2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Apróságok amik felcs*szik az ember agyát.

    Egy másik fórumon láttam ezt a népszerű topikot, elég jópofa beszélgetések alakulnak ki a különféle témákban, hátha itt is összejön :)

    Kezdem akkor: Órák 99%-a
    3 hete egy áramszünet után beállítottam a konyhában a két azonos gyártótól származó mikró és sütő egységeket.
    Mára úgy 10 percnyi késést szedtek össze egymáshoz :W

    2021-ben a termékek 99%-a mondjuk havi szinten legalább késik egy percet. Tök egyszerű lenne egy faék wifi modult beletenni, és NTP-n keresztül szinkronizálni, ráadásul a teljesen értelmetlen DST változást is kezelhetné.
    Annó akartam a konyhába egy NTP képes faliórát és egyszerűen nincs.

    kraftxld 3 éve 293

  • Évösszefoglaló 2020

    Eljött ez is, ma nappal vége a 2020-as évnek, a világ másik végén már 2021-et írnak :)
    Tehát akkor az összefoglaló mindenféle logika nélkül.
    - Egy éve közepesen aktívan kerestem munkát, volt kollega ajánlása alapján megpróbáltam harmadjára a Microsoft-ot, de "szerencsére" nem vettek fel. Azóta a volt kollega sincs ott, meg két embert is kivágtak akik interjúztattak, ráadásul a leendő főnökasszony se volt valami szimpi.
    - A legjobb poén ebben, hogy amikor átmentem "home office-ban" :D repülővel Wellingtonba interjúzni, pont vártam mert volt még 15 percem. Csörög egy másik volt kollega, hogy az egyik nagy ügyfélnél felmondott a kulcsemberünk, és ugye én nem gondolkozok a felmondáson mert gáz lesz :DDD Igaz azóta már ő sincs a gyárban.
    - Közben jött egy nagyon érdekes megkeresés Magyarországról, és némi gondolkozás után elfogadtam, április végi kezdéssel.
    - Elkezdtük szervezni az utazást, költözést, házkiadást, stb, de ez a vírushelyzet miatt csúszott, repjegyeket törölték, újratervezés.
    - Szerencsére el tudtam kezdeni dolgozni az új helyen távmunkában, ráadásul a régi cégnél se nagyon akartak elengedni a sok munka miatt, ezért ott is maradtam még egy darabig. A május-június-július eléggé kiesett, mert 2 melót toltam egyszerre (9-17 majd 18-3-ig) de mindenki elégedett volt.

    Folytatás...

    kraftxld 3 éve 21

  • A birs

    Az elmúlt pár héten igazi őszi időnk volt, meg az ismerősökkel beszélgettünk pár dologról. Már eddig is feltűnt, hogy fatornyos kis falunkban rengeteg gyümölcs meg veszendőbe. Sokan nem tudnak mit csinálni vele, inkább megveszi boltban, túl macerás vele foglalkozni meg nem is tudnak igazán jó recepteket.
    Pár hete az egyik parkból hoztam 3-4 kiló birset, ebből sajt készült, nem lett az igazi zselés mert pár óra után feladtam a főzést, majd legközelebb hamarabb kezdek neki. Úgyhogy egyre jobban szeretem a birsalmát :)

    Na de a lényeg, kiderült, hogy az egyik barátunk szőlőjében van pár birsalma fa, és felvetettem a témát, hogy ugyan nem lehetne-e megszedni a fát :D Némi hudódozás után kiderült, hogy úgyis csak ott rohadna a gyümölcs, de mivel elég érdekes hozzáállásuk van pár dologhoz, nem is hagyta hogy segítsek és még szerdán beállított 50 kiló birssel :)

    Folytatás...

    kraftxld 5 éve 35

  • Pacal blog, 8.rész - saját főzés.

    Sajnos eléggé elhanyagoltam a pacal blogot, pedig a legutolsó bejegyzés óta is bőven történtek események a témában. Talán egyszer bepótolom!

    De a lényeg, a tegnapi sztori :)
    Már jó ideje érlelődött bennem, hogy kellene főzni egy jó pacalt megint, az első itthoni próbálkozások nem voltak rosszak, de azért nem is lett éttermi minőség a végeredmény. A legelsőt elrontottam azzal, hogy a köménymagot és a borsot egyszerre daráltam le a fűszerdarálóban, és a kettő együtt összemixelve adott egy furcsa mellékízt az egésznek. Azóta ezt a technológiát elvetettük, maradtam a mozsárban törős (itt nincs őrölt kömény) módszernél.

