2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

STDS avagy a Scania hivatalos játéka

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az SCS software és a Scania cég közösen létrehozta a Scania Truck Driving Simulator nevű játékot.
A játékban csak és kizárólag, liszenszelt R szérás nyerges Scaniával lehet a kilométereket falni.
A játékot, ahogy már írtam is az SCS készítette, így a grafikát és a fizikát a prism 3d engine szolgáltatja.
A játék motorja igen csak egy nagy ráncfelvarráson esett keresztül, mind a 2 szempontból.

Fizika.

Igen csak élethű irányítást kapunk (igaz, én még nem vezettem egy nyerges kamiont sem :D). Az irányítás és a kormányzás messze jobb, mint a régebbi játékoktól. Lásd Euro Truck Simulator.
A játékban 90 kilométer / óránál nem lehet többel menni. Rakottan meg főleg. Ez már egy jó pont. Igaz, ha fel akarunk erre a sebességre gyorsulni, igen csak hosszú út szakasz kell, hogy elérd a 90-et, nem 2 másodperc kell, mint az ETS-ben. Szóval már ezt egy piros pont. A fizika itt ki is merült teljesen.
Mondjuk több amúgy sem kellene több, mert a szabad vezetésben, egy kitalált városban falhatjuk a kilométereket és gyűjthetjük a pontokat. De erről később.

Grafika.

Na itt az SCS csapata igen csak ki tett magáért. Van HDR, mélység élesség, opció, élsimítás, anizotróp szűrés. Igaz, nálam az AA nem igen akar működni, mert hiába kapcsolom be, ugyan olyan recés lesz minden. (lehet hogy a windows 8 rp és a vga driver hiánya az oka, nem tudom)
Szóval semmi sem tökéletes. :DDD
A HDR gyönyörű benne, a fény-árnyékok is igen szépek. (majd a végére lövök be néhány képet).
Ezeken kívül, amit említettem, még egy nagyon nagy újítás van benne és ez az eső effekt.
Igen nagy ráncfelvarráson esett keresztül. Röviden annyi, mintha egy igazi kamionban ülnénk.
Igaz, szép és jó, de eső közben tolatni és a tükörből nem látsz semmit, na ez a kihívás ebben a játékban. :D
Szóval grafika szempontjából nagyon jó. Optimalizálása, az 1.0-ás verziónál igen bugos volt, de ezt később 2 patchben (már 3 van, de a 3. csak nyelvi hibákat orvosolt) javítva lettek. Így mára már igen elfogadható teljesítményt tud produkálni.

A játékról.

Mivel a játékot a Scaniaval közösen készítették, az ő "játékouk" is helyet kapott.
Ez nem más mit az YETD.
A lényeg az, hogy egy kamionnal, különböző feladatokat kell teljesíteni. Van tolatás, király feldöntés. stb. Ezek a feladatok egyszerűnek tűnnek, de a virtuális kamionba beszálva már nem mondható el. Úgy mint élőben sem. :D Igaz, itt a játékban csak ezek a feladatok kapnak helyet, élőben viszont annál több van még. (a honlapon mindent megtudtok).
Különböző feladatoknál, különböző pontokat kapunk. Mondjuk egy király feldöntésért, ha nem döntjük fel a kék oszlopokat kapunk 500 pontot. De van olyan feladatat, hogy egy rámpán kell átmenni és ott kerekenként kapunk pontokat. Persze az is plusz pont, ha belős kamerából megyünk végig a feladaton.

Van még Vezetői engedély vizsga is. Itt a különböző alapfeladatokat kell teljesíteni, balra, jobbra be tolatás, kanyarodás, pótkocsi felvétele, stb. Ezt ki is veséztük. :DDD

Van reakcióidő teszt. Itt a kamionnal kell felgyorsulni legalább 50 km/h állandó sebességre. Majd egy ikon (állat, biciklis) "beugrik" elénk és meg kell álni előtte. Méri mennyi idő telik el, a beugró ikon és a fék(pedál) lenyomásáig.

Szabad vezetés

Itt 2 féle van. Van a Fuvarok és a Scania DemoCenter.
Elsőnek nézzük a demo centert.
Itt egy zárt pályát találunk, ahol figyelni kell a szabályokra (kresz) és a megjelölt helyről el kell hozni a pótkocsit, emit egy parkolóba kell leakasztanunk. A pályán jó néhány Scania ikon is feltűnik, ezeket meg kell szerezni és több pontot kapunk. Ezek a pontok azért játszanak szerepet, mert online, egy listába sorol be minket. Minél több pontunk van, annál közelebb kerülünk az első helyhez. Minden pótért fix pontot kaponk. Ha nem ütközünk, akkor még pluszba kapunk pontot, de ha baleset történik, akkor nem kapjuk meg.
2 "féle" pótkocsit tudunk elvinni.
Az első, amit zöld pontal jelöl. Ez annyit jelent, hogy könnyű dolgunk van, mert könnyű helyre kell lakasztani a pótot. És van a piros, ami már nehezebb mint a zöld. Itt igen megcifrázott helyre kell beálnuk a pótkocsival. Ha nem ütküzönk semminek, a kresz szabályokat betartjuk, igen sok pont üti a markunkat. (persze ez annyira nem is egyszerű :) )

