2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CPU + VGA Párosok, hogyan fejlesszek, hogy ne érjenek meglepetések

    Manapság egyre átláthatatlanabb a CPU és VGA piac, miről érdemes váltani mire, kell a legújabb, vagy jó lesz még a régi is.Ebben próbálok meg egy kis segítséget nyújtani.
    Mikor gépet fejlesztünk először is fel kell mérni az igényt, mire is van szükségünk, mert a feleslegesen erős CPU, vagy VGA csak kidobott pénz, gondolok itt arra, hogy egy 1280x1024-es felbontást tudó monitor mellé nem érdemes venni egy GTX 570/HD6950-et, vagy egy i5-750 egy HD5670/GF240 mellé.
    Nem feltétlenül kell mindenből a legújabbat választani, mert az egyel régebbi széria általában sokkal jobb ár/érték arányban van, mint a legújabb termékek és bizonyos furcsa esetekben még gyorsabbak is.

    CPU+VGA belépőszint HDready 1280x720-as felbontásra,
    processzorok terén ide bőven elegendő egy core 2 Duo/Quad(alacsonyabb órajelű), Athlon II/Phenom II X2 vagy Core i3, VGA-nak pedig egy HD5570 GDDR5-HD5770, vagy GT240-GTS450-ig. Ezek a variációkhoz elegendő lesz a processzor erő és a vga-k sem lesznek feleslegesen erősek, bár marad még bennük tartalék az új címekre.

    CPU+VGA középkategóriára: még mindig elég egy Phenom II/ Athlon II X3/X4(3Ghz felett),i3 3Ghz felett, egy Phenom II X4, vagy egy i5-ös processzor, a VGA-k pedig HD5770-HD6950 és GF GTX460-GTX570-ig. A felbontás pedig 1600x900-1920x1080-ig,

    Folytatás...

    kisza25 13 éve 51

  • PC internetre, multimédiára 50eFt ért, vagy játékra akár 70eFt-ért, középkategóriás játékgép 100eFt-ból, építsünk gépet olcsón

    Nos az első dolog az,hogy mire is szeretnénk használni.

    Nettre irodai munkára igen olcsón összerakhatunk egy gépet, célszerű táp nélküli gépházat választani ~6eFt környékén már vannak ez tényleg ízlés dolga ezt rátok bízom.

    Fontos a jó minőségű tápegység, hiszen az egész gépet ez látja el árammal és ezen is múlik a gépünk stabilitása, fogyasztása, biztonsága.

    Pár szó a tápokról:
    A hálózati áramot 12V, 5V és 3,3V-ra alakítja a számítógép hardvereinek,
    hogy ezt mennyire eredményesen teszi hatásfoknak hívjuk, az átalakítás során van veszteség ez hővé alakul, minél kevesebb a veszteség annál jobb lesz a fogyasztás és annál kevesebb hő keletkezik.
    példa: 80%-os hatásfok esetén, ha a gép 100W-ot vesz fel a konnektorból valójában csak 80W-ot fogyaszt a maradék 20W hővé alakul. Az ATX tápok esetén a 80% már jónak számít, az olcsó tápok hatásfoka sokkal rosszabb 65-70% körüli, tehát többet fogyaszt velük a gépünk, jobban melegszik (rövidebb élettartam),
    és a legnagyobb gond, hogy nincsenek védelmekkel ellátva (túláram védelem, PFC...)

    Folytatás...

    kisza25 13 éve 42

  • Isten áldja FSP-t

    Mióta megvan a HD5850-es vga néha cicergett a gép, na mondom frankó, nincsenek jóban a VGA kondijai a táp tekercseivel és ez okoz interferenciát, de nem ez történt...
    Ma reggel bekapcsolom a gépet és mintha egy nagy légy/darázs döngicsélt volna, fülelek...b@sza meg ez a tápból jön :Y
    Gép szétkap, táp szétkap...látszólag minden rendben semmi nincs elszíneződve/ felpúposodva :F közben házimozi ment egyszer csak igen furcsa hangok jöttek ki belőle elkezdett villogni/ vibrálni a kijelzője, majd kikapcsolt.
    A történethez hozzá tartozik, hogy az épület kb 80 éves, tavaly átvezetékeltettem, de csak a ház egyik felét, (mert nem akartam tapétát bontani, ami előtte évben lett cserélve és festve)
    hosszabbítóval hoztam áramot a kicserélt részről, házimozi bekapcs minden ok, visszadugtam a régibe remegés kikapcs, na mondom ez kapút,
    50W-ot fogyaszt a házimozi, igaz ez még erősítős...
    a lényeg a lényegbe, hogy megcsókolgattam az FSP tápom és a tulfesz védelmes elosztómat, mert ez a történet sokkal rosszabbul is végződhetett volna :)

    kisza25 13 éve 11

  • Atomos Netbook és HD két jó barát?avagy Broadcom crystal HD gyorsító kártya netbookokba

    Bevezető:

    Jelenleg a netbookoknál legelterjedtebb intel Atom CPU és GMA 3150 párosa nem birkózik meg a komolyabb HD tartalmakkal, de a Broadcom Crystal HD mini PCI express kártyája viszont igen, sőt még a flash videókat is gyorsítja.
    Mielőtt beszereztem volna, próbáltam tesztet keresni róla, de nem igazán találtam,
    igaz a gyártó oldalán van egy kis videó, de azt nem mondanám elfogulatlan forrásnak.
    Így hát gondoltam letesztelem én.

    A HD decoder rövid története:

    A kártyát az Adobe és Intel segítségével fejlesztették ki, de sajnos csak opció maradt, hogy a gyártók belerakják a netbookjukba, vagy sem. Az intel nem akart közvetlen konkurenciát teremteni a subnotebookjainak, amiken sokkal több haszon van.
    Már korábban is volt egy ilyen gyorsítókártya a BCM70012-es (Single-Chip High Definition Advanced Media Processor) ezt fejlesztették tovább és jelenleg feleakkora méretben BCM70015 néven van forgalomban, pontosabban ilyen névvel tudnak hozzájutni az oem gyártók, ha nem olyan gépünk van ami alapból is tartalmazza akkor az eBayről, vagy az apróról lehet beszerezni, én is utóbbin akadtam rá.

    Folytatás...

    kisza25 13 éve 49

  • Nem vagy még a Facebookon? Dehogynem!

    Használjuk, vagy ne, mert kikerüni nem lehet, mindegy mert azok is rajta vannak akik nem is tagok.Hogyan?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 146

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.