    Az elmúlt pár héten minden összejött ami a csülkös pacalfőzéshez kell:
    - Nincs már dög meleg, de azért bográcsozni nem lehet még kint, az a következő fázis
    - Mivel csóróság van, aktívan figyelem az akciókat, az egyik boltban találtam egy jó csülköt féláron, majd pár nappal később egy másik boltban egy nagyobb csülköt elég baráti áron. Ezek mentek a mélyhűtőbe.
    - A héten el kellett menjek a Nelsoni üzemegységünkbe meghallgatni a főnök baromságait. Mivel ott van 2 bolt ahol lehet pacalt kapni, a gyártás után hűtőtáskával felszerelve be is vásároltam.
    - Találtam friss vöröshagymát is, végre az idei termésből, plusz hibátlan paprikákat.

    Folytatás...

    kraftxld 5 éve 7

  • Évösszegző 2018

    Jópár éve sikerült hasonló bejegyzést összehozni [link], most is csak címszavakban.

    Miután visszajöttünk a 16 hónapos kiruccanásból, kellett pár hónap mire 2017 végére rendeződtek a dolgok. Gyerekek iskolába / oviba, de sok más miatt eseménydúsan indult a 2018.

    Pénzügyi dolgok:
    - Sikerült "kiakasztani" a főbérlőt miután visszajöttünk, keményen alkudtam a bérleti díjon, majd a végén megegyeztünk, hogy eladja a házat inkább nekünk :D Némi tervezés meg pénzek mozgósítása után a tranzakciót február elején lezártuk, komplett bankváltással együtt. Ez végül elég jó döntésnek bizonyult, ha tartjuk az ütemtervet, 6-8 éven belől kipörgetjük a hitelt.
    - Újra beindult az AirBnB, év elején szépen pörgött, télen azért elég szellősen voltak az emberek, most november eleje óta pedig ismét nagy a pörgés.
    - A céges kocsit visszaadtam, inkább használom a sajátot mert nem sokat megyek vele, így jobban megéri. Egy egész jó Mazda CX-5-öt vettünk, van pár hülyesége de nem rossz.
    - A rizikós részvénybefektetés még nem az igazi, még tanulni kell a kiszálló / beszálló pontokat, jelenleg kb 5%-os minuszban van.
    - Egyéb bizniszek is szépen lassan alakulnak, de semmi komoly.

    Folytatás...

    kraftxld 5 éve 5

  • Újévi lencsemalac újragondolva

    Mostanában itt a logout-on néhány kollega bejegyzése kb. a nép elleni izgatás kategóriájába esik (ugye bitpork :DDD), úgyhogy ideje egy kicsit visszavágni!
    Régi szokás szerint újévkor / szilveszterkor malacsült + lencsefőzelék kombóval készülnek az emberek.
    Na ebből persze kijutott már nekem mindenféle úgyhogy idén inkább improvizáltam minthogy megint ezekkel találkozzak:
    - Igazi Kádár kori menzaillatú, vizes-lisztes roppanós lencsefőzelék
    - Teljesen ízetlen malacsült
    - A malacbőr vagy olyan mint a cipőtalp vagy rommá van égve, vagy félig nyers.

    Kicsit tovább bonyolítottam a helyzetem azzal, hogy felénk a boltban elég ritka vendég a lencse, csak pirosat találtam eldugva a polc legalján, de bedobtam a kosárba még December 30-án egy szimpatikus húsos első csülökkel.

    Elsején még volt elég sok maradék, és mivel "szögénység" van, a jóféle házi készítésű indiai butter chicken nem mehet kárba, ezért most 2-án készült el a "lencsemalac".

    Folytatás...

    kraftxld 6 éve 7

  • Pacal blog, 7. rész

    Ez most sajnos egy rövid és kép nélküli bejegyzés lesz :(

    Pár hete hoztunk egy-egy adag ebédet az Anyám Tyúkjaiból. [link] Eddig teljesen pozitív volt a hely amikor ott voltunk, a bodagok rettentő jók, meg az összes többi kaja is amit próbáltunk.
    Úgyhogy kaptam az alkalmon, és kértem egy pacalt.
    Kicsit gyanus volt, hogy a feleség jó ideig oda van :), de a multkor én is eluntam az életem mire megkaptam a kaját. Miután megjött az étel, gyorsan neki is láttunk, pékségből friss kenyér, egy kis plusz zöld erős paprika szeletek a pacal tetejére. Jóízűen elfalatoztam, de kellett még utána valami kaja még, hogy jól lakjak.
    Összességében finom volt a pacal, de az összkép sajnos nem a legjobb, mivel drága volt, kevés volt az adag és sokat is kellett rá várni.
    Kép nincs, mivel az ételhordóban nem nézett ki jól.

