2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

C+E jogosítvány

Írta: | Kulcsszavak: jogsi . c+e . nehézpót . teher . kamion . kamion jogsi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hát, úgy néz ki 26 évesen rájöttem, hogy én kamionozni akarok. Így majd egy év spórolás után nekiugrok a jogosítvány megszerzésének. Az autósiskola főnökével felvettem a kapcsolatot ma (2013. dec. 18-án), hogy mennék egy "kevés" :DDD pénzt költeni hozzájuk. Egyelőre annyit tud, hogy januárban fog indulni, ne izguljak, majd szól, ha lesz valami fejlemény. Bízom bennük, hogy indul. De a GKI vizsgára még kellene jó pár Magyar forint. Sajnos arra még nem jött össze a pénzmag, de igyekszem kigazdálkodni. :U :K

Úgy hogy most türelmes várakozom és sok kresz program gyakorlás vár rám a következő hetekben. :)

UPDATE: Úgy néz ki, hogy 2014.02.03-án indul tehergépkocsira tanfolyam, 10-én meg a nehézpótra. Hát, remélem 3-án sikerül mindkettőre jelentkezni, mert egyszerre szeretném larakni a kettőt.

UPDATE 2:2014. 02. 07-re kaptam időpontot a páv vizsgára.

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Biztos vagy ebben a kamionozás témában? Raktáros lévén váltottam már szót jó néhány kamionossal(belföldivel, és nemzetközivel egyaránt), de egyvalamiben megegyezett a mondanivalójuk...nem az a munka, amit ajánlani tudnának. Pláne akkor ha az embernek van családja.

(#2) Lauda válasza Nordic (#1) üzenetére


Lauda
félisten

Viszont tudsz vele keresni.

(#3) Nordic válasza Lauda (#2) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Hát...ezzel sem tudnék százszázalékosan egyetérteni. :U

(#4) Lauda válasza Nordic (#3) üzenetére


Lauda
félisten

Gondolom tapasztalat. Nemzetkoziben nyergesen havi 3-400 ezer amit tudsz keresni. Netto. Magyar cegnel. Nemet, angol cegeknel akar a duplajat.

[ Szerkesztve ]

(#5) 7


7
addikt

Kerülj olyan céghez, ahol veszélyes árut kell fuvarozni, és nem magyar illetőségű. Rendes pénzt össze tudsz szedni belőle, és az áru veszélyes volta miatt többnyire magasabb biztonsági elvárásoknak kell megfelelni, így téged sem sajtolnak ki annyira.

[ Szerkesztve ]

(#6) Nordic válasza Lauda (#4) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Cserébe nincs életed...nem tudom megmondani megéri-e. Mellesleg az a jópár nemzetközis kamionos nem dicsérte egekbe a fizetést, lévén az a 3-400 egy része arra is elmegy, hogy amíg úton van vegyen magának dolgokat(kaja, ruha, egyéb), ha kap egyáltalán annyit. Ahhoz hogy ennyit keress, kb. éjjel nappal úton kell lenned, mivel mindenhol km-re fizetik a sofőrt, nem napra. Nem gyengén kikészíti a szervezeted az állandó vezetés is, az, hogy nagyjából esélyed sincs rendesen tisztálkodni/pihenni napokig/hetekig...

(#7) Lauda válasza Nordic (#6) üzenetére


Lauda
félisten

Nem kell allandoan uton lenned, az aetr betartasaval ennyi. Ruhat viszel magaddal, a kaja meg mindenhol annyi mint itthon, de inkabb olcsobb.

(#8) lapa


lapa
veterán

azért ha tudsz tanulj valamit mellette. főleg nyelvet. taxi és kamion nagyjából az a választás, amikor semmi más lehetőség (szakma, külföld) nincs. értem, hogy a családot el kell tartani, de nem szabad célként tekinteni rá.

nemtom most hogy van, pár éve még kellett adr vizsga, kocsival együtt nem volt olcsó (bár relatív). nemtom nemzetközire csak tanfolyam mennyi.

(#9) Vakegérke válasza Nordic (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az otthon hagyott asszonykában dolgoznak az ösztönök, még csak meg sem lehet sértődve a sok pénzt kaszáló férje, ha megcsalja...

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) #81556480


#81556480
törölt tag

Nem biztos hogy rájöttél.

Majd ha ott leszel, akkor jösz rá hogy kell e ez neked.

A GKI-t a jogsik után csináld.

Legelőször pávra menj, mert ha azt elbukod akkor fölösleges a jogsi.
(páv 3 elég, )

3-400 ezerből vonjatok le egy 100ast, ugyanis a kamionban is élni kell ha nemzetközibe van.

ÍGy se rossz pénz, nameg egy szakma a C+E.
Mindenesetre kis rálátás és érzék ajánlott.

Ja bocsesz, csak úgy belöktem ezt a pár infót, nem okoskodni akarok :D

Nameg belföldön is van élet. Mehetsz terítőjáratra akármire.
Nem csak nemzetköziből áll az élet.

Mégvalami:
veszélyes anyaghoz ADR kell amihez meg általában 2 év C+ rutin kötelező.. szóva azzal még ráérsz gondolkozni.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.