2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kivándorlási idézetek - 2. rész

    A következő levél a "Szabadság" című Amerikában megjelent lap részére íródott. Nem tévedés, a dátum még mindig a XX. század legeleje, közvetlenül a századforduló után.

    Református papi családból származom, szüleim velem is megpróbálták, hogy a Krisztus palástját felvegyem, de ifjú lelkemet az akkor fejlődésben lévő gépműipar teljesen meghódította, és én szívvel-lélekkel azon voltam, hogy ezen a téren legjobban kiképezzem magamat. Tekintélyes gyárakban mint csoportvezető is voltam, minután tanfolyamot is végeztem, megszereztem okleveleimet. Berendeztem műhelyemet, s ha akkor valaki Amerikát jelölte volna meg tudásom értékesítésének színteréül, hát a szemébe nevettem volna. De hiába, nem tudtam szerencsétlen hazámban az uralkodó korrupt rendszerrel megalkudni, én is a független Magyarország kiépítőinek a pártjára álltam, de bezzeg sok keserű pirulát kellett érte nyelnem a mindenféle alakban előforduló hivatalos nyomás és zaklatás folytán a szolgabíró jóvoltából. De ez még mindig nem tudta megtörni lelkem szertetét hazám iránt, még az sem, hogy úgynevezett úriemberek nálam előszeretettel tettek rendelést, de számlám ötszöri bemutatása után sem egyenlítették ki. Pörre került a dolog, bár én nyertem, de én is fizettem meg.... mert a Dr. urak végre nem hajthatók sok esetben. Igy volt a tekintetes és nagyságos bérlő urakkal is, de azért csak tűrtem.

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 3

  • Kivándorlási idézetek - 1. rész

    Ezennel megnyitom ezt a sorozatot is, most épp ilyen témakörben olvasgatok pár könyvet.
    Egyik kedvenc történelmi korszakom a XIX. - XX. századforduló, és az ekkor történt dolgoknak kezdek szépen részletesen utánaolvasni. Nem csak a saját vonatkozás miatt is, de nagyon érdekes az ekkor történt Amerikai kivándorlási hullám (nem csak Mo-ról), de a témában elég kevés anyag áll rendelkezésre.
    Rendeltem pár könyvet, most értek ide a világ végére, ebből idézek pár bekezdést, mindenki nyugodtan összepárosíthatja a 110 évvel később történtekhez :)

    Lendl Adolf [link] parlamenti felszólalásából részlet, dátum: 1903. július 18.

    És kik mennek ki az országból?... Nem koldus, nem a tehetetlen, nem a munkaképtelen és a beteg része a népnek megy kifelé, hanem a legszorgalmasabb, a munkabíró és a vagyonosabb emberek, mondhatom, a fiatal és hazafias ereje a mi népünknek.

    Kicsit később, ugyanúgy tőle

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 12

  • Igazi gépvas, 48 mag, 512GB RAM, 34TB vinyó - egy kis szerverkedés.

    Végre az unalmas dokumentum írás után ami az elmult pár hétben volt, sikerült rendesen termelni is egy kicsit. Két gyönge szervert meg egy SAN-t kellett összerakni egy ügyfélnek, kezd elegük lenni a csudálatos felhőből ahová még én migráltam őket 2 éve (hosszú sztori, az a lényeg, hogy 6 hónapos megtérülésük lesz a vason :D).

    Mivel megjött a gépvas, repülőre kerekedtem, és megcsináltam a cuccot, persze a rack-ben nem volt hely, így az első nap Hyper-V frissítéssel meg migrációkkal telt.

    Leginkább fotóblog lesz, némi kommenttel.

    1, Először a SAN-t bontottam ki, rendesen van súlya a V3700-nak:

    2, Az x3650 M5-ök kidobozolása, ez már félig Lenovo!

    3, Alapkiépítésben jött, plusz táp, proci, ram, 1-2 kártya, vinyók:

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 47

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.