    Parkolás: 3/5 (Széchenyi téren általában van hely, de fizetni kell)
    Kiszolgálás: 2/5 (normális pincérek, de egy élet mire elkészült a kaja elvitelre)
    Íz: 4/5 (finom, kicsit sós, a csülök jó)
    Adag: 3/5 (nem laktam vele jól még bőven fért volna az ételhordóba)
    Ár/érték:2/5 (2150Ft a pacal, ez a legdrágább eddig Szegeden, én többet vártam volna tőle ízben is és adagban si).

    kraftxld 7 éve 6

  • Pacal blog, 6. rész

    Mult hétvégén Sopronban és Bécsben töltöttünk jópár napot, tervben volt ott is pacalozni pár helyen (Gyógygödör, stb) de sajnos nem jött össze :( Csak a Hétpecsét vendéglőben ettem egy szalontüdőt ami szintén elég átlagos volt.

    De hétfőn amikor hazafelé indultunk a gyerekek megjátszatása után, már elkezdtem fenni a fogam egy jó kis útszéli csárdára ahol ehetünk egy jót. Mivel pont fagypont közeli volt az idő, meg óvatosan vezettem, így az üzemanyag egészen a Lajosmizsei Szél Csárdáig kitartott.[link] Ez egy nagyon korrekt hely az M5-ön, már megálltunk itt egy párszor, és még nem csalódtam. A kiszolgálás is jó, kajamennyiség meg a minőségre se volt még panasz.

    Itt rendeltünk előételnek egy gombalevest kettőnknek, én persze pacalt (szigorúan krumpli nélkül), Éva pedig harcsapaprikást kapros-túrós csuszával.

    A gombaleves fincsi volt, csillapította kicsit az éhséget amíg meg nem jött a várva várt főétel:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 4

  • Pacal blog, 5. rész

    Ez még 11-én vasárnap történt, a szülők látogatóba jöttek, megnéztük megint a karácsonyi vásárt, majd apa felhasználta a születésnapjára kapott utolsó pacaljegyet.
    Elsőre a Régi híd vendéglőbe szerettünk volna menni, de vasárnap telt házuk volt, így B tervet kellett kitalálni.
    Egy kis mászkálás és étlapnézegetés után a Brnoi Étteremre [link] esett a választás. Itt már korábban egyszer ettünk, legalábbis hoztam kaját. Maga az étel finom volt, de a kiszolgálás akkor kicsit fura volt.

    De nem volt időnk tökörészni, mivel már 2 óra is elmult, mindenki éhes volt, és az étlapon ott volt a pacal :)
    Bent alig voltak páran, a kiszolgáló srác normális volt, a kisebb gyerek is aludt, a nagyobbnak meg volt játszósarok.

    Gyors rendelés, majd egy Pilsner Urquel társaságában megérkezett a pacal.

    A tálalás kicsit érdekes volt, ilyen cserép kotlában még nem kaptam pacalt.
    Illata kicsit fura, de jól csúszott mellé a kenyér, először kicsit keveset kaptunk, aztán a második kosárral elég lett. Összességében nem volt rossz, de semmi kimagasló.

    Értékelés:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 0

  • Pacal blog, 4. rész

    Ez most csak egy gyors bejegyzés lesz.
    Ma dél körül meglátogattuk a Szegedi karácsonyi vásárokat. A Széchenyi téren elég átlagos volt, semmilyen kaja nem nagyon nyűgözött le, a kirakodós portékások meg főleg nem. Az egyik helyen volt valami körben menő Axel F zenét játszó röhögő szamár vagy egérfigura. Kb két perc után már majdnem hívtam az elmegyógyintézetet, hogy vigyenek el, annyira idegesítő volt, fogalmam sincs, hogy a szomszéd árúsok hogy bírják. Ha én lettem volna ott akkor biztos az eladónak az urológián kellene kiszedetnie :DDD

    Na mindegy, mentünk tovább a Dóm (Doom :D) térre, az ifjuság most égedelem rossz volt, alig tudtunk tőlük bármit csinálni. A kisebbik nem aludt el, nyűglődött, mi éhesek voltunk, tökéletes recept egy jó családi programra :D

    Amíg a nagyobb a szalmalabirintusban rohangált addig felmértem a kajahelyzetet és ezt a nagyszerű bódét találtuk, a Békési Kira vendéglő üzemeltetésében. [link]
    Rendes hangerőn ment a zene, az elégedett ügyfelek meg hozták a pálinkát a szakácsnak, ez rossz hely már nem lehet. Korábban is láttunk már őket másik vásárokon, de még nem jutott sor, hogy kóstoljunk, úgyhogy ezennel meg is ragadtam a lehetőséget.

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 3

  • Pacal blog, 3. rész

    A mai nap elég érdekesen indult, nem volt semmiféle pacalozás betervezve, de csak összejött :)
    Reggel a nagyobbik gyerek dokihoz ment, ezért én maradtam itthon a kisebbel, igazán kellemes elfoglaltság éjszakai műszak után, mert ugyebár az ifjúság nem ismer se embert se istent, reggel kelés van.
    Szerencsére most kicsit lazábbra vettem a napot, így 8 körül amikor már a legifjabb csibész rajtam ugrált az ágyon már letudtam kb 5 óra alvást két részletben.