A másik fele, a Fuvarok. Itt, amit írtam is, egy kitalált városban tudjuk kamatoztatni a tudásunkat.
Különböző telephelyekről, épitkezésekről kell a pótkocsikat elszállítani az adott helyre.
Itt is két féle pót van. Itt még a sebességre is figyelni kell, mert nem kapunk pontot a feladat elvégzése után, ha túl gyorsan mész. Szóval a gázzal csak óvatosan. ;)
A pontokat, csak akkor nem adja oda, ha pótkocsival megyünk. Ha úgy mond a traktorral megyünk, akkor nem számít. És nem is vonja le tőlünk a gép, ha ütközünk pl.

Veszélyes fuvarok.

Itt, A pont B pont szisztéma van. El kell jutnunk egyik helyről a másikra. Itt csak a törés számít. Ha koccanunk, akkor már nem kapjuk meg a maximális pontot a feladatért.

A játék 2 verzióban érhető el. Egy normál és egy extended változat. A különbség annyi, hogy a "hosszú" változatban, képek, videók vannak, amiket megtekinthetünk.
Még online linkekket is találunk a menüben.

Ja és ami majdnem lemaradt. A játékot nem csak férfival tudjuk játszani, egy nő személyében is tudjuk falni a kilométereket. :)

Képek:
Menü
Ma, 08.03-án jelenkik meg hozzá egy patch, ami megnöveli a Fuvarok térképét és kapunk még 2 veszélyes fuvart is.

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Letöltöttem a demo verziót. Nagyon tetszik, de van egy gondom.
Logitech Racing Wheel a kormányom. Minden működik, csak épp a fékpedált nem tudom tudomásul vetetni a progival.
Ez a játék hibája?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Victoryus válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Ha a duda működik, minek fékezni? :D Egyébként jó játék, én még csak billentyűzettel próbáltam. Az irányítás szerintem nem a legjobb, kacsázik még üresen is. Az autók nem törnek :( Pedig ha már szimulátor akkor törhetnének, meg a kamion is. Tripla szaltó után is makulátlan fényezés... ejj. Lehet nem én vagyok a célközönség, kicsit gta módban játszottam vele. Ja, meg a kavicsos részen nem tud felmenni rakománnyal, mert kipörög a kereke. A térképnél is lehetne gps. Vagy van csak én nem találtam meg? Végre ebbe vannak gyalogosok is, nem csak a kihalt város mint a buszos játékukban. A 90-es korlátozást nem lehet valami cheattel kivenni? A 18Wheels Of Steelben sincs sebesség korlát csak a táblákon. Ja és a CB, ami abban a játékban van nagyon hiányzik. Vagy legalább dudálnának, villantanának vissza.

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#3) Sub-ZeRo válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Az egyik srácnak ([link]) egy nem logi féle kormánnyal van baja, nem tud kuplungot állítani. És még nem jött rá hiba javítás neki. Most jön majd nem sokára egy map update, nagyobb lesz, hátha abban lesz javítva. Amúg az 1.2-es patch-ben lett javítva a kormányokhoz szükséges dolgok. Lehet azzal kellene megnézned hogyműködik e.

(#2) Victoryus:A kamionok nálam nem kacsáznak. Logi G25 900 fok.
Az autók meg nem törnek, mert elég volt a liszensz díjat kifizetni nekik a Scaniának. Ha még törnének akkor + költség lett volna nekik. Meg szerintem a játék motorja nem engedi a törést, mert csak felvarták a régi prism3d-t. Hát, nem tudom, láttál már kamiont 180-al száguldani? Mert fékek legyenek a kerekeken amik megfogják. :DDD Amúgy meg a 120-sem megengedett, mert kamionnal általában a 90 + előzni tilos. De ha te is szétnézel a linken, akkor írtak valamit az első vagy második post-hoz, van benne már ilyen tiltás feloldás.
Amúgy villantani szoktak, mikor póttal vagy és kanyarodni akarsz ki egy gyárból, ott vannak olyanok hogy megállnak és rád vilognak, hogy haladj te is. :D

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#4) Buster17


Buster17
addikt

A karier módot hiányolom belőle, ezért nem is tetszik sajna :( pl a GTS hónapokra lekötött de ez nem.

[ Szerkesztve ]

(#5) Sub-ZeRo válasza Buster17 (#4) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ez olyan lett mint a Trucks & Trailers. Meg ha olyan mód kell, arra ott lesz a Euro Truck Simulator 2. Szerintem nem fogunk unatkozni. ;)

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#6) zolee5016


zolee5016
őstag

Hello..Invitálásodra kipróbáltam,majd megvettem...Hát tényleg 100x nehezebb mint az ETS2 de tetszik.... :K

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.