2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Pacal blog, 6. rész

    Mult hétvégén Sopronban és Bécsben töltöttünk jópár napot, tervben volt ott is pacalozni pár helyen (Gyógygödör, stb) de sajnos nem jött össze :( Csak a Hétpecsét vendéglőben ettem egy szalontüdőt ami szintén elég átlagos volt.

    De hétfőn amikor hazafelé indultunk a gyerekek megjátszatása után, már elkezdtem fenni a fogam egy jó kis útszéli csárdára ahol ehetünk egy jót. Mivel pont fagypont közeli volt az idő, meg óvatosan vezettem, így az üzemanyag egészen a Lajosmizsei Szél Csárdáig kitartott.[link] Ez egy nagyon korrekt hely az M5-ön, már megálltunk itt egy párszor, és még nem csalódtam. A kiszolgálás is jó, kajamennyiség meg a minőségre se volt még panasz.

    Itt rendeltünk előételnek egy gombalevest kettőnknek, én persze pacalt (szigorúan krumpli nélkül), Éva pedig harcsapaprikást kapros-túrós csuszával.

    A gombaleves fincsi volt, csillapította kicsit az éhséget amíg meg nem jött a várva várt főétel:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 4

  • Pacal blog, 5. rész

    Ez még 11-én vasárnap történt, a szülők látogatóba jöttek, megnéztük megint a karácsonyi vásárt, majd apa felhasználta a születésnapjára kapott utolsó pacaljegyet.
    Elsőre a Régi híd vendéglőbe szerettünk volna menni, de vasárnap telt házuk volt, így B tervet kellett kitalálni.
    Egy kis mászkálás és étlapnézegetés után a Brnoi Étteremre [link] esett a választás. Itt már korábban egyszer ettünk, legalábbis hoztam kaját. Maga az étel finom volt, de a kiszolgálás akkor kicsit fura volt.

    De nem volt időnk tökörészni, mivel már 2 óra is elmult, mindenki éhes volt, és az étlapon ott volt a pacal :)
    Bent alig voltak páran, a kiszolgáló srác normális volt, a kisebb gyerek is aludt, a nagyobbnak meg volt játszósarok.

    Gyors rendelés, majd egy Pilsner Urquel társaságában megérkezett a pacal.

    A tálalás kicsit érdekes volt, ilyen cserép kotlában még nem kaptam pacalt.
    Illata kicsit fura, de jól csúszott mellé a kenyér, először kicsit keveset kaptunk, aztán a második kosárral elég lett. Összességében nem volt rossz, de semmi kimagasló.

    Értékelés:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 0

  • Pacal blog, 4. rész

    Ez most csak egy gyors bejegyzés lesz.
    Ma dél körül meglátogattuk a Szegedi karácsonyi vásárokat. A Széchenyi téren elég átlagos volt, semmilyen kaja nem nagyon nyűgözött le, a kirakodós portékások meg főleg nem. Az egyik helyen volt valami körben menő Axel F zenét játszó röhögő szamár vagy egérfigura. Kb két perc után már majdnem hívtam az elmegyógyintézetet, hogy vigyenek el, annyira idegesítő volt, fogalmam sincs, hogy a szomszéd árúsok hogy bírják. Ha én lettem volna ott akkor biztos az eladónak az urológián kellene kiszedetnie :DDD

    Na mindegy, mentünk tovább a Dóm (Doom :D) térre, az ifjuság most égedelem rossz volt, alig tudtunk tőlük bármit csinálni. A kisebbik nem aludt el, nyűglődött, mi éhesek voltunk, tökéletes recept egy jó családi programra :D

    Amíg a nagyobb a szalmalabirintusban rohangált addig felmértem a kajahelyzetet és ezt a nagyszerű bódét találtuk, a Békési Kira vendéglő üzemeltetésében. [link]
    Rendes hangerőn ment a zene, az elégedett ügyfelek meg hozták a pálinkát a szakácsnak, ez rossz hely már nem lehet. Korábban is láttunk már őket másik vásárokon, de még nem jutott sor, hogy kóstoljunk, úgyhogy ezennel meg is ragadtam a lehetőséget.