    Délelőtt elvoltunk, majd mikor a család többi része is megérkezett, a szokásos rendrakás, kajáltatás, ilyesmi. Majd elvittem babakocsival a gyereket a városba, hogy aludjon, meg elintézzek egy csomagváltást a T-Home-nál. Ez elég vicces volt, mert egy igazi házsártos öregasszony is volt a várakozók között. Én a szokásos kiwi pozitív hozáállással nyomtam, gyerek eljátszott, mászkált, vigyorgott mindenkire, de ez valami félelmetes volt. Kb ilyen szöveggel indított a zéróIQs ügyfelek segítésére kirendelt kedves csajszihoz: "na remélem nem valami hülye picsához kerülünk megint akinek fogalma sincs semmiről". Aztán azon problémázott, hogy nincs kint óra, meg ülőhely (igaz volt vagy 5 szabad, de szerinte közel volt az ablakhoz -3m), meg a k*rvaanyáért nem haladnak ezek.

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 5

  • Pacal blog, 2. rész

    Ez még a nyár derekán történt (Július 14), itteni Szegedi topikos kollegák javasolták a Fasor Vendéglőt Újszegeden, hogy ott is elég jó pacalt adnak.
    Egyik nap miután magamhoz tértem dél körül, elég hitvány esős idő volt, meg kaja se volt nagyon itthon. Ráadásul az új generáció felügyeleti jogát is megkaptam, de csak őrültködtek a lakásban.
    Gyorsan belegóztam őket a kocsiba, és hajrá, irány valahová. Ekkor jutott eszembe, hogy milyen jó is lenne egy finom pacalt enni :)
    Csak nagyjából emlékeztem merre volt a Fasor vendéglő [link], keringtem egy kicsit amire meglett és parkolóhelyet is találtam. Szerencsém volt, mert eddigre az idő is javult egy picit, és a legifjabb is alfa állapotba került a gyerekülésben, úgyhogy minden adott volt.

    Gyorsan bementünk, találtam egy helyet ahol rálátás volt a kocsira, majd az étlap komoly 5 másodperces átböngészése után meg is rendeltem magamnak a pacalt, Daninak meg a forró csokit.
    Nagyon korrekt, gyors szervíz, pár perc alatt meg is jött minden.
    Hangulatos ovális tányér, rendesen megrakva a finom ebéddel:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 12

  • Pacal blog, 1. rész

    Mióta ideiglenesen Magyarországon vagyok egy darabig, kipróbáltam a környéken jópár pacalt aztán úgy gondoltam, hogy jó volna rögzíteni némi infót az utókornak, hogy milyen is volt :)
    Már vagy 10 helyen ettem jobb és rosszabb pacalt, de reméljük növekszik a szám a jó pacalok javára.
    A témában egy hasonló forrást találtam, de ez elég ritkán frissül. [link]

    Ma éhesen kolbászoltunk Szeged belvárosában valami jó hely után kutatva, aztán jutott eszembe, hogy a Marx téri Gulyáscsárdát [link] ki akartuk próbálni már egy ideje. Pár perc alatt oda is értünk, a gyerek is aludt a szekerében, úgyhogy minden adott volt egy jó ebédhez.
    A belső tér elsőre kicsit szűknek tűnt, meg az asztalon a terítő kicsit foltos, de majdnem mindenhol ültek, úgyhogy ez nem szegte a kedvünk. A 90 évek eleji retró berendezésért pluszpont, nekem nagyon bejön, már csak egy kis Első Emelet meg Bonanza Banzai kellett volna, hogy szóljon a rádióból.
    Én kapásból még mielőtt bementünk kiszúrtam a velős pacalt, már az angol helyesírási hibáktól hemzsegő kinti táblánál elindult a nyálelválasztásom :)

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 15

  • Kivándorlási idézetek - 3. rész

    Ezen ma hangosan felnevettem :)

