróbálom, több magas van benne. Vissza az 523-as mintha egy dobozból szólna. Hát nem az igazi. Keresgéltem teszteket és látom, hogy írták, hogy nem igazi a közép, magas tartományok ennél a terméknél. :W Hát ilyen nincs... :W

Szóval most ott tartok, hogy ez volt az utolsó Logitech termék hangrendszer terén. :W
Pedig a régi 530-as olyan jó volt, igaz voltak ott is problémák, mert valamilyen rádiót fogott, ha halkra volt csavarva meg ilyenek. De legalább működött és szépen szólt. A mostaniak meg egy ipari hulladék kategóriába sorolhatóak. (saját vélemény)
A következő hangrendszerem vagy egy Edifier termék lesz (amiről jobbat hallok, mint a Logitech-ről), vagy egy erősítő + hangrendszer és optikával lesz össze kötve a géppel...
De ez a jövő, addig még sok víz lefolyik a dunán. :)

A Logitech-ben hatalmasat csalódtam hangrendszer terén. :O :(
Szóval ennyi lenne a kis történetem. :DDD Remélem élveztétek, mg nevettek, mert ezen csak azt lehet.
:D :W

Hozzászólások

(#1) veector


veector
senior tag

Jó a logi csak nem hangcuccnak :)

(#2) Pukkancs


Pukkancs
tag

Nálunk két Logitech fülhallgató ment eddig tönkre, egyiknek a jobb füle a másiknak a bal, de az én x530-asommal eddig minden rendben.
Ja és nagyon jó egereket gyárt.

(#3) kmisi99


kmisi99
addikt

Akkor nekem szerencsém volt az x540 el semmi gondom nem volt :DDD Persze egy év után Edifierrel váltottam le.

(#4) veector


veector
senior tag

Ja igen nálunk egy logi hangrendszer ment tönkre, az X540-emmel még nincs baj

(#5) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

A tanulság ebből: nem a termékek megvásárlása után kell a neten olvasgatni az adott cuccról, hanem előtte....
Olyan meg tudtommal nincs, hogy nem adják vissza a pénzt, hanem "levásárolhatod"... ha webshopban vetted, akkor pláne nem, ez esetben 8 napon belül visszaküldöd és vissza kell, hogy adják az árát.

(#6) Samus


Samus
addikt

Vettél volna Z-5500at, az rendszer.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) veector válasza Samus (#6) üzenetére


veector
senior tag

Kicsit más árkategória :D

(#8) mexicanraven válasza Samus (#6) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Abból is volt kaki bőven.

Véleményem, hogy jó a Z623 (nekem is az van 2 pár 2300 után), DE ennyiért többet ne várj.
Egy jobb hangkártyával még tudsz csiszolni a dolgon. :))

when the sun shines, we'll shine together

(#9) Tálydi


Tálydi
senior tag

3 éve van egy Logi X-530-am, 4éves, a mai napig egy rossz szavam nincs rá, tökéletesen szól, szép mélyek, nem recseg, semmi. Peches vagy :DDD

Eeeeh, what’s up, doc?

(#10) Samus válasza mexicanraven (#8) üzenetére


Samus
addikt

Nekem akkoris az életem szettje. Lassan sajnos vége a gyártásnak, valószínű soha nem is lesz ilyenem, nem is tudnám hová rakni, de egy álmom...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.