2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A földünk múltja, jelene, jövője, és egyben a sorsunk

    Sziasztok!

    Ez egy speciális bejegyzés lesz, nem szeretném a kedélyeket nagyon felkavarni, de maga az írás amit a www.scribd.com-on találtam önmagáért beszél. Aki elolvassa a 2 könyvet, potom 2*80 oldalt, abban garantáltan sok kérdés fog felvetődni. Jó néhány eddig lappangó kérdésre választ találunk bennük, és a jövő egy része is kinyílik a számunkra, illetve a múltunk, és a nekünk tanított dolgok átértékelődnek.

    A 2 könyv magyar nyelven nem jelent meg, nem került forgalomba, szerencsére néhány lelkes ember lefordította nekünk, ezer hála és köszönet érte :R

    Nem szeretnék semmilyen vitába belefolyni az írásokkal kapcsolatban, nem vagyok sem guru, sem lelki vezető, nem szeretnék teológiai vitákat indítani, de mivel több más forrásból is meg lett az írások egy része erősítve, így nagyon úgy tűnik igaz ami a 2 könyvben le van írva. Ennek függvényében pedig sajnos vagy szerencsére de át kell értékelnünk sorsunkat, céljainkat, létjogosultságainkat, eredményeinket.

    Folytatás...

    caprine 14 éve

  • Az első bejegyzés, az első PC-m

    Sziasztok!

    Írnák némi bemutatkozást, mielőtt komolyabban belekezdenék a blog írásba, és rögtön a régmúlttal, még az első PC-mel kezdeném. Számítógépekkel 1995-óta rendszeresen dolgozom. Abban az időben még mint adatrögzítő voltam az akkori cégemnél. Arra mindenképpen jó volt ez az első állás, hogy a gépelésem átment a villámból (időnként le-lecsap egy kicsit) a gyorsírás felé :D Akkor még DOS, Win 3.11/95 volt a gépeken, UNIX meg a szervereken volt. Igazán 1997 végén fogott meg a dolog amikor kezembe került a PC World vagy a CHIP magazin (már nem is tudom, melyik) egyik száma. Az 576 kbyte mellett más normális számtech újságra nem is emlékszem akkoriban. Megfertőződtem a PC vírussal, onnantól havi rendszerességgel vettem a lapot, az első betűtől az utolsó betűig mindegyiket elolvastam és ez vezetett oda, hogy 1998 novemberében megvettem az első PC-met.

    Ez a feladat már azért sem volt egyszerű mert akkoriban nem volt ennyi számtech bolt. Hiába lakom megyeszékhelyen talán ha 2 ilyen boltra emlékszem akkoriban, a multik még nem igazán jelentek meg, szóval nem volt sok lehetőség. Hogy mennyit is kértek el ezért a gépért, hát majdnem pontosan 200 ezrest. Ez elég komoly összeg volt anno, hiszen most ennyiért egy egész jó 4 magos gépet lehet már venni, és ehhez még hozzá kellene tenni a 11 év alatti forint romlást, inflációt, tehát ez kb. olyan mintha most valaki kiadna 400 ezret egy gépért.

    Folytatás...

    caprine 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.