    Mesék a visszavándorlásról - 1907

    Napról napra felhangzik a magyar hazafiak ajkán az ujjongás hangja az édes hazába visszatért, számtalan, idegenbe szakadt honfitárs fölött.
    Hogy mennyi alapos ok van az örömre, megvilágítják élénken a tájékozott források:
    A fiumei Tengerpart például így ír egyik minapi számában a kérdésről:
    Visszavándorlás a szó tulajdonképpeni értelmében nincsen. Ellenben vannak meggazdagodott és jómódba jutott magyar amerikaiak, akiket a család vagy talán a honvág egy kis időre hazaszólít.
    S ezt mi, illetőleg az illetékes körök visszavándorlásnak szeretnénk feltüntetni, nagy jelentőséget tulajdonítva a dolognak azzal is, hogy nyomban a holmi munkaközvetítő hivatal létesítését határozzák el.
    Az igazság érdekében meg kell említenem azt is, hogy ezek az utasok, akiket visszavándorlóknak szoktak nevezni, tulajdonképpen még csak elősegítik a kivándorlást. Mert vagy a családjuk valamelyik tagját, vagy számos ismerősüket bírják arra, hogy szintén kivándoroljanak.
    A visszavándorlás, amit ezen címen ismerünk nem más, mint transzatlantikai személyforgalom, ami jövedelmező, hasznot hozó lehet a Cunard amerikai vonalra, s arról tehet tanúságot, hogy végre a magyar kivándoroltak kezdik megismerni ezt a vonalat, s ha látogatóba mennek haza, most már nem a hamburgi vagy rotterdami hanem a hazai vonalat használják.

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 2

  • Kivándorlási idézetek - 2. rész

    A következő levél a "Szabadság" című Amerikában megjelent lap részére íródott. Nem tévedés, a dátum még mindig a XX. század legeleje, közvetlenül a századforduló után.

    Református papi családból származom, szüleim velem is megpróbálták, hogy a Krisztus palástját felvegyem, de ifjú lelkemet az akkor fejlődésben lévő gépműipar teljesen meghódította, és én szívvel-lélekkel azon voltam, hogy ezen a téren legjobban kiképezzem magamat. Tekintélyes gyárakban mint csoportvezető is voltam, minután tanfolyamot is végeztem, megszereztem okleveleimet. Berendeztem műhelyemet, s ha akkor valaki Amerikát jelölte volna meg tudásom értékesítésének színteréül, hát a szemébe nevettem volna. De hiába, nem tudtam szerencsétlen hazámban az uralkodó korrupt rendszerrel megalkudni, én is a független Magyarország kiépítőinek a pártjára álltam, de bezzeg sok keserű pirulát kellett érte nyelnem a mindenféle alakban előforduló hivatalos nyomás és zaklatás folytán a szolgabíró jóvoltából. De ez még mindig nem tudta megtörni lelkem szertetét hazám iránt, még az sem, hogy úgynevezett úriemberek nálam előszeretettel tettek rendelést, de számlám ötszöri bemutatása után sem egyenlítették ki. Pörre került a dolog, bár én nyertem, de én is fizettem meg.... mert a Dr. urak végre nem hajthatók sok esetben. Igy volt a tekintetes és nagyságos bérlő urakkal is, de azért csak tűrtem.

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 3

  • Kivándorlási idézetek - 1. rész

    Ezennel megnyitom ezt a sorozatot is, most épp ilyen témakörben olvasgatok pár könyvet.
    Egyik kedvenc történelmi korszakom a XIX. - XX. századforduló, és az ekkor történt dolgoknak kezdek szépen részletesen utánaolvasni. Nem csak a saját vonatkozás miatt is, de nagyon érdekes az ekkor történt Amerikai kivándorlási hullám (nem csak Mo-ról), de a témában elég kevés anyag áll rendelkezésre.
    Rendeltem pár könyvet, most értek ide a világ végére, ebből idézek pár bekezdést, mindenki nyugodtan összepárosíthatja a 110 évvel később történtekhez :)

    Lendl Adolf [link] parlamenti felszólalásából részlet, dátum: 1903. július 18.

    És kik mennek ki az országból?... Nem koldus, nem a tehetetlen, nem a munkaképtelen és a beteg része a népnek megy kifelé, hanem a legszorgalmasabb, a munkabíró és a vagyonosabb emberek, mondhatom, a fiatal és hazafias ereje a mi népünknek.

    Kicsit később, ugyanúgy tőle

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 12

  • Igazi gépvas, 48 mag, 512GB RAM, 34TB vinyó - egy kis szerverkedés.

    Végre az unalmas dokumentum írás után ami az elmult pár hétben volt, sikerült rendesen termelni is egy kicsit. Két gyönge szervert meg egy SAN-t kellett összerakni egy ügyfélnek, kezd elegük lenni a csudálatos felhőből ahová még én migráltam őket 2 éve (hosszú sztori, az a lényeg, hogy 6 hónapos megtérülésük lesz a vason :D).

    Mivel megjött a gépvas, repülőre kerekedtem, és megcsináltam a cuccot, persze a rack-ben nem volt hely, így az első nap Hyper-V frissítéssel meg migrációkkal telt.

    Leginkább fotóblog lesz, némi kommenttel.

    1, Először a SAN-t bontottam ki, rendesen van súlya a V3700-nak:

    2, Az x3650 M5-ök kidobozolása, ez már félig Lenovo!