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 3

  • Pacal blog, 3. rész

    A mai nap elég érdekesen indult, nem volt semmiféle pacalozás betervezve, de csak összejött :)
    Reggel a nagyobbik gyerek dokihoz ment, ezért én maradtam itthon a kisebbel, igazán kellemes elfoglaltság éjszakai műszak után, mert ugyebár az ifjúság nem ismer se embert se istent, reggel kelés van.
    Szerencsére most kicsit lazábbra vettem a napot, így 8 körül amikor már a legifjabb csibész rajtam ugrált az ágyon már letudtam kb 5 óra alvást két részletben.

    Délelőtt elvoltunk, majd mikor a család többi része is megérkezett, a szokásos rendrakás, kajáltatás, ilyesmi. Majd elvittem babakocsival a gyereket a városba, hogy aludjon, meg elintézzek egy csomagváltást a T-Home-nál. Ez elég vicces volt, mert egy igazi házsártos öregasszony is volt a várakozók között. Én a szokásos kiwi pozitív hozáállással nyomtam, gyerek eljátszott, mászkált, vigyorgott mindenkire, de ez valami félelmetes volt. Kb ilyen szöveggel indított a zéróIQs ügyfelek segítésére kirendelt kedves csajszihoz: "na remélem nem valami hülye picsához kerülünk megint akinek fogalma sincs semmiről". Aztán azon problémázott, hogy nincs kint óra, meg ülőhely (igaz volt vagy 5 szabad, de szerinte közel volt az ablakhoz -3m), meg a k*rvaanyáért nem haladnak ezek.

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 5

  • Pacal blog, 2. rész

    Ez még a nyár derekán történt (Július 14), itteni Szegedi topikos kollegák javasolták a Fasor Vendéglőt Újszegeden, hogy ott is elég jó pacalt adnak.
    Egyik nap miután magamhoz tértem dél körül, elég hitvány esős idő volt, meg kaja se volt nagyon itthon. Ráadásul az új generáció felügyeleti jogát is megkaptam, de csak őrültködtek a lakásban.
    Gyorsan belegóztam őket a kocsiba, és hajrá, irány valahová. Ekkor jutott eszembe, hogy milyen jó is lenne egy finom pacalt enni :)
    Csak nagyjából emlékeztem merre volt a Fasor vendéglő [link], keringtem egy kicsit amire meglett és parkolóhelyet is találtam. Szerencsém volt, mert eddigre az idő is javult egy picit, és a legifjabb is alfa állapotba került a gyerekülésben, úgyhogy minden adott volt.

    Gyorsan bementünk, találtam egy helyet ahol rálátás volt a kocsira, majd az étlap komoly 5 másodperces átböngészése után meg is rendeltem magamnak a pacalt, Daninak meg a forró csokit.
    Nagyon korrekt, gyors szervíz, pár perc alatt meg is jött minden.
    Hangulatos ovális tányér, rendesen megrakva a finom ebéddel:

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 12

  • Pacal blog, 1. rész

    Mióta ideiglenesen Magyarországon vagyok egy darabig, kipróbáltam a környéken jópár pacalt aztán úgy gondoltam, hogy jó volna rögzíteni némi infót az utókornak, hogy milyen is volt :)
    Már vagy 10 helyen ettem jobb és rosszabb pacalt, de reméljük növekszik a szám a jó pacalok javára.
    A témában egy hasonló forrást találtam, de ez elég ritkán frissül. [link]

    Ma éhesen kolbászoltunk Szeged belvárosában valami jó hely után kutatva, aztán jutott eszembe, hogy a Marx téri Gulyáscsárdát [link] ki akartuk próbálni már egy ideje. Pár perc alatt oda is értünk, a gyerek is aludt a szekerében, úgyhogy minden adott volt egy jó ebédhez.
    A belső tér elsőre kicsit szűknek tűnt, meg az asztalon a terítő kicsit foltos, de majdnem mindenhol ültek, úgyhogy ez nem szegte a kedvünk. A 90 évek eleji retró berendezésért pluszpont, nekem nagyon bejön, már csak egy kis Első Emelet meg Bonanza Banzai kellett volna, hogy szóljon a rádióból.
    Én kapásból még mielőtt bementünk kiszúrtam a velős pacalt, már az angol helyesírási hibáktól hemzsegő kinti táblánál elindult a nyálelválasztásom :)

    Folytatás...

    kraftxld 7 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.