2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy kis mementó

    Mementó, mint "fontos dologra emlékeztető jel".

    Ma pakolászgattam a szekrényekben, kidobáltam egy rakás régi papírt, és a kezembe akadt egy fecni, amit még 2002 szeptemberében írtam. Azt hiszem, épp ma (max 1-2 nap eltéréssel) lehet kereken 7 éves. A középiskolás éveim megkezdésekori első osztályfőnöki órákon született, a most számunkra érdekes részen túl van még rajta néhány dátum, infók, és a másnapi órarend (pizza, kávé vagy izzadságfolt az most nincs). :))

    Szóval, volt egy ilyen kis "ültessük le a csírákat, mondjuk el nekik a hasznos infókat, hagy szokják a környezetet" alapon vagy 3-4 osztályfőnökkel eltöltött óránk, akinek szintén feladata a rá bízott gyermekek mihamarabbi kiismerése. Dátumdiktálgatás, IQ és kompetencia-felmérések után, a közösségformálás megkezdéseként publikus módon végeztek egy ilyen kis személyiség-felmérést is.

    Kaptunk 10 szót, amiket sorba kellett tenni aszerint, hogy számunkra mi fontosabb, majd szép sorjában fel is olvastuk. A lista itt abban a sorrendben fog szerepelni, ahogy én akkor sorba tettem őket (10 tétel, de nem volt rá sok idő, az első pár darab talán még teljesen logikusan került besorolásra, a többi inkább csak saccra):

    Pénz

    Hatalom

    Felfedezés

    Siker

    Barátság

    Folytatás...

    janos666 15 éve 10

  • Érdekes eredmények: TDK vs Verbatim DVD-R PIE/PIF minőség

    Nemrégiben gondolkodtam a boltban, hogy TDK, vagy inkább Verbatim korongokat vegyek-e (árban nem sok az eltérés, lényegesen olcsóbban csak Memorex van, de "kösz, inkább nem"), és inkább hoztam mindkettőből egy-egy hengerrel, aztán kíváncsiságból lefuttattam rajtuk egy PI/PO tesztet.

    Mindkét esetben azonos módon történt az írás, egy Pioneer DVR-216L (legfrissebb 1.09 firmware) meghajtóba tettem be 1-1 véletlenszerűen kiválasztott lemezt mindkét hengerből, kiítam rájuk amit szerettem volna, majd az írás végeztével rögtön vissza is toltam a tácát, és a DVDInfo Pro HD nevű programmal (a Nero DiscSpeed nálam valamiért SCSI 0 errort dob a SATA-s meghajtónak...) leellenőriztem a lemezeket, javítható olvasási hibák után kutatva.
    A meghajtót Optimal Write Speed módban használom, ami annyit tesz, hogy a program beállításaitól függetlenül, ~7,5x-es sebességen írja a 16x korongokat, mert a gyártó szerint ez az optimális sebesség/minőség pontja a meghajtónak. Persze 4x-esen is tudna írni, de 22x-esen is, úgyhogy ez nekem is megfelelő optimumnak tűnik (messze nem a leggyorsabb sebességen ír, de egész hamar végez, mert ezt a ~7,5-es tempót folyamatosan tartja, nem 1-ről indul, és a legvégére fut fel a névleges értékre, mint 20x-nél...)

    Az eredmények elég érdekesek. Az első grafikonon látható a TDK, a másodikon a Verbatim.

    Folytatás...

    janos666 15 éve 1

  • Radeon Graphics + Nvidia Physx frissített beüzemelési útmutató.

    Némi frissítés egy régi cikkemhez: Radeon Graphics, Nvidia PhysX

    - Távolítsd el a jelenleg fent lévő VGA és Physx drivereket (ha vannak), és indítsd újra a gépet (és most tedd be a geforce-ot, ha még nincs).
    / Legyen egy monitor bemenet kötve a Geforce-ra is. Lehet ugyan annak a monitornak egy második bemenete, vagy egy DVI->D-sub csatlakozóból gyártott hamis analóg monitor (google), de mindenképp látszódjon a windows felé egy monitor.

    - Telepítsd a 181.22-es ForceWare (szigorúan csak ezt, se régebbit, se újabbat, pont ezt!) és a pillanatnyilag elérhető legfrissebb (vagy akár neked tetsző régebbi) Catalyst drivereket. Telepítsd a legfrissebb Physx System Software-t is (külön is elérhető az nvidia.com-on).
    / A driverek sorrendje tetszőleges, de ha mindkettő kész, és a physx pack is felment (ez a forceware után jöjjön), akkor indítsd újra a gépet, mielőtt elkezded babrálni a beállításokat.
    * Én utoljára a 9.09.0814-est használtam, ha esetleg nem működne nálad a legfrissebb, próbáld ki ezt is.

    Folytatás...

    janos666 15 éve 2

  • Bootolható Pendrive készítése BIOS flashez.

    Sokaknak akadhat olyan gondja, hogy már nincs Floppy meghajtójuk (vagy hozzá való lemezük), de nem tudják megoldani a Windows alóli BIOS flashelést (pedig a legtöbb alaplapnál, és VGA-nál megoldható ez is).
    Mások pedig egyszerűen biztosabbnak érzik, ha DOS alól flashelnek, illetve a hibásan flashelt VGA-k is csak innen kelthetők újra életre.

    A sima DOS 6.22 pendrivera varázslása sem 3 kattintás, de nálam ez a verzió már nem is működik (egyszerűen lefagy a DOS indulás közben), így kénytelen voltam hosszas keresgélés és próbálgatás útján összehozni egy FreeDOS-os bootolható pendriveot.

    Most, hogy már összehalásztam a fileokat, megírogattam a parancsoros dolgokat, kikísérleteztem, hogy lesz jó, neked már csak 3 kattintás maradt hátra.

    Töltsd le ezt: FreeDOS for Pendrives
    Olvasd el a benne lévő Olvassel.txt-t, és a leírásnak megfelelően add meg a pendriveod betűjelét az install.bat filenak, mentés után futtasd le, és elő is készíti neked a FreeDOS-t.
    Használat: Ezt a ZIP-et bontsd ki valahova (ne a pendrivera), csináltasd meg vele a pendriveot, aztán törölheted is a gépről ezeket a fileokat. (Tehát ne winrar-ból futtasd on-the-fly, és ne a pendriveon csomagold ki...)

    Folytatás...

    janos666 15 éve 57

  • NE szívjá' KOKAkólát. :)

    Véletlen botlottam bele eme remek fotókba, és valahogy nem bírtam elmenni mellettük.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Tudástár 15 éve 94

  • Egy vízhűtés kálváriája

    Egyfajta élménybeszámoló egy vízhűtés összeállítása körül felmerült problémákról.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 153

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.