    3, Alapkiépítésben jött, plusz táp, proci, ram, 1-2 kártya, vinyók:

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 47

  • Craft Beer - Tuatara - Aotearoa Pale Ale

    Ezt ma vettem egy rövid kirándulás után, szintén az épp aktuális akciós részlegből választva, "csak" 5 dollár volt egy üveggel. Még bedobtam két csülköt a kosárba, majd jóféle csülkös lencse lesz belőle.

    Egy kicsivel erősebb sör mint a többi az 5.8%-os szeszfokkal, szintén nagyon gazdag ízvilágú sör, kellemes komló és maláta összhanggal.
    A szine csillogó sötétarany, sokkal tisztább mint az egy héttel ezelőtt próbált belga.

    Ez sokkal keserűbb, igazi ízletes söröcske. Ettem mellé egy bagett véget vajjal, teljesen jól illett hozzá.
    Az íze összességében finom és jól eltalált, de most nem az én ízvilágom, leginkább a nagyon komlós sörök jönnek be nekem, szintén egy inkább őszi sör.

    Maga az üveg is nagyon érdekes, egy fennmaradt dinoszaurusz a Tuatara gyíkra hasonlít az üveg teteje.
    [link]

    Főzde: Tuatara
    Sör: APA (Aotearoa Pale Ale)
    Ország: Új-Zéland
    Kiszerelés: 500ml
    Alkohol: 5,8%
    Ár: $5 = kb. 1000 Ft
    Értékelés: 7/10

    kraftxld 9 éve 3

  • Craft Beer - Harrington's - Belgium Tempest Saison

    Ezt a Harrington sört még a másikkal egyszerre vettem az akció keretében. Azóta láttam, hogy a pilsnerből van 1.25 literes népgazdaságos pakk, szerintem most nyárra majd betankolok belőle :)
    Tehát a mult hétvégén megittam a másik üveggel is, ami egy erősebb belga jellegű sör volt.

    Kiöntés után stabil hab és sötét aranyszínű ital fogadott. Az illata kellemesen karamellás, malátás, a komlót nem nagyon éreztem rajta.

    Az íze is nagyon telítő, határozott, karamellás és erős maláta aromákkal teli. A cimkén komlót is emlegetnek, de a maláta teljesen elnyomja. Maga a sör ízlett, nem lesz a kedvenc, és nem is kívántam a második üveggel.
    Összességében nem rossz sör, a magas alkoholfok se érződött rajta, bár inkább egy hangulatos őszi estén iszogatnám az erkélyen mint szomjoltónak nyáron :)
    [link]

    Főzde: Harrington's
    Sör: Belgium Tempest Saison
    Ország: Új-Zéland
    Kiszerelés: 500ml
    Alkohol: 8,0%
    Ár: $5 = kb. 1000 Ft
    Értékelés: 6/10

    kraftxld 9 éve 1

  • Craft Beer - Harrington's - Rogue Hop Organic Pilsner

    Vasárnap egy hajókirándulásra mentünk, ami teljesen hibátlan volt egy apró problémával, hogy nem lehetett sört vinni. A szervezők eléggé vaskalaposak, bár Bob bátyám (70 körüli nyugdíjas pilóta) teljesen rutinosan nyomta, a hátizsákjában volt 3 üveg rejtett sör.
    Az amerikaiakhoz hasonlóan szépen hőszigetelő anyagba becsomagolva iszogatta az öreg amikor a szervező öregasszonyok épp nem figyeltek.
    Lényeg a lényeg, hogy a család is jól érezte magát, nekem is megvolt a bemelegítő túrám, de amire visszaértünk, valami rettentő módon megszomjaztam egy üveg jó sörre.

    Mivel heti 1 üveg a mostani kvóta azon felől amit a gyár kiutal péntekenként, így ezt próbálom okosan még nem kipróbált sörökre folytatni.

    Tehát hazafelé beugrottam a boltba ahol épp akciós volt a Harrington sör, így vettem is két üveggel, bebiztosítva a jövő heti készletet.

    A szomjúság miatt most valami könnyebb, üdítőbb sörre vágytam, ezért lett az első üveg egy tisztességes Pilsner.

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 1

  • Craft Beer - Moa Royal - Belgian Double IPA

    Ez most rövidebb bejegyzés lesz, mert egy kollegával gurítottuk le ezt a sört ami már pár hete állt a bárban.
    Még apák napjára vettem a Moa főzdében ami itt van nem messze. Sajnos ezt a sört nem nagyon lehet boltban kapni, csak néhány kocsmában csapolva, vagy amerikában lehet kapni, mert arra a piacra gyártják.

    Eredetileg a 2011-es West Coast-i IPA versenyre főzték amit meg is nyert, sokféle komlót használnak, és a Double IPA technikával főzik

    Kiöntés után aranybarna színű, kellemes komlós illat, erős intenzív íz de nem zavaró a magas alkoholfok, inkább karamelles, nem olyan gyümölcsös igazi erős komlós mint a Hop Zombie.
    Ennek se sok habja volt, elfeleztük ketten a fél literes palackot és marhapöri mellé megittuk :)

    Sajnos dokumentálásra csak az üveg maradt.
    Bővebb infó: [link]

    Főzde: Moa
    Sör: Royal Belgian Double IPA
    Ország: Új-Zéland
    Kiszerelés: 500ml
    Alkohol: 9,1%
    Ár: $9 = kb. 1800 Ft
    Értékelés: 8/10

    kraftxld 9 éve 5

  • Craft Beer - Epic Hop Zombie

    V.Stryker kollega blogján felbuzdulva, én is nekikezdek egy hasonló sorozathoz, elsősorban a helyi kézműves söröket próbálgatom, szerencsére elég nagy a választék (csak az egyik bolt), meg van két főzde is a környéken.

    Mult héten a mai tesztalanyt már kóstoltam egy kocsmában Aucklandben csapolva, és nagyon hibátlan volt.
    Tehát a következő sört ittam ma: Epic Hop Zombie [link]

    Az itteni átlag söröktől eltérően 0.5 literes üvegben és nem csavarós kupakban érkezik. Kiöntés után vékony puha hab, aranysárga szín, és már fél méterről érezhető komló illat.
    Mélyebben beleszagolva, szerintem bodza illatú, de itt is a brutál erős helyi komló dominál, nagyon kellemes összhatással.

    Folytatás...

    kraftxld 9 éve 3

  • Egy kis repülés: CHC-AKL-BKK-FRA-BUD-FRA-YYZ-LAX-AKL-CHC

    Indulás:

    Auckland:

    Bangkok:

    BP:

    Frankfurt:

    Toronto:

    Bővebben: [link]

    Az utolsó két állomás még nincs feltöltve, de már itthon vagyunk :) Lőjjön le valaki, ha a következő fél évben repülőre ülök 2 óránál hosszabb útra :D

    kraftxld 11 éve 7

  • Egy munkanap.

    Mostanában elég sokat járok melózni, másik városba, ilyenkor így néz ki egy átlagos munkanap :)
    Leginkább a képek beszéljenek némi kommenttel


    Reggel 5 valamennyikor kelés, elkészülődés, majd kocsival irány a reptér

    L:/dl/upc/2012-11/10755_p1160142.jpg]
    Épp megy lefele a hold a hegyek mögött
    [


    Megérkeztem a Mitsu-val a reptérre


    Gyors becsekkolás, pár perc várakozás, majd nulla biztonsági vizsgálat után fel a 12 üléses Cessna 208 Caravan gépre amit a Sounds Air üzemeltet. Ez pedig a Wairau síkság a képen


    Cloudy Bay, Cook szoros, és a Marlborough Sounds hegyei

    Folytatás...

    kraftxld 11 éve 38

  • Active Directory mélyvíz - 1. rész

    A "nagysikerű" Trend Micro-s sorozat után (az összes résznek talán volt annyi hozzászólója mint valamelyik gyengébb Apple vs. Samsung topiknak :D) elindítok egy AD sorozatot is többféle céllal.
    Elsősorban itt szeretném összegyűjteni azokat az infókat amiket a migrációk, cross-forest Exchange munkák meg egyéb projectek során összegyűlt, és nem szeretném ha a feledés homályába veszne.

    Valamint magyar nyelven elég szegényes ebben a témában az anyag, hátha valakinek jól jön majd.

    Tehát röviden a mostani project:
    Két-három állami cég összeolvad, (összesen 1500-2000 user) közös tető alá kell hozni a tíz éve épített AD és Exchange rendszereket, úgy hogy ne legyen sok sírás, valamint a végén csak egyetlenegy erdő létezzen. (Ja, aki nincs tisztában az AD alapfogalmakkal, azoknak majd valószínűleg csinálok egy pár alapozó részt is ha lesz időm). Jelenleg minkettő működik, egy kétirányú trust van közöttük, az egyikhez van valamilyen hozzáférésem.
    El lehet képzelni, hogy 10 év alatt mindkét rendszerben milyen mennyiségű konfiguráció, módosítás meg mindenféle egyéb cucc gyűlt össze, szerdán kell ebből workshopot tartani azoknak akik már évek óta heggesztik a rendszereket, hogy miképp is csinálnám meg a migrációt.

    Természetesen minden itt leírt, képernyőmentett cucc a képzelet szüleménye, és csak laborban történt ;]

    Folytatás...

    kraftxld 11 éve 14

  • Egy éves terv

    Sokan Január 1-én szokták megcsinálni a tipikus "jajdejóvónalefogyokezerkilót meg a cigiről is leszokok" bejegyzést, ez egy kicsit más lesz, inkább a reálisabb ötletek és megvalósítandó dolgok összerakása egy helyre, 2013. szept 1. határidővel.
    Majd próbálom szépen frissíteni, kihúzni a teljesített dolgokat.

    Munka/szakma:
    - TechEd 2012
    - Folytatni a komolyabb Active Directory, Exchange, VMware projecteket
    - Néhány hiányzó MS vizsga megcsinálása, MCSE 2012
    - A felkészülés elkezdése az MCSM -re ([link], AD vagy Exchange témakörben) - Bár ez inkább 5 éves terv.
    - Némi javítás az időelszámolásomon :DDD
    - Talán egy fizuemelést is be kéne majd szorítani :)
    - Lenovo W520 beszerzése, mert elhalt a T61, a céges HP 6560b meg kriminális :(

    Család
    - Több idő a gyerekkel/párommal, mert a legényke hamarosan megindul és lesz kivel legózni :)
    - Rengeteg közös program ahogy eddig.

    Folytatás...

    kraftxld 12 éve 14

  • Új-Zélandi "menekülés" 1. rész

    Az elmult időben páran írtak nekem itt a fórumon, hogy csinálnom kellene egy logout bejegyzést arról, miképp jutottam ki a "világ végére". Egy másik topikban eléggé forrnak az indulatok egy hasonló dolog miatt, ezért is döntöttem úgy, hogy leírom hogyan is lehet a dolgokat kicsit másképp csinálni.
    Személy szerint semmi takargatni valóm nincs, a kérdések nyugodtan jöhetnek, nem fogok semmit sem eltitkolni, maszatolni.

    Figyelem!
    Mivel maga a külföldre költözés 2008-ban történt, a dolgok egy része már lehetséges, hogy nem érvényes, tilos ebből mindennemű következtetést levonni, és nem szeretnék olyan email-eket, priviket kapni, hogy itt vagyunk Auckland-ben mivel az írásod alapján nagyon megtetszett az ország, de angolul nem tudunk, pénzünk már nincs, szakmánk is hébe-hóba és tessék azonnal munkát keresni nekünk. A dolgok nem így működnek.

    1, Korai előzmények, némi háttértörténet, tervezés.

    Folytatás...

    kraftxld 12 éve 136

  • Miért ne használjunk Trend Micro-t. VI. rész.

    Ismét egy rövid bejegyzés, de annál többet mondó :)
    Ügyfélnél frissítés, WFBS 6.0 SP1-ről WFBS 7.0-ra. Maga az upgrade lement minden hiba nélkül (legalábbis eddig még senki nem sírt :D), mondom nézzük már meg Firefox-ban a konzolt ha már olyan tetű szokott lenni IE-ben.
    Trend Micro, 2011:

    Pedig már az MS is támogatja a Firefox-ot, Safari-t meg Chrome-ot az újabb webes cuccoknál (OWA, ECP, stb)

    kraftxld 13 éve 7

  • Miért ne használjunk Trend Micro-t. V. rész.

    Ma ismét borzolta az idegeim a Trend Micro.
    Pár szó a környezetről, elég nagy tartomány, két site, sok-sok kliens, jópár szerver. Az egyik gépen az Oulook 2007 email küldés után néha csontra fagyott és újraindítja magát. (Erre a gondra még nem sikerült megoldást találni, de Trend Micro még mindig a közellenségek és az első számú gyanusított között van :D)
    Tehát a kliens egy HP desktop gép, Windows 7-el, Office 2003-al és Outlook 2007-el. Gyorsan megnéztem, hogy van-e szervízcsomag az Office-on, persze SP0 volt, és már több mint két éve kint van az SP2, Win7-es egészséges működéshez igencsak ajánlott.
    Akkor rajta, telepítsük is, szépen elkezdi csinálni majd arcomba dob egy következő aranyos hibaüzenetet:

    WTF? :W

    Értelmes ötletem hirtelen nem volt, google is csak marhaságokat dobott, így ideje volt kicsit a motorháztető alá nézni.
    Elkezdtem bogarászni a telepítő logját, ami ezt dobta:

    Ebből ami használható az a 0x80004005 hibakód, de ez is vakvágány mivel general error-t jelent. Köszi.

    Folytatás...

    kraftxld 13 éve 8

  • Miért ne használjunk Trend Micro-t. IV. rész.

    Szintén egy rövid írás, épp egy szerver hardverét szerettem volna megnézni a legfrissebb Aida64-el, persze a Trend Micro-nak más véleménye volt:

    Milyen károsak is azok az ikonok! :W

    kraftxld 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.